Jump to content
Sign in to follow this  
eugenbonta

Sistem Audio 5.1 Pe Tico

Recommended Posts

Nu prea am avut ce face in weekend...caci a fost primul liber dupa luni bune si am zis sa ma apuc sa mai improvizez ceva si sa fac ceva fain pe masinuta.

Asadar, am scos Tankul, caci de ceva vreme se sparg masini pe la noi prin zona si oricum nu-mi mergea caseta si mi-am pus CREATIVE 5.1 pe masina cu mp3 player.

Scula (mp3 player-ul) l-am pus in lacasul unde a fost casul si cand plec il iau cu mine...iar boxele, cele din fata le-am mascat sub bord cu woofer-ul in spate. Boxele din spate le-am facut in asa fel incat sa le pot baga in spate, ca sa nu sara in ochii celor dornici de placeri mici.

Nu stiu daca a mai facut careva asa ceva...dar eu sunt ffff incantat.

Nu cred ca e un risc sa se intample ceva si sa-mi ia foc, pentru ca sistemul l-am pus la bricheta pe 12v el avand tot 12...deci nu ar fi probleme...

In rest, nu se vede nimic...fire nu...boxe nu...totul e fain. :) :banana:

Share this post


Link to post

Misto, si pe mine ma batea un gand, dar n-am gasit nici un sistem care sa se alimenteze la 12 V prin adaptor extern, ca doar n-o sa desfac wooferul; si ce model este Creativul tau?

Share this post


Link to post

Creative 5.1...asa scrie pe el. Se alimenteaza la 12v. Se gasesc la Bestcomputers...insa nu stiu daca se merita sa dai banii. Eu l-am primit iar acum mi-am luat un Home Cinema si nu mai foloseam sistemul, de aceea l-am pus.

In magazin e e vreo 4 mil...deci cam mult...

Share this post


Link to post

Cati watti scoate RMS?

Share this post


Link to post

ma nu e greu sa pui la 12v, tai pur si simplu transformatorul si ii legi firele la bricheta. nu trebuie sa umbli in subwoofer

Share this post


Link to post

Corect, dar asta doar in cazul in care are transformator extern, unele nu au; eu am un sistem Philips 100 W RMS din care iese un stecher pt. 220 V... Am cautat odata un sistem cu transformator extern dar ce-am gasit erau doar pe 18 V.

Share this post


Link to post

Asta are transformatorul extern.

Putere 5*12 si woofer-ul de 30. .Oricum e de ajuns pentru cerintele mele. Normal nu e ca o instalatie de 7, 8 mil speciala pt auto...dar v-am zis...la noi se sparg masini in draci, chiar si cu fata detasabila...iar faza cu casul pe sina...la cat de mare si greu e ..adesea iti e sila...pe cand un mp3 player...il bagi in buzunar si gata.

Share this post


Link to post

Inca o precizare: Sa nu folositi priza pentru bricheta. Scoateti firele prin spate, caci arata ca un drac. Bagati firele discret pe sub covorase sau prin lateral si fata. :)

Share this post


Link to post

Eu m 2 sisteme 5.1 in casa de la creative:

1. Mai veci, de vreo 4 ani cu alimentator de 13,5V Cambridge soundworks

2. Unul de vreo 2-3 ani Creative Inspire pe 12 V

 

Daca se aud la fel de bine in casa si in masina e bine...dar este o solutie relativ costisitoare: pe mine m-au costat in jurul a 200eur (vad ca acum s-au mai ieftinit) boxele cand le-am achizitionat. Au o fidelitate si o claritate f buna a sunetului dar nu sunt foarte puternice. Totusi nu cred ca se potrivesc in masina...gandind din perspectiva dinamicii sunetului :-?

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Problema e alta: difuzoarele si sistemele de casa nu sunt facute dupa standarde de difuzoare auto, adica membranele se vor strica daca sunt expuse la soare sau la temperaturi ca cele care apar in masini inchise si lasate in soare, socurile exista mai ales in Tico.In casa sunt alte conditii, variatiile de temp si umiditate fiind relativ mici.

Problema de alimentare nu se pune, deoarece se poate adapta orice ar fi si se pot scoate fire si din amplif(din woofer daca acolo se gaseste), deasemenea se poate ridica tensiunea la 18V. Eu as fi alimentat totusi instalatia din alta parte nu de la bricheta pentru ca acolo o sa ai surpriza ca daca sistemul nu filtreaza bine curentul sa auzi aprinderea in difuzoare sau daca dai drumul la ventilator etc. Cel mai bine e sa alimentezi prin siguranta direct de la baterie!

Share this post


Link to post

In final asa am procedat, am alimentat direct de la baterie.

E drept ca la inceput, cum ai zis tu, cat era pe bricheta, la pornire se auzea zgomotul in boxe. Acum totul e fain.

Ai dreptate cu fiabilitatea unui sistem de casa pe masina, insachiar il aveam in plus. Initial aveam un Tank pe masina cu 2 boxe de 2 bani si oricum nu am avut de pierdut nimic. In prezent, satelitii nu sunt deloc la vedere. 3 sunt pusi in bord, mascati foarte discret, iar 3 sunt pusi in spate, iar mascati ff discret. Acum, ramane problema pe care ai ridicat-o...variatiile de temperatura...sa dea D-zeu sa nu-mi pocneaasca difuzoarele :spumelagura:

O alta chestie faina facuta. in locul tank-ului am pis un sertat fain, de pe Cielo, pe care l-am retusat finut si e ca din fabrica. Asa am scapat cat decat de spaima ca va fi sparta masina... :mrgreen:

V-am zis...nu cred ca e o varinata buna, dar deocamdata era ce se pupa pentru mine. :shock:

Share this post


Link to post

la difuzoarele de casa,problema e cu umiditatea

am avut si eu pe o masina

Share this post


Link to post

Salutare !  <img src= "> Si eu vreau sa-mi pun un sistem 4.1 de la Cambridge Studio pe masina !!! > :) Pe transformator ( ca e extern ) scrie ca secundarul mere la 12 v , deci ar trebui sa mearga la baterie nu ???  <img src= S"> Dar el la priza se alimenteaza la curent alternativ nu ? Transformatorul de la mamica lui transforma oare 220 V ca in 12 V cc ? Adica ar merge pus la baterie fara nici un fel de probleme ca ar ceda din cauza unor incompatibilitati de alimentare ? Si sa spunem ca ar merge , problema care o vad eu este ca , casetofonul meu JVC 4 x 40 ar da cam muuulta putere fatza de ce-i trebuie lui . Pt. ca , dupa cate stiu eu , o placa de sunet da pe la 2 w putere . Ce as putea sa fac ? : :scarpin: -?

Share this post


Link to post

Pai, nu prea inteleg ce vrei sa faci.

Adica, ai un sistem 4x40W pe masina si tu vrei sa pui un ceva de genul 4x5W+1x10W (sa zicem)? Adica toata chestia asta pentru ce o faci?

N-ai alte boxe pe masina sau cum?

Hai sa o luam sistematic. Raspunde la urmatoarele intrebari si mai vedem:

1. Ai difuzoare pe masina?

2. Daca da, de care (marca - daca e de marca, putere - W si impedanta - ohmi)?

3. Ce sistem Cambridge Studio vrei sa pui (model)?

4. Pe alimentator, langa sau dupa indicatia de 12V trebuie sa fie si o indicatie de curent furnizat, in A(mperi). Cat este?

Share this post


Link to post

Salutare ! Este un sistem Cambridge SoundWorks 4.1 (cred ca e pe undeva pe la 35 w ) si scrie pe transformator : PRI : 230 V ~50 Hz , 164 mA si SEC : 12 V , ~ 1,5 A , 18 VA . Am un radiocasetofon JVC 4 x 40 W , dar mai folosesc si un MP3 Player + adaptor de caseta . Am niste boxe deja , dar vreau sa bag si sistemul audio 4.1 pe masina . Ma gandesc si la varianta de a adauga un subwoofer + amplif , dar costa cam mult , adica peste 7 mil . Momentan am o dacie 1310 berlina , dar sper cat de curand sa-mi iau si un Matizel . Si daca iau un subwoofer cum mi-ar place , inseamna ca nu mai imi ramane loc satisfacator nici in Dacie si nici in Matiz . Deci ideea vine de la faptul ca sistemul se aude perfect si are un bas de invidiat , iar ideea ca nu rezista la temperaturi , se rezolva ca am pe unde sa le ascund , mai ales ca am si geamuri f. fumurii pe spate si nu deranjeaza absolut deloc soarele . :banana: Va astept cu idei !!! [-O<

Share this post


Link to post

Din cate spui despre alimentator in secundar (spre sistem) da 12 V c.a. (curent alternativ, semnul ~). Chestia asta (alimentator care sa dea c.a.) mi se pare cam ciudata. Totusi, daca e asa, atunci:

- probabil ca tot sistemul e pe la maxim 20W RMS (eu mai mult de 15 nu i-as da), poate ceva de genul 4x2W+1x10W

- in general un sistem multimedia pentru PC care pare a se auzi "bine" in casa, nu se mai aude deloc bine pe masina, in principiu din cauza reflexiilor multiple si a volumului de aer foarte "comprimat"; diametrele mici ale difuzoarelor (mai ales de la sateliti) nu vor putea "misca" prea bine aerul din habitaclu

- tot nu e clar ce plan ai cand zici ca vrei sa bagi "si sistemul 4.1 pe masina":

* poate te gandesti sa mergi cu MP3-ul pe 4.1, ca sa scapi de adaptorul de caseta; pai, eu cred ca JVC-ul tau are si mufe AUX-IN pe spate in care poti baga direct MP3-ul

* poate te gandesti la "subwooferul" de la 4.1; eu tare ma indoiesc ca va face fata in masina, asa cum ar face-o niste difuzoare bunicele de 13" (sau mai mari) puse pe spate si legate direct la JVC

Parerea mea:

1. Varianta JVC

- verifica daca JVC-ul nu are AUX-IN; de regula sunt doua mufe RCA (rotunde cu o gaura pe centru, una alba si una rosie) montate direct pe panoul din spate; iti trebuie probabil un cablu jack 3,5mm la RCA cu care sa legi MP3-ul

- daca te gandeai sa pui "si" sistemul 4.1 pe aceeasi masina, mai bine da-l si cu banii obtinuti ia doua perechi de difuzoare

2. Varianta 4.1 (nu ti-o recomand)

- alimentezi sistemul de la 12V, nu-i nici o problema

- banuiesc ca ai doar o intrare pe el deci vei putea lega o singura scula

- bine ar fi (si e probabil) ca JVC-ul sa aiba o iesire de semnal (pentru un amplif auxiliar) AUX-OUT, caz in care legi iesirea asta la intrarea lui 4.1; fiind un sistem 4.1 ai probabil doua mufe de intrare pe spatele sub-ului: una front si una rear; s-ar putea ca bagand semnal numai pe front sa ti se auda in toate difuzoarele, caz in care iti ajunge un cablu RCA la jack 3,5mm; daca nu e asa, atunci va trebui sa mesteresti un cablu care sa ia semnalul de la RCA si sa-l duca la doua jack-uri (legare simpla in paralel fir cu fir)

- daca nu ai mufe de iesire pe JVC, atunci s-ar putea ca semnalele sa fie totusi disponibile pe un conector special utilizat de regula pentru cuplarea unui CD changer

- daca nu ai si nu ai, atunci va trebui fie sa te multumesti doar cu MP3-ul conectat la 4.1, fie sa mesteresti un divizor pe care sa-l pui pe iesirile catre difuzoare si care sa-ti dea semnal (mai mic) pentru intrarea in 4.1

Well, atat deocamdata.

Share this post


Link to post

Salutare ! Semnul ~ de la secundar l-am gresit aseara ( de la bere sa fie ??? :dizzy: ) , deci nu are nici un semn ~ SEC , iar sistemul are cel putin 35 W RMS . Despre ce ar fi in spatele la JVC nu pot spune nimic pentru ca in manual nu scrie nimic de instalare sau de ce e in spate . Si mie mi s-a parut ciudat si de asta am luat adaptorul de caseta pe care am dat acum vre-o 2 ani si ceva cam 650.000 . Eu pot scoate casetofonul , dar in spate la vedere nu se vad decat contactele pe care le face cu sania . E posibil sa aiba ceva in spatele contactelor ( inclusiv comanda pt magazie de cd ( e un model JVC - KS- FX202 ) ... :-? Pe fata la masina am : 2 tweetere de care sunt super multumit ( la 120.000 cine nu ar fi ) si doua boxe Pioneer ( 2 x 25 W ) ; pe spate am Domotec 2 x 35 W ( dar nu Zgomotec ci de la mama lui , daca se poate spune asa , pentru ca nu am mai intalnit la nimeni sa se auda asa de bine , desi chiar am instalat la cativa prieteni niste boxe ) . Ideea cu 4.1 pe masina mi-a venit pt ca sub-ul se aude f. bine si la nivel maxim . Despre jack-uri si conectarea la sistem ar fi ok , ca as fi luat pentru fiecare jack de conectare un semnal din fata , respectiv din spate , ca tot am terminat si eu Electronica ( dar nu la un nivel asa de profesional ... ca de , de la teorie , pana la practica e drum lung din pacate ) . Am inteles ca merge alim normal de 12 V si sunt fericit , acum ramane doar intrebarea daca am iesire neamplificata de RCA din spate , iesire unde nu am cum sa umblu din pacate ... Poate aveti in continuare idei . Si inca o intreabre : resetatul casetofonului la nivel mare de putere se trage de la o proasta alimentare ? ( adica nu mi-au tras alimentarea de unde trebuia de la bord :-? ... ca l-am montat la un service in Ghencea :wallbanger: :wallbanger: cu vre-o 300.000 ) Scuze pentru romanul scris , dar erau multeeeeee intrebari .

Share this post


Link to post
Salutare ! Semnul ~ de la secundar l-am gresit aseara (  de la bere sa fie ???  :dizzy: ) , deci nu are nici un semn ~ SEC , iar sistemul are cel putin 35 W RMS . Despre ce ar fi in spatele la JVC nu pot spune nimic pentru ca in manual nu scrie nimic de instalare sau de ce e in spate . Si mie mi s-a parut ciudat si de asta am luat adaptorul de caseta pe care am dat acum vre-o 2 ani si ceva cam 650.000 . Eu pot scoate casetofonul , dar in spate la vedere nu se vad decat contactele pe care le face cu sania . E posibil sa aiba ceva in spatele contactelor ( inclusiv comanda pt magazie de cd ( e un model JVC - KS- FX202 ) ... :-? Pe fata la masina am : 2 tweetere de care sunt super multumit ( la 120.000 cine nu ar fi ) si doua boxe Pioneer ( 2 x 25 W ) ; pe spate am Domotec 2 x 35 W ( dar nu Zgomotec ci de la mama lui , daca se poate spune asa , pentru ca nu am mai intalnit la nimeni sa se auda asa de bine , desi chiar am instalat la cativa prieteni niste boxe ) . Ideea cu 4.1 pe masina mi-a venit pt ca sub-ul se aude f. bine si la nivel maxim . Despre jack-uri si conectarea la sistem ar fi ok , ca as fi luat pentru fiecare jack de conectare un semnal din fata , respectiv din spate , ca tot am terminat si eu Electronica ( dar nu la un nivel asa de profesional ... ca de , de la teorie , pana la practica e drum lung din pacate ) . Am inteles ca merge alim normal de 12 V si sunt fericit , acum ramane doar intrebarea daca am iesire neamplificata de RCA din spate , iesire unde nu am cum sa umblu din pacate ... Poate aveti in continuare idei . Si inca o intreabre : resetatul casetofonului la nivel mare de putere se trage de la o proasta alimentare ? ( adica nu mi-au tras alimentarea de unde trebuia de la bord  :-? ... ca l-am montat la un service in Ghencea  :wallbanger:   :wallbanger: cu vre-o 300.000 )  Scuze pentru romanul scris , dar erau multeeeeee intrebari .

 

 

 

 

 

 

 

JVC - KS- FX202 , are iesire pe 2 canale (cel putin), mufele sunt RCA, se gasesc la orice magazin de electro...

JVC___KS__FX202.pdf

Share this post


Link to post

Well, daca 12V de la alimentator e d.c., atunci 12V*1,5A=18VA care nu are cum sa dea 35W RMS. Dar probabil ca alimentatorul e "de vina". Eu de la Creative/Cambridge stiu un sistem 4.1 (FPS1600) cu alimentator de 2,9A, ceea ce il "arunca" la un ptentia 30W RMS. S-ar putea insa ca sistemul in sine sa "duca" ce zice, daca e alimentat dintr-o sursa suficient de capabila cu e bateria+alternatorul masinii.

Pentru JVC-ul tau ai manualul de instalare aici.

Din fericire, ai LINE-OUT, deci vei putea sa-l legi direct la 4.1 (e indicat in manual cum).

Daca sub-ul e cel ce-ti da fiori, atunci fa o incercare doar cu el, vezi daca aduce vreo imbunatatire peste cele n-spe difuri pe care le ai.

Din mai putina fericire, AUX IN nu are, dar are CD-IN, din pacate pe o mufa cu 8 pini care habar n-am cum arata.

In ceea ce priveste alimentarea, aproape sigur circuitul folosit are "slabiciuni" (rezistenta mare) pe undeva. Cel mai sanatos este sa iti tragi un circuit direct de la baterie, cu fir corespunzator de gros (cat mai gros) si siguranta proprie (cat mai aproape de baterie). Daca esti ingrijorat ca uiti scula deschisa si iti omoara bateria, pui un releu pe alimentare comandat de tensiunea luata de pe accesorii.

Share this post


Link to post

La Creative 5.1 alimentatorul e de 4.2A :-? si au 50W RMS parca(+-3).

Share this post


Link to post

Salutare ! :o fftopic: Am fost de dimineata prin targ la Vitan sa-mi clatesc si eu ochii dupa masini :lavolan: si preturi "mici" :mrgreen: , m-a prins si o torentiala ( care m-a clatit de tot ca nu mi-am luat umbrela :P ) si am vazut niste preturi mai mari la subwoofere si amplificatoare decat la celelalte magazine de prin Drumul Taberei . Cel mai interesant am gasit un subwoofer activ SAL ACTIVE XB - 10 / A 250 W POWER , pe la 3.500.000 . Tipul de acolo mi-a spus ca e destul de slabutz . Dar tinand cont ca un sub. JBL sau ceva pe acolo este peste 3.200.000 si un amplif de la 3.400.000 ( cel putin un Magnat sau Extreme de 200 RMS ) si mai dai si pe kitul de cabluri cica obligatorii cel putin 1.100.000 si pe super manopera lor pentru amplif. 500.000 si sub. inca vre-o 150.000 eu zic ca ar merita sa fac un drum in timpul saptamanii cel putin sa-mi faca o proba :-? . :ontopic: De necaz ca m-a plouat si am venit cu banii inapoi in buzunar :D ( asta nu stiu daca e de bine sau nu ... ma mai gandesc :o ) m-am apucat sa-mi desfac funduletul casetofonului sa vad si eu ce e pe acolo si am gasit 2 mufe RCA , despre care , in carte ar spune ca trebuie sa mearga la amplificator :) ) , ceea ce m-a luminat si pe mine :scarpin: . Deci de aici as putea sa iau semnalul pentru sistemul audio 4.1 pe care vreau sa-l pun pe Bombonica :X . Acum o alta intrebare imi apare in gand :o : care e plusul ( + ) si care e minusul ( - ) de la sistemul 4.1 ??? :shock: Ca acum stiu de unde iau semnalul neamplificat , dar cum leg eu firele de la subwooferul meu Cambridge ( care contine si amplificator si filtre pt sateliti ) ???? , tinand cont ca voi taia cablul de la stecher pana putin dupa tranformator pentru al putea conecta la alimentarea de 12 V de la masina .  <img src= S"> Va astept cu un raspuns fierbinte !!! :D

Share this post


Link to post

Salut am si eu un sistem Logitech Z-640 si as vrea sa iau sobwoofer-ul si sa il pun in masina si vreau sa ma lamureasca cineva pot sa fac chestia asta si cum momentan am 4 boxe 2 kenwood si 2 pioneer.

multumesc anticipat

Share this post


Link to post

Alexutzu...este pacat de Logitecul ala. Te asigur ca nu vei avea un bass de calitate desii in casa se aude super...pur si simplu el nu a fost proiectat pentru auto si sunt sanse foarte mari sa strici difuzorul datorita vibratiilor ce apar in timpul mersului. Mai bine cauti un woofer SH si o statie si rezolvi problema mult mai elegant.

Share this post


Link to post

si sti cumva cam cat ar costa si ce magazin imi ecomanzi? crezi ca rezolv problema cu vreo 2 mil? Mersi!

Share this post


Link to post

Ma bag si eu ca musca-n lapte  <img src= )">

De magazin cu sub-uri SH n-am auzit, dar poti colinda forumurile ca e plin, mai ales pe computergames.

Daca vrei, totusi, ceva nou exista Be-Loud.

 

Dar nu cred ca reusesti sa scapi cu doar 2 mil.

 

Bafta!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...