Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

Parcari De Resedinta

Recommended Posts

Guest Mecmar

Considerati ca in apropierea locuintei dv. se poate amenaja o parcare supraterana?

 

Aflata in faza de proiect si aplicabila din luna octombrie a.c., problema parcarilor inexistente in momentul de fata, va fi rezolvata(?) cu o solutie utilizata deja in occident si preluata din sistemul japonez. Este vorba de parcarea suprate-rana in care accesul autoturismelor la etajele superioare va fi facuta cu ajutorul liftului. Parcarea va avea 5 nivele. Costul estimativ al proiectului este de 30 mil. euro.

Punerea in practica a acestui proiect este demult asteptata insa se pune in discutie, daca exista si spatiul necesar amplasarii unor asemenea stabilimente. In imediata apropiere a locuintei mele, am incercat de mai multe ori sa gasesc un asemenea loc si nu l-am gasit oricat de ingaduitor am fost.

A ridica o asemenea parcare, extrem de utila, dar la o distanta mare de resedinta este totusi un lucru discutabil si ar trebui sa dea de gandit autoritatilor.

Vor exista si neconcordante insa principalul scop este ca majoritatea sa fie multumita.

=D>

Share this post


Link to post

Prefer sa o parchez totusi in fata blocului. Nu cred ca as merge cu masina cu liftul, dupa ce ca am o cutie de chibrituri sa ma simt dup-aia ca o cutie de chibrituri intr-un cosciug...nu ms. In zona la mine este o groaza de spatiu unde s-ar putea construii astfel de parcari, dar...eu cred ca o sa-i zic pas daca se va construii.

Share this post


Link to post

pai trebuie sa te gandesti ca nu mai iesi la zapada, nu o mai cureti pe ea de zapada, nu mai sta in ploaie, in soare...

nu e ca intr-un garaj dar e pe aproape... mai ai si locul tau..

eu daca as avea unul la cam 5 min de mers pe jos... sigur as parca'o acolo

 

stie cineva planurile de amplasament ale acestor parcari, mai ales in sect 6 ?

Edited by aztec

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
Prefer sa o parchez totusi in fata blocului.

 

Sa crezi tu ca o s-o mai parchezi in fata blocului daca locul nu este pe harta cadastrala a primariei?! :P

Share this post


Link to post

Da, ar fi foarte oportună.

 

Deja de vreun an de zile am ochit spaţiul pe care aş construi această parcare supraetajată, spaţiu alcătuit din suprafeţele ocupate de două terase infecte care urlă manele în nopţile de vară şi un teren viran (în prezent, spaţiu de depozitat oareşce gunoaie) :evilfork:

Share this post


Link to post

eu cand stateam in bucuresti aveam loc inchiriat de la adp si interminabile showuri cu vecinii care tot timpul se asezau pe locul meu. daca la parcarea etajata or sa faca o solutie de rezervare a locurilor viabila, adica sa nu ma urc cu liftul la etajul 4 doar ca sa gasesc locul pe care l-am platit ocupat, atunci intr-adevar e un lucru bun -- dai un ban dar stii ca nu te enervezi seara, chiar daca mai ai de mers pe jos pana acasa. dar daca taxa o sa fie tot 2 lei si o sa parcheze in continuare fiecare unde vrea indiferent de cine ce a platit, atunci n-au facut nimic. pentru ca daca e tot la gramada treaba -- cine ajunge mai devreme ocupa locul, atunci ce rost mai are sa te duci 5 min pe jos sa iti lasi masina intr-un loc in care ai exact aceleasi probleme ca si in fata blocului, doar ca probabil locul asta costa mai mult?

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Situatia locurilor de parcare nu va fi rezolvata nici chiar daca in toamna acestui an va fi demarat proiectul parcarilor supraterane si doar un bucurestean din zece va avea locul asigurat. In Bucuresti in momentul de fata sunt inmatriculate 800.000 de masini.

Parcarile supraterane vor avea minim 2 etaje si maxim 5. Constructia va fi modulara si va cuprinde o structura metalica, beton si sticla. Suprafata pentru parcarea unui autoturism va fi echivalenta cu cea a unui garaj din prefabricate - Granitul.

Primul ansamblu va fi in sectorul 4, in apropierea pietei Sudului.

Abonamentul lunar va fi de 60.000 lei.

Share this post


Link to post

vreau si in drumul taberei vre-o 10 d'astea

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Se dau informatiile cu taraita. Asteapta si tu un pic. :)

Edited by Mecmar

Share this post


Link to post

Aia cu 30 mil euro e banc. Atata a costat opera center.

La tv au spus ca va costa cam 1mil euro pentru 5 nivele.

 

Si n-au spus nika de lift!

Share this post


Link to post
Guest donraulo

parcari de resedinta... sunt de acord cu aceasta idee... sa fie rezervate, sa fie pazite... insa tot nu se va rezolva nimic cu asta, deoarece aglomeratia mare este cand ies romanii cu masinile la servici, in sensul asta cred ca ar trebui facute parcari, daca tot se fac astfel de centre de afaceri (este tendinta de a se concentra afacerile in anumite zone, pai sa se faca astfel de parcari si acolo)

 

spre exemplu, unde lucrez eu, sunt foarte multi angajati, foarte multi insemnand peste 1000... acu nu zic ca toti vin cu masina la servici, insa toti parcau pe trotuar in spic si nici asa nu ajungeau locurile de parcare, desi trotuarul de langa gardul institutiei este foarte lung... si sa vedeti ce idee le vine politistilor sa nu se mai parcheze in spic, ci paralel cu trotuarul... mama ce de amenzi au luat unii o perioada, insa pana la urma politistii au renuntat la aceasta treaba ajungand si ei la concluzia ca nu se poate altfel, dar amenzile oricum au fost luate la greu

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
30 mil euro e banc. Atata a costat opera center.

 

 

Si n-au spus nika de lift!

 

Ce are opera center cu parcarile?

Asta-i banu' asta e parcarea. 1 mil. x 30 parcari gata banii. Cat despre lift au anuntat acum cateva zile, si nu ieri. Daca urmaresti stirile a 5 televiziuni nu vei gasi o unanimitate in ceea ce citesc de pe prompter.

Edited by Mecmar

Share this post


Link to post

nu ma uit la stirile de la ora 5 ... n-am cum ... muncesc la ora aia ...

 

Am vazut la protv, inclusiv o animatie cum arata, cam cat ocupa... etc.

Suma de 30 mil e enorma oricum ai lua-o pt o amarata de parcare. Doar nu crezi ca o sa fie facuta la standardele piscinei de la casa poporului! :)

Share this post


Link to post
La tv au spus ca va costa cam 1mil euro pentru 5 nivele.

Tancushorul are dreptate, atit au zis de pretul unei parcari, 1 milion$ iar abonamentul va fi 60.000 ROL aka 6RON

Share this post


Link to post

La mine loc e cat vrei, sa faca vreo 3-4 pe strada la mine. Stau in COlentina la pod

Share this post


Link to post

hehe nici eu n-am probleme de parcare, dar buba nu e in zonele cu putine masini sau cu mult spatiu, ci in zonele supraaglomerate. intra de ex de la razoare pe timisoara la stanga pe stradute seara sa vezi ca nici omul nu are loc sa treaca printre masini. sau in drumul taberii pe stradute, sau in militari pe stradute.

Share this post


Link to post

Nu-mi spune de Militari pe stradute!  <img src= (">

La mine pe strada nu mai sunt locuri de parcare imediat dupa ora 17.30 ... daca nu lucrezi comunist pana la 15.00 din parti loc de parcare ...  <img src= (">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...