Jump to content
Sign in to follow this  
dflorin10

Am Pierdut Actele

Recommended Posts

Salutari la toata lumea , dupa ce ma hotarasem sa numai vand masinuta ( un espero ) culmea ma duc astazi sa ii fac numere rosii , o coada de nedescris si plec , e acum la 2 noaptea mi-am dat seama ca am pierdut absolut toate actele , mai putin identificarea de la rar si itp-ul , in rest mai am cartea service ...restul chiar nu stiu unde le-am pierdut . Numai dorm pana maine , cred ca le-am uitat in taxi , sper sa le pot recupera . Va rog dati mi sfaturi ce pot face pentru a elibera altele .

 

am uitat sa mentionez ca masina e adusa din germania

Share this post


Link to post

Eu am pierdut certificatul de înmatriculare provizorie, de Germania. În cazul meu s-a rezolvat printr-o declaraţie notarială...

În cazul tău, e (pare) ceva mai complicată situaţia, şi, ca şi când n-ar fi fost de ajuns, probabil nu ai copii xerox după originale.

Cred că cele mai competente sfaturi le poţi primi de la poliţie (oricum, din moment ce s-a făcut identificarea, situaţia nu e chiar aşa de disperată).

Share this post


Link to post

Ce ai de facut pentru a reface actele o sa afli cel mai bine de la Politie, asa cum ti-a zis si Emil. Sfatul meu este sa MERGI de URGENTA sa le declari pierdute, in situatia ta nu se stie cine intra in posesia lor si se improprietareste ...

Share this post


Link to post

Faci o declaratie notariala ca le-ai pierdut. Faci copii dupa toate actele pe care le mai ai. Depui dosarul la politie, ti se dau numere provizorii si astepti sa-ti vina din Germania duplicatele. Dureaza intre 6 luni si un an si jumatate, timp in care la fiecare 30 de zile te prezinti si iei alte nr provizorii.

Incearca la RAR sa obtii macar copii dupa acte, ei pastreaza asa ceva, daca zici ca ai facut identificarea. Oricum, procedura este extrem de greoaie si indelungata.

Ca sa-ti faci o idee, am trecut prin asa ceva cu o masina la care s-a pierdut talonul de nr provizorii de Germania, restul actelor fiind la dosar. A durat 6 luni de zile pana s-au eliberat nr definitive.

Share this post


Link to post

aseara eram disperat , la 2 noaptea mi-am dat seama ca am pierdut absolut toate actele , le tineam intr-un dosar si l-am uitat in taxi , nici nu stiam ce sa fac . N-am dormit 2 ore noaptea trecuta dar spre bucuria mea le-am gasit , am dat de cel cu taxi si mi-a zios ca e la garaj sa vin sa ma uit , m-am dus acum dimineata si erau in masina . Se pare ca nu toti taximetristii sunt de joasa calitate . Tin sa va multumesc pentru sfaturi si pentru promptitudine , multumesc inca odata , bine ca le-am gasit

Share this post


Link to post

Am mai dat sfatul ăsta, ca unul păţit... Faceţi mai multe rânduri de copii xerox după toate actele, în cazul de faţă după cele ale maşinii, xeroxuri pe care să le ţineţi altundeva decât în maşină.

Share this post


Link to post

Mai sa fie, ca bine spune zicala , "prost sa fii - noroc sa ai".

 

Astazi mi-am pierdut toate actele.

 

Pe la zece dimineata ma suna o cunostinta de la o alta firma si explicindu-mi cum ca colegii is plecati in cursa, in strainatate si ne avind masina la dispozitie, ma roaga sa trec pe la o alta firma, sa ridic un pachet mic si sa il duc. Zic bine, chiar lucram la una din masinile firmei si sa pier timpul, ma pregatesc, incalec pe cutia mea si la drum. Ajung unde aveam treaba, iau pachetul, merg la masina si eu, desteptul de mine, sa nu sifonez pachetul, pun gentuta cu acte pe cupola ( am o gentuta asa micuta din piele in care imi tin un portofel cu bani si toate actele care le am inclusiv certificatul de inmatriculare + telefonul) pun pachetul in masina, urc pornesc si plec. Dupa vreo patru - cinci km, imi arunc ochii unde objnuesc sa tin gentuta cu acte si nu vad nimic, gata, m-au trecut toate caldurile. Intorc dintr-o bucata si cu scirtiit de roti dai viteza inapoi. Atit pe drum cit si in curtea unitatii m-am uitat peste tot, nimic. Merg la birouri, direct la domnita la care fusesem mai inainte si intreb: camarele astea (camere de luat vederi, sau cum se numesc...) functioneaza? zice da, ii explic despre ce e vorba si intreb daca as putea vedea imaginile video sa vad cine a iesit sa intrat in urma mea in acea curte, zice da, dar trebue sa mergi la sefu, nui problema zic - cu seful ma cunosc. In fine, merg la sef, impreuna mergem si derulam inapoi video unde-mi vad prostia, cum am pus gentuta pe cupola si asa am plecat cu ia. Cit sa putut vedea si pe camerele de la poarta, m-am duuus ca, cretinul cu geanta pe cupola. Si-a adunat sefu citva oameni si zice, hai sa cautam pe strada. Am cautat cred vreo ora, a venit si ploaia ... ne-am lasat lipsiti, zic gata, cineva le-a gasit si la revedere dar macar sa ia banii si telefonul si sa mi le puie in posta, ca in afara de acte altceva nu ma intereseaza.

Eu am plecat spre casa, ei inapoi la lucru. In drumul meu, in apropierea unui sens giratoriu vad un camion oprit si soferul in cabina, trag in fata lui si il intreb daca nu cumva a gasit asa ceva, el venind din aceiasi directie. Zice nu, da ce-ai avut in gentuta? pai zic asta - asta si telefonul ... Mosul cu capul pe umeri zice stai asa, hai sa sunam nr. tau de tel. sa vedem daca raspunde cineva. Sun, telefonul suna, la un momentdat ridica/raspunde o doamna, ma prezit si spune ca-i Politista X si actele mele sint la ea, gasite in strada de o alta doamna care le-a dus direct la Politie. Of, :uff: am rasuflat usurat, in sfirsit.

 

De multe ori greu de crezut, dar mai exista si oameni cum se cade. Mii de multumiri acelei doamne.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...