Jump to content

Cuplarea Sau Nu A Treptelor De Viteza Folosind....

Guest Mecmar

Recommended Posts

1. Rulati cu autoturismul avand levierul de schimbarea vitezelor la punctul mort, indeosebi la coborararea pantelor, in curbe sau la mersul normal?

2. Cuplati diferitele trepte de viteze, fara a fi folosit mecanismul de ambreiaj?

1. Eu unul fac acest lucru (din pacate) la coborarea pantelor si la mersul normal mai ales cand ma apropii de un semafor, indicatorul stop, cedeaza trecerea etc.

2. Nu, folosesc intotdeauna mecanismul de ambreiaj. [-X

Edited by mecmar

Atat timp cat nu ai o cutie autoamata ...nu o sa te mai joci mult , schimband raporturile de viteza fara actionarea ambriajului..!Ce faci tu este o joaca.

Postezi pe forum ... si spui : " vedeti ce fac eu...cine mai poate ?"

Nu am nimik cu tine...dar haideti sa vb lucruri mai serioase pe forum.

:shock:

Atat timp cat nu ai o cutie autoamata ...nu o sa te mai joci mult , schimband raporturile de viteza fara actionarea ambriajului..!Ce faci tu este o joaca.

Postezi pe forum ... si spui : " vedeti ce fac eu...cine mai poate ?"

Nu am nimik cu tine...dar haideti sa vb lucruri mai serioase pe forum.

??

1. cand cobor o panta de obicei o tin in viteza, doar daca vreau sa fac economie o las pe liber, dar la semafor intodeauna, si asta o fac...to be continue

2 continuare: scotand din viteze fara sa calc ambreiajul, dar nici o data nu cuplez o viteza fara sa calc ambreiajul, decat rareori cand vreau sa vad daca mai merge smecheria, oricum nu strici nimic daca egalezi turatiile.

Bafta!!

PAi dupa cum s-a aratat intr-un topic de cateva pagini nu prea faci economie daca o scoti din viteza caci in frana de motor consumul poate fi chiar 0. Plus ca pierzi din stabilitatea masinii. Asta nu o fac niciodata.

Nici nu scot sau bag in viteza faa sa apas ambreiajul. La espero nici nu prea merge sa scot fara sa apas, sau ma doare inima sa incerc. La Matiz am vazut ca merge sa o scot fara sa debreiez.

1- niciodata, n-are sens si de multe ori periculos;

2- nu mi-a reusit intotdeauna cand am incercat si am renuntzat, prefer sa fiu cu atentia pe ceilalti.

Cei care o scot din viteza si ruleaza in dorul lulii la vederea unui rosu la stop ar trebui sa se vada cu ochii celor din spate si a celor care se chinuie sa iasa de pe o strada laterala. Daca ar auzii indemnurile si trimiterile acestora, poate s-ar gandi la congestia care se creeaza in urma lor sau in lateral.

Topicul nu e legat de Matiz, se mută la "Diverse".

1. La coborârea pantelor niciodată. În curbe ? :scarpin: de ce naiba aş scoate din viteză în curbe ? :-? La mers normal, câteodată - când m-apropii de un semafor care tocmai s-a făcut roşu, scot din viteză şi o las "să curgă" (şi nu mi-e ruşine să recunosc asta :tongue: ).

2. Never.

Cei care o scot din viteza si ruleaza in dorul lulii la vederea unui rosu la stop ar trebui sa se vada cu ochii celor din spate si a celor care se chinuie sa iasa de pe o strada laterala. Daca ar auzii indemnurile si trimiterile acestora, poate s-ar gandi la congestia care se creeaza in urma lor sau in lateral.

Ma simt cu musca pe caciula, dar vreau sa zic, ca mereu cand iese unu dupa o strada laturalnica, pun frana si-i fac semn sa treaca in conditia unui rosu la semafor sau blocaj in fatza, si nu-ti inchipui ca daca in spate am 100 de masini in sir indian, eu merg in dorul leli, dar oricum cand pun frana o scot imediat pe liber, ca sa nu obosesc piciorul stang pe ambreiaj.

@Zmeu, consum mai zero ca ala cand mergi cu motorul oprit nu cred ca exista, iar despre stabilitate, oricum nu fac asta decat daca drumul e drept, uscat si liber, si atunci am destula stabilitate, nu cred ca masina devine mai instabila, iar frana nu este o necesitate prea mare, oricum din clipa in care opresc motorul am 3 pedale de frana lejer, oricum asta o fac cand sunt disperat, ca raman fara benzina pana la primul peco.

1. NICIODATA, masina e moale si nu am control asupra ei, lucru ce ma umple de neliniste.

2. O mai scot :X fara ajutor de la pedala, dar de bagat > :) ... niciodata fara ambreiaj

Mai mergeam scos din viteza cind ma apropiam de semafor si nu era nimeni in spate. De cind am invatzat de pe forum :osanale: ca in frina de motor consumul e zero, deci mai mic decat la relanti, n-o mai fac nici p-asta!

De scos si bagat in viteza fara sa folosesc ambreiajul, NU... pt simplul fapt ca nu stiu! :redface:

Later edit: As adauga ca nici nu ma intereseaza... nu mi-e lene sa apas ambreiajul... face parte din placerea condusului. (Din acelasi motiv, nu mi-as lua o masina cu cutie automata!)