Jump to content
Sign in to follow this  
andreicri

Chevrolet Lacetti - Impresii

Recommended Posts

Omule , am mers cu amandoua , e mai silentios Lancerul!

Valoarea de revanzare e mai mare la Mitsubishi dupa o anumita perioada de timp in conditii relativ apropiate de exploatare (nr km etc) . Si eu stau in dubiu la anul cand o sa upgradez kalosul intre Lancer si Lacetti ( desi inclin spre Lancer).

Dupa cum am spus nu imi place ca Lancerul nu are proiectoare dar asta nu e un dezavantaj majoram inteles ca se pot pune la dealer si daca nu ma insel am lista de preturi acasa .

Edited by body

Share this post


Link to post

OK - no offense fiecare are dreptul la o parere :) (am mers desi nu am condus eu - cam 6kkm cu Lancerul ;) iar cu Lacetti-ul meu am ~2kkm) .

Diferenta de valoare va fi - dar cat? 300 - 400 E? care-i dai oricum pe revizii in intervalul respectiv ...

 

Nu tin partea niciunei masini - nu am luat Lacetti pentru ca ar fi cea mai buna masina din lume - am luat-o pentru ca in opinia mea - la banii care sunt dispus sa-i dau pentru masina oferea cele mai multe.

 

@HMiller Nu ai vazut multe Lancer pentru ca abia din ianuarie 2006 le-a scazut pretul ( inainte era undeva la 12000 CIP aceeasi masina ;) ). Cele 2 stele sunt ale modelului din '97 - cel din 2003 ( sau 2004? ) nu stiu date.

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

Corect , fiecare are dreptul la o parere !

Share this post


Link to post

Mie mi s-a părut că lacetti are finisările mai bune pentru că la început am avut şi eu pe listă câteva modele.

Ca preţ de revânzare nu mă aştept să iau prea mult când îl voi vinde însă după cum am spus economia mare va fi la fiabilitate pentru că sunt sigur că nu voi avea probleme semnificative să investesc în maşină ca alţii pe care îi ştiu cu autovehicule mai teutone.

Sincer de la cielo încoace sunt extrem de mulţumit cu toate că am avut şi audi şi sincer voi cumpăra doar automobile asiatice pentru fiabilitatea lor .

Mi-ar fi plăcut foarte mult un avensis însă din păcate preţul era cam piperat şi am decis să merg pe marca de care am fost mulţumit, iar mai apoi automobil cu cutie automată la banii aceştia nu prea am reuşit să găsesc.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

@luamd: nu vreau sa intru in polemica, dar e mare diferenta intre finisarile lancer-ului si ale lui chevy lacetti, din pacate. totusi, lancer este o masina japoneza. astia si tomberoanele le fac mai bine decat coreenii. asadar, hai mai bine sa nu vorbim despre industria auto coreeana. ar fi o gluma nereusita sa comparam industria auto din germania/japonia cu cea din coreea.

 

in rest, si mie imi par mai bune performantele motorului lacetti-ului decat ale lancer-ului.

intre cele doua modele sunt cateva diferente de echipare (varianta 1,6 full lacetti cu cea de 1.6 lancer), dar cat de semnificative sunt - ramane la aprecierea celui ce are de ales. deocamdata, nu ma aflu in situatia asta.

eu sper ca atat posesorii de lacetti, cat si cei de lancer, sa fie multumiti de alegerea facuta. :)

 

Foloseste te rog majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Nu , nici eu nu am de gând să intru în polemică. Ai dreptate japonezii sunt departe însă sincer să fiu între un automobil corean şi unul german aleg coreeanul. La câţi bani mă costă maşina asta puteam cu uşurinţă să îmi iau o bora ,golf ca să nu mai vorbesc de una la mâna a doua. Eu am mai spus într-un post pe forum că am prieteni cărora le plac nemţoaicele în schimb când eu ajunsesem cu cielo la 90000 km ei deja schimbaseră bucşe şi bielete de direcţie.. Pe mine nu prea mă impresionează mitul maşinii germane . Sunt de acord şi mie îmi plac însă nu cred că mi-aş putea permite să întreţin una.  <img src= ">

Share this post


Link to post
Hmm .. valoarea de revanzare - multi sunt foarte agitati pe valoarea asta.

 

Hai sa luam un exemplu: leasing la HVB pe 4 ani - Lacetti sedan platinum - la final ies undeva la 18500 E ( cu taote ratele / taxele / CASCO / etc. ).

Dupa 4 ani masina aia o sa coste MAXIM 7-8000 asta in cel mai fericit caz.

Cat crezi ca va valora un Mitsubishi in aceleasi conditii?

Eu zic ca daca valoarea de revanzare este importanta - atunci nu-ti iei masina noua ;) .

Poate ca gandesc asa pentru ca am de gand sa tin masina cel putin acei 4 ani - nu vad de ce sa ma cocosez platind rate tot mai mari si mai multe doar ca sa fie masina mai "masina".

E drept inainte am avut un Tico iar diferenta este mare intre cele 2. Puteam face un mic efort si sa-mi iau ceva mai scump dar diferenta nu s-ar fi justificat.

 

@HMiller : ca si design mi se pare mai reusit Lacetti :) sedan - are liniile mai frumos trasate - Lancer mi se pare usor "cocosat".

 

@body - nu este mai silentios lancer - lucru confirmat si de fratele meu - poate ai mers altfel cu ea ( mai turata / etc. ). Reviziile sunt 99% sigur ca se fac la 10kkm.

 

Nu stiu cum ai calculat pretul la Lacetti sedan platinum luat in leasing pt. ca pare umflat cam mult.

Pretul total pt. Lacetti 1.6 SW platinum luat in leasing pe 2 ani mi-a iesit 15400 E. Pretul include toate costurile, leasing, inmatriculare, taxe vamale, etc.

Share this post


Link to post

@luamd: ai perfecta dreptate. masinile germane sunt no.1 in multe privinte, insa costul de intretinere e destul de ridicat, cel putin in tara noastra draga.

in ceea ce priveste coreenele, eu am un espero de 10 ani - 190.000 km si merge excelent.

de la chevrolet pare interesanta, prin prisma aspectului exterior si interior, epica.

Edited by HMiller

Share this post


Link to post

@tb230daewoo pretul nu-i umflat - atata am eu de dat pe desfasuratorul de la HVB Leasing.

 

Detaliere:

6800 E avans ( 50%+TVA & ceva comision )

48 rate x 175 E ( rata capital + dobanda + casco )

2550E (20% la final + TVA )

650E taxe vamale.

TOTAL = 18400 E.

Leasing prin HVB iar CASCO (Allianz) e ceva cam maricel din ce am vazut pe-aici :( - 850 E pe an.

 

Nu prea stiu cum iti iese pe 2 ani doar 15400E.

Eu mi-am facut un calculator in Excel pentru ca m-au enervat diferitii dealeri care ascundeau diferite taxe & so on - si imi da pe 2 ani ( aceleasi conditii: 7.9% dobanda & 5.05% CASCO) 16300 E insa rata creste de la 175 la 255E. Oricum nu cred ca voi plati acest leasing 4 ani ci-l voi termina mai repede pentru ca am cam luat teapa cu CASCO ( si ei cu mine - ca am avut o dauna de 2000 E ).

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

18.400 mi-a iesit si mie pretul final la Volskbank leasing.

 

Avans 15%.

50 Rate x 225 euro.

Reziduala 20%.

Casco la Alianz.

 

LE: 18.100 euro... m-am uitat acum pe desfasuratorul de leasing. Gresisem eu cu 18.400. :)

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Umm... poti detalia cateva detalii legate de leasing?

 

Mi se pare suspect de putin - eu am dat avans de 50% si imi iese rata de 175 - iar tie - la avans 15% - 225.

Ai inclus TVA la toate sumele? Apare pe desfasurator si valoarea taxei vamale - daca nu adaug-o si pe aia.

 

Pentru a veni in intampinarea celor ce vor sa-si calculeze cat de cat exact sumele de platit - va ofer spre analiza worksheetul (daca observati erori - dati un semn si-l modific) ce l-am folosit eu cand am luat masina ...

 

PS: Pentru modificari folositi in principiu doar casutele marcate cu gri si calculul este doar pentru leasing.

PPS: @tb230daewoo vorbeste de Lacetti 1.6 Platinum ( si eu de altfel ) iar tu vad ca ti-ai luat 1.4 Elite ( sper ca nu gresesc ) iar leasingul tau este pe 5 ani nu pe 4. La ce pret CIP ai luat masina ca sa iasa in leasing pe 5 ani 18100?

cars.xls

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

Deci pretul cip a fost undeva la 9750 de euro.

Am dat avans 15%. Am rata de 225 euro timp de 5 ani. Casco este la Alianz si este inclus in rata. Rata reziduala am lasat-o la final si mi-a iesit pret final 18.100 euro. Asta contine CIP+TVA+dobanda+casco+reziduala.

 

Taxele vamale am inteles ca le platesc peste 5 ani, deci nu sunt incluse.

 

Ca o mentiune, am optat pentru Volsbank la sfatul unor amici care au oare si ce legaturi cu domeniul banci/finante asta evident dupa ce am analizat si ofertele dealer-ului la BCR si HVB si am constatat ca ies la aproximativ aceeasi suma finala la Volskbank, cu mentiunea ca la BCR imi cereau avans 25% si imi ofereau leasing pe 5 ani, iar la HVB imi cereau avans de 20% si imi ofereau leasing pe 4 ani.

 

Se spune ca Volskbank are cele mai mici comisiune ascunse. A nu se interpreta ca reclama... dar dupa calculele mele am iesit cel mai bine la ei. :)

 

LE: Atasez alaturat un desfasurator informativ de la volkbank pentru versiunea Star de 1.6 16V in urma caruia eu mi-am facut calculele si mi-am dat seama ca ma incadrez la Elite.

star.pdf

Edited by Douz

Share this post


Link to post

OFF-TOPIC: Nu am zis ca n-ar fi buni cei de la Volksbank - dar e logic ca cu cat creste perioada de creditare - suma de platit la final creste ( trebuie sa manance si gura lor ceva nu? ) - in consecinta mi s-a parut ciudat sa vorbim de acelasi CIP - cu avans mult mai mic - cu perioada de creditare mai lunga iar valoarea finala mai mica :) .

 

PS: mie mi se pare normal sa adaugi si taxele vamale in discutie - ca altfel induci lumea in eroare. Daca calculam suma totala ce o are omul de platit pentru masina - adunam tot sa-si poata forma o idee clara despre cat are de platit / suportat ( dupa caz :) )

 

PS: eu am leasing prin HVB si nu stiu de nici un comision ascuns ( a se vedea acelasi worksheet pe care l-am atasat adineauri ) - ci doar trecute in contract. In plus de ex. au fost f. ok ca si-au dat acordul sa-mi fac contract de comodat intre PF ( utilizator leasing :) ) si firma ce tocmai mi-am facut-o ... alte societati nu accepta ( nu stiu sa-ti zic care dar am studiat problema inainte pe alte forumuri de discutii ... ). Si inca ceva: nu fac reclama HVB - sunt OK - dar sunt destul de scumpi iar HVB Insurance Broker e o bataie de joc cu scoruri mari -> daca acum as cauta sa-mi iau un leasing as mai cauta inainte de a lucra din nou cu HVB.

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

Pai la pretul final se mai adauga in jur de 600 si ceva de euro adica finalul devine in jur de 18750 euro, tinand cont ca este pe 5 ani leasing-ul nu pe 4 si ca avansul a fost de 15%... eu zic ca este foarte bine cum am iesit. :)

Share this post


Link to post

Din nou off-topic :) - nu zic ca ai iesit rau sau bine - fiecare si-a estimat puterea de cumparare - daca se incadreaza atunci e bine ;)

 

Eu am adus in discutie desfasuratorul de leasing ca raspuns la "acuzatia" de a fi umflat pretul cand am zis 18500E.

 

Si da - este normal ca - daca incluzi asig. pe 4-5 ani si creditare - la o masina de 10 - 12 mii CIP sa iesi la sume care deja sunt aproape de un avans la un apartament :) .

 

PS: daca poti - detaliaza oferta celor de la Volksbank ( daca nu e "cu dedicatie" :) ) - respectiv dobanda / taxa management / taxa inmatriculare si valoare CASCO ( aici ma repet cu teapa celor de la HVB - ei zic ca-i 5.05% pe an dar uita sa spuna ca desi suma asigurata scade - prima de asigurare nu - in consecinta media nu mai este de 5.05% ci de 6.x% in cei 4 ani de leasing)

 

PS: vad ca ai atasat la un post anterior :) ... btw - la suma se mai adauga ~200 E CIP culoarea metalizata ( daca nu ai luat-o alba )

PPS: conform datelor ce le am eu de la HVB - mi se pare ca sunt mai scumpi cei de la Volksbank : 221 asig de viata (?! doar nu e masina ta - care-i faza?) - taxa de management 2% > 1.5% si taxa administrare 188 > 150. Nimic nu e gratis -> daca te lasa sa platesti avans mic te penalizeaza in alte parti.

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

E cam aiurea sa evaluezi in final o masina punand si asigurarile in pret. Eu am Casco separat de contractul de leasing, (cca 48 euro/luna) si am iesit la ~12200 euro pe 4 ani, cu reziduala la sfarsit si fara vama si Casco. Pret de pornire CIP 9160 euro.

 

edit: ca sa fim on topic, pana acum face fiecare banut :) .

Edited by perfidus

Share this post


Link to post

@ da(m)n

 

Casco nu cred ca trebuie socotit in pretul masinii, pt. ca poate varia in functie de asigurator, perioada asigurata, modul de plata, etc.

Share this post


Link to post

@tb230daewoo de acord cu ce spui tu.

 

Doar ca pentru majoritatea cumparatorilor de Chevrolet (let's face it - e o masina de buget - deci conteaza fiece banut ) acea suma de la CASCO va fi un procent important ( undeva intre 15 si 25% ) din costul utilizarii masinii.

 

Asadar e bine sa se ia in calcul - pentru a nu supraestima puterea de cumparare!

Toata lumea (cred) cand si-a luat masina si-a analizat puterea de cumparare si a fortat putin nota - cu sa zicem 10% fata de ce dorea initial sa cumpere ( fie printr-un model mai accesorizat fie printr-un model dintr-o gama superioara ) - dar sa nu uitam ca la fiecare 1000 E adaugati la pretul CIP - intr-un final vei plati 1500 - 1700 in cazul unui leasing pe durata lunga ( 4-5 ani ).

 

@perfidus - :) ai iesit la 12200 fara casco / vama / val. reziduala - ce reprezinta acel 12200 atunci? Eu spuneam de suma de plata in ideea ca intra cineva care-si cauta masina - si vede pe-aci niste preturi mai ceva ca la LOGAN - ( un logan luat in rate pe 7 ani cred ca te duce tot la ~12000 ). Isi face vise si calcule si strange de pe unde n-ar trebui :) - doar pentru a-si putea permite ceva ce initial parea foarte accesibil.

 

Putin ON-TOPIC: masina mi se pare reusita - putin dezamagitor consumul - overall o alegere buna.

Edited by da(m)n

Share this post


Link to post

La mine a ajuns la 13800 valoarea de la sfarsitul leasing-ului (cea de pe desfasurator). Fara casco !

Share this post


Link to post

Domnilor si doamnelor, topicul despre Leasing Chevrolet este in alta parte !

Share this post


Link to post
@perfidus - :) ai iesit la 12200 fara casco / vama / val. reziduala - ce reprezinta acel 12200 atunci?

Inca putin offtopic, ca drept la replica.

@Da(m)n, 12200 include valoarea reziduala platibila la final, sa nu inteleaga cineva gresit.

Gata, am incheiat cu aspectele leasing. Ramanem la subiect, si zic si eu in continuare: DA, este o alegere buna, mai buna decat predecesoarea Nubira II spre exemplu la un pret doar cu putin mai mare.

Si ca observatie generala, se pare ca vom avea destule piese de schimb pe care le vom lua de la dealeri Daewoo, pe bani mai putini decat de la Chevrolet.

Share this post


Link to post
Cred ca Lacetti este cea mai buna alegere de pe piata, la clasa ei, prin prisma raportului pret/calitate. Mai ales acum, in perioada promotiei. :)

 

Vad ca pe aici e pauza mare...de ceva timp. Nu v-ati intors din concediu? Cum v-au mers masinile?

 

Masina merge super bine; am deja 9000 de km si inca sunt incantat ca la primele sute de km. Iti spun asta ca fost posesor de Renault break Megane. Parti bune: ma ajuta mai bine la depasiri, atatea cate fac, o simt stabila sub mine (acum i-am pus cauciucuri de iarnă si parca-i si mai stabila, se simte diferenta); si Megane a fost bun, aveam 200 000 km parcursi fara sa fi umblat la motor si, atentie!, fara sa consume ulei. Parti mai putin bune: motorul Chevrolet, asa cum cred ca ai mai vazut pe acest forum, este mai hranace dar un litru în plus la suta de km fata de Megane este compensat prin confort, rapiditate şi, de ce nu, imagine.

Share this post


Link to post

Radix, cu motorul acela ar trebui sa consumi mai putin in urban decat cu alte masini pentru ca este un DOHC adevarat, are palier de cuplu intre 2000-2600 rpm.

Share this post


Link to post

intr-adevar aveam tot motor benzina 1.6 dar nu treceam de 2500 ture, la Lacetti (eu pronunt Lasetti) turatia este mai mare, îi place cam pe la 3300 ture. de regula asiaticii fac motoare de turatie mare.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...