Jump to content
Sign in to follow this  
Speranta

Femeile La Volan

Recommended Posts

Poligon cateva ore si se rezolva. Io am facut poligon de m-i s-a acrit la scoala de soferi, cand nu mai era nevoie. Prietena mea nu a facut si s-a vazut. N-am fost cu ea in poligon, dar am fost pe stradutele de la ambasada Chinei, cand inca nu era omor pe acolo, 2 ore in fiecare seara si s-a familiarizat cu pedalele si cu parcarile. Dupa conteaza sa acumuleze experienta.

Instructorii astia sunt niste idioti, iar sistemul de obtinere a carnetului este ramas in circulatia de acum 20 de ani. Macar 60 de ore de scoala ar trebui sa se faca + niste cursuri de teorie in care sa le arate ce se intampla in timpul unui accident. Majoritatea dupa ce se simt un pic stapani pe masina fac numai tampenii in primul an.

Edited by Pedala

Share this post


Link to post

Bine punctat, cei care dupa cateva mii de km cred ca stiu totul sunt foarte periculosi.

Bre, si nu le invatati sa fumeze si sa vorbeasca la telefon la volan. Relaxarea e importanta, dar sa bage la cap ca la condus nu e ca la coafor.

Share this post


Link to post

Pe mine ma ia cu rece pe sira spinarii cand au pe unii (unele) cum afirma cu nonsalanta, ca s-au pierdut si au apasat pedala de acceleratia in loc de pedala de frana !

Share this post


Link to post

Elfule, de cand a luat permisul?

Share this post


Link to post
Pe mine ma ia cu rece pe sira spinarii cand au pe unii (unele) cum afirma cu nonsalanta, ca s-au pierdut si au apasat pedala de acceleratia in loc de pedala de frana !

Eu am incasat-o de doua ori in stilul asta, de ambele dati eram oprit si vedeam cum intra ceilalti in mine fara sa pot face nimic ... doar am claxonat ca prostu' in speranta ca se trezesc oamenii. Prima data a fost un incepator cu experienta de 2 saptamini la volan iar a doua cu o don'soara ce isi luase permis la 18 ani (traiasca taticu') dar nu condusese vreme de vreo 5 ... A fost singura data cind nu am reusit sa evit un incident cu o femeie in trafic

Share this post


Link to post
Elfule, de cand a luat permisul?

De vreo luna parca.

 

In total a condus vreo 80 de km. :)

Share this post


Link to post

Mai ai rabdare atunci. Fi si tu intelegator si nu mai tipa la ea ca mai mult rau i faci.Cel putin eu asa eram. Cand se rastea cineva la mine ca nu am facut o manevra bine tot drumul ma gandeam ca nu sunt in stare sa conduc.

Share this post


Link to post
De vreo luna parca.

In total a condus vreo 80 de km. :)

 

@Tommy : Prin prezenta retrag ce am zis legat de faptul ca domnisoara conduce OK :D

 

LE: Ptiu, am confundat personajele, nu a zis omul asa ceva

Edited by Salex

Share this post


Link to post
Apropo de poligon. Stie careva vreunul in Bucuresti?

 

Vezi ca e unul (insa nu foarte ingrijit) pe Tineretului, chiar pe unde urci spre Polivalenta. E parcarea aia mare pe langa care treci cand mergi la intalnire; mai in spate sunt niste stradute si un poligon. Pe-acolo m-am jucat si eu acum niste ani.

 

 

 

 

In alta ordine de idei, am inceput si eu sa am o problema cu femeile. Stiu, mai au si altii din mai multe motive, dar eu nu aveam.

Cum s-ar enunta: mi s-a intamplat prea des in ultima luna sa trebuiasca sa fiu cu ochii in 4 si sa franez (cu claxon de rigoare) cand o persoana de sex feminin trece peste prioritate si se insinueaza fara asigurarea pe strada principala.

Traseul meu zilnic spre munca e destul de lung si tine din sud (din Tineretului) pana in Pipera Tunari. Merg pe stradute inguste, cu linie de tramvai, unde uneori chiar nu incap 2 masini una langa alta. Traseul asta insa e doar pe drum principal cu prioritate, unesc cele 2 puncte cat mai scurt posibil in linie cat de dreapta se poate (cu mici serpuieli evident)

Sa nu se inteleaga gresit: mereu las lumea sa se "bage" de pe stradute secundare cand astept la semafor sau cand se circula incet-incet in coloana. Din punctul asta de vedere, am ajutat mai multi barbati decat m-au ajutat ei pe mine in ultimii ani de cand conduc. Dar atunci cand este mai liber, incerc sa recuperez timpul, nelasand prea mult spatiu fata de cel din fata, astfel ca nimeni n-ar putea spune ca sta dupa mine. Si da, merg repede cand se poate, dar m-am invatat sa fiu mereu cu ochii in 4.

Care e problema mea: in ultima vreme mi s-a intamplat o faza trasa la indigo cu cateva domnisoare, care au dat buzna in strada principala dupa cel din fata (pe care il vazusem si ii facusem semn sa treaca, franand usor oricum, astfel incat sa se asigure "curgerea" normala a traficului. Ei, ce m-a deranjat cel mai mult a fost ca nici macar NU M-AU VAZUT. Adica n-au facut nici macar o miscare sa se asigure din stanga, iar dupa frana de rigoare urmata de claxon s-au uitat la mine nevinovate, ca trezite din somn - ceva de genul "tu de unde ai aparut ca acum un minut nu erai aici?"

Ok, las mereu cand se poate, dar sa-mi intre cineva in stilul asta in fata nu pot tolera. Si intr-adevar, la femei neasiguratul e mult mai des intalnit. Si barbatii ti se baga in fata, dar o fac cu nesimtire (alt tip de comportament, totusi mai putin periculos). Macar ei te vad daca n-ai de gand sa ii lasi si pastreaza limita (uneori). Nu ca ar fi mult mai scuzabil, dar totusi...

Am fost si eu acolo, am facut si eu greseli, dar chiar asa, sa nu ma uit (DELOC) cand intru de pe o straduta secundara cu cedeaza trecerea nu mi s-a intamplat... Acum am invatat locurile unde mi se poate intampla si zilnic sunt mai atenta pe acolo.

Share this post


Link to post
Si nu o invata sa calce ambreiajul inainte sau consecutiv cu frana. Miscarea trebuie sa fie: se duce piciorul pe frana si cand ai ajuns sa franezi de oprire calci si ambreiajul.

 

 

:o fftopic:

 

Ai auzit, Dj_Dark? > :)

Share this post


Link to post

Am ezitat un pic, sa postez poza urmatoare la CATERINCA sau aici. Pina la urma am decis ca nu prea e de ris, deci uitati si voi cum parcheaza de obicei o vecina de-a mea "micuta" sa masina.

19032008.jpg

Locul meu de parcare este cel din dreptul capacului de canal. Chiar daca as fi avut Tico sau Matiz nu as fi putut incapea in locul "lasat" liber. Inca o precizare, locul pe care vedeti parcat Volvo-ul apartine unui tip care are o Toyota LandCruiser, dihanie muuult mai mare decit Volvo din poza. De mai bine de un an, omul nu m-a incomodat nici macar o singura data, parcheaza f. bine si se incadreaza perfect in locul sau de parcare.

 

Concluzii ... la libera voastra alegere ! Oricum, bine zicea cineva pe aici, mare timpenie au facut cind au scos poligonul din timpul scolii si ca proba de examen

Share this post


Link to post

Si scumpele mele vecine de loc de parcare parcheaza cam la fel. Pana cand m-am suparat si am parcat (cu oglinda rabatata) lipit de masina lor ... nu au mai putut intra decat prin dreapta. Dupa 2-3 astfel de experiente amandoua (si mama si fica ... fiecare cu cate o Jetta) au inceput sa "incapa" in locurile de parcare si sa ma lase si pe mine sa respir :D .

Share this post


Link to post

Asa am incercat sa parchez si eu ... tot nu am incaput. In plus, mi-am pus intrebarea oarecum retorica : "Daca cu parcarea goala a reusit sa o puna in halul asta, oare cum se va descurca fiind usor inghesuita ?" Si ghici ce raspuns mi-am dat ... Unul suficient de intelept incit sa parchez in alta parte si sa scap cu masina nezgiriata :thumbl:

Share this post


Link to post

Eu cand am facut chestia asta aveam deja hartiile facute la CASCO pentru vopsit partea dreapta ... si asteptam programarea in service. Asa ca o dunga in plus, nu se vedea :) )

Din fericire au invatat repede si acum nu mai sunt probleme (mari) ... pentru ca acum masina pushtoaicei e parcata la 1 cm (+/- 10 cm) de linia dintre noi. Eu am insa loc ... in momentul in care s-a facut marcajul eram acolo, asa ca am "profitat" de faptul ca latimea spatiului nu era numar intreg de 2,5 m ... asa ca cele doua locuri ale mele au cca 2,85 fiecare :) )

Share this post


Link to post

Off: la mine a mers cu o foaie sub stergator 'Nu mai bloca aleea!'

 

Un post de mai demult in care incercam sa imi conving prietena sa conduca: se pare ca si parintii ei au avut aceeasi idee, sa beau o bere, asa ca a condus ea <:-P . Nu are incredere in ea pt ca a fost un idiot instructorul iar tatal ei merge foarte incet in general si o tot apostrofeaza la cea mai mic gresala. Practice makes perfect, si talent are.

Share this post


Link to post

Doamnelor, domnisoarelor, domnilor !

 

Daca as zice acum ca sint urmarit cel mai probabil veti zice ca am un fix. Si totusi, ce altceva poti sa zici cind aproape zilnic iti gasesti locul de parcare asa cum vi l-am aratat ieri. Ati uitat cum arata ? Nu-i nimic, va mai pun o poza facuta astazi. Si da, daca v-ati intrebat cumva, e vorba tot de o vecina. Las pozele sa vorbeasca de la sine !

20032008.jpg

Share this post


Link to post

La noi cu vreo 3 ani in urma, satui de o matizista care parca pe 3 locuri (da 3, nu e o greseala) ca sa nu-i ramana fundul in strada (nu ramanea la moskovich-ul meu de 4,6 m), dupa indelungate certuri, rugaminti etc, i-am mutat-o in strada si s-a potolit. Parcheaza tot aiurea, dar o urca pe trotuar vis-a-vis. Uneori n-ai ce-i face...

Si-a luat si my wife permisul. Primul lucru pe care trebuie sa-l fac? Sa o invat sa parcheze cu fata si cu spatele si sa porneasca in rampa. De ce? Pentru ca instructorul n-a invatat-o! In rest merge bine - a facut scoala pe un logan, mi-am zis ca daca se descurca cu ala se descurca si cu Blackie- tine directia, se asigura, merge mai incet, dar n-o grabesc ca n-am de ce. Daca o sa vad ca nu se descurca cu parcarea cu spatele o sa pun senzori de parcare :D

Share this post


Link to post

La parcarea cu spatele, deschizi usa si te uiti daca nu stii unde este fundul.

Share this post


Link to post

Nu e vorba numai de stiut unde e fundul, teoretic pana sa loveasca fundul de ceva se opreste in bordura. E vorba ca manevra respectiva o va face intotdeauna din lateral (strada e ingusta), avand o masina intr-o parte si bordura in cealalta. Deci pica deschisul usii.

Share this post


Link to post

Mai, eu nu vreau sa par misogin, dar aia cu Astra nu stie ce e fundul si ce e capul: le confunda! Cum naiba sa parchezi in asa hal, sa vezi ce minune ai realizat si apoi sa pleci? Fara glume- poza aia dovedeste un singur lucru: a luat permisul cu bani iar bartat'su n-are timp/nu vrea sa o invete sa parcheze. M-am uitat la poza cam doua minute- incercand sa inteleg ceva- insa singurul sentiment e cel de uimire: mare e gradina...

Share this post


Link to post

Lucian, uita-te mai sus cu citeva posturi si o sa vezi o poza aproape identica facuta exact in acelasi loc ieri seara, respectiv poza cu Volvo, tot de o soferita vorbim. Sincer nu cred ca e vorba de nepricepere, ambele au parcat destul de drept, respectiv cit de cit perpendicular pe bordura. Ramine varianta cu nepasarea si lipsa de respect fata de ceilalti. Chiar sint surprins sa ma intilnesc atit de frecvent cu atitudini de genul asta din partea femeilor

Share this post


Link to post

Pe drumurile de weekend la intoarcere spre casa conduce de cele mai multe ori nevasta-mea ( mai scap si eu la o bere and stuff) in timp ce eu stau aproape ascuns in dreapta cu scaunul pe spate. Nevasta-mea merge relativ ok ca viteza, adica peste mersul normal al unei tipe, si am remarcat ca multi dintre tipii depasiti, accelereaza imediat dupa si o depasesc.

Alt aspect remarcat cu ea la volan, dar in oras, ar fi ca este mai putin tolerantă cu femeile decat cu barbatii, inclusiv in situatii in care si ea ar face cam aceeasi greseala.

Share this post


Link to post

Eu pun folie pe geamuri, printre altele, tocmai pentru a nu se vedea cine conduce masina

Share this post


Link to post

Pai ai deja "folie", la ce-ti mai trebuie? :) )

Share this post


Link to post

Maine o pun de-adevaratelea :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...