Jump to content
Sign in to follow this  
ASIMO

Se Intampla Numai In Romania(motoractive Leasing)

Recommended Posts

Ce ziceti de faza asta:

 

Dupa cum suna si titlul, urmatoarele chestii se intampla numai in Romania, prin bunavointa unor firme idioate de leasing, numind aici cu litere mari MotorActive Leasing Bucuresti.

 

Avand firma nou infiintata (dec.2004), depun dosarul la domnii de mai sus, acum cateva saptamani, prin dealerul Autohaus Huber Sibiu pentru un Kalos. Am solicitat la inceput 10% avans. Doasarul a foat respins.

...Nici o problema pana aici.

Mai sun la dealer si le spun ca sunt dispus sa platesc 25% avans. Mi se spune (dupa consultarea in prealabil cu cei de la MotorActive), ca mi se va accepta dosarul cu 25% avans si un girant, persoana fizica. Ok... girant am, mai fac niste acte, umbla si girantul meu dupa acte... toate bune, fac dosarul, il trimit la Autohaus, si de acolo, mai departe, la MotarActive. Dosarul intra in comisie, se aproba, cu 20% avans.

Dealerul ma suna sa-mi spuna ca mi s-a aprobat dosarul, si ca asteptam cotractul sa fie transmis de la Bucuresti. Stabilim chiar si data (luni, 18 aprilie) in care sa ne intalnim sa semnam contractul. De mai multe ori cer confirmarea acceptarii dosarului de catre MotarActive de la dealer, si de fiecare data mi se raspunde ca este sigur acceptat. Ieri (Joi, 21 aprilie) mi se confirma di nou ca dosarul este acceptat, ca a trecut de comisie, si sigur e ok. Mi se spune ca dosarul pleaca astazi (vineri) de la Bucuresti, si ajunge sambata in Sibiu... deci sa ne intalnim luni sa achit avansul si sa semnam contractul.

Astazi (vineri), surpriza, ma suna dealerul, ca cei del a MotorActive s-au razgandit, si nu imi mai acorda finatarea, ca s-au mai uitat peste dosar si se pare ca totusi am firma prea nou infiintata ca sa mi se acorde finantarea... Asta de la o zi la alta...

 

Cum vi se pare? Sincer imi pare atat de rau ca m-am intors in tara asta de kko sa-mi fac firma. Ca am zis ca tot mai bine e acasa, de ce sa lucrez pentru altii, prin alte tari, sa lucrez eu pentru mine acasa...

 

Feriti-va de tepari (MotorActive Leasing), ca pierdeti timp de pomana cu drumuri dupa acte shi aiurea... Nu va bazati pe ei decat cand aveti contractul semnat (sau poate nici atunci).

 

Ce ma enerveaza si mai mult e ca eu mai am o oferta de leasing, si am lasat-o pe planul doi, pentru ca mi se tot spune ca mi s-a aprobat leasingul la MotorActive... Daca mergeam pe cealalta varianta, acum masina mea era pe drum spre dealer...

 

Bleah...

Share this post


Link to post

Lasa dom'le ca-ti aduci tu aminte repede cum era si inca este pe la noi. Oricum, ne bucuram ca te-ai intors. Nu stiu de unde, dar tu credeai ca firmele de leasing mor dupa cei cu firme de ieri. Pai la cate tepe or fi luat, probabil le-a ajuns. Poate daca faceai si tu cumva sa vorbesti cu ei direct...

Share this post


Link to post

Sincer eu nu pot sa-ti inteleg patetismul cand spui ca-ti pare rau ca te-ai intors in "tara asta de kko"...Ce treaba are asta cu faptul ca ai dat peste o firma de leasing de care mai nimeni nu are habar si s-au purtat neprofesionist? De ce nu te-ai dus de la bun inceput la o firma mare, cunoscuta unde ai fi stiut cum "stai" la acte de la bun inceput...? La leasing, unde masina nu este a ta ci a lor, e de preferat sa lucrezi cu o firma cat mai mare si care sa aiba in spate si o banca...E o discutie pe aici pe forum cu datoriile firmelor de leasing la buget...Oricum, bafta ...Eu am lucrat cu HVBLeasing si am fost foarte multumit...

Share this post


Link to post
Eu am lucrat cu HVBLeasing si am fost foarte multumit...

Mai ales ca in ultima luna n-au venit facturile de CASCO! Dar in urmatoarea...

Share this post


Link to post

:D da, oamenii se muta...poate pierd hartiile de la Kalos-ul meu pe drum...

Share this post


Link to post

:o fftopic: aia cu "tara de kko" am zis-o si eu la suparare... si-mi cer scuze.

 

Nu suntem de vina noi toti pentru niste faze idioate! Si de cand mi-am facut firma, numai parte de chesti idioate am avut parte... Dar asta e vina sistemului... si a "teparilor", care sunt multi, prea multi...

 

Oriunde am fost afara am fost mandru ca sunt roman si-mi place sa cred ca am reusit sa schimb parerea oamenilor pe care i-am cunoscut despre Romania si despre romani... :o fftopic:

 

Nu e problema ca sunt tratat cu refuz ca am firma nou infiintata.

Mai multe firme de leasing mi-au taiat macaroana din start!

 

Ce ma doare e faptul ca ti se spune ca ti s-a acceptat dosarul, si in ultimul moment, sa se razgandeasca... ma mir ca nu au asteptat sa-mi vina masina, si sa-mi spuna atunci ca nu mi-o dau (stiu ca nu e posibil asta :P ).

 

Am ales MotorActive tocmai pentru ca dealerul mi-a spus ca imi poate accepta dosarul, si e firma pe care mi-a recomandat-o dealerul.

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

Stai dom'le, ca doar nu a navalit patriotismul pe dinafara!

Nu ne suparam, ca e ceva doza de kko primprejur. Ca doar nu suntem orbeti?!

Ochi-n patru (nu-i reclama)!

Share this post


Link to post

Eu nu inteleg de ce o firma care a avut profit inca din prima luna de activitate, veniturile pe toate lunile de pana acum pot acoperi de cel putin de doua ori rata, plus un girant cu salariu de 26milioane net, poate fi considerat tepar...

Share this post


Link to post

Nu stiu ce profil are firma ta, dar o firma cu profit din prima luna cred ca ar pare multora ciudata.

Probabil ca investitii nu au fost prea multe, habar n-am despre capitalul social, dar in general, oamenii sunt circumspecti cu firmele noi, poate ti se pare culmea, dar mai ales daca sunt profitabile din start.

Din motive istorice (din '90 pana acum):

- ori esti barosan si le aranjezi

- ori esti cuminte si o iei incet

Exista si drumul de mijloc, dar asta-i cel mai greu. Si pe el incearca cei curajosi (fraierii cum spun unii).

Share this post


Link to post

Firma e de prestare servicii in domeniu software. Aplicatii web, portaluri, software de gestiune... etc... Am clienti cu care am negociat contracte inca de cand am inceput sa-mi fac firma, pentru proiectele contractate am primit si avans... de-asta am avut profit din prima luna. De ce pare ciudat, nu stiu... :scarpin:

 

Pentru a incepe o astfel de afacere nu e necesara o invenstitie prea mare (aproape de loc in cazul meu)... deci.. se poate, fara sa para ciudat! Tot ce a fost nevoie, am avut eu... Ce-mi mai trebuia era o masina... pentru a ma incadra in planul de afaceri pe anul asta (daca vrei detalii, zi-mi)!

 

Nu inteleg, daca o iau incet, asta inseamna ca nu am voie sa am profit de la inceput? Unde scrie asta?

Barosan nu sunt, ca daca as fi mi-as lua masina in alte conditii...

Deci s-ar parea ca sunt un fraier (sau curajos hmmm.)...

 

www.valeaoltului.ro e proiect facut de firma mea... E printre primele contractate... Plus am inca 3 contracte (babane) in lucrtu, pe care am primit avans... daca te duci pe www.agendasoft.com, la portofoliu poate vei intelege de ce am profit din prima luna de activitate!

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

eu de motoractive sunt foarte multumit.

firma e infiintata in nov 2003, am depus dosarul (30% avans, 4 ani) si a doua zi m-au sunat sa-mi zica ca e aprobat si sa semnam contractul. am semnat contractul, virat banii in aceeasi zi, 3 zile mai tarziu aveam masina (era pe stoc la GTT).

 

din cate mi-am dat seama problemele apar cand vrei sa dai avans mai mic de 25% deoarece riscurile lor cresc. prima masina am luat-o prin ager leasing si m-am certat cu ei destul de mult pentru finantare (initial 20% si ulterior 25%).

 

cand a fost vorba de 30% am avut raspunsul afirmativ a doua zi si masina in 3 zile.

Share this post


Link to post

Man, eu le inteleg riscurile... poate sa ma refuze si cu 50% avans... e treaba lor daca ma refuza.

 

Nu asta a fost buba... Eu le-am oferit 25%, ei mi-au zis ca e OK... au aprobat si doasarul in comisie (asa a spus dealerul), urmau sa trimita contractul la semnat... cand, in ziua cand sa trimita contractul, s-au razgandit! Aici e lipsa de respect si profesionalism... cred ca si-au dat seama ca sunt "tepar" pe drum spre posta, cand sa trimita dosarul... cine stie... le-o fi ghicit in ultima zi o baba in cafea ca sunt un "tepar"... > :)

 

Asta m-a secat pe mine! Ca daca ma refuzau de la inceput, era o treaba perfecta pentru mine! Cum ziceam, deja era masina pe drum (si nu vorbesc prostii).

 

As vrea sa fiu numai eu in sitatia asta, si restul sa fie multumiti ca tine, dar stiu ca mai exista cel putin o persoana in sitatia mea, adica cu dosar admis, respins, admis, respins de la o zi la alta!

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

Nasol de tot faza cu Motor Active Leasing.

Dar se mai intampla ...

Corect ar fi fost ca sa ti se spuna de la bun inceput care sunt conditiile de acordare a leasingului - daca te incadrezi Ok, daca nu, asta e ! Mai incerci si in alta parte.

 

Eu nu am avut acesta problema deoarece firma are 3 ani ... si merg pe HVB Leasing (oferta dealer-ului), care de altfel mi se pare foarte avantajoasa.

Share this post


Link to post

@marr : ma bucur ca acum Autohaus Huber pune ca oferta principala de lasing altceva decat MotorActive Leasing. Cand am fost eu, ei mi-au recomandat MotorActive...  <img src= (">

De intamplat, iti garantez eu ca se intampla numai in Romania . Si poate prin Nigeria (nume dat la intamplare)...

Share this post


Link to post
Mai sun la dealer si le spun ca sunt dispus sa platesc 25% avans. Mi se spune (dupa consultarea in prealabil cu cei de la MotorActive), ca mi se va ... il trimit la Autohaus, si de acolo, mai departe, la MotarActive. Dosarul intra in comisie, se aproba, cu 20% avans.

Dealerul ma suna sa-mi spuna ca mi s-a aprobat dosarul, si ca asteptam cotractul sa fie transmis de la Bucuresti. Stabilim chiar si data (luni, 18 aprilie) in care sa ne intalnim sa semnam contractul. De mai multe ori cer confirmarea acceptarii dosarului de catre MotarActive de la dealer, si de fiecare data mi se raspunde ca este sigur acceptat. Ieri (Joi, 21 aprilie) mi se confirma di nou ca dosarul este acceptat, ca a trecut de comisie, si sigur e ok. Mi se spune ca dosarul pleaca astazi (vineri) de la Bucuresti, si ajunge sambata in Sibiu... deci sa ne intalnim luni sa achit avansul si sa semnam contractul.

Astazi (vineri), surpriza, ma suna dealerul, ca  cei del a MotorActive s-au razgandit, si nu imi mai acorda finatarea, ca s-au mai uitat peste dosar si se pare ca totusi am firma prea nou infiintata ca sa mi se acorde finantarea... Asta de la o zi la alta...

 

Feriti-va de tepari (MotorActive Leasing), ca pierdeti timp de pomana cu drumuri dupa acte shi aiurea...

Ce ma enerveaza si mai mult e ca eu mai am o oferta de leasing, si am lasat-o pe planul doi, pentru ca mi se tot spune ca mi s-a aprobat leasingul la MotorActive...

Am si eu intrebare. Nu pot sa nu remarc faptul ca in toata aceasta tevatura tu ai vorbit cu Dealerul si el mai departe cu firma de leasing. Ai avut vreun contact direct cu firma de leasing?

Crezi ca e posibil ca dealerul sa-ti fi furnizat informatii false (cum ca dosarul e aprobat etc?) Ca sa te tina sa nu iei din alta parte pana eventual se aproba intradevar dosarul. Spun asta pt. ca lucrez oarecum in domeniu si stiu cum e: omul de la vanzari (de credite/leasing) iti spune cu mana pe inima ca dosarul e aprobat inainte sa-l vada vreo comisie. Iti recomand sa vorbesti direct cu firma finantatoare de acum inainte si nu prin intermediari 'interesati' (nu stiu daca asa e cazul aici dar e o posibilitate)

Share this post


Link to post

Nu am avut contact direct cu firma de leasing pentru ca nu consider necesar, nu? Din punctul de vedere al meu eu am vorbit cu cine trebuia si cu cine consider normal sa discut.

 

In multele randuri cand am vorbit cu dealerul, am cerut "explicit" sa mi se spuna daca este numai o "asigurare" din partea lui ca dosarul va fi acceptat, sau este o acceptare reala a dosarului de catre MotorActive, intr-o comisie, etc. De fiecare data mi s-a spus ca "este aprobat" in comisie. Inclusiv, cum spuneam, se discuta de data in care ajunge contractul in Sibiu...

 

Alta treaba este ca dealerul stie ca eu am alta posibilitate sa-mi iau masina, tot de la ei, deci, nu vad de ce ar vrea sa ma "tina" cateva zile cu inforamtii false, cand, dupa cum am mai spus, acum puteam deja sa am masina cumparta!

 

Tot despre "dorinta" dealerului de a "tine" de client, nu cred ca e vorba pentru ca prima data, cand am cerut 10% avans, nu a avut probleme sa-mi spuna ca dosarul nu a fost acceptat...

 

Eu sper sa fiu printre singurii care am astfel de probleme in tara asta. Eu am povestit numai ce mi s-a intamplat... acum fiecare isi da cu parerea! Normal ca cel mai mult de pierdut am avut eu...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...