Jump to content
Sign in to follow this  
adyadrian

Unde Ne Mai Ascundem Detectoarele Radar?

Recommended Posts

1. Tzutzu? Ce e asta?

2. La 57kmh nu iti iei amenda. Iti iei la 61kmh cu conditia sa fie limitare la 50kmh. Asa ca ramai sub linia de 60kmh si nu o sa ai probleme.

3. Ce au nemtzii? Iti dau voie sa mergi cu cat vrei dar orice s-ar intampla cand tu te afli la viteza superioara celei recomandate e vina ta. Crezi ca e ceva ce nu e restrictionat in vreun fel?

4. Antiradarul este cu totul alt fel de aparat. Daca ai asa ceva montat pe masina ar fi bine sa ai si puterea si curajul de a fugi de Passaturi pentru ca au un obicei prost de a se lua dupa tine cand vad ca nu iti pot citi viteza.

Share this post


Link to post

Chiar si pe autobahn, exista limitare de viteza. Si exista si politisti care se iau dupa tine. Si sunt imbracati civil, in masini civile si puternice, carora le schimba nr periodic. Si nu le vezi radarul si camera pentru ca sunt montate ascuns, la parasolar sau oglinda retrovizoare. Si sunt mici si nu le vezi. Si cand ai calcat pe bec, isi pune un girofar pe capota si-ti face un semn discret cu un baston. Si nu poti fugi de ei, pentru ca au masini puternice fara limitatoare. A fost recent pe Discovery un reportaj despre autobahn si despre autostrazile din state. Asa ca nu-i mai da pe nemti ca exemplu. Ce e drept e drept ca afara drumurile interurbane nu trec prin sate unde stranuti si ai trecut, dar asta e... ne-am nascut in Romania. Si prefer sa merg cu 55 la ora in localitate de frica radarului, decat sa intru cu 100 in vreun taran beat cu o caruta sau un tractorist care intoarce din brazda in soseaua nationala...

@satori man, toleranta aparatelor radar este de 10% din viteza legala, asta inseamna 55 km/h in oras, 99 in afara si 132 pe autostrada. De cele mai multe ori insa Garcea il pune la 60/100/140 si ne mai da o toleranta pentru vitezometre defecte, cauciucuri de alte dimensiuni etc...asa, ca sa-l mai injuram nitel. Dar legal, are voie sa-ti dea amenda la 56 km/h in localitate...

Unde am eu boala pe ei este la modul in care pun radarele, adica, dupa copaci, masini parcate, in curti (Laurentiu, stii radarul de pe dig intre Braila si Galati?), dupa curbe, la 5 metri de panoul de intrare in localitate, care e sau in tufisuri sau dupa vreun viraj, samd

Eu am luat radar in Bucuresti si politistul a fost extrem de fair play. M-a invitat sa vad ecranul, mi-a vorbit politicos, ce aveam cu el? I-am multumit, i-am strans mana si am plecat. Si la Agigea am dat de unul care nu era in stare sa vorbeasca corect, agatat dupa o curba la intrarea in localitate si care m-a luat la per tu... si m-am luat cu el in gura, nu i-am semnat procesul verbal, numai asa de-al dracului, sa-l trimita prin posta acasa, sa cheme 2 martori... e, pentru astia mi-as pune DETECTOR- cand se vor legaliza- si trec pe langa el facandu-i cu mana  <img src= ">

:o fftopic: vorbiti in "mircuri" si nu-mi place :mda:

Share this post


Link to post

1. nu e vorba de toleranta, legea spune ca se sanctioneaza depasirea vitezei maxime legale cu peste 10 kmh, de aici rezulta 61/101/141 si te-ai ars...

2. @satori: de ce toata lumea cand se critica amenzile de 65 kmh in localitate sare in extrema de 247kmh? cred ca vitezele sunt ridicole pentru parcul auto de acum care e mult peste cel de acum 7 ani tehnic vorbind, iar in extrema opusa un cazan de dacie/oltcit/etc poate produce din prostie un accident si la 30 kmh, ca in multe alte aspecte ale vietii: e o problema de educatie... de ce nu avem autobahn? pentru ca nu suntem nemti...

Share this post


Link to post

si eu aveam aceiasi parere dar.. cinstit, daca ai avea 70 in localitate sau 80, cu cat s-ar merge?

Tot timpul va exista un nebun care s-o calce mai tare... asa...

S-ar putea gasi solutii, cum sunt de exemplu pasarelele de traversare a DN1 dar... unul intr-un scaun cu rotile sau un batran pe unde traverseaza? Sta sa calareasca balizele puse de mr Nastase & co? Solutia ideala ar fi o autostrada bine intretinuta care sa ocoleasca satele, asta da! Dar pana atunci? Gonim ca nebunii peste tot? Hai, nici mie nu-mi place sa ma tarai cu 50 in localitate, dar si eu ma mai trezesc pieton injurand cate unul care vajaie pe langa mine cu 100 in localitate... Ce tie nu-ti place...

Share this post


Link to post
La 57kmh nu iti iei amenda. Iti iei la 61kmh cu conditia sa fie limitare la 50kmh. Asa ca ramai sub linia de 60kmh si nu o sa ai probleme.

 

Credeti-ma ca si eu si un colog de al meu am luat amenda de viteza si la depasiri mai mici de viteza. Adica:

Eu deplasandu-ma voios si linistit de la munte(Sinaia) catre casa (Bucuresti) ma apropiam incetinel(62-64km/h) de Fieni(Jud. Dambovita). Inainte de intrarea in Fieni este o limitare la 60 km/h. Si inainte de intrare(a se citi inainte de placuta pe care e scris mare FIENI, hop radarul.

Tin sa mentionez ca de fapt eu mergeam constant 60 si nu acceleram.

Bun. Ma trag pe dreapta indivizii si ce imi zic... ca mergeam cu viteza, fapt pentru care m-au oprit. Am zis ca este totul ok si eu sunt prostu'! Dupa ce am citit procesul verbal i-am pus sa imi treaca viteza exacta si ei au scris ca:

autoturismul cu numarul ...la la la...cu viteza...62-64 km/h ... in conditiile in care era impusa restrictia de 60km/h.

 

Am platit in Bucuresti 300.000lei vechi.

 

Colegul meu de munca a primit amenda intr-un sat din Jud. Suceava(astia au boala pe masinile cu B) cu 53km/h. In zona nu erau alte restrictii de viteza.

 

Ambele povesti le pot dovedi(cred ca mai am si eu si vecinul copiile dupa procesele verbale; le tinem pentru dovada la impozit ca suntem patiti)

 

 

@tico_RS: nu e vorba de toleranta, legea spune ca se sanctioneaza depasirea vitezei maxime legale cu peste 10 kmh, de aici rezulta 61/101/141 si te-ai ars...

 

Sefu' nu exista legea asta(daca exista da-mi si mie numarul sau data din Monitorul Oficial ca zau ca am nevoie) ... se zvonea doar ca ar fi fost o recomandare prin minister acu vreo 4 ani!!!

 

 

@MIRCEA: Chiar si pe autobahn, exista limitare de viteza. Si exista si politisti care se iau dupa tine. Si sunt imbracati civil, in masini civile si puternice, carora le schimba nr periodic.

 

De astia civili nu am vazut...nu zic ca nu exista...

Personal am vazut doar un Porsche de politie ce s-a luat de un individ(italian) ce nu a respectat un indicator de restrictie la 100 pe una din bretele de intrare in Frankfurt am Main si a trecut pe langa mine ca vantu'

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post
Unde am eu boala pe ei este la modul in care pun radarele, adica, dupa copaci, masini parcate, in curti (Laurentiu, stii radarul de pe dig intre Braila si Galati?), dupa curbe, la 5 metri de panoul de intrare in localitate, care e sau in tufisuri sau dupa vreun viraj, samd

Am auzit de el, da cam uit uneori de el, dar mai am si norocul sa prind zona de acolo aglomerata si in general cam merg cum merg toti (90-140-150, pe dig se merge tare). Nu mai vorbim ca acolo e limita de 80, cred ca e special pusa. Pana la urma e un drum de legatura RAPIDA intre Braila si Galati (15 minute) care si asa e vai de capul lui, care nu apare pe hartile Romaniei, da e drum national (ca sa nu ma manance pe mine unde nu intra soarele sa ajung pana la Br cu Dacia fara rovigneta), si care are mare nevoie de inca 2 benzi.

eu in ultimul timp merg cam cu 70-80 in localitati, tin cont de intuitie, de unul care merge mai tare in fata mea etc. Nu mai rezist sa merg aiurea cu 50-60 unde drumul vrea mai mult. Acu mi-ar fi bun un detector, mai ales unul care sa urle tare, sa il aud.

Pana la urma, daca politaii se ascund prin toti boschetii, si nu mi se pare normal, ar trebui sa avem si noi dreptul sa ne ascundem detectoarele.

Despre comportamentul politailor am mai vorbit in nenumarate randuri, nu i-am criticat niciodata pe cei de la circulatie, intotdeauna mi-au vorbit frumos, mi-au aratat civilizat unde am gresit, eu nu i-am contrazis ca stiam ca n-aveam cum. Da pentru bulangii de la ordine publica nu pastrez nici un respect si intr-adevar daca-si mai bat joc de mine nu le semnez nik, sa fie ei sanatosi.

Share this post


Link to post

Nu stiu daca chestia cu 10kmh este sau nu in lege sau este pur si simplu o conventie, dar pentru mine a functionat de fiecare data. Eu nu am auzit cazuri de amenzi data sub aceasta limita decat daca era limitare de viteza in zona respectiva. Limitarile de viteza se trec pe procesul verbal (cele care nu sunt implicite)?

 

Radarele ar trebui sa aiba rol de prevenire a vitezei, nu de sanctionare a neregulilor. Din acest punct de vedere ar trebui plasate la vedere, sa te sperie, nu ascunse. Asta este romanul, orice meserie ar avea incearca sa fie mai smecher decat vecinul... Cu aceste practici nu sunt de acord si de aceea vreau detector.

 

@tico_RS, 50 (60) este o viteza suficienta pentru oras, cel putin pentru Bucuresti. Avand in vedere cantitatea de pietoni si nebuni... e mai bine sa te poti opri repede. Exemplele le gasesti si singur, nu trebuie sa ti le dau eu.

 

Ca idee, eu merg precaut (incerc sa evit orice eveniment probabil sa se intample) desi asta inseamna ca uneori merg cu 150-160kmh. Dar nu ma plang cand ma prinde radarul la vitezele astea. Mi-am asumat riscul? Platesc!

Share this post


Link to post

nu este o lege, este o circulara de care stiu toti politistii de la circulatie si pe care cei mai multi o si aplica.

La viteze care sunt sub aceasta limita de toleranta, eu va recomand sa nu semnati procesul verbal (asta daca va stiti in regula cu restul). Vor fi obligati sa vi-l trimita prin posta si n-o vor face! Pentru ca se va gasi unul mai luminat care sa-l rupa! Ei merg pe principiul ai semnat, te-ai as, esti bun de plata, care la noi se cam aplica. Eu nu am primit nici acum procesul verbal de la Agigea de anul trecut pe care nu l-am semnat. L-am pus intai sa scrie la Contravenientul declara : Radarul se afla amplasat pe dnx, la circa 25 de m de intrarea in localitate, dupa o curba la dreapta fara vizibilitate. Nu cunosc drumul si nu stiam ca dupa curba urmeaza o intrare in localitate. =))

dupa care n-am semnat, ala a pus un alt sofer oprit sa semneze la martor, eu mi-am luat actele si am plecat. Sunt ferm convins ca un superior de-al lui l-a anulat, ca nu l-am primit nici in ziua de azi.

Sau mai aveti varianta in care semnati procesul, si apoi depuneti contestatie, dar e mai greu...timp pierdut etc...

pe asta se bazeaza ei, si de-asta VREAU DETECTOR

Share this post


Link to post

Mai baieti, cei care va pricepeti mai bine la detectoare, am si eu un Whistler 1730 de vreo 2 ani, ma mai pot baza pe el sau e depasit?

Share this post


Link to post

@cata 73: Subscriu si eu la intrebarea ta :) deoarece si eu vreu sa-mi achizitionez un model similar (chiar daca e mai vechi - esential este sa detecteze radarele la timp, cateva sute de metri extra si macar 100 m in oras)

Share this post


Link to post

Eu am luat un cobra 7080/7000 cu 2,2 milioane si imi detecteaza radarele din timp (cam 200 m), in oras cel putin, pt ca in afara nu am apucat sa-l testez. Si are si protectie contra detectoarelor de detector (VG2). Singura problema e ca da cam multe alarme false, da mai bine asa sa reduc pana la limita legala, decat sa incasez ca mutu amenzi. :mrgreen:

Share this post


Link to post

...totusi nu a avut/are nimeni whistler 1730?

in plus i-am pierdut si adaptorul pentru geam (cel cu ventuze care se infige in el)

Share this post


Link to post

Am luat-o la vale cu totii !Subiectu era unde le ascundem?Unde?

A incercat cineva in spatele mastii,deasupra radiatorului?Dar sub capitonaj in fata plafonierei cat loc este ?Ar incapea doar cablajul(whistler 1670)fara carcasa?evntual fara difuzor.

Share this post


Link to post

Vreau sa-mi mut detectorul din tetiera scaunului din dr. pe parbriz, sus intre plafon si oglinda retrovizoare, in spatele benzii colorate, unde nu se vede din exterior. Acolo as putea sa-i iau alimentare din plafoniera? Are curent tot timpul, nu? Stie cineva ce fire ar trebui sa leg acolo ca sa nu mai merg la service sa le umflu buzunarele la electricieni? Eventual cum se desface plafoniera. Multumesc mult.

Share this post


Link to post

La plafoniera nu are curent tot timpul! Nici nu vrei sa aiba, iti spun eu. Daca te opreste si nu poti sa intinzi mina sa-l stingi fara sa bata la ochi, deschizi usa si tace instant! Ai grija doar sa n-o inchizi cit timp esti linga echipaj.

 

Plafoniera se scoate super simplu. Cu o surubelnita scoti "geamul", iar inauntru o sa vezi doua suruburi. Alimentare iti iei de la plus, iar un fir il legi la masa! Daca inseriezi si-o siguranta, chiar ai facut o treaba profi!

Share this post


Link to post

Scuze, dar te contrazic, Sergiu. La plafoniera este +12V permanent, dovada faptul ca poti sa aprinzi lumina in mod voluntar (din comutatorul plafonierei) fara cheie in contact.

Share this post


Link to post

Exact, la asta ma gandeam si eu... Am tras un fir prin cheder pana la tabloul de sigurante si am luat curent de pe On (merge doar cu motorul pornit, ca sa nu uit cumva detectorul oprit :) ) ), am inseriat pe plus si o siguranta identica cu aia originala.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post
La plafoniera este +12V permanent...

Corect, ai dreptate, nu m-am gandit! :redface:

Inseamna ca la mine detectorul isi ia curent de pe contactul "din mijloc", pt ca merge numai cind e lumina stinsa! Acum imi aduc aminte ca si daca aprind voluntar plafoniera, se stinge detectorul!

Share this post


Link to post

NFS, cum ai prins detectoru deasupra oglinzii cu butoanele spe tine?

Cum l-ai prins?Matiz are banda verde?

:o fftopic: De sapt viitoare daca garcea nu are totul in regula:insigna,manusi tinuta coresp nu mai are dreptul sa ne opreasca, deci la o adica bagati in viteza si VALEA(aveti grija sa nu-si prinda bretelele in geam).

Share this post


Link to post

Ca sa nu dau idei cui nu trebuie, ti-am raspuns pe privat!

Share this post


Link to post
:o fftopic: De sapt viitoare daca garcea nu are totul in regula:insigna,manusi tinuta coresp nu mai are dreptul sa ne opreasca, deci la o adica bagati in viteza si VALEA(aveti grija sa nu-si prinda bretelele in geam).

 

Pai ce, a intrat in vigoare noul cod rutier? Insemna ca putem tine detectoarele la vedere...

:banana:

Share this post


Link to post

E riscant ca vine unu' si sparge geamul sau strica yala doar ca sa-ti fure detectorul.

Share this post


Link to post

Ma refeream la vederea militienilor... Oricum, al meu nu se vede din afara decat daca te apleci... :dizzy:

 

Ia uite:

Ministrul Blaga îndeamnă şoferii să nu oprească la semnalul agenţilor de circulaţie care nu respectă noul cod de conduită

 

Dan Cărbunaru

 

Agenţii de circulaţie au un nou cod de conduită în trafic, pe care, dacă îl vor încălca, vor suporta sancţiuni disciplinare. În plus, ministrul Vasile Blaga îi îndeamnă pe şoferi să nu oprească la semnalele agenţilor care nu respectă noile standarde profesionale. Potrivit acestor prevederi, poliţistul nu mai are voie să efectueze controale de rutină, oprirea maşinilor făcându-se doar când sunt încălcate reguli de circulaţie, se comit infracţiuni ori sunt acţiuni tematice punctuale.

 

În timpul serviciului, agentul trebuie să poarte ţinuta regulamentară îngrijită, curată, cu insigna la vedere, iar pe cap trebuie să aibă şapca sau căciula. La oprirea autovehiculelor, trebuie ales un loc adecvat, în spaţii în care nu se stânjeneşte circulaţia. Semnalul de oprire regulamentar se efectuează cu braţul, pe timp de zi, iar pe timp de noapte, cu bastonul reflectorizant. În lipsa bastonului, se balansează în plan vertical un dispozitiv cu lumină de culoare roşie. După oprirea maşinii, unul dintre poliţişti trece la procedura de constatare, în timp ce colegul său îl va supraveghea pe şofer, fiind pregătit să intervină în sprijinul agentului. Printre obligaţiile poliţistului este şi aceea de a se deplasa până în dreptul uşii conducătorului autovehiculului, păstrând o distanţă suficientă pentru a nu fi lovit cu portiera în cazul deschiderii bruşte a acesteia. El se va adresa cu formula „Bună (dimineaţa, ziua, seara)” şi se va prezenta. Apoi, va solicita „pe un ton politicos, dar ferm” documentele pentru control şi va comunica motivul opririi, abaterea comisă şi sancţiunea legală. Şoferul controlat trebuie să rămână în maşină, unde va aştepta să i se comunice măsura dispusă. Agenţilor de circulaţie li se interzice: executarea semnalului de oprire atunci când şoferul vizat este prea aproape sau în dreptul poliţistului, invitarea şoferului la maşina poliţiei şi ţinerea acestuia în picioare până la încheierea documentelor de constatare, dar şi întocmirea actelor ori punerea pe capota motorului sau a portbagajului maşinii a mapei cu documentele de serviciu. Una dintre îndatoririle agentului este să se detaşeze şi să nu considere încălcarea legii ca un afront personal.

 

 

http://www.gandul.info/2005-08-18/ministru...ndeamna_soferii

 

 

Deci pastram ascunse detectoarele... :mda:

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi, maine ma duc sa-mi cumpar siguranta si ma apuc de desfacut plafoniera. Deci sunt 3 fire acolo ? (+) permanent, (+) doar cand e plafoniera aprinsa si inca unu pt. masa, da ?

Share this post


Link to post
Mai baieti, cei care va pricepeti mai bine la detectoare, am si eu un Whistler 1730 de vreo 2 ani, ma mai pot baza pe el sau e depasit?

 

 

Salutare!

 

Si eu am un W 1730 si pot sa-ti zic ca te poti baza pe el. Incepe sa avertizeze destul de devreme, imediat cum "simte" semnalul radar (direct sau reflexii). Singura problema ar fi semnalele false, dar se elimina relativ usor pentru ca atunci cand e vorba de un semnal radar real, detectorul indica alarma cu nivelul semnalului marit (ledul de la banda "ca" si minim doua de la taria semnalului, deseori cu aprindere intermitenta).

De ex. ieri - radarul pus la intrarea (dinspre Bucuresti) in Tancabesti (acolo unde este curba) - venind dinspre Ploiesti, radarul a inceput avertizarea inainte de curba - cu aprox 500 - 600 de m. - si suficient de inainte de a exista vizibilitate directa cu masina politiei (implicit cu camera video).

Si apropos de alta intrebare de pe topic - si eu il am pus tot in spatele benzii verzi de pe parbriz, cu alimentarea de la lampa de pe plafoniera (are +12V permanent) - iar pana acum Garcea - ochi de soim - nu l-a observat (nici cand au trecut cu masina/motorul pe langa mine, nici de afara). Singura problema s-ar putea sa fie noaptea cand ledurile detectorului devin mult mai vizibile din spate :shock:

Edited by razvanm

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...