Jump to content
Sign in to follow this  
bebe_cristiano

Ce Masina Pot Sa Cumpar Cu 10.000 Lei?

Recommended Posts

salut, sunt nou pe forum si as vrea sa va intreb ceva. raspunde-ti sincer va rog

stiu ca pot cumpara multe masini cu acesti bani ( de la bmw din 92 pana la matiz) dar intrebarea este: CE MASINA AR FI MAI POTRIVITA PT MINE?

acum am o dacie din 96 pe gaz, nu sunt foarte pretentios la viteza si demaraj chiar imi este deajuns dar mi-as dori mai mult confort. merg zilnic cu masina, cam 15 -20k km/an.

de 2 luni m-am hotarat la :

solenza

apoi la opel corsa mai omorat din 2000-2003

clio hatchback

etc,

acum m-am hotarat la cielo dupa ce am vazut preturile la piese.

mi-as lua un cielo dupa 2000 si i-as pune gaz.

sau pot vinde dacia cu 1.500 ron si cu greu sa strang 3000 de euro si sa iau un logan mai chel ( preferance, nu as da niciodata bani pe un logan fara servodirectie ca ambiance)

voi ce parere aveti?

cielo este cea mai buna alegere sau sa ma gandesc la altceva?

Share this post


Link to post

Bine-ai venit pe forum! :)

Sunt convins că ai citit Regulamentul (cel cu care ai fost de acord la înscrierea pe forum), dar îţi recomand să-l mai iei o dată la studiat. De asemenea, n-ar strica să foloseşti majuscula, acolo unde se impune.

Ţi-am mutat eu, de data asta, topicul în secţiunea corespunzătoare (despre achiziţii auto).

 

Tu ştii cel mai bine ce maşină ţi se potriveşte şi mai ales ce aşteptări ai de la "banii investiţi". Unul din sfaturile pe care ţi le pot da, e să nu "te arunci" să dai toţi banii pe care îi ai pe o maşină SH. În primul rând mai păstrează ceva bani pentru prima revizie (capitală) şi o oarece rezervă (poţi avea surprize mai puţin plăcute şi nu tocmai ieftine).

Dacă aş fi în locul tău aş căuta un Matiz, cât mai nou şi cu AC... cu toate că la cum se "mişcă" piaţa la 2500-3000Eur găseşti şi Cielo-uri acceptabile :)

Share this post


Link to post

Scuze pentru greseala, nu am descoperit fiecare "coltisor" al forumului.redface.gif

Ai dreptate, cred ca Matiz ar fi o alegere buna, numai ca personal nu pot sa o suport. Oscilez intre Cielo si Solenza, cred ca Cielo este mai confortabil dar nu la fel de fiabil ca solenza, cu toate ca piesele am inteles ca sunt foarte ieftine. De asemenea am inteles ca Cielo are un consum mare, pe gaz cum se comporta?

De aceea vreau sa intreb posesorii de cielo ce sfaturi imi pot da, legat de aceasta masina.

Share this post


Link to post

Cielo all the way, de unde ideea ca e mai fiabila solenza???

Share this post


Link to post

Ca fost posesor/conducător de Cielo îţi cam dai seama care e recomandarea mea (strict între cele 2).

Dacă ai ceva timp şi eşti cu adevărat interesat îţi recomand să studiezi secţiunea Probleme Tehnice (găseşti aici "Jurnal de Bord - Cielo" , "Consum Cielo E3 Gpl / benzină ", "Preţuri Piese Cielo" etc..) şi să foloseşti funcţia SEARCH, în mod sigur vei găsi tot ce te interesează.

Spor la căutat/citit!

Share this post


Link to post

Daca vrei masina mica pt tine si prietena cauta Matiz cum a zis Emil, pina in 3000 gasesti chiar noi dupa 2002 cu AC.

Daca vrei si portbagaj etc Cielo. Daca vrei mai mult confort Nubira sau Leganza dar deja cresc preturile la 4-5000 pt Nubira mai noua.

Despre consum pe GPL altfel Cielo e cam gurmand si te "rupe", o medie ar fi 8l exterior, 12-14l urban.

Piese ieftine si se gasesc, sint fiabile daca pui GM si nu compatibile (nici astea nu sint foarte rele)

Apropo daca dupa 2000 sau inainte...hmmm...am vazut zilele trecute un Cielo din 2003 care era plin de rugina..."tigaia" mea din "99 avea numai la aripa spate dreapta.

 

 

Share this post


Link to post

Cum sa fie Solenta mai fiabila ca Cielo?? Am avut inainte de Cielo o DSN, luata de noua. Nici nu se compara. Garnitura la chiulasa pocnita dupa 60.000 km, batai si zgomote peste tot, haion, bord, etc.

Insonorizarea de tot rahatul, predispusa la rugina in toate colturile caroseriei. Nu mai zic de confort care la Cielo e net superior, nu exista termen de comparatie.

Cat despre consum, e adevarat, era mai mic decat la Cielo, dar si puterea e alta.

 

Iar fiabilitatea la Cielo cred ca este binecunoscuta peste tot. NU SE COMPARA.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

10.000 inseamna cam 2500 euro.

Nu cred ca o sa gasesti un logan (inca) la pretul asta, deoarece asta ar fi recomandarea mea in lupta cu cielo (din considerente de vechime).

Si spun asta, deoarece asa cum spunea si un coleg mai sus, ar trebui sa ai o rezerva de bani pentru remedierea unor buguri pe care n-o sa le vezi in momentul achizitiei masinii. Sau poate o sa le vezi si o sa le consideri minore dar cu timpul te vor deranja si va trebui sa mai pui bani sa le remediezi.

Ti-o spun din experienta: masina din semnatura am luat-o acum 5 ani (cam 2500 euro atunci) si era functionala perfect. Intr-un an de zile de la achizitionare am mai cheltuit cam 800 euro cu ea (chestii de motor si caroserie) desi nu erau musai necesare, dar ca sa ma simt ok si in siguranta in ea le-am facut. E drept ca de atunci i-am pus doar benzina si ulei.

De aceea ti-as recomanda ceva mai "actualizat" ca an de fabricatie. Daca nu tii asa mult la marca cred ca o sa fii mai castigat pe viitor.

Share this post


Link to post

Va multumesc mult pentru sfaturi. Intr-adevar, nu ma intereseaza marca masinii, bordul, aspectul sau culoarea. Vreau o masina pe care sa ma bazez si in care sa ma simt confortabil; asta la un pret cat mai mic. Maine dau o fuga prin targ la vitan sa-mi fac o idee, nu o sa iau banii la mine pt ca are o reputatie cam proasta targul si nu vreau sa fac o greseala. Daca o sa-mi placa ceva o sa ma intalnesc dupa aceea cu vanzatorul pt un test drive si eventual un test la un service.

 

 

Share this post


Link to post

Daca vrei comfort (comparabil cu Dacia care o ai) Cielo e net superior. E fiabil, daca pui GPL e bun si la cheltuiala /km.

Bafta la cumparaturi.

Share this post


Link to post

Urmareste si parcurile de masini recuperate de la leasing, precum si ofertele SH ale dealerilor auto.

Share this post


Link to post

Mircea, am urmarit si eu o perioada masinile recuperate de firmele de leasing si au niste preturi...

Cele mai bune oferte le iau angajatii firmelor de leasing, iar ce ramane sunt scumpe si nu fac banii!

Doar sa prinzi una la super-oferta...neoprita de angajati :P

Edited by ing3r

Share this post


Link to post

Eu asa am luat Spiridusul si in afara de 3 luni de cautari nu am avut alte probleme. Iar preturile sunt facute pentru a fi negociate ;)

Share this post


Link to post

Cielo all the way, de unde ideea ca e mai fiabila solenza???

 

 

Cum sa fie Solenta mai fiabila ca Cielo?? Am avut inainte de Cielo o DSN, luata de noua. Nici nu se compara.

 

batai si zgomote peste tot, haion, bord, etc.

Insonorizarea de tot rahatul, predispusa la rugina in toate colturile caroseriei.

Solenza este o "inventie" de masina dezvoltata de geniile romanesti ale injineriei de capul lor... Scartaie/trosneste/pocneste din orice incheietura, are o cutie ridicol de lunga pt un motor de 1.4 si cade (uneori la propriu) bucatica cu bucatica. Singurele chestii care sunt fiabile la masina aia sunt motorul si cutia.

 

Antifonarea NU exista deci nu poti spune ca e de tot rahatul :-W . Ideea de antifonare e tabla acoperita cu mocheta...

 

Deci cu banii pe care ii ai optiunile din gama daewoo ar fi un cielo sau un matiz. Oricare ar fi de 2000eur nu vei gasi o bijuterie care sa nu necesite reparatii mai mari sau mai mici (asta depinde de ce/cum ai ales tu).

 

Solutia cu BMW din 92 e pt cocalari si negri. Are un miliard de km si in afara de imaginea de macho de 1000EUR care ti-o creeaza nu prea ai alte avantaje.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Daca tinem cont ca te afli pe un forum GM, e clar ca nimeni de aici nu-ti va recomanda o dacia, din principiu :mrgreen: ! Evident ca si parerea mea te indruma tot spre un Cielo sau un Matiz. Cielo este masina care m-a uimit de multe ori, dar m-a si dezamagit, fiind o masina veche, mai pica una alta, dar per ansamblu, Cielo este o masina in care te urci si mai cobori la destinatie, plus ca este destul de comoda la condus. Daca mai poti strange niste banuti deja ai alte perspective ex si nu e singura. Depinde de tine ce-ti doresti de la o masina, la banii pe care ii ai. In principiu Emil ti-a oferit cam tot ce ar trebui sa stii despre preturile pieselor si problemele masinilor noastre. Bafta la achizitie!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Deja la Nubira 2 se duce spre 3500-4000 cel putin cu tot cu GPL. Ideea nu e rea dar peste bugetul omului.

Loganul nu-l gasesti decit tot pe la acelasi pret ca sa iei ceva bun. Sub 3500 gasesti chele si rupte'n 2.

Iar sub Logan nu se merita la Dacia adica Solnitza, Supernova etc...

Share this post


Link to post

Astazi am fost in Vitan, am ramas uimit de preturile la masini. Un cielo din 96 era in jur de 2000 euro si nu exista masina fara chit crapat pe ea sau fara rugina acoperita de vopsea cu spray-ul. Un cielo din 2004 arata mai ingrijit, cica avea dor 45.000 km dar volanul era ros si spatele fusese busit rau si reparat prost( cerea pe el 3700 euro). Sunt putin dezamagit, am vazut numai jafuri atat la cielo, solenza, opel corsa, de clio nu mai zic (de la 4000 in sus). Sunt la inceputul cautarii unei masini, am dacia cu care merg acum asa ca nu ma grabesc. La fel am vazut si solenza de 4000 euro, ORI SUNT NEBUNI SAMSARII ORI NE CRED PROSTI.

Cred ca cielo o sa-mi iau, numai sa gasesc unul care sa arate mai binisor.

 

 

Share this post


Link to post

Pe la Bursa noastra te-ai uitat? Sunt vreo cateva cielo cu istoric acolo!

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai zic ca e si un Kalos cu un istoric foarte cunoscut acolo... :)

Share this post


Link to post

Da, dar e mai scump de 10.000 ron :)

Share this post


Link to post

Cu 5300... un fleac... :P

Share this post


Link to post

Cu toata dragostea iti recomand Cielo, cu conditia sa fie motor Sohc adica 75 de cai.

Solenza nu va fi niciodata mai fiabila decat un Cielo, DOAR daca comparam o Solenza intretinuta cu un Cielo darapanat.

O distributie te costa 50 lei ( doar cureaua )

Un kit ambreiaj te costa 100 lei + 100 lei manopera

Ce piese vrei sa`ti mai zic? Iti zic cate vrei tu, dar ca sa nu mai scriu aiurea iti zic garantat ca intretinerea unui Cielo este foarte ieftina

 

Referitor la gaz sunt multe pareri si foarte raspandite.

Am vazut un consum de 12-14 in oras ( enorm zic eu , dar ce`i drept nu stiu cum trage masina )

Ca sa poti face un consum urban trebuie sa iei in calcul si cate porniri faci in ziua aia.

Trebuie sa ai grija cine`ti pune instalatia, pentru ca spre exemplu eu nu sunt deloc multumit de oamenii care mi`au pus instalatia pe masina.

Imi place cum trage masina...depaseste multe masini ( SuperNova, Solenza, VW Polo pana in 99,)

Dar nu`mi placea consumul...la inceput aveam 11-12 in oras.

Dupa vreo 2 luni am deschis capota sa pun apa in vasul de racire si mirosea a gaz ( mai eram si cu tigarea`n gura ). Am fost service ( unde am montat`o ) mi`au strans niste alea p`acolo, au umblat cu surubelnita si am consum 9 pe linie ( urban si exterior).

Acum cred ca e si dupa noroc.

Oricum sa nu te arunci .. eu am stat 2 luni de zile fara masina pana am gasit`o p`asta.

Eu consider IMPORTANT la un Cielo sa nu fi fost lovit si sa nu fie "impodobit" cu rugina. In rest...toate se repara

Share this post


Link to post

daca inca iti mai cauti cielo, sau solenza, am vazut nise oferte foarte bune pe autom.ro (nu vreau sa fac reclama), solenza in special!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...