Jump to content
Sign in to follow this  
ticolino

Peste 2.300 De Taximetristi - Amendati De Agentii

Recommended Posts

Peste 2.300 de taximetristi - amendati de agentii de circulatie

 

http://stiri.kappa.ro/unde_mp__articol/id_...5/id_domeniu__1

 

Peste 2.300 de taximetristi au fost amendati, in aceasta luna, de agentii de circulatie, pentru abateri in trafic. Sprijiniti de cei trei sute de voluntari inscrisi in evidentele Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, agentii au prins mai multi taximetristi-pirati, carora le-au fost intocmite dosare penale. Unul dintre punctele in care s-a actionat a fost zona Garii de Nord, de unde "piratii" isi racoleaza clientii inca de la coborarea din tren. Voluntari sau politisti in civil, cu valize in mana, s-au lasat ademeniti de "oferta" piratilor, opriti, apoi, pentru verificari, in plin trafic. "Am primit, in ultima vreme, mai multe sesizari din partea cetatenilor, privind neregulile comise de taximetristi", ne-a declarat comisarul-sef Marian Motoc, seful BPR. Printre abateri - depasirea coloanelor oprite la semafor, nerespectarea culorii semaforului, oprirea pe trecerile de pietoni, in statiile RATB sau stationarea in zone interzise.

 

:banana:

Edited by ticolino

Share this post


Link to post

Ieşeam cu chiu cu vai dintr-o parcare strâmtă, pe la BNR... un taximetrist din spate începe imediat să claxoneze, deşi în 15 secunde terminam de scos şalupa. Am scos maşina, l-am lăsat să mă depăşească, după care la 500 de metri s-a oprit în mijlocul drumului să aştepte client.

 

Strada îngustă, evident că n-aveam loc... l-am flashuit (ce politicos sunt, nu l-am claxonat), s-a mişcat 5 metri înainte şi s-a oprit iar. Aşa cum nu aveam loc înainte, nici acum nu aveam loc, că doar nu se lăţea în mod miraculos strada. Aşa că l-am împins din flashuri până l-am scos de pe stradă > :) avea loc să se bage în parcarea de la bordură, dar din comoditate n-a vrut s-o facă.

 

 

Astăzi mă apropiam de o intersecţie în cruce, mergând pe altă străduţă strâmtă era loc doar de o maşină). Din stânga văd un taxi care vroia să facă dreapta, adică să intre pe străduţa pe care veneam eu. Dobitocul se uita în spate, deşi avea STOP ... nu s-a oprit să se asigure, el mergea ! Dacă nu-l claxonam, iar alergam pe la CASCO acum.

 

Ca atare, cât mai multe amenzi pentru taximetrişti ! :spumelagura:

Share this post


Link to post

Pt. mine este inexplicabil cum niste oameni care totusi conduc destul de mult pot fi niste soferi atat de prosti. Sunt prosti... Am ajuns la concluzia ca nu degeaba ajungi taximetrist...

Ei fac parte din specia soferus stupidus.

Share this post


Link to post

fara sa jignesc aceasta specie de soferi, 90% din ei ajung taximetristi ca nu au alt loc de munca sau au fost dati afara de la servici...

putin sant taximetristi adevarati care sa aiba din asta o meserie , singura si sa se comporte ca atare.. majoritatea sant spagari care stau la ciupeala, etnici care nu stiu altceva decat sa conduca, daca se poate spune asa, o masina

uitativa la "buletin de bucuresti"... acolo o sa vedeti ce inseamna un taximetrist adevarat

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

In Romania nu agreez calatoria cu taxi nici pentru calatoria personala nici pentru transport marfa. Sunt putine masini taxi care iti ofera un confort decent si o taxare conforma cu traseul parcurs, tinuta soferilor lasa de dorit, traseul ti-l impun ei si nu urmaresc traseul cel mai scurt, comportamentul in trafic este sub orice critica. Ei circula cum vor, pe unde vor, nu tin cont de nici o regula de circulatie, etc. Ma abtin sa-i cataloghez intr-un fel, dar nu merita nici un fel de atentie. Va trebui sa treaca foarte mult timp pana ce meseria de taximetrist sa fie privita cu respect, si asa cum spunea aztec lipsa locurilor de munca caldute demult apuse, i-a propulsat spre taximetrie.

Deocamdata o singura firma de taxi ofera un autoturism cat de cat apropiat cerintelor. Amenzile primite de soferii de taxi ar trebui sa fie cu mult mai numeroase.

Share this post


Link to post

Dar ai vazut ca tocmai firma aia a fost facuta in toate felurile ? Ma feresc sa dau un procent, dar o parte din parcul auto folosit la taximetrie nu corespunde normelor de circulatie pe drumurile publice (ce frumos este limbajul asta de cashcheta), iar o alta parte nu corespunde legii taximetriei. Iar daca masina corespunde tuturor exigentelor, atunci precis dai peste un mitocan.

Pentru orice activitate omul trebuie sa aiba vocatie, altfel mai bine ne lasa.

Share this post


Link to post
.. taxare conforma cu traseul parcurs

N-am patzit asta decit cu spagarii de la Gara de Nord,dar neavind alta alternativa

ii aborbam direct cu fraza: pina acolo iti dau atit si nimic in plus.

In rest numai taximetristi OK (cei de firma)

tinuta soferilor lasa de dorit

Sint oameni , fiecare are tinuta care-l avantajeaza cel mai bine, nu cred ca asta deranjeaza.Deranjeaza mai mult cind iti pun manele si ii rogi sa le opresca si se fac ca n-aud. Sau cind iti vin la comanda si afla ca vre sa mergi aprope incep sa fac nazuri. Se calmeaza cind le comunici ca nu te grabesti si poti sa faci alta comanda.

 

traseul ti-l impun ei si nu urmaresc traseul cel mai scurt,

Nu! daca se intimpal ii spui pe udne sa o apuce. Nu-i convine ii atragi atentia ca merge pe bani tai, daca da el cursa mergeti pe unde vrea el.

Nu am patit nicodata sa ma ocoleasca unu, asa cum spui.

 

comportamentul in trafic este sub orice critica. Ei circula cum vor, pe unde vor, nu tin cont de nici o regula de circulatie, etc.

DA! Majoritatea au un comportament Jalnic!, exista si exceptii, se observa imediat in trafic.

 

Ma abtin sa-i cataloghez intr-un fel, dar nu merita nici un fel de atentie.V

Majoritatea sunt usor de caltalogat: NESIMTITI! Felicitari daca reusesti sa-i ignori! Eu nu pot :mda:

 

Mai nou am inteles de la o tanti taximetrista ca vor plati impozit si pe plimbarea cu masina goala, iar lipsa aparatului de taxtat e infractiune.

Share this post


Link to post

In sfarsit incep sa se sesizeze autoritatile si in problema Taximetristilor.Totusi ce ne facem caci in afara scursurilor de pe taxi de ceva timp au aparut scursurile de pe daciile papuc sau alte utilitare care ca si taxiurile ca si cei din RATB merg pe premiza LASA FRATE CA MA VEDE SI MA FERESTE EL Eu unu recunosc mergeam pe dealu Mitropoliei si un taxi nu a vrut sa elibereze drumu si am oprit masina m am dat jos i am dat lu ala la "scufita" vreo 2 si am plecat in graba .Nu de alta dar devenea apoi dealu neincapator de taxiuri :D

PS:Scuze pt cei care lucreaza pe taxi RATB sau utilitare si conduc NORMAL adica respecta pe cel de langa el

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...