Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Eliminare zdranganit sigurante portiere Matiz

Recommended Posts

Ce se intimpla: garniturile de plastic prin care culiseaza siguranta (tzimburusul) sint foarte prost facute, urechile flexibile de plastic care ar trebui sa le fixeze la locul lor ies prea putin in afara si gaurile din tabla usii au o forma destul de neregulata si dimensiuni mult prea mari fata de dimensiunile garniturilor, asa ca acestea joaca in voie; am pus 1-2 stopere siliconice, dupa caz, la fiecare garnitura (pe latura mai lunga dinspre geam) si acum nu mai joaca si nu mai zbirniie; doar la usa dreapta fata mai am inca zgomot, datorat tzimburusului care are un joc prea mare in garnitura (cu o fisie de izolator electric o s-o reduc la tacere si pe asta).

 

Am cumparat opritoare (sau amortizoare sau stopere) sertar de la magazinul Darel de linga Piata Muncii (acum Eudoxiu Hurmuzachi!), sint niste discuri siliconice diametru 4mm, grosime 1-1.5mm (au profil sector de sfera); folia de stopere costa 50.000ROL, sint 50buc./folie, au adeziv puternic; sint bune, ieftine, nu-ti pare rau daca strici citeva, le recomand cu caldura deoarece se pot folosi in foarte multe locuri pentru eliminarea vibratiilor intre 2 subansamble.

Share this post


Link to post

mai,sincer,cu asta m-ai ajuta enorm ca atunci cand vreau sa ascult si eu muzica mai linistit in masina sau mai tare am tot felul de greierasi daca sunt in miscare si uun singur greiere daca-s pe loc.

e vorba de imbinarea tijelor de comanda la broastele usilor fata,se imbina simplu,intra una-ntr-alta dar au un joc de genul 0,5-0,4 mm.am incercat sa tensionez tijele aplicandu-le o masa substantiala de silicon pe portiera care s-a intarit si fiind intre tija si portiera,tineau oarecum tija fixata.apoi nu mai inchideam portierele ca tijele se miscau greu.Intr-adevar,daca trag de siguranta pe jumatate in sus,toate imbinarile sunt oarecum in sarcina,adica putin tensionate si nu se mai aude nimic.Daca imi poti explica cum sa le fac sa taca,te iubesc o viata :)

la mine nu e problema de vibrat tzamburucul si suportul lui ci tijele din componenta broastrelor.

 

sau sa mut boxele altundeva?cred ca asta e remediul :)

Share this post


Link to post

Mai, eu n-am sapat dincolo de panoul usii, dar cred ca nu-i timpul pierdut ... hihihihi!, asa ca nu prea inteleg cine in cine intra pe acolo, dar iti propun o treba simpla (daca ai facut-o, imi cer scuze, dar vreau sa fiu sigur pe un lucru): mergi pe piatra cubica, alea incep sa zdrangane ca dracu` si pune degetul o data pe garnitura si o data pe tzimburus (nu apasa de sus in jos, ci din interior spre exterior, si doar atinge-l, nu apasa); daca tace, iseamna ca e de la garnitura sau de la tzimburus, la care se aplica solutia cu stopere si banda izolatoare.

Daca zdrangane in continuare, ceva actionari reciproce au un joc dincolo de toleranta si eu iti propun sa le ineci la imbinari in silicon din acela care ramine moale, nu se intareste, stiu ca exista asa ceva ...

Share this post


Link to post

da' stii ca e buna ideea,am sa incerc si-asa...mai intai probez..desi cred ca daca fixez tamburucul,fiind in stransa legatura cu tijele,vor inceta si astea sa bazaie...iu stiu,am sa incerc eu..cand o mai da caldura nitel,asta e la capitolul delicii ca stii ca mai am o rabla in garaj ce abia asteapta restaurarea.. :) )

oricum,multam de idee..adevarul e ca daca imi crapa capul de interes ma descurcam eu :)

Share this post


Link to post

Pai da, stiu ...

Share this post


Link to post

Hai sa va zic si eu una:

Problema? Bineinteles tamburusu' de la usa din dreapta!

Solutie: am scos violent, cu surubelnita, garnitura (de mi-a sarit si vopseaua de pe usa), am bagat aceiasi surubelnita pe gaura in jos si am impins in tija cu scopul de a o stramba un pic... ca sa frece tamburusu' de garnitura sa nu mai zdrangane... aaa, am fost coerent? Ma rog, am si reusit, am strambat-o nitel... Toate bune, numa' ca am spart garmitura cand am pus surubelnita pe ea... Solutia: Poxipol. Am lipit-o de usa!

Da' nu mai zdrangane! Si, putea sa arate si mai nasol!

Ce ziceti, sa ma bag la niste tuning? 8)

 

Problema adevarata e alta: clantele de pe partea stanga imi zdrangane amandoua... Au o piulita de fixare care se poate strange prin usa, dupa ce dai tapiteria jos... numai ca trebuie sa scoti si mecanismu' de inchidere pentru ca vine EXACT in dreptul acesteia... desi e o gaura acolo pe unde ar fi trebuit sa poti baga o tubulara si sa o strangi lilnistit...

Misto, nu?

Ma sacaie destul, da' parca n-am tupeu sa ma bag singur... si la service, la urmatoarea revizie, nu prea stiu daca sa le zic...

Pareri?

Share this post


Link to post

Salutare!

 

Mai frumoshilor shi periculoshilor... voi cei ce va pricepetzi la toate.. ajutatzi un biet amarat care s'o impotmolit intr'un rht...

Care e problema: sa de dreaq daca am reushit sa dau jos fatza de la usha din spate! Spunetzi'mi shi mie oameni buni, cum se da jos manetzica cu care mishti macaraua geamului?? Ca mie mi se pare ca nu e ca la dacie sau la mine la reno (sa se desfaca shi sa se deshurubeze..). Am impresia k e un plastik masiv, dar nu am know-how'u de a'l da jos..

Toata tarashenia asta trebuie s'o fac deoarece cand mi'a montat inchiderea centralizata cred k a pus sarma aia dintre actuator shi motzotzoiu' ala de care tragi prea lunga (efect: cand deschid, uneori, arunca motzotzoiu' prea mult shi se agatza in umarul ala dreptunghiular fixat pe usha - cand inchid, canci, ramane agatzat..). Prin urmare vreau sa dau jos fatza de la usha shi sa mai indoi-scurtez-coafez sarma aia nesimtzita..

 

Multzumesc mult pentru sfaturi!

Share this post


Link to post

Da, am observat si la service, ca se cam chinuie cu manetzica aia... trebuie sa te uiti cu atenshan marit si sa bagi un virf de surubelnitza plata ca sa apesi pe urechile unei sigurantze pe care o are in jurul axului.

 

Ca s-o pui la loc e f simplu, apesi putin, face tzak, si gata.

Share this post


Link to post

Strumfule, in manual ... hihihi! sorry pentru intirziere in livrare ... zice sa bagi o cirpa inte bratul manetei si fata de usa; in acest fel, ai acces si vizibilitate ca sa scoti sigurantza manetei, vezi ca mai e si o saiba pe acolo ... good luck! siguranta e clasica, potcoava din otel calit, o scoti cu o surubelnita sau un cleste cu falci inguste ... te descurci tu ...

Share this post


Link to post

aha deci! are o sigurantza...

multzam mult!

cand vine nevasta'mea de la job cu MTZ'uku sar pe ea! (pe manetzica, hehe.. :oops: )

Share this post


Link to post

Strumfule, ladies come first, isn't it? so ... behave yourself! ... ptiu! nu sint la Coltul Englez ...

Share this post


Link to post

Yeees...everyday but today... :D

Share this post


Link to post

Eu am reusit sa scot "manetica" sau manivela, cum vrei sa-i spui. Tot trebiua sa masor spatiul pentru difuzoare.

Se ia o bucata de carpa (rezistenta si subtire - de in) si se introduce intre corpul manivelei si inelul de plastic dintre aceasta si tapiterie, din partea bratului. Se trage usor de capete (alternativ) pana cand se extrage siguranta in forma de omega care blocheaza manivela. Atentie: la mine a sarit pana in mijocul drumului. Noroc ca am vazut unde a cazut. Manivela si inelul distantier ies acum foarte usor. Inainte de montare se introduce siguranta in maner si se monteaza pe usa.

Operatiune fara urme de manipulare si de doua minute cel mult. Ce fel de mecanici sunt pe la service-uri de se cam chinuie cu ele?

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat zdranganitu cu o bucatzica de carton pusa intre garnitura si usa. Garnitura acum preseaza pe sigurantza si nu mai zdrangane deloc. Acum in Tico nu mai zdrangane decit scrumiera pe care o sa o matrashesc cumva si boltzul de prindere a centrurii. Am incercat pt centura sa bag desedupt un elastic dar degeba.

Share this post


Link to post

A tacut incepind cu acest w/e si siguranta din dreapta fata; am pus niste banda izolatoare pe interiorul garniturii sigurantei si acum e liniste si pace ...

Share this post


Link to post

la centurile din spate am bagat niste saibe din cauciuc si la scrumiera am strans putin lamelele pe care culiseaza. :banana: :banana:

Share this post


Link to post

ca sa nu zica lumea ca ma bag aiureain vorba: recomand o solutie simpla pentru reducerea la tacere a tijelor metalice dela inchiderile usilor...

 

se aseaza pe aceste tije varnish termofit in locuriole in care aceste tije se ating de fata de usa sau de tabla, etc. varnisul termofit este un furtunas (de mai multe diametre) care , cind este incalzit cu bricheta, se stringe si se lipeste. de obicei este folosit de catre electricieni/electronisti la izolarea firelor. gasiti varnis din acesta la magazinele de electronice, in bucuresti gasiti pe maica domnului la global electronic, au multe dimensiuni... materialul este cauciucat, moale, si cu siguranta tijele nu vor mai zdrangani... cit despre garnitura timburusului , e foarte buna solutia lui flex, dar se poate face si asa: inainte de a monta garnitura aceea, se pune putin mastic pe marginea gaurii, si apoi se punegarnitura... lipitura nu va fi permanenta, va putea fi dezlipita garnitura oricind, dar nu va mai vibra.

Share this post


Link to post

Bravo!  <img src= "> Astia cu Dacie au experienţă :P

Lăsând gluma la o parte Mercedesul ala cu patru faruri zdrangane şi scârţâie pe piatră cubică mai rău ca dacia mea veche

Share this post


Link to post

Sa stii ca astia cu Dacie au experienta! :) Dupa un an si jumatate de chin pentru urechile mele, mecanicul meu care se ocupa de fosta mea berlina, a rezolvat problema foarte deranjanta a zgomotului tijelor, in 5 minute. A folosit ulei pentru mecanisme fine, pe care l-a injectat cu o seringa, pe langa garniturile de plastic. Actuatorul de la una din usi se bloca des si nu mai actiona, acum merge perfect, iar inchiderea centralizata actioneaza acum mai in forta, raspunde mai ferm la comanda. Mai aveam o scartaiala deranjanta in interiorul mecanismului in care se prinde centura de siguranta. A fost rezolvata si asta, tot cu seringa si ulei pentru mecanisme fine. Sunt foarte multumit de rezultat, de trei zile nu mai zbarnaie nimic. Recomand metoda, este foarte simpla si foarte eficienta. Din pacate, am uitat sa-l intreb de unde se poate procura acest tip de ulei. Atentie o zi, doua, sa aveti servetele la indemana, sa stergeti uleiul care mai musteste, si care e posibil sa va murdareasca hainele.

Edited by guru

Share this post


Link to post

am scapat de zgomotul tzumburucelor folosind cate o bucata de pai (de baut sucul) introduse intre cheder(geam) si garnitura tzumburucului.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...