Jump to content
Sign in to follow this  
Ada

Instalatie Electrica Tico

Recommended Posts

Salutare tuturor,

 

Am o problema cu pornirea unui Tico. Dezarmez alarma, intru in masina si cand dau cheie, nu porneste motorul, ci alarma.

 

Cineva mi-a spus ca trebuie apasat un buton undeva sub capota masinii, pentru ca uneori se intampla ca instalatia electrica sa fie oprita pentru evitarea unui incendiu.

Insa eu nu am gasit butonul.

 

Ma puteti ajuta?

Share this post


Link to post

Bine ai venit pe forum, Ada.

 

Ar fi trebuit sa ne spui mai multe despre tipul alarmei pe care o ai, pentru a-ti putea da mai multe detalii privind utilizarea.

Faptul ca la incercarea de a porni motorul porneste alarma, inseamna ca alarma a fost setata in mod wallet. Modulul de imobilizare este activ.

Butonul de sub bord de care zici este butonul de override si daca tu nu sti unde este, nu-ti poate spunde decat cel care a montat alarma.

In principiu acest buton se foloseste in urmatoarele situatii:

- daca ti s-a consumat bateria la telecomanda si deschizi cu cheia, la deschiderea usii va porni alarma; trebuie sa pui contactul si sa apesi 5 secunde butonul

- daca doresti sa introduci in memoria alarmei o telecomanda noua

- daca efectuezi modificari in setarile alarmei (de exemplu, daca doresti sa nu mai bipaie cand cuplezi mersul cu spatele)

 

Pentru a rezolva problema ta, da-ne te rog mai multe detalii.

Share this post


Link to post

Se paote sa intre in intr-un mod de protectie maxima(alarma). Cand intri in masina auzi niste piuituri inainte sa porneasca masina? Atunci ar trebui sa bagi cheia in contact si s-o invarti pana in punctul unde ar trebui sa stea ea de obicei, dar fara sa pornesti motorul. Daca nu merge asa, cauta butonul de reset al alarmei, undeva sub bord, apasa pe el si in acelasi timp porneste motorul!

Share this post


Link to post

Nu stiu ce fel de alarma este. Dar cand pun cheia in contact in pozitia a doua, ultima inainte de pozitia de pornire, se aud niste piuituri ale alarmei.

Butonul de reset l-am cautat fara succes. O gramada de fire si de mufe, dar nici un buton.

 

Multumesc pentru raspunsuri.

Share this post


Link to post

Bun venit pe acest forum, Ada!

 

Alarma este nouã?

 

Ce tip?

 

Este a fostului posesor? (El ar trebui sã ştie tot despre ea)

 

Afarã de piuiturile menţionate, care ar putea fi (funcţie de modeulul alarmei) doar o reamintire a faptului cã existã, mai ai alte probleme cu ea? Adicã piuie continuu dupã pornire? Nu permite pornirea propriu-zisã, sau ce?

 

Se mai întîmplã ca dupã schimbarea/scoaterea acumulatorului sã se reseteze alarma (caz cam rar, dar posibil), în cazul

 

Mai multe detalii sînt realmente necesare, cum spune toatã lumea

 

Cheers! :)

Share this post


Link to post

Bun gasit,

 

Nu stiu sa va dau mai multe detalii. Masina este din 1997 si am primit-o de la serviciu acum vreo doua luni. Nici cei de la care am primit-o nu pareau sa stie prea multe despre ea. Alarma este si ea veche (pe telecomanda scrie Omega). Daca incerc sa pornesc motorul, porneste doar alarma... nu si motorul. Nu am schimbat nimic la masina inainte de a aparea problema.

 

M-am resemnat deja in privinta butonului de resetare al alarmei. Daca el exista si la mine, este foarte bine ascuns :)

Share this post


Link to post

De fapt e simplu sa gasesti butonul...

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci, este sa identifici alarma :)

Pe urma iei la urmarit fiecare fir.

In mod cert o pereche de fire te vor conduce la butonul cu pricina.

Bafta maxima si sa ne tii la curent (max 1 A).

 

PS: alta idee este sa montezi alta alarma, la un service calificat pt asa ceva.

Nu este scump...

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Ada, in situatii gen limita ca acesta cand nici tu si nici cei dinaintea ta nu cunosc sistemul de folosire al alarmei (este posibil ca ea sa aiba vreo chichita) atunci este bine sa te adresezi unui centru mai serios de montari alarme, deoarece aceasta fiind si un timp mai vechi exista posibilitatea ca cei de acolo sa-i cunoasca mult mai bine modul de functionare. problema devine enervanta mai ales seara cand asa din senin i se nazare sa declanseze singura si tu sa nu ai idee ce sa-i faci si atunci toti vecinii isi aduc aminte de tine ca te cunosc. Succes!

Bine ai venit in forum!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Mda, sînt ciudate simptomele

 

"Porneşte alarma, nu şi motorul"

 

Ţi-au dat-o cumva ca s-o repari? :)

Oricum, ce scrie pe telecomandã nu e obligatoriu marca alarmei

 

Acum, piuitul combinat cu nepornitul în condiţiile unui Tico vechi mai poate însemna cã te-a lãsat (te lasã) bateria, nemaiavînd putere sã "scînteieşte", iar alarma previne descãrcarea ei completã pentru a-şi asigura un timp cît mai lung de funcţionare, fie şi în regim de avarie

 

Mie, unuia, nu-mi vine sã cred cã nu ai pornit Ticuţul ãla deloc, de cînd l-ai primit... E ceva ce nu ne spui, altfel nu te-ai obosi sã întrebi... :-? Orice centru care se ocupã cu alarme ar trebui s-o repare relativ repede, contra a cîteva sute de mii de lei (douã, maxim cinci)

 

Succese! :) >-

Share this post


Link to post

Exact asa ceva am patit eu asta toamna. De fapt mi se golise bateria aproape complet. Ca sa fii sigura ca nu e de la alarma, incearca sa tii bornele scoase de la baterie vreo 2 ore (timp suficient pt ca alarma sa se reseteze). Daca nici atunci nu vrea sa porneasca, pune bateria pe redresor sau, si mai bine, cumpara una noua.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...