Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Anvelope

Recommended Posts

cosx : incearca pe www.anvelope.ro vezi daca gasesti ceva, eu am vazut cateva continental dar nu stiu sigur ce se potriveste pe nubira ta ;)

Share this post


Link to post

Rezerva ii doar o rezerva - nu trebuie neaparat sa fie la fel ca celelalte (ma refer la brand sau model) .

Share this post


Link to post
Am si eu o intrebare.

Unde gasesc in Bucuresti anvelope pentru Nubira II ca cele din fabrica (continental).

Am fost azi la un service si cand mi-a zis ala 6.000.000 lei / bucata m-am albit. Imi trebuia pentru rezerva.

Pana la urma am pus pe rezerva un Pirelli P2500 ca era la jumate de pret dar tot as vrea sa stiu pentru viitor de unde sa iau Continental.

 

Atentie cu cele Pirelli ! Am avut montate 2 Pirelli la un Seat Ibiza si dupa un timp nu mai puteau sa stea umflate. Pierdeau pur si simplu presiune prin material. Desi mai aveau ceva guma pe ele, le-am aruncat inainte sa le vina timpul. Si erau tot Pirelli 2500. Cred ca depinde si de lotul pe care il nimeresti.

 

Pe Espero am avut initial alea originale din fabrica, Kumho care faceau cam multa galagie pentru un rulaj cu ~130km/h si aveau un comportament oribil pe ud. Nu mai zic pe zapada sau vreme rece unde parca se rigidizau si de-abia ma puteam baza pe o frana ca lumea.

 

Situatia s-a schimbat cand am pus pirelli P3000 si am avut si zgomot redus la rulaj si comportament vizibil mai bun pe apa/zapada. Aici a ajutat si profilul anvelopei care era cu sant pe mijloc si cu nervuri putin catre centru.

 

Intrebare: de ce ai schimbat rezerva? Eu mai am si acum rezerva originala cu care am facut doar vreo 30km de cand e masina. Din cate stiu rotile nu se schimba cum se facea la dacii cand se baga si rezerva in permutare. La daewoo se schimba cele pe fata cu cele de pe spate, fara schimburi in diagonala.

 

Later edit: Cu privire la presiunea in roti, recomand scaderea presiunii in conditii de gheata/zapada batucita sau cand se intra pe nisip(pe plaja) daca tine careva neaparat. Se poate merge si cu presiune de vara tot timpul dar o mare atentie iarna cand va apropiati de curbe fara vizibilitate ca puteti sa aveti surpriza cu niste ochiuri de gheata.

Referitor la cauciucurile de iarna, pentru cine are asa ceva, le recomand sa le schimbati inainte de a incepe sa dea cu zapada sau friguri mari. Au o textura mai moale care se consuma mult mai repede decat la un cauciuc de vara. De ex: Ai putea termina un set de cauciucuri de iarna daca mergi cu ele in timpul verii in appx 3luni (10k-15k km) si evident daca tragi tare de masina (frane/acceleratii bruste)

Cauciucurile de vara se rigidizeaza la temperaturi scazute si pierd din aderenta.

Edited by midnight_racer

Share this post


Link to post

A fost cineva de curand in vreun supermarket gen Cora, Metro, Selgros sau Carrefour sa se uite la ofertele de anvelope? Caci as vrea sa-mi iau un set de Pirelli P400 Aquamile si vreau sa stiu cele mai bune oferte.

Share this post


Link to post

Mai bine dute la un importator serios ca TOATE cauciucurile din hypermarketuri(cora,carrefour,metro) sunt facute in TURCIA...

Share this post


Link to post

Si alea de la importator vin din SUA? Macar astea din supermarketuri au cel mai bun raport calitate/pret.

Share this post


Link to post

Nu sunt facute toate in Turcia, pe ale mele Firestone scrie foarte frumos Made in France.

Share this post


Link to post

Hai c-am incaltat si shalupa mea cu shoshoni noi, anume PIRELLI P400 AQUAMILE, de la STOYK, un service pe Fundeni. Pret pt. o anvelopa - 1,5 milioane cu tot cu montaj si echilibrat. Sper sa fie bine.

Share this post


Link to post

Are careva Dunlop SP Sport 01 (205/60/15) ?

Share this post


Link to post

Aseara,am intrat in vorba cu un baiat care oprise langa masina mea pe B-dul Brancoveanu, pe masina caruia scria, Marangoni si l-am intrebat daca au pt. Cielo anvelope de iarna si la ce pret.

Mi-a spus ca au la 120-130 ron,pretul mi se pare f.bun, dar nu stiu mare lucru de marca asta de anvelope,este cineva care are asa ceva pe masina,cum se comporta,etc?

Eu am vazut ca sunt de vanzare la Selgros si ca sunt made Italy,in rest...

Share this post


Link to post

nu bag mana in foc, dar...

s-ar putea ca unele modele ale firmei sa fie resapate,

asta nu este un lucru neaparat rau, mai ales pt unele de iarna

reshapatye sau nu.. cica ar fi bunicele

Edited by aztec

Share this post


Link to post

Daca intereseaza pe cineva , testele ADAC pe anul acestala R14 pentru cauciucuri de iarna:

http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winte...cePageID=127153

 

Observati ce bine sunt plasate Sava Eskimo S3 si ce prost sunt plasate altele comparativ cu pretul: Vredestein Snowtrac 2, Fulda Kristall Montero, etc. Probabil ratingul nu este de calitate ci de calitate/pret cu accent pe calitate.

Detaliu Sava Eskimo S3

Detaliu Vredestein Snowtrac 2

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Am facut o socoteala si nu pot sa cumpar cauciucuri de iarna asa ca am ajuns la concluzia ca mai bine cumpar de vara noi si bune si ma descurc si iarna in mai mica sau mai mare masura. Ce recomandati si de unde sa cumpar? Poate acum iarna sunt mai eftine.

Multumesc

Share this post


Link to post

Eu mai degraba as merge pe 2 seturi de gume mai ieftine noi gen sava decat un singur set care la a doua iarna probabil ca te va dezamagi, daca nu si in prima. Depinde de buget, pe la 2.1 mil sunt Goodyear Vector 5 . La 1.8 mil sunt Toyo Vario, la 1.2 sunt Sava Efecta.

Ce dimensiuni are Cielo, 175/70 R 13 ?

Edited by Esperatul

Share this post


Link to post

Da 175/70 R13 iar bugetul este maxim 3.500 rol deci iau numai 2 pe fata ca in primavara sa iau alte 2 pt spate (dac mai gasesc acelasi model)

Share this post


Link to post

Daca nu ma insel, avand in vedere ca e promotie la Marangoni, la marime de Cielo cred ca sunt pe la 1.5-1.7 milioane. Si ca tot s-a pus problema mai devreme (si a fost chiar discutie aprinsa pe Autoshow): la Colina Motors gasiti gume Marangoni NOI, sunt importatori, si acum au reduceri! Iar modelul Meteo HP de iarna e fain.

 

Si cum partea de montaj e extrem de importanta (mai ales daca aveti jante de aliaj...), am si o recomandare: Sama Service Plevnei... Oamenii si-au facut treaba profi si repede (au lucrat 2 si s-au completat perfect!). Nu au lasat urme pe masina (!!!), nu au comentat deloc cand i-am rugat sa-mi insemneze gumele de vara (FS, FD, etc) si jantele, in ideea sa le pun la fel cum au fost. Cireasa de pe tort a fost la final cand au venit cu pungi speciale in care au pus gumele "vechi" si murdare si asa au stat ele frumos in masina fara sa murdareasca deloc! Deci, inca o data (nu e reclama, luati-o ca pe o informatie utila): Sama Service Plevnei 162. Eu clar cand voi mai avea de lucrat la gume la ei ma duc!

Share this post


Link to post

Viper, un pic offtopic, cat te-a costat operatiunea? Alx se plangea de 55 ron o pana ...

Share this post


Link to post

Nu e chiar off-topic cred. La mine montajul si echilibrarea erau incluse in pret. Nu m-am uitat la preturi, dar erau parca afisate.

Share this post


Link to post

Viper, aceleasi servicii le-am avut si eu la STOYK. Si mie mi-au pus anvelopele vechi intr-o punga mare sa nu imi murdaresc portbagajul si s-au miscat foarte repede. Si eu am fost multumit de ei.

Share this post


Link to post

Sava Eskimo S3 am eu pe fata si sunt foarte multumit de ele. Au foarte multe lamele iar cauciucul nu este dur, zapada putand intra si intre lamelele cele mai subtiri. Pe spate am luat niste Pirelli Winter second-hand cu uzura cam 30-40% care isi fac treaba foarte bine pe spate dupa parerea mea (pretul a fost 500.000 bucata)

 

:o fftopic: La fel de bine lucreaza si baietii de la Auto Zone de pe Barbu Vacarescu! In afara de faptul ca au pus gumele vechi in pungi cireasa de pe tort a fost pentru mine ca au strans prezoanele la cheie dinamometrica, lucru nu prea des intalnit din pacate  <img src= ">

Share this post


Link to post
Sava Eskimo S3 am eu pe fata si sunt foarte multumit de ele. ...

Pai nu tu ai ajuns la ultima intalnire (joia trecuta) patinind cu toate rotile oprite, sau te confund? :)

 

Oricum, ma bucura ce aud despre Eskimo, d-astea i-am luat si eu lu' nevasta-mea pe fata!

Share this post


Link to post

Pe toate site-urile care studiaza problema gumelor de iarna se spune ca gumele cele mai bune trebuie sa fie pe puntea spate, pe fata fiind suficiente si gume SH sau resapate. Poate merita sa urmariti si discutia de aici: http://www.autoshow.ro/forum/viewthread.php?tid=10938&page=1 ...

 

Citez de pe alt site:

 

"Pe masura ce se apropie iarna, iar conditiile de carosabil devin din ce în ce mai imprevizibile, siguranta conducatorilor auto depinde tot mai mult de anvelopele care echipeaza automobilul. Din acest motiv, tot mai multi soferi români au început sa priveasca anvelopele de iarna ca pe un accesoriu esential în anotimpul rece. Este recomandabil ca anvelopele de vara sa fie schimbate cu anvelopele de iarna nu mai târziu la sfârsitul lunii octombrie. Si asta pentru ca la temperaturi sub 7 grade Celsius cauciucul din care sunt realizate anvelopele de vara se întareste si devine rigid ceea ce face ca anvelopa sa piarda din puterea de tractiune si aderenta la drum. Asadar nu asteptati primele zapezi pentru a schimba anvelopele!

 

Anvelopele de iarna au în compozitia lor compusi speciali de siliciu "silica" care mentin flexibilitatea cauciucului la temperaturi joase.

Anvelopele de iarna moderne au de asemenea pe suprafata lor mii de lamele minuscule asigurând o buna putere de tractiune si o frânare eficienta în timp ce crestaturile longitudinale si laterale asigura o capacitate buna de aderenta si dispersie a apei; pe drumuri acoperite de gheata sau zapada, designul special al profilului permite autocuratarea în timpul rotirii anvelopei. Pentru a arata cât de mult conteaza anvelopele pentru siguranta dvs la volan e suficient sa mentionam ca un mobil care circula cu o viteza de 50 km/h are nevoie de o distanta de frânare pe zapada cu 22 de metri mai mare decât daca ar fi echipat cu anvelope de iarna!"

Edited by VIPER

Share this post


Link to post

Am fost astazi la AUTO_SOFT si m-am ales cu 4 pneuri LASSA SNOWWAYS II. Acum eu le-am cumparat ca fiind SH insa aratau prea bine si cred ca sunt de fapt resapate. Am urmarit cauciucurile, si pe margini acolo unde incep "dintii" sunt niste mici exfoliatii ceea ce ma face sa cred ca sunt resapate. Au vrut sa ma pacaleasca? pt ca mi-au dat garantie doar 6 luni fata de cele resapate care aveau 3 ani?

Cum imi dau seama mai bine ca sunt SH sau resapate?

 

De ce sa ma plang insa la pretul de 70 ROL / bucata sunt multumit mai ales ca nu mai am nici o trepidatie in volan si merge si drept masina daca iau mainile de pe volan(sunt insa foarte zgomotoase).

 

:o fftopic:

Am constatat ca in ultima vreme servodirectia s-a "usurat" si pare foarte brutala. Poate fi ceva defect in sistemul ei sau pentru ca pe jos e mazga si noroi are acest comportament ciudat?

Imi cer scuze pentru termenii "tehnici" utilizati.

Share this post


Link to post

Verifica data fabricatiei, trebuie sa fie scrisa pe ele.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...