Jump to content
Sign in to follow this  
marini

alarma matiz

Recommended Posts

Salut sunt un membru nou nout si as vrea sa va intreb ce alarma mi-as putea pune si eu .

Share this post


Link to post

Marini welcome.Eu mi-am pus alarma Cenmax la Radacini Gara de Nord,cost 110 euro.Nu are senzori de perimetru si pe mine personal ma multumeste.Si am ami adaugat si o inchidere centralizata de 56 euro.Oricum sfatul meu este ca orice alarma iti pui sa o montezi la un dealer autorizat Daewoo pentru ca o sa-ti piezi garantia si macar sa ai cu cine te certa.

P.S.sper ca esti din Bucuresti

Share this post


Link to post

Welcome!

Cred ca esti primul cu Matiz rosu!

Si eu tot Cenmax am, inchiderea si alarma m-au costat 100 de euroi, negociate la cumparare (tot din locul mai sus mentionat), n-are senzor de perimetru in schimb are atentionare de faruri aprinse , usi deschise si mers inapoi, plus blocarea usilor dupa ~5 sec de cind bagi cheia in contact (atentie - nu se blocheaza daca n-ai usile inchise bine, se deblocheaza cind opresti motorul - daca vrei sa deschizi cu motorul pornit apesi pe boton la telecomanda). Ahhh si daca ai deschis-o din gresala si nu umbli la masina timp de 20 de secunde se blocheaza la loc.

Sunt foarte multumit de ea. Nu da rateuri, nu clantzane actuatoarele.

Share this post


Link to post

Black Widow 3000 - 3mil

Inchidere ushi - 4*400mii

deschidere portbagaj din remote: 500mii..

daca te intereseaza, da un mesaj pe privat, pentru a nu se considera reclama... :D

Share this post


Link to post

Vorba lu Flex... nu e reclama, e informatie... si tre sa circule...

Share this post


Link to post

ok!

 

Firma se numeshte olmar shi are stand in vitan.

more info: www.olmar.firm.ro

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Ii stiu la ei mi-am montat eu casetofonul.Repede si bine.Dar Felix nu a fost la fel de bine servit.

Share this post


Link to post

He he he! n-a fost chiar asa ... am ajuns la ei pe 24 decembrie 2003, prin zapada de juma` de metru si aveau deja o masina la "alarmare" si "sonorizare" ... trebuia sa stau cam vreo 2h pe acolo, sa-mi vina si mie rindul, pe o vifornita cumplita ... apoi s-au strimbat cind au vazut boxe rotunde, ca cum le prind ei in locul celor ovale ... si cind am auzit cum vor sa prinda cass-ul, m-am lasat pagubas ... si cind am auzit ca vor sa-mi gaureasca masina pentru antena ... aveam idei preconcepute despre cum se prinde cass-ul pe Matiz si am tinut sa fie ca mine.

 

Concluzia e ca Olmar sint foarte buni, serviabili, rapizi, dar daca ai pitici pe creieri e bine sa discuti in amanunt ce si cum fac ...

 

PS: stiti cum se uitau aia prin tirg la un Matiz care trecea ca tancul prin nametzi? ca la masini straine :lol: ... a fost proba de foc pentru caucioacele Debica Frigo Directional si s-au descurcat de minune ... am fost extrem de incintat de ele ...

Share this post


Link to post

Uitati ce am primit de la un prieten:

 

Te duci la McDonald's Brincuveanu. De acolo o iei pe bulevardul

Brincoveanu si mergi pina la strada dinainte de benzinaria Shell.

Acolo o iei la dreapta (strada este foarte scurta, cam 50-100 m). In

capatul ei se vede firma MARIS.

 

Ii recomand oricui, am pus la ei alarme de mai multe ori si lucreaza

corect, profesionist, curat, nu strica masina, si ofera o garantie si

un setvice amabil si de exceptie.

 

Monteaza pe masini de la Dacia pina la ditamai camioanele. Foarte

profesionisti, rapizi, etc. Ii recomand din toata inima. Patronul de

acolo, Mihai, are telefonul 0722.605.433. E un tip la 40-50 de ani.

Share this post


Link to post

asha este shenck, dar maris sunt relativ scumputzi..

olmar asta din targ se aprovizioneaza de la maris (au aceeashi marfa..) dar probabil ca manopera e mai ieftina.. (de ex, in ianuarie, la maris mi'a cerut 73$ pentru inchidere 4 ushi, iar la olmar am rezolvat'o cu 1,6mil..)

Share this post


Link to post

OMA Alarm

 

importator UNGO

 

model UNGO 1100 + 1 motor activare inchidere centralizata + manopera = 190 DOLARI! Fara perimetru...

Share this post


Link to post

vbshti shi tu de nave spatziale...ungo pe MTZ, ce naiba...

pune tata un Black widow + 4 ushi + portbagaj :arrow: 5,1mil la OLMAR in targ..

Share this post


Link to post
Marini welcome.Eu mi-am pus alarma Cenmax la Radacini Gara de Nord,cost 110 euro.Nu are senzori de perimetru si pe mine personal ma multumeste.Si am ami adaugat si o inchidere centralizata de 56 euro.Oricum sfatul meu este ca orice alarma iti pui sa o montezi la un dealer autorizat Daewoo pentru ca o sa-ti piezi garantia si macar sa ai cu cine te certa.

P.S.sper ca esti din Bucuresti

 

Conform Ordonantzei de Urgentza din 2003 (update-ul ptr. regulamentu auto) n-ai voie sa pui senzor de perimetru, alarma trebe sa sune numai 1 minut parca, si ai voie sa-ti montezi sistem care piuie cand dai cu spatele. Cred ca e foarte interesant sa urmaresti aceste aspecte cand cumperi o alarma auto. Nu se stie cand un garcea, enervat de senzoru tau de perimetru, itzi baga o amenda (indreptatzita) la ceas de seara.

 

Ia-ti si tu o alarma VIPER desteapta, cu cod saltaretz, si care nu piuie cand tuna afara.

Share this post


Link to post

Am si eu o alarma Alcar montata la dealer, numa ca s-a dus taica-miu sa o monteze (eu nu eram in GL), a zis sa nu fie cu perimetru si numa bine ca am numai inchidere centralizata si alarma la usi deschise. M-am bagat eu pe sub bord si am gasit sezorul de soc (cred) si am vazut ca are 2 leduri, unul rosu si unul verde si doua potentiometre de reglaj. Are cineva idee cum se umbla la reglajele alea ca eu n-am obtinut ceva imbucurator?

Share this post


Link to post

Cele 2 potentiometre de reglaj sunt folosite pentru a manevra pragul de sensibilitate a senzorului. Langa potentiometru exista o sageata. In functie de producator ea poate indica sensibilitatea sau pragul de declansare (practic 1/sensibilitate). Eu am procedat astfel: am dat potentiometrul la minim, armezi alarma si dai o palma (sau un pumn, etc.) in masina. Daca piuie atunci este indicat pragul... Ma rog, te prinzi tu. Sunt 2, pentru ca unul este conectat la prealarmare (cand doar piuie de 2-3 ori) si celalat la alarma full (daca suporta alarma asa ceva).

Unul din motivele care poate duce la faptul ca oricum ai manevra alea nu se intampla mare lucru, ar fi ca respectivul senzor trebuie sa faca contact solid cu caroseria, sa se miste solidar cu ea. La mine, era presat de un manunchi de cabluri care este pe acolo. Eu a trebuit sa-l mut sub consola centrala, prins cu dublu adeziv, din simplul motiv ca la prealarmare interactiona cu releul de semnalizare si se declansa si pe nivelul 2, chiar daca o loveai usor.

Share this post


Link to post

Merai de sfat. Eu m-am apucat de umblat inainte de a citi raspunsul pe la suroabele alea doua (cu leduri in dreptul lor) si am facut o treaba cit de cat buna in sensul ca dimineata au venit 2 mosi la mine sa faca galagie ceva de genul "n-am putut dormi toata noaptea, ori de cate ori trecea vreo masina incepea sa piuie" :spume: . Mai nasol e ca am senzorul lipit chiar pe calculatorul masinii si am sensibilitate maxima pe stanga fata dar in dreapta spate ciuciu, asa ca trebuie sa-l mut undeva in mijlocul masinii, crek pe ceva metalic de pe la cutia de viteze, am sa dau consola jos si am sa vad.

Share this post


Link to post

Eu am pus senzorul sub consola centrala, este acolo un U facut din tabla caroseriei. Daca mi-aduc bine minte avea chiar si o gaura daca ai chef sa-l prinzi solid. Eu unul l-am prins cu banda dublu adeziva, cu care vin prizele telefonice. Cel care mi-a montat alarma la dealer, prinsese tot la fel senzorul de perimetru, in aceeasi zona, pe cablurile de la schimbator.

Share this post


Link to post

Salut!

 

Io mi-am pus mai demult un Viper cu pornire de motor www.directed.com www.directed.ro .. pot sa va spun ca iarna e demential... porneste masina singura... intr-o iarna cand a nis foarte tare.. si masina era inzapezita complet.. un mosulet amabil.. mi-a dezapezit toata masina.. a vazut-o ca merge... si ca dadaea din lumini si a crezut ca is-a fact cuiva rau in masina :)

 

a si inca ceva.. nu tipa aiurea in tramvai.. din manual am inteles ca are nu stiu ce functie... care anuleaza senzorii pentru o ora daca se declanseaza de mai mult de trei ori...

Share this post


Link to post

eu am un eagle master (parca) si inchidere. au costat impreuna 3,7 mil, garantie 2 ani. cica ma costa in jur de 600k actuator pt portbagaj. inca nu l-am pus dar mi se pare util si telecomanda are functia asta.

alarma nu are perimetru, isi face treaba bine, s-a declansat singura decat cand a trecut vreun camion mai mare pe langa ea.

am activat si functia de inchidere a usilor la pornirea motorului, ca obisnuiesc sa las diverse lucruri pe bancheta din spate. usile se pot incuia/descuia din telecomanda si fara oprirea motorului.

ce nu face (sau nu am gasit eu, tre sa il intreb pe ala care a montat-o) si ma oftica : daca a fost declansata alarma nu ma anunta  <img src= "> .

Share this post


Link to post
...ce nu face (sau nu am gasit eu, tre sa il intreb pe ala care a montat-o) si ma oftica : daca a fost declansata alarma nu ma anunta    <img src= "> .

A mea, daca s-a declansat alarma, da 4 bip-uri scurte dupa ce o dezarmez. (Cenmax)

Share this post


Link to post
Io mi-am pus mai demult un Viper cu pornire de motor www.directed.com www.directed.ro .. pot sa va spun ca iarna e demential... porneste masina singura... intr-o iarna cand a nis foarte tare.. si masina era inzapezita complet.. un mosulet amabil.. mi-a dezapezit toata masina.. a vazut-o ca merge... si ca dadaea din lumini si a crezut ca  is-a fact cuiva rau in masina :)

 

eu am inteles ca pornirea motorului din telecomanda se poate realiza decat daca nu e masina bagata in viteza :lol: :lol: :lol: ,

deci in mod normal ar trebui sa tragi frana de mana si poate ingheata...si atunci chiar ca e demential.. :lol:

Share this post


Link to post
...atunci in mod normal ar trebui sa tragi frana de mana si poate ingheata...si atunci chiar ca e demential.. :lol:

Io as cataloga chestia asta ca legenda!

Eu trag INTOTDEAUNA frina de mina. N-am avut probleme nici cu Matizul nici cu Oltcit-ul, never, indiferent daca am parcat in fata blocului sau la munte si masina era un bloc de gheatza!!

Share this post


Link to post
eu am un eagle master (parca) si inchidere. ...

am activat si functia de inchidere a usilor la pornirea motorului, ca obisnuiesc sa las diverse lucruri pe bancheta din spate. usile se pot incuia/descuia din telecomanda si fara oprirea motorului.

ce nu face (sau nu am gasit eu, tre sa il intreb pe ala care a montat-o) si ma oftica : daca a fost declansata alarma nu ma anunta    <img src= "> .

Si eu am Eagle Master, si imi spune daca a fost declansata sau nu, atat prin clipocituri de avarie (4,5,6 -> preavertizare, avertizare, deschis usi, desi la ultima s-ar putea sa nu iti mai arate tie) si din goarna daca nu e pe mute (3,4,5 tiuituri scurte).

Iar cu frana de mana, si eu o folosesc tot timpul, singurul caz in care nu o folosesc este iarna daca stiu ca am luat super-balti/zapezi. In rest, frana de mana rulez.

Share this post


Link to post

hmm...eu am permis de 2 luni...asa ca inca nu stiu cum se va comporta frana de mana la iarna. am auzit insa ca nu e recomandata folosirea ei in perioadele super friguroase.

deocamdata folosesc frana de mana de fiecare data cand parchez masina. sa vedem la iarna ce surprize imi ofera...

 

la eagle master am vazut pe net un manual dar nu se potrivea la mine (am incercat dupa schema aia sa intru in modul programare si nu am reusit) asa ca am facut rost de manualul ei de la tipul care a instalat-o.

de fapt are doar o foaie  <img src= "> ...si suspectez ca ar mai fi ceva.

in manualul de pe net scria si despre anuntarea declansarilor (nush cate bip-uri in functie de care nivel al alarmei a fost declansat).

 

tu ce model ai si cu ce taste intri in modul programare ?

Share this post


Link to post

Eu am CL5100-T, telecomanda cu 4 taste, si intrarea in modul de programare se facea cu tastele 1+2 parca (lock+unlock). Manualul de la a mea se gaseste la Spot pe site.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...