Jump to content
Sign in to follow this  
EXE

Ax Cu Came

Recommended Posts

Salutare!

Am o intrebare pentru cei care cunosc problema cu axul cu came la cielo...

Mi-am luat ax si peste 2 saptamani o sa merg la service sa-l schimb, ce vreau sa stiu este daca se mai uzeaza si altceva pe acolo, si daca da ce si cam cat costa piesele respective. Multam mult :thumbl:

Share this post


Link to post

"Norocosule" pai cu ocazia asta o sa bagi mana puternic in buzunar. :( Trebuie neaparat curatata atat chiulasa cat si baia de ulei de namolul existent. Daca tot desfaci motorul schimba si culbutorii . Va trebui ulei, filtru, garnitura chiulasa, garnitura baie.

Plus ca si manopera o sa coste ca la balamuc.

Share this post


Link to post

adrian.sava cine ti-a prescris reteta care include axul cu came si din ce motive?

De obicei se duc culbutorii prima data.

Share this post


Link to post

Si cam cat timp ar lua chestiile astea(curatat...) si daca e mult de munca(mecanicii se cam feresc de acest hobby) ca sa stiu sa ii zic vreo doua. Multam

Share this post


Link to post

@ov jer

mecanicul la care merg eu (se aude o bataie la motor si i-am zis sa-mi spuna de la ce e ) a desfacut capacul si doua came sunt tocite, una mai mult iar alta mai putin. Nu prea se ungea acolo si s-au tocit camele.  <img src= S">

Share this post


Link to post

Pai acum multi ani, pe vremea cand aveam Cielo, am schimbat axa cu came la 20 000 de Km, avea din fabricatie sau mai stiu si eu din ce cauza un canal infundat si stiu ca operatiunea a fost relativ simpla, au schimbat axul si inca cativa tacheti (e acelasi lucru cu "culbutori"??) care veneau in contact cu camele uzate (2 came la numar parca).

Mi-se pare situatie similara cu a ta, Adrian. Dupa aceea, peste 100 000 de km nu am mai avut nici un fel de necaz cu ea.

Bafta multa !

Share this post


Link to post

Pai probabil daca-s tocite 2 came sunt tociti si culbutorii de la camele alea.. Si daca alea s-au tocit probabil tachetii de acolo or fi infundati. Anyway eu stiam ca daca schimbi axa cu came teoretic e bine sa schimbi si toti culbutorii..

Aceasi problema am avut-o si eu, 2 culbutori tociti (axa cu came, semitocita pe acolo) dar am schimbat doar culbutorii si nu mai tacane.. Probabil in viitorul apropiat trebuie schimbata totusi si axa..

Share this post


Link to post

E diferenta dintre culbutori si tacheti ? #-o

Share this post


Link to post

Da, este diferenta intre tacheti si culbutori. Camele actioneaza culbutorii si culbutorii actioneaza tachetii, cam asta ar fii o explicatie simplista. Culbutorii erau in jur de 2mil toti 8 cand i-am schimbat eu (acum vreo 2ani cred).

 

Daca schimbi axa cu came (patit si eu cand am avut Cielo) trebuie schimbati si culbutorii (daca nu toti, macar cei care sunt uzati, dar e recomandat sa-i schimbi pe toti, chiar daca nu se vad a fii uzati pot fii si iti distrug axul cu came).

Mare grija imediat dupa ce se schimba axul cu came, primele minute-zeci de minute sunt foarte importante, motorul nu trebuie lasat sa stea la relanti in acest timp. La relanti forta ca are actioneaza asupa camelor este foarte mare si poate aparea o uzura prematura, datorita lipsei de ungere. Ideal e ca motorul sa stea la o turatie constanta de 2000-2500rpm pentru o perioada de 10-20min.

Share this post


Link to post

Si tachetii nu prea se uzeaza sa inteleg deci sa schimb mumai culbutorii???

Share this post


Link to post

Asta ar trebui sa-ti spuna mecanicul daca sunt uzati sau nu. Mie mi-a zis ca nu tachetii nu prea se uzeaza si daca nu vreau sa nu-i shimb.

Share this post


Link to post

Am fost aseara la service si mi-am schimbat axa cu came. Mi-a mai schimbat si 2 culbutori. Bataia nu se mai aude, dar de ce nu mi-a fost frica se pare ca nu am scapat. Tot se mai aude o bataie la motor, si undeva in interiorul sau. mecanicul mi-a zis ca este un cilindru :wallbanger: . Ce parere aveti de chestia asta? E scumpa reparatia asta, si ia mult timp?

Si inca ceva, dupa ce am plecat de la service imi tremura la relanti mai mult ca inainte. Credeti ca se poate sa deregleze avansul( mecanicul mi-a pus cureaua inapoi ca la carte adica dupa semnele alea de pe roata distib si volanta...sau pe ce or fi ele. Mersi

Share this post


Link to post

Nu ai fost pe faza sa pui axa cu came de Kadet? Astea coreene-s facute din orice otel aveau aia prin curte. Daca ai prins din lotul cu problema, o sa o schimbi iar peste 30-40000, sau chiar mai devreme. Data viitoare ia de kadet. e si mai ieftina, ca vine cu eur 1, n-are vama.

Share this post


Link to post

Bună seara!

 

Tatăl meu are un Cielo din 2004(luat nou), cu 54.000 km la bord. La ralanti, dacă ascult cu atenție destul de mare, se poate auzi un zgomot ușor, intermitent, de frecare fier pe fier, dar nu foarte deranjant sau violent. Din câte am înțeles, ar fi datorat axului cu came. În rest, mașina funcționează respectabil, merge bine, e stabilă, la drum motorul se aude și se comportă normal. Este motorul de 1500cmc cu 8 valve, fără aer condiționat.

 

Se recomandă a se lua vreo măsură în cazul meu, să zic preventiv? Sau vreo verificare?

 

Mulțumesc!

Share this post


Link to post

daca masina a primit 5w-40 schimbat la cel mult 10k km, la km astia, eu as spune sa stai calm. cel mult poti desface capacul de la carter cu o tubulara de 10 si sa vezi axul (ca sa stai impacat). daca nu are uzura vizibila la came, da-i apa, paie si bataie!

Share this post


Link to post

Am înțeles. Mersi mult alexinno pt. răspuns.

Edited by nandu

Share this post


Link to post

Vezi sa nu confunzi cu tacanitul ritmic produs de electrovalva purjare canistra de carbon. A mea tacane asa de doi ani, dar am lasat-o in pace pentru ca functioneaza. Problema este tipica la Euro 3.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...