Jump to content
Sign in to follow this  
AlexBarsan

Spark 2011 "Mexican"

Recommended Posts

Salutare si noroc, va prezint Spark'ul meu "Mexican" Blue Web (in europa Marocan Blue), Versiunea pe care o posed este ce mai cea-cea care se comercializeaza aici (mai slabuta decat LT'ul european).

Vanzarea acestui model in Mexic a inceput in august 2010 si pe 2 septiembre am intrat in posesia unia, mentionez ca nu este unica mea masina si ca am cumparato exclusiv pentru deplasarile zilnice in caosul capitalei Mexicane, cu toatea astea am scos-o si pe autostrada si am ramas placut impresionat de ce stie sa faca.

 

Acum cateva poze:

 

La iesirea din agentie/magazin

s1.jpg

 

s2.jpg

 

 

Detalii

spark003.jpg

 

spark004.jpg

 

spark008.jpg

 

spark013.jpg

 

spark019.jpg

 

spark021.jpg

 

spark028.jpg

 

 

Aici o foto facuta pe autostrada

jalon2.jpg

 

 

Acum dotarile din Mexic la varianta cea mai "inalta"

 

Motor 1.2L 16 valve, 81hp

Jenti aluminiu in 14"

Aer conditionat manual

ABS

Geamuri electrice fata si spate

2 Airbags

Faruri ceata

Stergatoare cu teporizare fata si spate

Tapiterie cu motive la culoarea caroseriei

Detalii interiore la culoarea caroseriei

Sistem audio cu un CD, MP3, intrare AUX si USB, 6 boxe

Roata de rezerva completa cu jeanta de otel si sculele necesare schimbari ei

Triungi reflectorizant

 

Nu stiu daca ma uitat ceva de pe lista, daca da, nu ezitati sa intrebati.

 

Pentru cine are dubii si crede ca ultima fotografie e trucata, va las un clip mai jos, si mentionez ca auostrada cu pricina se afla la peste 2,500m peste nivelul marii, si este bine stiut ca cu fiecare suta de metri peste nivelul marii se pierde 1% din prestatii (putere, torsiune, consum etc.). Scuzati calitatea cu o mana pe volan si alta cu mobilul (iPhone 4).

 

Share this post


Link to post

Sa o stapanesti sanatos si fara evenimente rutiere!

Poti sa ne prezinti si cealalta masina a ta.

Share this post


Link to post

S-o alergi cu placere :)

 

Pentru cine are dubii si crede ca ultima fotografie e trucata, va las un clip mai jos, si mentionez ca auostrada cu pricina se afla la peste 2,500m peste nivelul marii, si este bine stiut ca cu fiecare suta de metri peste nivelul marii se pierde 1% din prestatii (putere, torsiune, consum etc.).

S-a compensat bine cu faptul ca erai in coborare destul de accentuata :D

Share this post


Link to post

@tommy, nici vorba de coborare era drum nivelat, nici urcare nici coborare si mult mai putin "accentuata"

 

 

Enviado desde iPad usando Tapatalk

 

@DGT, cealalta este o Toyota RAV4L, motor 2.4L, 175hp, cu toate dotarile existente pe modelul respectiv.

Inainte de a cumpara Sparkul, pentru zi de zi am avut un Clio RS 2.0L modificat bine de tot (sistem evacuare gaze complet de la catalizador pana la coada marca Remus, sistem de inductie directa de aer cu filtru K&N, cabluri de bujii Nology si cel mai important reprogramare de ECU) toatl cai la roti (proba cu dinamometru) 197hp, pentru o masinica de numai 900kg va imaginati comportamentul, din pacate in iunie 2010 am lovito, nu mare lucru dar compania de asigurari nu a vrut so repare asa ca mi-a platit-o, cand o sa fiu cu comp. va pun o poza sa vĂąedeti ce ridicol. Chestia e ca masinuta era franceza si aici era aproape imposibil de gasit piesele de schimb, ar fi trebuit importate si la cat e euroiul de puternic nu ar fi convenit, si nu atat pretul final a reparatiei cat durata acesteia. (asiguratorul evita reclamatii de la client ca nu poate repara masina in timp decent).

Dorinta mea initiala era sa cumpar un Smart convertibil dar nu am avut banii suficienti si nu am vrut sa ma bag la datorie, am preferat sa platesc cu banii jos si sa scap de o grija, plus ca Sparkul in mex. este noutate si de moda. :-)

 

Enviado desde iPad usando Tapatalk

 

Multumesc tuturor de urari!

 

Clio sifonat

bdd92f2c-8cf9-967f.jpg

Chestia e ca si in spate era putin sifonat ca aka din spate a venit si el peste mine.

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Share this post


Link to post

O fi bine la doar 152km sa ii "dai" 170kmh la 5500rpm?

Share this post


Link to post

Reminiscentele bestiei aleia de 200 hp. Faina trecere intre cele doua masini.. :mrgreen:

Share this post


Link to post

@madkat, ce vezi pe bord sunt km de "trip" deci nu cei totali ai masini, trecusem deja de primii 5000km, bineinteles ca m-am purtat frumos cu ea in prima mie de km.

 

Imtradevar trecerea de la Clio RS la asta a fost "dureroasa" :-) dar nu sunt deloc deceptionat de Spark mai ales ca inca de la inceput am vrut ceva mic si economic. In ultimii 22 de ani de cand sunt in "tarile calde" am tot avut masini "mari" dar in acelasi timp si foarte mici, inainte de Clio am avut un Ford ca 2001 care aici a avut motor de 1,6L nu mare branza dar suficient pentru oras. Va reamintes ca in capitala mexicana suntdm peste 18 milioane de locuitori asa ca va piteti imagina ce e pe strazi la orice ora din zi si din noapte.

 

Urmatoarea jucarie mica (dupa ce m-oi satura de asta) o sa fie o mazda MX5 sau o Toyota MR2, daca or sa mai existe peste vreo 3-4 ani, daca nu altceva dar cam acelasi stil (doua locuri decapotabila) asta mi-e pofta, intre timp la munca, la pus parale deoparte (urasc sa fiu dator) si sa disfrut de Spark cat mai mult. Soata umbla cu RAV'ul, eu nici nu msi am pofta de el decat daca am ceva de carat care nu intra nicicum in Spark.

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Share this post


Link to post

A, ok atunci. Mi-era ca erai asa entuziast ca ai omorat-o din primele sute de km :D

Uitasem ca astea mai nou au acelas afisaj pentru km total si partial :(

Share this post


Link to post

Foarte frumoasa, sa o stapanesti sanatos. pe mine nu ma mira viteza maxima pt ca si eu am prins tot atat cu Aveo-ul 1.2 al cumnata-mii. Si eram 3 in masina :D .

Share this post


Link to post

Multam de urari, am uitat din lista de dotari inchiderea centralizata cu comanda dd la cheie, alarma cu inmobilizador de motor (chip/transponder in cheie fara de care nu o pornesti neam).

Peste o saptamana vin acasa in vacsnta si ma batr gandul sa-i cumpar cate ceva care aici nu gasesc, stie cineva cat m-ar costa barile de pe tavan?

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Share this post


Link to post

Salut !

In primul rand, felicitari pentru achizitie  <img src= "> !

In al doilea rand, n-ai sa gasesti in Romania barele pentru acoperis. Vezi in .pdf-ul alaturat ce accesorii gasesti pentru acoperis (vezi ultima pagina).

Masina ta este de 1.0 sau de 1.2 ? Ai mentionat caracteristicile masinii celei mai "inalte", adica modelul LT sau caracteristicile masinii tale ?

Aici, in Romania, nu se da nici triunghi, nici roata de rezerva, mie mi-a dat un fel de kit pentru depanare, un compresor alaturi de un borcan cu o substanta in el. Daca ai o pana, montezi borcanul la compresor, copresorul la roata si apoi interiorul rotii se umple cu substanta din borcan, etanseizand interiorul anvelopei.

Nu inteleg cum ai doar 2 (doua) airbaguri ! Eu am 10 (zece) ! La modelul LS+ am doua airbaguri frontale, doua in scaunele din fata si sase airbaguri cortina (doua pentru pasagerii din spate, doua aflate pe la mijlocul masinii si doua pentru pasagerii din fata).

 

Modelul meu il poti vedea aici:

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/34461-mi-am-luat-autobot/

Am vazut ca ai mufa USB normala... Esti un fericit !

Eu am mufa mini-USB si a trebuit sa-mi fac rost de un adaptor pentru mufa normala.

Modelul meu are motor de 1.0 si 68cp.

Noul Spark - prezentare si accesorii.pdf

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

Asa e, de necrezut ca are numai doua airbaguri si asta ca eu am cumparat aici varianta cea mai dotata care exista in mexic. Aici nu exista legi cu privire la dotarile de siguranta, unica obligatie a fabricantului sunt centurile de siguranta! Aici Sparkul cel mai ieftin nu are airbaguri si nici ABS (nu mai zic de restul). In Mex se vinde numai varianta cu motor 1,2 din cauza de altitudini mari la care se afla marile orase, un motoras mai mic ar face greu fata, si cu toate astea inca se mai vinde Matizul din generatia trecuta, poti casca gura la gama si ofertele din mex aici: www.chevrolet.com.mx preturile afisate le imparti la patru si afli pretul in RON.

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Edited by AlexBarsan

Share this post


Link to post

@florinbad, mersi mult de pdf, am ramas cracanat de preturile din RO, ENORME o sa-mi pun pofta in cui si o sa le cumpar la mine, cam tot ce e pe lista este si la noi, doar barile alea dea lungul acoperisului nu exista la nici o versiune. De la marca Thule sau BigCountry se pot cumpara tot felul de suporti pentru toate alea (biciclete, portbagaje superiore si altele, de schiuri nu se pune problema ca nu ai unde sa te dai cu ele :mrgreen: ), am deja doua zile in Bucale si nu am vazut nicunul pe strada, ma asteptam sa aiba ceva mai mult succes aici unde Matizul a fost "rege" multi ani si mai ales ca se vinde de ceva mai mult timp ca in Mexic.

Share this post


Link to post

Nu inteleg cum ai doar 2 (doua) airbaguri ! Eu am 10 (zece) !

 

10 ?!? :) )  <img src= (">

 

Sunt 6 standard pt toata lumea, indiferent de echipare, macar citeste pdf-urile care la atasezi.

Share this post


Link to post

10 ?!? :) )  <img src= (">

 

Sunt 6 standard pt toata lumea, indiferent de echipare, macar citeste pdf-urile care la atasezi.

Barbate, baga o capatzana in interiorul masinii si numara-le.

Apoi baga aici rezultatul.

Te astept cu numaratoarea  <img src= "> .

 

LE: am gasit o fotografie cu airbag-urile. Inseamna ca fiecare pereche de cate 3 airbag-uri (trei pe o parte si trei de cealalta parte), prin explozia gazului se transforma intr-un carnat lung de 1 metru :scarpin: ?

post-76-0-90857900-1302465327_thumb.jpg

Edited by florinbad

Share this post


Link to post

Felicitari pt masina si sa o stapanesti sanatos.Foarte frumoasa.Ce ciudat mi se pare acel Opel Antara cu sigla Chevrolet de pe site-ul Chevrolet din Mexic,nu inteleg de ce nu ofera Captiva.

florinbad, se numeste airbag cortina si ai 6 airbag-uri la Spark, nu 10 :thumbl:

Edited by s3bby2000

Share this post


Link to post

@s3bby... Se ofera si captiva simulte altele, Opelul Corsa (genrratia trecuta) se vinde in continuare cu numele de Chevy. Pana mai acum vreo 2-3 ani Chevrolet Mexico importa de la filiala Opel europeana mai multe modele (corsa, astra, vectra) insa de cand cu criza si puterea euro nu le mai da mana, chevy/corsa de l-ai vazut se fabrica in mex. Sparkul vine din korea (convine din cauza de dolar si tratatele de liber comert).

 

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Share this post


Link to post

:o fftopic: Da,stiam ca ofera simultan modele din gama Opel +modele din gama Chevrolet USA,Korea si modele fabricate in Mexic, dar ei la acel model Captiva Sport, care este de fapt un Opel Antara rebadged,de ce nu au luat direct Chevroletul Captiva?Ambele sunt construite pe aceasi platforma,practic aceeasi Marie cu alta palarie.Probabil pentru dotari care sunt mai numeroase la Antara, dar si aici e o contradictie pt ca din cate zici tu si din ce apare pe site,masinile vandute in Mexic au dotari mai slabe decat in Europa(Spark-ul tau are mai putine airbag-uri,Aveo nu este oferit cu climatronic,etc).

Share this post


Link to post

Gata, le-am facut poze chestiilor incriminate !

Toate se afla montate in cei trei stalpi ai masinii.

Presupun ca la o ciocnire laterala toata partea aflata la imbinarea planseului cu geamurile explodeaza pe o lungime de 1.30 metri, rupandu-se ca un "fermoar" si desfasurand "cortina".

Imi cer scuze pentru gafa cu 10 airbag-uri :osanale: .

post-76-0-22552000-1302535999_thumb.jpg

post-76-0-55402600-1302536021_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Fain, as fi vrut si eu macar 4 daca nu 6 da asta e situatia.

Chiar daca pagina este mexicana si deci in spaĂąola sunt convins ca o sa intelegi ce si cum, este un comparativ de consum realizat in mexic la o inaltime peste 2000 metri cu masini care se vand acolo la un pret sub 150.000 pesos (aprox sub 10.000 euro). Toate motorizate pe benzina.

Note:

Nissan Aprio nu e altul decat Loganul cu motor 1.6

Dodge Atos este Atosul de la Hyunday

Chevrolet Cevy este Corsa generatia trecuta

Nissan Tsuru o da va cruciti este aceasi masona din 1983 incoace in europa daca bine imi aduc aminte se numea Sunny inca e masina cea mai vanduta pentru ca e folosita drept taxi sau la flotele de ls firme.

 

Aici pagina http://www.autopistas.com.mx/1109.html

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Share this post


Link to post

Chevrolet Chevy =)) cata lipsa de inspiratie. Matizul de fapt e vechiul Spark. Interesant este consumul de combustibil mult mai bun al lui Spark fata de Matiz. Chiar asa sa fie? Testele sunty facute doar in afara localitatii sau este consumul mixt?

Share this post


Link to post

Sau e aerul de munte :D

Share this post


Link to post

Consumul la noul spark este de 5l/100km in conditii optime in afara orasului, conditii care nu vor fi intalnite niciodata in viata reala.

Probe realizate in Mexic de o revista de specialitate au aratat urmatoarele cifre:

18.3km pentru fiecare litru de benzina in regim extraurban la o medie de viteza de 90-100km/h

16.2km pentru fiecare litru de benzina in regim combinat

14.5km pentru fiecare litru de benzina in regim urban la o medie de viteza de 30km/h

Toate aceste probe au fost facute la o altitudine de 2200m peste nivelul mari cu un tip de conducere cat mai lina/conservator (adica accelerat usor nu ca la curse, franat usor si cu motorul, etc) banuiesc ca la nivelul mari cu us sistem de conducere tip "mamaie de 75 de ani" se poate ajunge la cifra promisa de fabricant de 20kms pe litru adica 5%, pentru restul rezultatelor folosuti regula de trei simple si aflati consumul la fiecare suta.

 

Enviado desde iPhone vía Tapatalk

Edited by AlexBarsan

Share this post


Link to post

Salut. Apropos de dotari in Mexic la masini. Eu am un Cruze 1.8 si am tot 2 airbaguri fata de 6 in Ro sau 10 in USa. E drept ca nu am varf de gama, dar si alea tot 2 au. Evident locuiesc tot in Mexic.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...