Jump to content
Sign in to follow this  
florinbad

Achizitie Matiz N O U

Recommended Posts

Toate tipurole de Dacii, Espero, Hyundai Santamo, Peugeot 406. 1.72 m si <60 kg. In limite normale.

Share this post


Link to post

We have a winner: Matiz. Ai putea sa iei in considerare si o chestie motorizata diesel (chestie = o frantuzoaica, 206 sau clio) dar costul de cumparare nu ar fi acoperit din castigul obtinut din diferenta de consum. Sa nu luam in considerare faptul ca, dupa parerea mea, ar fi mai fiabila o masina mai simpla, in acest caz Matizul.

Succes.

Share this post


Link to post

te-am intrebat de inaltime.. deoarece am recomandat la maxim unui prieten matizul.. si cand a fost sa vada cum e, nu incapea bine.. are app 2m, nu de altceva :)

 

e masina.. nu trebuie sa zici asta cu .. mai pune 500 eur si-ti iei masina.. asta doar la logan se pune :) )

 

sfatul meu.. daca nu ai o cunostinta .. du-te la un dealer .. faci un test si vezi cum iti place

 

modelul cel mai ieftin cu ac mi se pare cel mai potrivit

clar imbatabil la pret

 

bafta !

Share this post


Link to post

matizu nu se mia fabrica, il cauti disperat la dealeri si voi vorbiti de etst drive??? sunt unii care cauta ca disperatii matiz si tu vrei sa faci test drive cu el ? :) )

Share this post


Link to post

am si matiz, nu caut, i-am facut drive-testul de muuult ..

credeam ca pina in februarie se mai fabrica, sorry

oau .. nu tipa asa daca am gresit, ca doar nu am dat cu paru' :)

 

ps. mai cu grija cu gramatica

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Se fabrica in continuare. A fost o pauza, dar vor continua sa-l fabrice inca cel putin doi ani. E adevarat ca, datorita cererii f.f. mari, nu se preconizeaza nici o promotie in viitorul apropiat. O sa apara in curand din nou pe piata.

Share this post


Link to post

Multumesc tuturor. Am avut timp si rabdare, am citit tot topicul si m-am decis: imi voi lua un E/AC culoare rosie, dar in ianuarie ca intre decembrie si ianuarie e diferenta de un an. Si o sa merg sa fac si un drive test la Autonet. A propos, pentru cei interesati, la Autonet au "bagat" E-uri si au disponibila si una bucata S Power. La multi ani si ne revedem in ianuarie.

Share this post


Link to post

Sa stii ca deja masinile vandute acum sunt "fabricate in 2006" pe acte asa ca nu prea ai de ce sa stai. Daca nu ma crezi, intreaba la dealer!

Share this post


Link to post

exact ... doar ce am venit de la dealer (Iasi) si cica ar dura minim 2 luni poate chiar 2 si jumatate pana vine masina ... cica sunt comenzi neonorate din luna iunie ... asa ca sigur vor fi productie 2006

Share this post


Link to post

dar chevroletul spark nu este la acelasi pret cu matizul? si cred ca ajunge mai repede decat matizul

Share this post


Link to post

woaw am ajuns sa stam la coada la matizuri mai rau ca la masini :D

 

tommy... nu e gramatica e ortografie ... si e din graba si nu tipam :P

Share this post


Link to post

Totusi, nu e masina?

Edited by VIPER

Share this post


Link to post

Cine fabrica Matizul, ca fabrica din Craiova a terminat licentele de fabricare din Octombrie! Iar alta fabrica Daewoo nu mai stiu... Restul sunt Chevrolet...

Share this post


Link to post

Tot Craiova. Au licenta pana in februarie si probabil vor continua si dupa aceea. nu stiu in ce formula.

 

VIPER: Pliz nu mai cita mesajul anterior...

Share this post


Link to post

e masina. glumeam si eu :)

Edited by steph

Share this post


Link to post
Cine fabrica Matizul, ca fabrica din Craiova a terminat licentele de fabricare din Octombrie!

Iar continuam ca in ziare ? Nu erau licente, erau contracte de livrare piese, nu erau la Matiz, erau la Cielo. Cred ca declaratiile celor de la Craiova sunt singura sursa care merita citata.

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Pai, am vrut sa-mi cumpar si nu am gasit la nici un dealer si atunci am sunat la fabrica, la Craiova. Ei mi-au spus ca vor continua productia si ca au inceput sa livreze. Pe urma, am verificat la AUTONET si mi-au confirmat ca au primit E-uri si mai au si un S POWER, dar eu vreau E/AC rosu, asa ca a ramas pentru ianuarie. Daca toti m-au mintit si in ianuarie voi constata ca am ramas fara masina ...

Share this post


Link to post

De 2 zile sunt si eu posesorul uni mic gigant ( Matizozaur / raptor din cretacic ). Nu l-am cuparat, ci a fost castigat la un "concurs". In fine, am reusit sa imi conving mamica sa mi-l paseze mie.. Dupa cateva ore de controverse si descurajari ca e masina de femei si ca nu mi-l da, a acceptat sa spuna "bine ti-l dau...". Poate vi s-=ar parea ciudat sa vreau un Matiz nou decat un Golf 2 SH. Dar totusi masina e noua ( am vazut-o la firma respectiva ca inca e cu celofan pe scaune si manetele de la volan ) si ma pot baza pe ea mai mult decat pe una SH despre care nu stiu absolut nimic. Nu am apucat sa citesc tot topicul pentru ca e cam tarziu si maine trebuie sa fiu la faculta de dimineata si nu mai pot tura ochii...

Nu stiu mai nimic despre masina asta, cum se comporta, ce dezavantaje are, ce sprint are, ce piese pica mai repede, daca e stabila etc.. Cat despre rodaj nu am inteles nimic din cartea tehnica pe care am citit-o de 3 ori pana acum :P . Asa ca voi pune niste intrebari dar cu speranta sa nu aruncati cu pietre in mine ca nu am dat search sau ca sunt prea entuziasmat.

 

1. La cati km ati terminat rodajul?

2. Cam pe la ce turatii ati lucrat cu motorul? Sunt constient ca matizul nu are in dotare un turometru, dar cine poate aproxima turatiile imi ofera niste informatii nepretuite

3. la ce viteza incepe sa devina instabila?

4. Cat de stabila e? Cu dacia intram in sensul giratoriu cu 4 si nu aveam probleme, dar despre matiz am auzit multe chestii care mi-au dat o stare de nesiguranta.

5. Despre jenti am auzit ca sunt cam slabute si se vor indoii repede la gropi. In cazul in care vreau sa le schimb, dealerul Daewoo pune la dispozitie aceste accesorii sau trebuie sa ma plimb prin schrot-uri dupa jenti mai rigide?

6. in cartea tehnica scrie ca in oras consumul este de 7.2, inafara este de 4.2 iar mixt este 5.3. Acolo nu precizeaza daca acesta este consumul inainte de rodaj sau dupa. Si daca este dupa rodaj oricum sunt multumit pentru ca precedentul tanc facea vartej in rezervor si lua 10% si producea scame in portofel

7. Iar mi s-a mai spus ( gurile rele vorbesc :) ) ca este incomod pentru persoanele mai inalte. Precizez ca am 1.82m deci ma consider o persoana inaltuta :P .

8. Din cate am vazut volanul e cam subtire... . Se poate cumva monta un volan mai gros ( MOMO sa zicem.. ) in perioada de garantie fara sa pierd garantia?

9. modelul cel mai slab de matiz are doar radio sau radio-casetofon? Nu am apucat sa ma chiorasc inauntru pentru ca nu sunt in posesia cheilor inca si m-am uitat printr-un geam acoperit cu zapada, deci multe nu am putut vedea in 5 secunde..

10. Matizu' este o masina pe injectie nu?? Presupun ca toate modelele noi de masini ( in general ) sunt pe injectie si nu pe carburator.

11. Cum se comporta iarna? Porneste bine, stabilitate, vizibilitate, manevrabilitate, etc...

 

Va sunt recunoscator daca postati cateva raspunsuri la intrebarile mele deoarece nu stiu nimic despre masina inafara de faptul ca va fi a mea si ca e alba cu inscriptiile firmei ( pe care nu am voie sa le dau jos un an )

Share this post


Link to post

Felicitari pentru achizitie (de fapt pentru castig :D )!

 

1. Masina a fost rodata in fabrica insa 1000-2000 de km este recomandat sa o lasi mai usor cu turatiile inalte.

2. Foloseste functia de pentru a afla la ce viteza schimba utilizatorii de Matiz treptele.

3. Depinde de situatie, asta vei vedea singur.

4. Idem

5. Umbla vorba ca jantele argintii se indoaie (mult) mai usor decat cele negre. Eu am argintii si in aproape un an si jumatate si multe gropi nu sunt f. afectate. Jante se gasesc usor, nu e pb.

6. Asa cum am zis, rodajul este deja efectuat. Probabil ca dupa cateva mii de km motorul incepe sa se mai "lase" si vei avea un consum mai mic, dar nu cu mult. La mine a fost insesizabil/placebo.

7. Cunosc persoane mai inalte care au Matiz, deci nu cred ca e o problema.

8. Volanul nu cred ca are treaba cu garantia, dar cel mai bine este sa intrebi la un dealer/service. Poti sa montezi volan Momo (sau altceva), avea un user un topic la bursa, sau sa iti pui o husa.

9. Modelul cel mai slab de Matiz nu are nici radio, nici radio casetofon, nici boxe. Eu am gasit firele trase in usi si in spate pentru boxe, asa cred ca au toate, probabil nu au renuntat intre timp.

10. Yep, injectie.

11. Iarna. Hmm, desi iarna nu-i ca vara, porneste la fel, nu am avut pb cu deschiderea usilor niciodata (am o coaja de inchidere centralizata adaugata imediat dupa cumparare). Vizibilitatea e ok dar trebuie sa cureti geamurile :D . Dupa ce se incalzeste un pic motorul ai suficienta caldura chiar si pe o treapta inferioara. Pentru stabilitate/manevrabilitate sporite ar trebui sa folosesti anvelope de iarna.

 

Bafta, si foloseste cu incredere functia search, sau citeste tot cap-coada, cum am facut eu.

Gasesti multe lucruri interesante despre revizii, turometre, diverse optiuni adaugate ulterior, etc.

Si nu uita sa pui autocolant :D

Share this post


Link to post

Multumesc pentru felicitari :)

Sunt familiarizat cu functia search pentru ca nu este primul forum pe care postez insa nu am avut rabdare sa caut fiecare lucru in parte citind 2-3 pagini cand tu mi-ai oferit informatiile intr-un singur post :D .

Autocolant de unde cumpar?? Daca e prin timisoara asa ceva spuneti-mi si il voi purta cu mandrie :D

Edited by Apocalips

Share this post


Link to post

Saluare

 

azi am fost la dealerul COMAT - Iasi cu gandul sa achit un avans de 50 % la un Matiz E si sa-mi faca o factura proforma pentru bank (Volksbank) ca sa pot sa fac credit pentru restul de bani

si cand colo surpriza:

 

nu am facut decat o comanda pentru masina si mi-au dat o hartie la mana (dealer, nume prenume, tip masina, culoare, semnatura si stampila) fara sa platesc nimic ... cica cu cateva zile (saptamani) inainte sa vina masina (cand afla si ei serie motor, caroserie .. etc) ma suna si atunci pot sa merg la banca sa fac actele iar avansul de 50% tot la banca se achita iar banca vireaza toata suma dealer-ului

cica ar dura aproximativ 2 luni pana este vreo sansa sa vina masina ...

 

Acum nu stiu ce sa cred .. o fi avand vreo valoare hartia aia ? sau e tot una daca mi-o dadea si tanti de la piata si ma trezesc ca raman fara masina in conditiile in care este fabrica acum ?

 

Este normal asa sau sunt eu putin nerabdator? :lavolan:

Share this post


Link to post

Esti tu nerabdator :) . Si eu sunt la fel si poate ma enervez si imi cumpar un ceas mare care sa calculeze cate ore,minute,secunde sutimi mai sunt pana cand ma vad cu masina in fata bocului...

 

:lavolan:

Share this post


Link to post

sper sa ai dreptate si sa fiu doar putin paranoic :)

oricum luni am sa ma interesez si la celalalt dealer din oras sa vad daca tot asta e mersul lucrurilor ...

cu toate ca pe hartia aia scria ca, comanda nu mai este valabila daca este facuta si altui dealer ...

dar simt ca trece din ce in ce mai greu timpul pana vad machina in fata blocului :)

Share this post


Link to post

Macar tu rezisti cum trebuie dar eu de cateva zile nu am dormit mai mult de 5ore din 24... :(

Share this post


Link to post

Sper din toata inima sa nu fie tzeapa si sa ma vad cu masina ca de nu ma duc sii i-au de gat ...

apropo care a mai patit asa ? asta e mersul normal la achizitia unui matiz ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...