Jump to content
Sign in to follow this  
danutza

Concediu De Maternitate

Recommended Posts

Momentan sotia mea se afla in concediu ingrijire copil cu varsta sub 2ani.Acum fetita are 1 an(implineste la 1 oct) si vrem sa-i facem cadou un fratior sau o surioara. Daca nasterea are loc dupa ce primul copil implineste 2 ani mai beneficiaza de indemnizatia de crestere copil pentru al doilea copil sau trebuie sa mearga iar la servici o perioada?Intreb asta pentru ca nu mai avem mult timp la dispozitie sa facem proiectul la al doile copil, deoarece nu vrea sa mai mearga la servici pana ce al doilea copil nu implineste 2 ani.

Share this post


Link to post

Daca nu trec mai mult de 4 luni intre implinirea termenului de 2 ani, nu trebuie sa se duca la munca, va duce doar adeverintele de concediu medical pre si post natal. Va trebui in sa redeschida contractul de munca la implinirea termenului de 2 ani si simultan sa se depuna concediul medical. Atentie insa, legea prevede ca indemnizatia de crestere copil este de minim 600 ron pe luna sau 85% din venitul pe ultimele 12 luni. Adica, in cazul ei, tot 600 ron...

Share this post


Link to post

super tare... la mine ai 4 luni :)

Share this post


Link to post

Si ar mai fi de precizat ca in cele 4 luni de CM, va beneficia de 85% din venitul pe ultimele 6 luni, adica tot din 600 ron.

 

Mr_ la ce rata demografica avem in Ro si la ce sistem educational pentru copii mici, si 2 ani e putin. Fii-miu, la 3 ani, dupa ce a stat 1 an si jumatate cu bunica, merge la o gradinita unde grupa mica are 30 de copii. Sunt 5 gradinite in Buftea, un oras cu circa 10000 de locuitori, si la toate o grupa de copii, in supravegherea unei educatoare, are minim 30 de copii.

Share this post


Link to post

Si la noi e criminal cu locurile la cresa. Sunt f slabe sanse sa prinzi unul la mai putin de un an jumate dupa ce te-ai inscris (si te inscrii imediat dupa testul de sarcina :D )

Daca cineva vrea sa faca o afacere de succes, sa deschida o cresa p-aici, ca merge din plin. Toate sunt arhiocupate, indiferent ca sunt publice, private, daca sunt subventionate sau scumpe, etc. O cresa privata costa cam 700€/ luna. Si merg din plin :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...