Jump to content
Sign in to follow this  
ga^dele

Inchidere Centralizata

Recommended Posts

Tot eu ala mic cu probleme...ca de...uite am primit o oferta sa-mi pun ori alarma ori inchidere centralizata...si am optat initial pentru inchidere ca si asa alarma am inteles ca e de 2 lei jumate si nici macar nu are si ea un senzor de presiune...daca spargi un geam...

 

Intrabrea e .pentru cei care stiu inchiderea centralizata de matiz...daca se poate pune un buton de inchidere din interior..la mine ar in locul de AC..si am citi in catalog si ar fi cam 50.000?

 

Si pun aceasta intrebare ca ma obisnuisem si la dacie sa inchid usile cand stau in masina...nu ca CTA ar fi un oras rau famat...dar e mai sigur asa...

 

OFF TOPI: doi in masina facea LOVE cand deschide cativa usa si bataie pe aia daca nu si altceva la tipa...fara bani si toale...nu stiu nimik de masina in schimb...deci ..better safe than sorry...

Share this post


Link to post

Eu mi-am montat inchiderea centralizata si alarma in spatele blocului.

Le-am cumparat pe amandoua din metro.

 

Un sfat, mai bine te duci la cineva care se pricepe (in targ in vitan) si ti le montezi acolo.

Eu mi-am trecut un fir pe la pedale si prin frecare s-a ros camasa de plastic a firului. Am avut noroc ca s-a ars un tranzistor si un releu in telecomanda si nu a luat foc masina.

 

Majoritatea inchiderilor centralizate au la usa de la sofer (sunt unele care au si la usa din dreapta fata) posibilitatea sa inchizi si sa deschizi toate usile din butonul de la usa. Acesta functioneza independent de telecomanda, atat prin interior (cand il actionezi cu mana) cat si din exterior (cand folosesti cheia). Hai ca nici eu nu mai inteleg ce zic. Vreau sa zic ca daca incui/descui usa de la sofer cu cheia (logic din exterior) se incuie/descuie toate usile, la fel si din interior cand blochezi usa de la sofer se incuie toate usile masinii.

Nu-ti mai trebuie alt buton, folosesti butonul de la usa.

 

Ceva mai smecher se gaseste la masinile mai smachere, cand ajungi cu masina la o anumita viteza 3km/h sau 5km/h, se incuie automat toate usile de la masina, din exterior nu mai poti sa deschizi nici o usa, iar din interior se deschid normal, nu exista buton de blocare pt. fiecare usa in parte.

Share this post


Link to post

Da cred ca esti foooarte (...) daca tii cu tot dinadinsul sa pui sistemul asta din buton si nu vrei sa intinzi mana prin masina. oricum in situatii dintr-astea ai scaunele rabatate si ajungi la orice buton foarte repede. No offence. :D

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

M-am uitat asa repede peste ce ati scris voi aici...nu exista senzor de presiune pt geam spart, sunt ori de soc (pe baza magnetica adik un mic magnet montat pe un arc care la vibratii se misca si anclanseaza un circuit ori senzor de perimetru care lucreaza ca un fel de radar cu o frecventa in zona microundelor). Altcineva spune ca s-a ars un tranzistor si un releu in telecomanda; daca ai avea releu in telecomanda ar fi de 3 ori mai mare decat e acum. Cat despre blocarea usilor la o anumita viteza...sa fim seriosi. Se blocheaza intradevar ca masura suplimentara de protectie dar nu in functie de viteza ci pe baza de timp de la punerea contactului. Releele daca sunt, se gasesc in unitatea centrala a alarmei. Buton pt asa ceva se poate monta foarte usor daca vii la mine sau la cineva care a mai montat o alarma!

Edited by SORAN

Share this post


Link to post
Altcineva spune ca s-a ars un tranzistor si un releu in telecomanda; daca ai avea releu in telecomanda ar fi de 3 ori mai mare decat e acum. Cat despre blocarea usilor la o anumita viteza...sa fim seriosi.  Se blocheaza intradevar ca masura suplimentara de protectie dar nu in functie de viteza ci pe baza de timp de la punerea contactului. Releele daca sunt, se gasesc in unitatea centrala a alarmei. Buton pt asa ceva se poate monta foarte usor daca vii la mine sau la cineva care a mai montat o alarma!

 

 

Scuze am gresit, nu in telecomanda in alarma. :osanale:

 

Iar chstia cu blocatul in functie de viteze intreaba pe cineva care are megan. Este in functie de viteza nu de timp. :thumbl:

 

Daca ai butonul de la usa la ce-ti mai trebuie la bord? Meganul are la bord butonul de blocat/deblocat usile pt. ca nu are la usa.

Share this post


Link to post
Ceva mai smecher se gaseste la masinile mai smachere, cand ajungi cu masina la o anumita viteza 3km/h sau 5km/h, se incuie automat toate usile de la masina, din exterior nu mai poti sa deschizi nici o usa, iar din interior se deschid normal, nu exista buton de blocare pt. fiecare usa in parte.

Asa aveam la Reno Clio Symbol dar nu venea cu masina ci s-a montat la service impreuna cu o alarma (proprietara cred) care se actiona chia din cheia masinii. La Reno-ul de acum nu am alarma si nici smecheria (dar am inchidere centralizata).

Share this post


Link to post

Poate ca sa faca unii producatori pe desteptii au complicat treaba si au facut pe baza de viteza, eu ma refeream la alarmele astea care se monteaza dupa care nu au de obicei asa ceva!

Share this post


Link to post

soran... cat m-ar costa sa montez si pe spate inchiderea la un tico cu piesele tale?/

sau cat ma costa cu acuratoarele mele?

asta daca faci asa ceva...

Share this post


Link to post
Poate ca sa faca unii producatori pe desteptii au complicat treaba si au facut pe baza de viteza, eu ma refeream la alarmele astea care se monteaza dupa care nu au de obicei asa ceva!

 

Nu au facut pe desteptii, cand o sa vezi "capitisti prosti" ? E o chestie super. Stii de faza ca la semafor iti deschideau usa din spate si-ti luau geanta de pe bancheta, acum nu mai ai grija sa blochezi tu TOATE usile de fiecare data cand pleci.

 

O alta faza la "prostii astia de capitalisti" este si faza cu volumul casului care creste odata ce creste si viteza masinii. Sau faza, cand ai stergatoarele pornite si te opresti la semafor, se comuta automat pe temporizator iar cand pleci revin la ce viteza erau. Lumina din interiorul masinii care se stinge treptat. etc.

Share this post


Link to post

Omule eu am alarma ieftina si dupa ce m-am urcat in masina si-am pornit-o la 10 sec se inchid usile ,iar daca vreau sa deschid usile dupa aceea o fac din telecomanda din butonul usi deschise ,apoi le inchid din buton usi inchise.Intreaba pe Drumul Sarii la alarm sistem sau intreaba in alta parte de EAGLEMASTER CL 5100T. Si capret cred ca 2,5 mil.

Share this post


Link to post

deoarece ieri am avut o problema la masina referitoare la alarma si inchiderea centralizata..

cred ca eream langa biserica si de aia, (sant un pacatos )

 

dar sa revin ... plec de acasa, masina merge normal...

ajung la biserica, coboara lumea, dau sa inchid masina din remote... nimic face din semnalizare si parca piu', dar nui se lasa in jos bumbi de la usi... mai incewrc de x ori, renunt si o inchid dib cheie...

se termina treaba in biserica, la plecare... se deschide din cheie, bag cheia in contact dau sa acctionez demarorul si clik, click... nimic... se auzea cum da un clik si nu zicea nimic...

pana la urma am pornit-o inpinsa, ...

si meerge acum ok, nu a mai facut figuri de ieri...

ce drak are ca o omor...

azi am fost in "carefura si am luat o inchidere centralizata cam no-name( dragon auto-chinezeasca) , sa o inlocuiesc pe asta careo am , ca am mai spus pe aici ca am decat pe fata si vreau si pe spate...

deci mai intreb a x-a oara , cat ma costa montajul?

si ce a avut masina?

Share this post


Link to post

aztec, am avut o problema asemanatoare la o dacie din dotarea firmei la care lucrez :">

 

la fel facea... dadeam cheie si facea doar click click... daca o bagam intr-a-ntaia si impingeam putin masina (impinsa fizic :P ) o lua pana la urma.

 

cand am fost cu ea in service mi-a zis mecanicu ca ar fi de la releul centralizatei... i-am zis sa o scoata draq ca si asa d-abia se inchideau usile (trebuia sa dau de vreo 2-3 ori la telecomanda si sa fiu si atent sa ma uit daca s-au inchis). dupa ce a scos centralizata nu a mai avut nici o problema la pornire.

 

sfatul meu este sa verifici releul sa vezi daca e ok, dar daca tot zici ca vrei centralizata pe toate usile mai bine ca ti-ai luat alta ca au ajuns destul de ieftinache centralizatele.

Edited by zoosy

Share this post


Link to post

dupa cum am mai spus mai sus, mi-am cumparat o inchidere centralizata si vreau sa o montez.( am dat 700.000 pe ea)

 

situatia sta asa. am inchidere momentan pe masina numai pe fata, conectata la alarma.

vreau sa schimb inchiderea de pe fata si sa montez si pe spate. am 4 electomotoare sau ce sant, table, sarme., firele in cutie + un modul.

cat ma costa numai montarea? pe usa , pe masina, cum se socoteste.

azi mi s-a cerut 200.000 pe usa si pare mult. este?

Share this post


Link to post

Montajul ei poti sa il faci si singur ca nu e chiar atat de complicat.

 

Motorasele de care zici tu sunt de fapt actuatoare si se monteaza cate unul pe fiecare usa. In kit ai probabil 3 actuatoare cu 2 fire si unul cu 5. Pe ala cu 5 fire trebuie sa il pui la usa soferului si ala le va comanda pe toate, in sensul in care daca deschizi usa soferului cu cheia se vor deschide toate. La fel si la inchidere. In plus, daca blochezi usa soferului de la tamburusul interior se vor bloca toate. Modulul care a venit in kit trebuie legat la modulul alarmei. Care sunt firele de la modul si care sunt de la alarma asta nu stiu sa-ti spun. Trebuie sa ai schema alarmei si schema modulului de la inchiderea centralizata.

 

Cum le fixezi pe usi. In kit ai niste placute de tabla cu multe gauri. Placutele astea se vor prinde de tabla interioara a usii, iar actuatorul se va prinde cu 2 suruburi de placuta. Ca sa faci legatura cu mecanismul usii, in kit iti sunt date niste tije metalice si niste elemente de fixare ce seamana cu niste cutii dreptunghiulare ce au doua orificii cilinderice. Unul inchis si unul deschis pe o parte. Treci tija complet prin capul actuatorului. Tija in sine are o forma de L iar la un capat are un fel de floare care nu ii permite sa iasa din capul actuatorului. Apoi cu elementul de fixare prinzi tija ce vine de la actuator de tija mecanismului de blocare a usilor. E simpla treaba.

 

Faci legaturile electrice si gata, ai inchidere centralizata.

Share this post


Link to post

Indraznesc sa readuc in atentie acest topic, intrucat nu prea s-a oferit o solutie concreta (sau cel putin eu, un needucat in materie de electrica/electronica, nu am reusit sa o vad).

Problema ramane acceasi: montarea unui buton pe bord(in cazul meu in locul butonului pe care s-a pus led-ul de la imobilizator odata cu Euro3), care sa actioneze inchiderea centralizata. Un impuls- inchidere, urmatorul deschidere... ceva de genul asta. Mi se pare super util asa ceva, pentru ca uneori mai las pe bancheta din spate lucruri mai mult sau mai putin valoroase, si e chiar aiurea sa ma intorc pe dupa scaune sa blochez usile. Varianta cu schimbarea alarmei nu se ia in calcul.

Share this post


Link to post

Multam fain. Am sa incerc cat mai curand sa rezolv problema. Are cineva idee cat costa un buton pentru comanda stopului de ceata? Ma gandesc sa cumpar unul si sa ii sterg desenul respectiv, asta ca sa se potriveasca la fix in locul liber :D

Share this post


Link to post

Uite aici buton ceata http://www.autodaewoo.ro/oferta.php?act=ca...&id_model=6

Desenul nu ai cum sa-l stergi pentru ca acolo nu este vopsit ca sa se vada lumina. Doar sa dai cu vopsea neagra sau cu un marker negru dar cred ca o sa se vada nasol. Mai bine il lasi asa si conectezi si becul care il lumineaza pe pozitie. Cred ca o sa se vada mai bine. Succes.

Share this post


Link to post

Schema lui nonel este buna.

 

Eu am pus buton de inchidere usi de la Dacia Nova. Iar ledul verde e conectat la lumini bord.

Ideea e ca si pasagerul din dreapta sa poata inchide usile ...

post-20884-037206100 1288693079_thumb.jpg

post-20884-058867900 1288693088_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...