Jump to content
Sign in to follow this  
Dragos82

Masina La Max. 8000 Euro

Recommended Posts

Vreau sa-mi schimb masina si m-am gandit sa vand cielo si sa imi iau o masina de maxim 8000 SH an de fabricatie >2000.

Ce sfaturi imi dati?

Share this post


Link to post

Uf, iar incepem.

Vezi topicul lui AND.

Eu as lua o Leganza. E mai ieftina :)

Share this post


Link to post

Nu faceti din topicul asta ce era la topicul lui AND... :) . Eu tocmai mi-am comandat o nubira noua...Daca efortul e prea mare cauta o Nubira/Leganza SH NEAPARAT de la proprietar, fara samsari, bine intretinuta si daca gasesti ceva cu nu f multi km e si mai bine :thumbl:

Share this post


Link to post

Stiti ce se intampla? Cand cauti atunci nu gasesti. Caut pt socru-meu de vreo luna o Supernova de 2002 si nu gasesc, nu apare nici una de luat in seama.

Si mai repet si eu pe scurt: avantajele unei masini noi sunt indiscutabile, m-am lamurit pana si eu. Daca "indeplinesti" conditiile pt a-ti lua o masina noua, e pacat sa n-o faci.

Share this post


Link to post

I'm back baby!! yeah!! :tongue: Am venit sa fac si din topicul asta ce-am facut din precedentul!!! > :) Glumesc glumesc.

 

Hai cu obiectivitatea acum .. omul vrea o masina sh pana in 8000 euroi si voi bineinteles ii recomandati daewoo ( leganza , nubira ). Dar la banii aia sa stiti ca se pot cumpara masini care nu consuma 15l urban :mrgreen: ..doar ca informatie asa.

 

8000 euro sh nu mai vechi de 5 ani :

Opel Astra G 1.7/2.0 DTi model 2000

Skoda Fabia 1.9 TDi model 2002

Renault Clio Symbol 1.5 dCi model 2003

Peugeot 206 2.0 HDi model 2002

 

Cam astea sunt.. iar respectivele fabia , clio si 206 din 2002-2003 le iei cu f putini km la bord , 25-30.000km pt Clio/206 si vreo 40.000km pt Fabia(statistic vorbind derivand din toate anunturile care le-am vazut pana acum) . Astra-ul din 2000 va venii cu vreo 70.000km sub papuc.

 

Acum pe de alta parte , daca nu te deranjeaza consumul si nu tii neeaparat sa iei diesel , sunt o gramada de Golf IV sau Bora benzinare de prin 2000-2001 de considerat.

Share this post


Link to post

Omul a zis ca vrea masina nu tractor. Ce liniste am avut o vreme, acum a inceput din nou campania agricola.

Share this post


Link to post

Da la un golf 4 cred cao sa ma opresc.Dar as vrea motorizarea 2.0 110 CP.

Share this post


Link to post

tolin iar incepi cu astea? L-)

Share this post


Link to post

OFFTOPIC:

tu nu te-ai saturat sa mai strici forumul asta (Daewoo, poate ai uitat) cu Diesele tale ? Nu crezi ca si ospitalitatea are o limita ? Trebuie sa ti se spuna verde in fatza ? Eu sunt al doilea pe ziua de azi, primul este brusli.

ONTOPIC:

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post
Vreau sa-mi schimb masina si m-am gandit sa vand cielo si sa imi iau o masina de maxim 8000 SH an de fabricatie  >2000.

Ce sfaturi imi dati?

 

Skoda Octavia din 2000 sau Ford Focus din 2002 .

Focusul gasesti chiar pana-n 50.000 cu carte de service

Share this post


Link to post

Sau poate un Seat Leon :-?

Share this post


Link to post
OFFTOPIC:

tu nu te-ai saturat sa mai strici forumul asta (Daewoo, poate ai uitat) cu Diesele tale ? Nu crezi ca si ospitalitatea are o limita ? Trebuie sa ti se spuna verde in fatza ? Eu sunt al doilea pe ziua de azi, primul este brusli.

ONTOPIC:

 

TOT OFF: Da' de cand te-ai erijat tu in purtatorul de cuvant al forumului?

Sunt mult mai multi ALTII care fac de cacao forumul...

Respecta si tu pe altii cu dieselurile/tractoarele lor la fel cum si ei va respecta pe voi, cu conservele voastre cu "5" locuri...

Share this post


Link to post

Avioane: masini cu peste 200kkm cu kilometrajul dat inapoi(fac baietii in spatele blocului meu pentru 800k) pentru care nu ai absolut nici un fel de siguranata cat te va tine. Iti urez succes, eu am ales solutia rationala: masina noua (cara BTW e sfanta :) >- ).

 

@AND: Tu de ce am impresia ca nici acum nu ai luat masina da tot agiti lumea de aiurea fara sa ai mare legatura cu topicul? :tongue:

 

@Alx: Nu mai incinge spiritele si dupa aia te intrebi de ce ai wawrn/ban... [-X

Edited by andreib

Share this post


Link to post

AND informatia cu 15% la nubira si leganza unde ai vazut-o?

Data viitoare cand mai vii cu informatii eronate o sa ai surpriza unui mare warn.

 

alx nu uita ca la conservele astea se regleaza farurile electronic de 10 ani pe linga alte tigai la care sarma este actionara majoritara.

Share this post


Link to post

Domnule ovi_jer,

Eu, spre deosebire de dvs, nu iau INTOTDEAUNA dacia drept model. De altfel, chiar rar o dau drept exemplu.

In postul respectiv se vorbea de tractoare = dieseluri.

Va rog respectuos sa cititi cu atentie posturile...

 

edit: cat consuma, stimate domn, urban, espero automat? iuzare, unde esti? ia zi tata!

 

PS: Si de ce farurile se regleaza ELECTRIC (nu electronic) ce? ce spune asta? ca e avion? Din pacate eu nu sunt un amarat venit la revizie sa inghit orice imi spune unul si altul...

Edited by alx

Share this post


Link to post

Offtopic : Domnule ovi_jer , cat iti ia Leganza iarna in conditii de trafic intens? Aha

Intradevar , cu Nubira am exagerat (ceea ce era clar) , insa am facut-o pentru a-mi sprijinii afirmatia ca daca tot da omul un ban bun , nu tre sa-l dea pe o masina care sa-i consume asa mult. Dumneata vad ca esti din Rm Valcea ..nu stiu cum e traficul p'acolo , insa tinand cont ca Dragos82 e din bucuresti ..15l/100km ar fii cel putin cat ar scoate iarna in traficul de aici cu o Leganza! Serios acum.. ar fii incredibil sa scoata mai putin de 15 l iarna aici!

 

Edit : Mersi pentru warn .. data viitoare poate imi mai dai si cand merit :thumbl:

Edited by AND

Share this post


Link to post

12,8l/100km pe distante de 2-3 km pe zi la temperatura de -10 grade.

Acum pe sezonul asta 10-11l/100km cu AC.Are motor de 2l dohc ,133CP si 1400 kg.Ce zici?Cosuma mult?

Gasesti o masina mai dotata si mai performanta ca leganza din 2000 la 7000 de euro?Daca o gasesti sa ma anunti ca o cumpar eu.

Share this post


Link to post

Mai baieti, omul vrea un sfat nu sa va vada pe voi certandu-va despre ce si cum consuma sau nu consuma o masina...

Ideea e sa-l ajutam nu sa-l incurcam... Tot off topic alx, eu am avut 7000 de euro si aveam de ales intre un logan nou si o alta masina sh... ma crezi ca nici n-am calcat la vreun dealer Dacia??? acum la mine la work se cumpara 2 masini, un matiz si un logan... Ma crezi ca am optat pt matizul E decat pt logan? Pentru ca n-am incredere in Dacia... si mai ales in logan facut din bucati, repede si dupa parerea mea prost. Am vazut logan busit frontal cu radiatorul facut varza, se sparsese inclusiv capacul de la filtrul de aer si airbagul era la locul lui... asta spune multe. eu am avut de ales... la 8000 de euro gasesti multe masini incepand de la maini de oras (Fiat punto 2002 e in jur de 6500 euro de exemplu) sau masini de genul golf, astra, etc... Are inclusiv varianta de a-si aduce printr-o firma din afara. Si oricum, daca omul ne intreaba cemasina sa-si ia la 8000 de euro, e clar ca nu vrea logan, altfel era la dealer!

Share this post


Link to post

Merci AND seatul leon il uitasem.O sa ma uit pe autovit sa vad ce oferte sunt.

Share this post


Link to post

Mergi pe Nubira 2 ca ai mai multe "avantaje" ...

 

Daca Doamne fereste  <img src= S"> iei tzaca Nubira 2 o repari/reconditionezi mai repede si mai ieftin . La 8000 iei o Nubira buna si mai ramin bani de GPL(ca vin vremuri grele) .

 

Acum depinde de tine ce pretentii ai de la masina ... :-?

Share this post


Link to post

Ma lansez acum intr-o explicatie simpla despre "partinirea" forumurilor auto in recomandarea unei masini, noua sau SH.

Ideea principala este ca interactionind intr-o comunitate cu masini ale aceluiasi producator ajungi sa afli foarte concret care sint bubele cronice ale diverselor modele si "inveti" sa le diagnostichezi, cum se repara, cit costa, etc. Pe scurt CUNOSTI. Omul e un animal cu mare frica de NECUNOSCUT, asa ca e perfect explicabila optiunea pentru un "rau" cunoscut decit pentru un "ipotetic bun" necunoscut.

Io recunosc cinstit, la ora actuala as lua cu inima impacata un SH Daewoo daca mi-as pune problema altei masini, in timp ce pentru alta marca as opta doar in conditii speciale.

Share this post


Link to post

Cat oare se va mai comenta tema Otto vs Diesel? Orice ti-ai cumpara inseamna ca a fost solutia cea mai buna pt tine, asa ca respect pt viitorii/proaspetii proprietari de autoturisme, va rog!

Share this post


Link to post

Q.E.D. - bine venita explicatia "academica" a lui Flex . :P

Nu este nici un secret in Belgia ... Daewoo se inscrie in seria de masini "Practice" pentru oameni pragmatici .

Nu poti sa cumperi ceva fara sa'ti faci "temele" altfel esti un bun patriot - din ciclul "Tara te vrea prost" . :D

 

 

Acum depinde de tine ce pretentii ai de la masina ...  :-?

 

... am incheiat asa avind in vedere ce scrie in "semnatura" . :D

Share this post


Link to post

Nu inteleg de ce v-ati luat de mine ca eu NU am recomandat logan pe acest topic. Banii astia i-am avut si eu si am ales dar asta a fost alegerea mea. Fiecare face ce vrea cu banii sai.

Ce este clar este urmatorul fapt: atunci cand iti cumperi un second hand - orice ar fi - trebuie sa iti pui problema ca vei mai baga niste bani in el. Daca esti norocos (putine cazuri) nu scoti nici-un ban si asta e. Daca nu, va trebui sa scoti bani.

Eu zic ca daca vrei second macar uite-te dupa daewoo dar nu cielo. macar o leganza daca poti. Mai ales ca, potrivit spuselor lui ovi_jer, consuma doar 13 iarna si 11 vara cu a/c, ceva mai putin decat cielo (dupa experienta mea) desi are motor mult mai mare dimensiuni mult mai mari.

In orice caz piese gasesti mai usor si mai ieftine pt daewoo decat orice marca de afara. Si mecanici care sa se priceapa la ele.

De afara de adus nu prea ajung banii decat pt corsa la 80-100k km (pret de achizitie 5500) la care mai adaugi approx 2500 euro taxe, vama, accize etc. Deci nu prea merita.

Share this post


Link to post

@Alx

 

:spumelagura: ... si eu care tocmai m'am hotarit sa'mi iau Logan si acuma nu'l mai recomanzi ... :D

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...