Jump to content
Sign in to follow this  
banzay

Retro Mobilul

Recommended Posts

V-ar place o masina din asta veche sa o faceti sa arate de parca tocmai a iesit de pe portile fabricii? Eu, cel putin, sunt inebunit dupa masini vechi. Dar costa o gramada de bani sa reconditionezi una. Mi-as lua una, pe parcurs urmand sa muncesc la ea, dar majoritatea sunt scumpe 2-3-4 mii de euro, chiar daca nu sunt in starea cea mai buna. Am gasit si masini pana intr-o mie de euro, dar fie sunt vai de mama lor, fie nu au ITP, acte etc. (nu o vreau de masina pt. fiecare zi, ci pt iesit 1 dat 2 ori in weekend) As fi dispus sa dau pe o masina maxim 1000 euro. Am gasit pe net de la lada, moskvich, ford taunus, capri, golf 1 etc.

 

Asadar cei pasionati de "vechituri", sunteti bineveniti sa va dati cu parerea, sa puneti poze, sa ne ziceti daca ati vazut anunturi cu masini retro, ateliere unde se pot reconditiona sau daca aveti in curte/garaj asa ceva (in orice stare) si nu aveti ce face cu ea (poate ne oferiti la un pret bun :D ).

 

Avem deja printre noi cativa iubitori de masini retro, si o sa imi permit sa pun link-uri catre masinile lor:

a)Dl. Romulus http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...04&hl=retro

b)Dl. BogdanG cu Golf 1 http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...92;golf+1\

c)Dl. Laurentiu83 http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showt...=9251&st=80

 

Deci incep eu cu niste poze si cu un link:

http://www.retromobil.ro/bursa-hobby/vanzari/vanzari.html

Share this post


Link to post
Asadar cei pasionati de "vechituri", sunteti bineveniti sa va dati cu parerea, sa puneti poze

 

Sunt si eu un admirator "pasiv" de masini vechi.

Nu am intors si nu voi intoarce niciodata capul dupa "minunile" industriei auto actuale, insa intotdeauna m-am oprit sa admir o masina veche.

Pentru cei interesati de industria auto a anilor '30-'40, exista un site cu multe fotografii ale acestor masini.

Mai jos, ca exemplu, este un link catre fotografii cu Plymouth model '41, oferite pe acel site.

http://www.autogallery.org.ru/ply1941.htm

Share this post


Link to post

Pe mine puteti sa ma cam stergeti de pe lista, intrucat respectiva Lada va ajunge la Remat intr-un final. Nu mai am timpul necesar sa ma ocup de ea, in al doilea rand e o masina mare si lenesa, ori prioritatile mele la ora actuala se indreapta catre o masina mica si agila, pe care sper sa mi-o permit cat mai curand.

Share this post


Link to post

Matiz nu? :P Stiu cum e cu timpul lipsa...sufar si eu de asa ceva :) Mi-ar place o masina veche, chiar daca e "mare si lenesa". As tine-o pt. sufeltul meu. Dar costa intretinutul, reconditionarea, etc. Daca s-ar fi vandut pe nasturi ar fi fost bine. Si cand ma gandesc ca bunicul castigase la loto prin '60 daca nu ma insel, o "magaoaie" deasta(nu era lada, nu stiu ce era, imi aratase o poza), dar a preferat sa ia in schimb pe ea o masina de spalat, un frigider si niste bani parca :D

Share this post


Link to post
... o masina din asta veche sa o faceti sa arate de parca tocmai a iesit de pe portile fabricii?

 

O "antichitate", dar în perfectă stare, atât de funcţionare cât şi estetică, are un vecin. Este vorba de o Dacie 1100, lângă care, dacă stai, eşti "tentat" să spui că doar ce s-a fabricat.

De admirat pasiunea unora de a păstra "bucăţi" de istorie intacte :)

Share this post


Link to post

Oldies- urile au fost construite durabil, au avut tabla buna, ma rog, asa erau standardele. Daca nu tinea tablaria, nu le tinea nimeni jde ani. Ma rog, pe vremuri, si nu numai, se mai intorceau Daciile si se vopseau temeinic pe fund. Nu cred ca Matiz-ul, cu tabla lui, o duce peste 12-15 ani. Astazi masinile sun facute sa tina putin.

Share this post


Link to post

In primul rand masinile de azi sunt facute pentru consum, nu pentru a fi restaurate. Masinile de acum cateva zeci de ani erau muult mai simple constructiv decat cele mai recente sau cele actuale. Nu stiu cati s-ar pricepe sa refaca cablajul de la un calculator de injectie, de exemplu.

Share this post


Link to post

salutare.poze cu ''vechituri''.sper sa va placa!daca da o sa mai postez cand vede si ochiul meu,primele poze cu...bitter(opel diplomat)

post-26373-056700300 1289508450_thumb.jpg

post-26373-032969300 1289508505_thumb.jpg

post-26373-084702000 1289508610_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...