Jump to content
Sign in to follow this  
roadMASTER

Masina Noua 8000-8500?sau Sh? Sfaturi Va Rog

Recommended Posts

Emil&Tommy eu am zis apropo de km in var cea mai rea.

Emil asta si incerc sa aleg cu capul , sa aleg ce i-mi permit sa si folosesc (nu genul PASSAT cu cauciucuri Debica sau reesapate :) )

Share this post


Link to post

Ce au bre cauciucele Debica, huh? Eu am Debica de iarna si sunt super-ok. Ai ceva cu cei care folosesc cauciuce Debica? > :)

 

Revenind on-topic, il sustin pe Andrei in legatura cu Nubira. Cele intretinute ok sunt enervant de fiabile. "Socrul" meu are de la servici o Nubira II, din 2004 sau 2005, nu mai tin exact minte, masina are peste 400.000km si in afara de faptul ca a ramas asta vara fara AC(s-a dus freonul) merge de rupe. A mers jumate de europa cu ea, nu au avut niciodata nici o problema. Am condus-o si eu acum ceva timp prin Bucuresti si am ramas placut impresionat. Nu stiu de ce aveam impresia ca la km astia masina ar fi trebuit sa se descompuna sub tine la cea mai mica groapa. Toate cele functionau normal, motorul suna frumos si avea viata in el.

Share this post


Link to post

Pai apropo de fiabilitate si preturi e vb in propozitie. Daca ai grija de ele coreenele tin cu draci...astia au imbinat stilul rusesc cu tehnologie vest, combinatie relativ reusita...

Alte pareri?

BTW am gasit la un colaborator afaceri (ma bazez pe el :) ) un Opel Astra 1.7 DTI 2001 Caravan (hmm nu-mi prea suride caravan ca am auzit ca se duc suspensiile o fi adevarat? ) -- nu stiu mai multe --- cica arata si merge beton-fara sa fie aranjata de om-- o sa trag o fuga sa o vad in Roman.

Ce ziceti? Aaa uitai pretu' 5000.

Share this post


Link to post

Daca iti place masina si merge bine este OK. Nu sunt fan Opel au multe probleme dar pretul de achizitie este chiar mic si piesele nu foarte scumpe.

Conform www.reliabilityindex.com Astra are 56 puncte, deci este o masina mai fiabila decit media :D Mai fiabila decit un Golf se pare =))

Share this post


Link to post

Apropo care ai o Nubira si n-ai ce face cu ea ? :)

M-a prostit AndreiB cu Nubira lui da' pina se hotaraste el ce sa-si cumpere albesc de tot :)

Share this post


Link to post

Lasa lasa pana sapt viitoare sa mergi si la un drivetest :) .

Oricum, daca tot m-ai intrebat cat consuma in oras am reusit sa fac si eu 185km numai in oras cu 20l GPL deci vreo 10.8l/100km. Sunt ferm convins ca se poate si mai bine, dar m-au exasperat niste manelisti cu un golf 5  <img src= )"> .

Anyway, orice ai lua trebuie sa facem noi drivetest intai :) ) .

Share this post


Link to post

Cumpara evanda. Pana in 9000 de euro o aduci in tara , toate taxe platite si toate consumabilele schimbate .

Share this post


Link to post

Mi se pare porno de mult.

Share this post


Link to post

Depinde la ce te raportezi .

Share this post


Link to post

La ce vrei tu :D

Cum naiba sa dai 9000E pe o masina depasita din toate punctele de vedere, prefer la banii astia sa iau un Volvo S60 care este cu mult inainte dpdv tehnologic si cu acelasi consum .

Share this post


Link to post

Mai, tu esti chitit rau pe Volvo.

Eu de 9 mii de coco mi-as trage o astra H, motor 1,6 twinport sau 1,7 diesel, cu o carca de dotari, caroserie HB, evident. An- 2005-2006. Imi raman bani si de o revizie ca la carte. Parerea mea.

Share this post


Link to post

Daca toata viata o sa ma gandesc la cit costa o revizie la masina inseamna ca nu o sa mai dorm noaptea. Daca nu mai pot sa dorm noaptea e nasol ca in loc sa dorm o sa stau aici pe forum sa debitez :D

Ca sa inchei iti recomand sa conduci un S60/S80 ca sunt sigur ca V70 nu o sa-ti placa fiind break, daca tu ai ramas placut impresionat de Golf 4, intr-un S60/S80 o sa ai orgasm . Nu glumesc sunt cat se poate de serios.

 

Astra H este ok, te duce din punctul A in B si atit. Nu iti ofera nimic in plus sau in minus.

Si eu daca ar fii sa-mi iau o masina mica de oras si imprejurimi as lua ASTRA H, am scris asta de 3 ori pe topicul acesta insa nimeni nu asculta, toti fug la astra G fiind mai ieftina DAR in acelasi timp mult inferioara Astrei H care a intrat in alta clasa, in clasa masinilor FINISATE .

Share this post


Link to post

Categoric nu se poate compara cu S60 . Nici la design si nici la performante.Singurul lucru la care se poate compara este cel legat de dotarile masinii . Dar omiti un mare lucru la volvo ...pretul pieselor . Crede-ma ca si eu m-am gandit la S60 si S80 , dar cand am vazut cat costa piesele am preferat sa am o masina " depasita din toate punctele de vedere " .

 

 

Edit : sa mai pun la socoteala cat costa ora de manopera in service-ul volvo ?

Edited by balky

Share this post


Link to post

Si la Dibas cat costa ? Nu cred ca e topicul cel mai bun pt a dezbate aceste probleme si eu m-am speriat cand am luat V70ul de pretul pieselor DAR am avut o surpriza nu e dracu asa de negru :D

Share this post


Link to post

ultimul offtopic : eu nu fac serviceul la dibas . eu fac la daewoo si este 50 ron fara tva.cat e la volvo ?

Share this post


Link to post

Cand am spus "imi raman bani de o revizie" ma refeream la faptul ca, dupa ce iau masina sh, ii fac o trecere in revista a potentialelor probleme si ii schimb cam tot ce se schimba cand iei masina folosita: lichide, curele, iau si un set de gume de iarna (daca nu vine si cu astea la pachet).

Imi permit sa dau 5-8 milioane la o revizie, nu in asta consta detinerea unei masini si somnul de peste noapte, dar trebuie sa te gandesti bine la nevoile de deplasare si la posibilitatile monetare. Daca vrei fudulie- asta iti scoate bani din buzunar. Masina noua nu mai iau, oricum. Iau ceva de maxim 2-3-4 ani, oricum ceva bun si cat de cat fiabil. Mi-ar fi stat bine cu 6 milioane in plus in buzunar, insa daca a vrut omu' masina noua... ce sa-i faci. Important e ca nu regret. Mai am 3 ani (si un pic) de leasing.

Share this post


Link to post

@Balky masina acum o repar la un baiat care lucreaza la Volvo, evident ca nu pot spune aici cit costa :D Oricum e la juma de pretz :D

@Lucian, corect coane dupa buget .

Share this post


Link to post

Lasa unde o faci acum... ca asa puteai sa zici ca o faci pe genunchi in spatele blocului si nu te costa nimic . Care este pretul unei ore de manopera in serviceul Volvo ?

Share this post


Link to post

citii si eu tot topicul - si nu inteleg o treaba - de ce va puneti problema de "revizie" la un sh fara garantie?

cu ce merita mai mult schimbat uleiul, filtrele, bujiile, placutele, citit erorile din ECU la reprezentanta decat la un service "normal" bun?

 

ca exista si asa ceva ... eu cu Alfa nu am calcat decat o singura data la Auto italia cand am luat-o pentru a verifica istoricul... ATAT... iar piese luate din surse ok si originale - la (nu exagerez) jumate de pret fata de AI...

 

asta e un avantaj la sh - nu esti obligat sa platesti cat nu face totul (si piese consumabile si manopera) la o reprezentanta autorizata - ca sa pastrezi o amarata de garantie - care oricum e plina de clauze...

 

parerea mea ... care este ...

Share this post


Link to post

Ma ... oamenii astia nu pot fi seriosi nici macar o zi iar au luat-o in boscheti :)

Cu cit sap mai mult cu atit sint mai debusolat... acu ma bizie alta intrebare : benzina sau motorina ?

Pai despre asta era vb revizie la un service ca la multi producatori nu ai decit reprezentantele asta e altceva? In Iasi unde ma duc la service cu Volvo de ex ...caut un kk de reprezentanta sau ma caciulesc pe la vreun mecanic mai acatarii sa-si bata capu sa dea cu presupusu :) si nu ma gindesc la schimbat uleiul ci la vreun defect aparut...

Edited by lascarica

Share this post


Link to post

Vezi ca nu sti sa apreciezi.

Ai tu idee cat de neserios eram eu mai inainte ? I-ar acum m-am abtinut.

:P

Benzina vs motorina : depinde de cat de multi km faci / an si deci daca relativa economie ( relativa datorita pretului de intretinere si a faptului ca daca e motorina NU o poti trece pe gpl ) de consum este reala.

Iar aici e un topic plin de lupte grele.

Share this post


Link to post

@Balky

La Brasov este 25E, la Bucuresti nu stiu dar presupun ca tot atit. Oricum revizia la volvo se face la 20k km ca doar de aia bag ulei LL . Oricum manopera trebuie sa fie ca la BMW sau Mercedes Benz, vorbim totusi de o masina premium nu de un Opel .

 

Si eu am fost tot ca MadKat numai ca sa verific istoricul desi stiam masina de la 9000km, acolo am aflat tot ce ma interesa si in plus am schimbat limba la comp din Germana in Engleza. A costat 50 RON manopera la acea operatiune +softul 170RON.

 

Lascarica sa nu-ti iei Volvo daca esti din Iasi, sunt varza aia din Iasi :D Colegii din Iasi de pe forumul volvo fac revizia la BV :D

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Pipal, am zis eu ceva de reprezentanta?!

Share this post


Link to post

Nu tu bre ai zis, Balky a zis.

Oricum la o masina SH nu ai ce cauta la reprezentanta, parerea mea care este. Sunt o multime de serviceuri adevarate care nu sunt reprezentante.

Oricum m-a amuzat faza cu reprezentanta Daewoo, pai dle Balky despre morti numai de bine ca Daewoo a murit de mult, acum avem Chevy iar acolo o revizie de Lacetti diesel este 800RON deci nu tocmai Daewoo, de fapt preturile sunt aceleasi ca la OPEL .

 

@Lascarica te-ai hotarat odata? Iei Astra aia sau ce faci ? Ne mai fierbi mult ca iar o luam pe aratura :D

Share this post


Link to post

Mai lasa-l la fezandat nitel... De la Nubira poate-l conving sa treaca la Leganza, tocmai si-a adus un amic una din Franta cu 5500 DDP :D .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...