Jump to content
Sign in to follow this  
LAwR

Moare Motorul, Nu Sta La Relanti, Nu Porneste Decat Accelerand.

Recommended Posts

Eu nu pot sa ii inteleg pe astie de la service-uri. Le e frica sa puna mana pe tester de parca i-ar arde la mana. Nu... ei prefera sa demonteze, sa monteze, sa "ia la pila", fara sa stie defapt care e problema.

Share this post


Link to post

Imi cer scuze ca nu am cautat inainte si am deschis un topic nou.

Intre timp am citit diverse topicuri aici, am gasit un topic in care sunt chiar si poze cu IAC la Aveo.

Acesta:

http://www.gmclub.ro..._120__p__508022

Intrebarea mea este, e greu de ajuns la IAC? Nu ma pricep prea bine dar as vrea sa incerc.

Multumesc.

 

PS. Am citit si mai mult, am dat de procedura de reset "idle learn", asta chiar ma sperie, suna complicat, cred ca o las balta mi-e sa nu fac vreo prostie :(

Edited by claust

Share this post


Link to post

Inca o intrebare...dupa ce curat IAC, trebuie neaparat sa fac si Idle Learn? Daca da, imi puteti spune cum se procedeaza-pun la loc tot, si apoi scot siguranta respectiva, dupa care urmez pasii din procedura? Multumesc si scuze de intrebarile care poate sunt stupide pentru unii...dar..asa e la inceput...novice...

Edited by claust

Share this post


Link to post

Siguranta o scoti inainte de a decupla electric orice, inafara de baterie.

Share this post


Link to post

Ok, deci daca am inteles corect:

 

1. Scot siguranta F17

2. Curat IAC

3. PUn la loc siguranta

4. Fac Idle Learn.

 

Am omis ceva?

 

 

Share this post


Link to post

Problema mea pt care am deschis topicul a revenit anul acesta prin luna mai, dar acum se stricase de tot IAC-ul, melcul de plastic era destul de ros. A trebuit schimbat, am luat IAC de Cielo, se potriveste perfect si functioneaza perfect de atunci.

Share this post


Link to post

Salutare,

 

banuiesc ca am cam aceiasi problema ca si voi. Dupa ce a venit frigul, nu gerul, porneste usor la rece insa dupa cateva secunde scade turatia motorului pana aproape sa se opreasca. Turez putin motorul pana pe la 2500-3000 de ture, dar pana sa ajunga la turatiile astea, merge neregulat, tuseste ca si cum ar fi o un motor de dacie inecat. Dupa cateva pedale parca da semne ca-si revine sau daca plec de pe loc si fac vreo 2 kilometrii isi revine complet. In alta situatie las motorul sa moara si indiferent cat timp trece pana la urmatoarea pornire, trebuie sa-i dau la cheie cel putin vreo 10 secunde, se chinuie sa porneasca dar dupa asta merge aproape perfect.

Am fost la reprezentanta, cu masina lasata de seara acolo si pornit de dimineata cu surpriza ca nu s-a mai manifestat problema, si baietii mi-au spus dupa ce au pus-o pe tester ca am vreo 4300 de erori la cilindrul nr 1 si ca cel mai probabil trebuiesc inlocuite supapele de evacuare. Mie greu sa cred ca asta este rezolvarea, mentionez ca masina e din 2008 cu 27000 km la bord, 1.4 16v, benzina de 95 de la OMV. Am o vaga baniala ca are legatura cu recircularea gazelor arse, cu gazele din rampa culbutorilor care ajung in galeria de amestec carburat / admisie dar... Am citit topicul si nu stiu daca vreo sugestie/soluite se potriveste pentru problema mea.

Daca aveti vreo solutie la problema mea, sunt pregatit s-o aplic.

 

Numai bine !

Share this post


Link to post

Salutare,

 

din fericire am reusit sa curat corpul cu clapeta de acceleratie si IAC cu curatator de carburatoare. Dupa prima curatare a dat semne ca si-a revenit cu mici tremuraturi. Am incercat si a doua oara si am insistat mai mult pe IAC, si dupa parerea mea am cam rezolvat-o. Nu mai tremura dupa pornirea la rece si cand o scot din viteza in timpul mersului, ramane putin turata pe la 950 rpm dupa care scade la turatia de relanti odata cu oprirea pe loc. Toate bune si frumoase pana astazi cand in drum spre casa s-a aprins intermitent becul galben "check engine". Am oprit sa vad daca se intampla ceva dubios, oprind motorul. Dupa pornire becul galben a ramas permanent aprins. Am dat o tura mai in forta, cu supraturatii, iar dupa oprire am observat ca se cam joaca acul turometrului, cand scadea turatia pana pe la 700 rpm cand isi revenea. Am mai citit pe aici pe undeva ca in momentul in care actioneaza gemurile ii scade turatie in relanti. Aceiasi problema o am si eu acum. Daca aveti vreo idee despre ce se intampla si cum se poate remedia problema, astept cu nerabdare un raspuns. Nu ma trimiteti la service-uri de reprezentante ca... nu-mi mai inspira deloc incredere. Multumesc !

 

Cheers !

 

Salutare

Problema mea este asemanatoare. Am un aveo 1.2 care porneste mai greu dimineata , trebuie sa tin cheia ceva mai mult decat normal. In fine porneste pana la urma insa are fluctuatii de turatie. Cand porneste sta un pic pe la 1200 rpm pe urma scade pe la 600 rpm iar daca ma joc cu clapetele de la geam , le ridic pe amandoua in sus scade mult turatia aproape moare, 200-300 rpm. Masina sta la relanti insa turatia fluctueaza, cand se ridica , cand coboara.

Masina are 3ani si 30.000 de km la bord. Mentionez ca nu am schimbat bujii sau baterie, desi nu cred ca ele sunt vinovatele.Ideea este ca turatia este mica 600, simt cum parca ar vrea sa moara motorul.

Poate aveti vreun sfat si pentru mine.

As curata si eu acel IAC cum apare in topicul de mai sus insa nu stiu ce este si unde este amplasat. Ma puteti ajuta cu un sfat, sau indiatii despre cum ajung la IAC , cum se demonteaza, curata si altele. De asemenea as fi interesat sa curat si clapeta de acceleratie.

 

Multumesc

Andrei

 

 

Salut Andrei,

 

am aceiasi problema ca si tine doar ca simptomele nu sunt asa accentuate. Adica la actionarea butoanelor de la geamuri scade turatia pe la 700 rpm.

Am avut si eu probleme cu pornitul la rece (doar cand era destul de frig afara, sub -5 grade), dupa cateva secunde de la pornire scadea turatia foarte mult si incepea sa tremure foarte tare. Am rezolvat-o cu spray de carburatoare desfacand doar racordul de cauciuc, ca nu stiu cum sa-i zic, si sprayat mult si peste tot pe unde am avut acces inclusiv clapeta aceleratie. Eu am acum alta problema - vezi ultima mea postare, cu exeptia acesteia bineinteles :)

Daca iti rezolvi in vreun fel problemele da un semn de viata. Eu o voi face in cazul in care o scot la capat cu ale mele. Merci !

 

Cheers !

Dodo

Share this post


Link to post

buna ziua la toata lumea.

 

am un aveo din 2007. cateodata cand o pornesc, la rece indeosebi, motorul da impresia ca ar merge in 3 pistoane, se balbaie, trepideaza pana si maneta de la schimbator, cand trec in treapta 1 si dau sa plec parca se rupe masina. cand se incalzeste isi mai revine. dar acelasi simptom il are si cand reduc de la viteza mare la viteza mica si pun frana brusc, desi motorul e cald. am fost la service si am schimbat bujii, filtru benzina, filtru aer, fisele. parerea mea e ca poate fi de la un injector, dar cel de la service mi-a zis ca nu, ca s-ar comporta altfel. nu stiu ce sa mai fac.

Share this post


Link to post

buna seara, am si eu o problema la chevrolet lacetti 1.4.nu sta la relanti,moare motorul daca nu o accelerez,am duso de 2 ori pe testar si au spus ca un fir ceva nu face masa cam asa ceva, din intamplare am descoperit mufa de la alternator, daca o scot din alternator masina merge perfect, sta la relantiu si merge excelent,dar merge pana se termina bateria, o pun iara la incarcat si tot asa, daca pun mufa din nou la alternator aceeas problema pornesc si daca nu aceelerez moare motorul, mentionez ca alternatorul e verificat nu are nici o problema, va rog daca stiti care ar fi problema, sunt nou aici, ps astept raspuns

Share this post


Link to post

E indicat daca te mai duci la tester sa iti spuna codul de eroare pe care l-a citit, gen P0000 (exemplu), in functie de asta e mai usor de diagnosticat. Asa la o prima vedere verifica toate legaturile in compartimentul motor si incearca sa faci procedurile de reset ECM si idle learn (gasesti pe forum tuturial). Succes!

Share this post


Link to post

Revin cu problema mea de la cevrolet lacetti 1.4,dupa ce am puso pe tester au iesit urmatoarele coduri;PO562-alimentare tensiune sistem prea mic.P211A- regulator relantii ,mers in gol,dereglare in functiune,PO123- traductor clapeta pozitie pedala a.Semnal prea mic,PO107- senzor presiune admisiea tub aspiratie,Semnal prea mare.P roblema este ca pornetse masina, daca o accelerez merge, cum las aceleratia moare motorul, bateria este 14.3 si dintro data scade la 4.5 si moare motorul, electricianul mi-a spus ca este un scurt, sau undeva nu este o masa pusa sau o mufa ceva, ar putea sa o faca dar are nevoie de schita motorului, rugamintea mea este daca aveti cumva schita motorului cu toate firele si mufele sa stie care unde dau,CHEVROLET LACETTI 1.4 BENZINA FAB.2008

Share this post


Link to post

Ti-am dat pm cu manualul de service pt lacetti, unde gasesti cam tot ce vrei.

Share this post


Link to post

multumesc frumos,sper sa rezolv problema

Share this post


Link to post

Incearca si cu alta baterie. Poate bateria este in"scurt". Daca nu primeste curent de la alternator. Daca scoti mufa de la alternator si masina atunci merge pana se descarca bateria,deci n-ai defect electric la instalatie.

Share this post


Link to post

am pus si alta bateri,aceas problema,nu sta la relanti moare motorul, cum scot mufa de la alternator pornesc motorul si sta la relanti merge excelent,sincer nu stiu carei cauza, am verificat alternatorul de mai multe ori, poate o fi alceva dar nu ma dat pe tester alta problema

Share this post


Link to post

si eu am avut problema asta. cand opream la semafor nu mai tinea relantiul si murea motorul . Atunci cand motorul era cald pornea f greu chiar la a doua cheie. am fost cu ea in service si au constatat ca senzorul de la axul cu came era defect. facut comanda , 200 ron plus 50 ron manopera , schimbat si problema e rezolvata .

Share this post


Link to post

Salut , o problema de genul am si eu ... sa va explic .Masina sta in garaj noaptea ,iar dimineata cand o pornesc ,in unele zile o ia de la a 2 a,a 3 a cheie ,dar dupa trebuie sa o accelerez vreo 1 minut ca sa nu imi moara motorul .Dupa daca o scot masina imediat si am plecat de pe loc imi da in nas aceleratia ... daca mai stau 2 - 3 minute ,nu mai imi da imediat ,ci dupa ce bag in a 2 a sau a 3 a ,cand apas aceleratia masina acelereaza si sta la turatii pana la 3 mii de ture ,dupa isi da drumul dintro data .Cand e motorul cald nu imi face problema aceasta. In unele zile porneste din prima cheie ,dar se sub-tureaza sub 500 de rotatii si sunt nevoit sa apas aceleratia ca sa nu moara motorul...Alta faza ,am fost intr-un supermaket si am stat 30 minute si cand am pornit motorul ,iar sa moara si iar mi-a dat in nas cand am plecat de pe loc...practic nu se accelereaza deloc ,ramane pe loc vreo 20 de secunde ,motorul pornit ,am aceleratia la maxim si nu pleaca :P . Masina imi face asa de vreo jumate de an ,poate chiar mai mult ... si mai am si martorul de benzina ( cel portocaliu ) presupun ca este de benzina aprins mereu ... am facut testere o groaza si fiecare mecanic da parerea lui . Tin sa mentionez ca am schimbat bujiile , bobina de inductie ,filtrul de benzina ... ,dar mam gandit sa nu fie de la injectoare ? Astept o parere din partea voastra . Multumesc ! :)

Share this post


Link to post

Poate ar mai fi de verificat pompa de benzina - debit si presiune

Share this post


Link to post

am pus si alta bateri,aceas problema,nu sta la relanti moare motorul, cum scot mufa de la alternator pornesc motorul si sta la relanti merge excelent,sincer nu stiu carei cauza, am verificat alternatorul de mai multe ori, poate o fi alceva dar nu ma dat pe tester alta problema

 

Pai si ai rezolvat-o pana la urma? (ca ma gandesc ca nu umbli cu bateria in spinare din august) Daca da, posteaza aici ca sa stie si altii. Sau ai dat fuga, fuguta aici pe forum numai cand ai avut probleme.

Share this post


Link to post

am avut si eu aceasi problema la un chevrolet aveo 2008... dak nu tineam masina turata murea motorul si era de vina senzorul de la motorasul asa zis motorasu kre tine masina turata pas cu pas :D ...

Share this post


Link to post

Scuze pentru off topic dar este foarte greu de citit ceea ce scri tu !!! Pune mana pe o carte de gramatica sau consulta macar dexonline pentru a vedea cum se scriu corect cuvintele limbii romane !

 

am avut si eu aceasi problema la un chevrolet aveo 2008... dak nu tineam masina turata murea motorul si era de vina senzorul de la motorasul asa zis motorasu kre tine masina turata pas cu pas :D ...

 

Share this post


Link to post

Auto: Chevrolet Aveo 2008 motor 1.2

Problema: motorul porneste fi functioneaza ok insa in anumite cazuri in special la scaderea turatiei de la turatii mari (intersectie etc apasat ambreiaj si eliberat pedala de acceleratie) motorul se opreste.

Am incercat un reset ECU + idle learn iar rezultatul a fost ca acum nu mai porneste la prima cheie si daca imediat dupa pornire solicit motorul prin lasarea geamurilor, tras brusc de volan etc ... se opreste !!!!

Nu stiu daca are vreo legatura dar este normal ca dupa un drum de 40 km conducta de la EGR spre admisie sa fie doar calduta ?

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...