Jump to content
Sign in to follow this  
guru

Teutonul Rosu

Recommended Posts

Un motor foarte mic nu inseamna intotdeauna consum redus. Motorizarea 1.0 de pe Volkswangenul Polo anterior era prea mica, fiind nevoie ca soferul sa-l "chinuie" mai mult pentru a ajunge sa ruleze cum si-ar fi dorint, mai ales in mediul urban. As mai putea sa dau exemplu Spark-ul cu motor de 0.8, pe care nu-l scoti din 9 litri urban. Un motor de 1.2 pe caroseria actuala de Polo (putin mai usoara decat precedenta) cred ca va aduce un echilibru bun.

 

Acum vreo cativa ani am avut un A3, motor de 1.6 102cp. Mi-aduc aminte ca n-am luat motor 1.8 tocmai ptr ca aveam impresia ca ,,o sa-mi rupa consumul in doua''. Din pacate, am constatat ulterior ca motorizarea de 1.8 mi-ar fi consumat, in general, cu 1-2 litri mai putin, fiind perfecta pentru acea caroserie. Eu aproximez ca, pentru caroseria actuala de Polo, motorul de 1.2 70cp nu este nici prea mic nici prea mare, este o cale de mijloc bine aleasa.

 

Guru, tot pieton? Mai poti sa dormi bine noaptea? :D

Edited by fry

Share this post


Link to post

Este clar ca nu are importantza capacitatea motorului. Trebuie luat in calcul raportul kg/cp.

Insa ca nu am reusit eu sa inteleg ( am scris si pe un alt topi ) este ca la Twingo 1.2 58 cp un consum de 9 / urban si ... ATENTIE 4 in afara si tot Twingo 1.2 75cp tot 9 in oras, dar 6 in afara

Share this post


Link to post

Conteaza calitatea benzinei, modul de condus si o multime de alti factori. Daca bagi benzina buna si turezi frumos motorul, constant, fara sa-i dai in cap, consumul scade. In general consumul tine de prea multi factori, de-asta ne invartim in jurul unor valori estimative cand ne referim la el, nu avem niciodata unul exact. Spre ex, daca iti bate vantul in fata pe autostrada ai cel putin 1 litru in plus consumat la 100km. Deasemenea, daca mergi la aproximativ 3-4 metri in spatele unei alte masini, la regim de viteza inalt, ti se reduce consumul pentru ca acela din fata iti sparge aerul. Nemtii merg asa, sunt nebuni.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Azi ar trebui sa aduc Teutonul Rosu acasa, si nu mai am somn, ma trezii la 4,45 :) Cred ca-i spanzur de limba, cu ace de undita, daca mai gasesc motiv sa ma mai amane...

Edited by guru

Share this post


Link to post

Test drive? :D

Share this post


Link to post

Nu, ca vine norul de cenusa vulcanica si-mi zapaceste aparatura de bord! :D In alta ordine de idei, treaba tipic romaneasca...Masina a fost facturata la dealerul din Brasov, vecinii lui Tolin si ai Clazului, adica Tess, si nu au reusit sa trimita ieri numerele rosii si autorizatia provizorie de circulatie... Am primit toate asigurarile, atat de la cei din Brasov, cat si de la dealerul din Craiova, ca maine vor sosi documentele , si voi putea ridica masina... Sper sa fie asa, si sa pot dormi in seara asta! :wallbanger:

Share this post


Link to post

Ai gresit ziua, cei de la TESS sunt ocupati in acest we cu Raliul Brasovului.

Share this post


Link to post

Nu

Ah, deci e report... :mrgreen:

Share this post


Link to post

Desi mai tarziu: Felicitari pt masinuta! Sa te poarte sanatos pe unde doresti!

Share this post


Link to post

Teutonul a venit acasa, de sambata! :banana: Avem deja 300 km, in care ne-am acomodat unul cu altul :) Ce pot sa zic, decat sa-l citez pe Tolin: "No comment".Sunt coplesit :X O sa revin cu impresii mai obiective, cand o sa mai scada din euforia primelor zile...

Share this post


Link to post

Vreau impresii subiective, sunt satul de "analistii obiectivi", aia care se casatoresc cu una cu valoare de revanzare mare.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Numai bucurii din partea teutonului sa ai :)

Share this post


Link to post

Belea...  <img src= ">

Sa va mearga bine impreuna, dar sa nu dormi cu ea in pat... :redface:

Share this post


Link to post

Multumesc pentru urari!

Vreau impresii subiective.

 

Atunci sa incerc sa fiu subiectiv, si inca euforic :) Sa incepem cu ce nu mi-a placut, desi e cam exagerat spus. Trecand de pe Matiz, simt lipsa parbrizului inalt, dar o sa ma obisnuiesc. Pe denivelari, suspensia pare putin cam dura , dar am senzatia ca anvelopele au presiunea de transport pe trailer, o sa verific.

Si acum, partile bune, nenumarate...Sambata, cum a inceput programul dealerului, m-am infiintat acolo, si in mai putin de o ora, plecam cu Teutonul. Am facut plinul, bagajul si am plecat la drum. M-am simtit extraordinar, multa lume intorcea capul si exclama - Uite noul Polo! Pe unde opream, m-au abordat multi necunoscuti, sa ma intrebe de masina. Superba! O bijuterie! Ii sta extraordinar pe rosu! Cam astea erau afirmatiile, iar eu nu-mi mai incapeam in propriul ambalaj de piele! :D

Masina se conduce excelent, totul este setat exact asa cum trebuie, incat sa nu-ti vina sa te mai dai jos de la volan. Pana acum masina are 300 km parcursi, majoritatea in regim interurban. Nu am depasit 90 km/h, viteza la care motorul are 2200 rpm, in treapta a 5-a. Ca turatie nu am depasit inca 3000 rpm, care este si turatia de cuplu. Intre 2000 si 3000, masina are zvac suficient. In demaraj, motorul are o tonalitate grava, aproape de diesel. La viteza stabilizata, pana la 70 km/h, liniste totala - nici zgomot de motor, nici de rulare. La 90 km/h incepe sa se simta discret, zgomotul de rulare.

La capitolul confort, am scapat de grija farurilor! :banana: Masina are lumini permanente, de intensitate redusa, pentru circulatia pe timp de zi. Farurile se aprind automat, odata cu pornirea motorului. Functia nu se poate dezactiva, decat printr-o procedura mai complicata. La bord, viata este extrem de placuta, datorita dotarilor bogate, oferite de pachetul Attractive. Spatiile de depozitare sunt arhisuficiente si specializate pentru diverse obiecte, atat in habitaclu, cat si in portbagaj. Daca sunt folosite cum trebuie, nu ar trebui sa stea nimc dezordonat prin masina, sau sa faca zgomote. Greierasi nu am descoperit, nici in conditiile in care am mers vreo 10 km pe un drum plin de cratere.

Noaptea, luminile de bord, sunt superbe si multe, parca eram la bordul unui avion. Sistemul audio se aude foarte bine, pentru un sistem montat din fabrica, iar receptia radio este excelenta.Cam astea ar fi primele impresii, oricum mai am ceva dracii de descoperit :)

Share this post


Link to post

Cam astea ar fi primele impresii, oricum mai am ceva dracii de descoperit :)

 

Reviziile 19000000.gif

Share this post


Link to post

oricum mai am ceva ...

... cateva mii de cuvinte impachetate in poze.

Share this post


Link to post

Multe bucurii!!!

 

Farurile se aprind automat, odata cu pornirea motorului. Functia nu se poate dezactiva, decat printr-o procedura mai complicata.

Ciudat, la unele masini merge dezactivarea din meniul BC, nu stiu de ce nu au introdus acest lucru si in cazul de fata.

Share this post


Link to post

Poate ca are comanda vocala si e greu de pronuntat: apfelstrudel.

Edited by tolin
  • Like 1

Share this post


Link to post

Pai, nu are computer de bord, asta e un din putinele dotari care lipsesc in varianta asta de echipare. Din cate am citit pe forumul VW, ar trebui schimbata maneta de stergatoare, si CB ar putea fi activat. In conditiile astea, luminile permanente se pot dezactiva printr-o combinatie de butoane, apasate simultan cateva secunde.

Share this post


Link to post

Cred ca din VAG-COM se face in cateva minute.

Share this post


Link to post

Pana o sa incerc sa activez CB, am aflat ca la sora ei, Skoda Fabia, pot fi afisati anumiti parametrii tot printr-o combinatie de butoane, insa modelul e destul de nou si nu am gasit-o pe net. Acelasi lucru stiu sigur ca se poate si la Logan fara CB

Edited by guru

Share this post


Link to post

Pe denivelari, suspensia pare putin cam dura , dar am senzatia ca anvelopele au presiunea de transport pe trailer, o sa verific.

Păi de obicei e ~3atm., iar dealerii nu se înghesuie s-o scadă la cea normală de rulare, în cadrul pregătirilor de vânzare.

Edited by EM!L

Share this post


Link to post

Man, s-o stapanesti sanatos si fara probleme :drinkers: . Ahh...si baga si tu niste poze, da` asa, detaliate :rolleyes: .

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Da da :worthless: . So please give us some pics. <:-P

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...