Jump to content
Sign in to follow this  
strumfuadi

Audio pe MATIZ

Recommended Posts

@soran Se aude beton, dar oricum nu ascult decat la 60% din cat poate cd-player-ul si fara LOUD; Are bass fain, iar inalte poate se putea si mai bine dar am nishte tweetere in fata asa ca efectul de scena este produs cum trebuie.

Edited by dan22y

Share this post


Link to post

@tigy CD-playerul avea afisajul albastru sau l-ai schimbat tu??? nu de alta dar am si eu unul la fel dar are afisajul verde si chiar ma intrebam daca nu or fi si pe albastru :-? !!!

Share this post


Link to post

tigy exact aceleasi boxe am si eu pe masina

Cat ai dat pe ele?

Share this post


Link to post

salut

nu am schimat nimk la cd player

asa era din fabrica

iar boxele le-am luat din vitan de la tornado 3.4 mil parca

se aud super nu iiti mai trebuie sub dupa parerea mea

o zi buna tuturor si recomand oricui cu placere configuratia asta

ma mai gandesc daca sa mai pun sau nu in usi ceva insa acum nu am bani asa ca va ramane asa anul asta, doar daca cine stie nu imi pica niste bani sin senin @-)

Share this post


Link to post

Salutari la toata lumea. Da cateva zile sunt si eu posesorul unui Matiz E-AC :lavolan: si cu banii care au mai ramas ma gandesc sa pun si ceva muzichie pe el :banana: . Am si eu o intrebare. De unde pot sa iau o antena de interior pentru masinuta? Ca de dat gauri, parca nu prea m-as baga... Am citit tot topicul, dar (poate din neatentie) nu am aflat de unde as putea lua una... Multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

In general cei care monteaza muzichia au si antene si de int. si de ext.

Sa-l stapanesti sanatos.

Share this post


Link to post

Bogdanc, tata, au antene de interior la Alarm Service, pe Drumul Sarii, aproape de Razoare si o monteaza de nu stii unde e! Eu m-am scos cu ei, am fost multumit! Bafta!

Edited by voicu001

Share this post


Link to post

antene de interior cu amplificator 150.000 in targ Vitan duminica. multumitoare.

Edited by priest

Share this post


Link to post

Mi-a zis un tip de o antena care se lipeste pe geam (luneta) si arata cam ca firele de la dezaburirea lunetei. A vazut cineva de vanzare pe undeva ?

Share this post


Link to post

Ce parere aveti acum am pe masina cd sonycdx-460+4 boxe ALPINE 16,5 ,merita sa schimb cd cu unul alpine de aceiasi putere .are cineva alpine ,cum se aude?

Mersi :thumbl:

Share this post


Link to post
Mi-a zis un tip de o antena care se lipeste pe geam (luneta) si arata cam ca firele de la dezaburirea lunetei.

Da voi aveti un fix sa NU va puneti antene exterioare :mda: NU PLOUA PE NICAIERI, FRICOSILOR !!! Daca tot v-ati luat gandaci nu le trebuie si antene? :D

Share this post


Link to post

eu zic ca arata mai bine fara antene...mai ales cand sunt indoite...plus ca ai acelasi semnal daca alimentezi amplificatorul din ele...

Share this post


Link to post

Dupa o afacere semi-esuata, toate economiile mele de elev totalizeaza... 4M... Asa ca mi-am regandit strategia:

 

M-ar interesa un sistem audio (cu care sa nu-mi fie frica daca las masina in zona rahova-13 septembrie :) ). Dupa o analizare a situatiei mi-am adus aminte ca am ceea ce se numeste un mp3player portabil...

Deci... m-ar interesa un radio cu tuner digital si o intrare jack... daca s-ar putea da acea intrare pe undeva prin spatele aparatului ar fi excelent (fir tras prin bord, pana la un locas unde sa stea playerul). De preferat ar fi deasemenea, sa nu fie chiar ultima janghina sa imi gajaie si paraie eventualele boxe...

Iar boxele... habar n-am, dar nu vreau sa ma apuc de modificat chestii prin masina...

 

 

Asa ca puteti sa-mi dati nejte sfaturi de achizitionare (in limita celor 4M sau chiar 4+1M - imprumut pe termen nelimitat de la ai mei :D ). Buba e ca m-ar interesa chestia asta sa pot s-o iau si cu factura... (Poate scot si banii...)

Share this post


Link to post

Salut sunt nou pe forum asa ca iertati-mi eventualele greseli.

 

Am citi topicul acesta si este chiar interesant,

 

As avea nevoie de niste sfaturi, informatii din partea posesorilor de matiz:

 

O bucata Matiz ( "chel" din punct de vedere audio :) ) ,am luat un MP-3 player sony explode 4X50 si am zis sa ma apuc singur de montaj...

 

Au aparut problemele : nu stiam ca trebie sina speciala si am apelat la acest forum (m-am documentat si am gasit destule informatii)

Am vrut sa fie treaba fara improvizatii asa ca am fost usurat de 600 de mii de lei (Made in Korea) :(

 

Am mai adaugat o pereche de boxe alpine ovale ptr. locasurile originale .O sa urmeze si pe fatza.

 

Si am mai cumparat antena de Dacia ( 170 de mii) + mufa ISO mama pentru mufele la Player , ca pentru masina costa doar 500 de mii asa ca am apelat la o metoda mai simpla (am indepartat mufa masinii si am legat direct firele :) )

 

 

Ce as vrea sa stiu de la voi ,cei care ati mai montat:

 

1- cum ati legat aparatul ?? pe pozitia ACC sau direct?? Cum e mai bine???

eu l-a pus pe direct , ca nu prea imi placea cand scot cheia sa se opreasca (astept parera voastra)

 

2- cand cd-playerul este pornit si pornesc motorul, se intrerupe 3-4 secunde ( asa fac toate , sau are sony-ul vreo protectie??

 

3-ce ma sfatuiti : sa prind toate firele cu banda izolir sa numai atarne prin spate ca si asa e locul mic si mie frica sa nu i-a foc din cauza la radiator???

 

4- antena nu am mai apucat sa o montez azi dar se da greu jos plafonul?? gaura in afara de bormashina cu ce o mai pot da??pe unde trag firul prin stlpul din dreapta ??

 

5- daca nu s-a ars nimic dupa cateva ore de functionare inseamna ca l-am montat bine ??? :mrgreen: oricum am scutit un milion , daca mergeam la servicce ma rupeau  <img src= (">

Share this post


Link to post

In primul si-n primul rand Hristos a inviat!!! ca abia m-am intors in al doilea rand

@urduban se pare ca ti-ai raspuns singur la toate intrebarile si ti-ai raspuns binisor

bafta!!!

Share this post


Link to post

@urduban> salut si bine ai venit pe forum.

 

Referitor la intrebari:

1. eu am legat aparatul conform cu schema electrica, adica memoria setarilor este legata la +BAT si alimentarea la +ACC

Nu are de ce sa te deranjeze faptul ca va functiona doar cu cheia in contact... este chiar mai bine asa.

 

2. asa fac unele aparate care detecteaza un consum mai mare pe circuit

 

3. da, prinde toate firele,dar nu cu banda izolatoare ci cu niste coliere de plastic; inainte de a strange manunchiul de fire, asigura-te ca ai izolat foarte bine toate conexiunile.

 

4. nu trebuie sa dai jos tot plafonul ci doar plafoniera; dai jos plasticul transparent si pe urma cele doua suruburi; pe acolo ai acces sa dai gaura pentru antena

Iti recomand sa folosesti totusi o masina de gaurit ;)

Dupa ce ai dat gaura, sa protejezi tabla cu vaselina sau un pic de vopsea. Verifica foarte bine etanseitatea dupa montare.

Eu am tras firele prin spatele ornamentului din stanga parbrizului. Tragi cu atentie de ornament, din partea de sus. Dupa ce a iesit din partea de sus, tragi in sus (spre plafon) de ornament si va iesi. Ai grija ca firul antenei sa fie ancorat bine pe sub bord, folosind tot coliere.

 

5. da, cred ca l-ai montat bine; dar prin alegerea ta de a nu apela la un service autorizat Daewoo, ai pierdut garantia la sistemul electric al masinii. Nu e chiar o problema... asa am procedat si eu.

 

In alta ordine de idei, toate cele de mai sus s-au discutat detaliat pe forum, asa ca-ti recomand sa folosesti cu incredere functia "Cauta" si sa citesti cu atentie regulamentul forumului.

Bafta :thumbl:

Share this post


Link to post
5. da, cred ca l-ai montat bine; dar prin alegerea ta de a nu apela la un service autorizat Daewoo, ai pierdut garantia la sistemul electric al masinii. Nu e chiar o problema... asa am procedat si eu.

 

 

Din cate stiu eu, nu ai garantie nici la player. Eu mi l-am luat de la reprezentanta Sony din Unirea si cei de acolo mi-au spus ca nu am garantie la el daca nu pot face dovada ca mi l-a montat cineva autorizat. Sa dea insa domnu' sa nu fie nevoie de garantie  <img src= S">

Share this post


Link to post

Multumesc mult pentru raspunsuri!!!!

 

 

O sa urmez sfatul tau cu coliere , e mai "elegant" asa decat cu banda izolatoare

 

Mi-ai luat o piatra de pe inima ca nu trebuie sa dau toata plafoniera jos!!!

 

Pt antena ma gandeam sa pun si niste silicon negru lagarnitura aia , pe langa vaselina de rigoare asta asa preventiv!!!

 

 

Garantia oricum am pierdut-o cu taierea primului fir dar asta nu conteaza.

 

Si as mai vrea sa stiu:1- daca in caz de scurt-circuit se arde vreo siguranta din instalatie ???

 

2- la inceput nu mi-am dat seama ca se desface rama aceea la bord si eu am incercat sa scot capacul care tinea loc de cassetofon din fabrica , cu o surubelnita si s-a cam zgariat plasticul cum as putea remedia asta???? vopsea???

 

 

Va multumesc inca odata!!

Share this post


Link to post

2- cand cd-playerul este pornit si pornesc motorul, se intrerupe 3-4 secunde ( asa fac toate , sau are sony-ul vreo protectie??

 

Asa face Sony , eu am pus pe matizul nevestimii un cass sony xplode cu boxe sony xplode din alea mar pe spate si kenwood de diam 100 mm in usi pe fata si asa face cand pornesc motorul.

Share this post


Link to post

Si al meu (tot Sony cdx-mp30) face asa, da' rar ... probabil ca uneori fura mai mult curent la pornire... n-am observat o regula. Oricum, nu dureaza chiar 3-4 secunde, mai putin.

Share this post


Link to post

Si al meu face la fel si e Pioneer. Si masina mea e Espero. Si ...

 

In concluzie: "asa fac toate" :) >-

Share this post


Link to post

Domne, nu mai legati alimentarea pe cheie (io nu am limbaj specializat) ca o sa va mirati de ce in 2 ani se buleste cd-u'...

Cel mai bine este sa fie alimentat independent. Producatorul il alimenteaza pe cheie pe poz accesorii pentru a nu-l uita pornit cand te dai jos din masina. Dar cum cdul are fata detasabila, problema asta e rezolvata.

Ideea e ca de cate ori tai contactul sau pornesti motorul se tot opreste/porneste si il xuteti de tot. La casetofon merge dar la cd nu e bine.

 

Nu mai vorbesc de cat de enervant e, mai ales de ce ai volumul aproape de max.

Edited by alx

Share this post


Link to post

Nu are nici un CD player protectie. Protectia este a masinii dar nu pentru CD ci pentru a putea obtine puterea necesara demarorului Blocul de chei este construit in asa fel incat cand dai pe pozitia demaror sa taie restu de consumatori...Daca il pui pe contact nu i se intampla nimik pentru ca sunt gandite special asa ca de acolo vine doar comanda aparatul oricum are un fir de plus permanent mult mai gros(sau cel putin asa ar trebui mai gros).

Share this post


Link to post

gata am terminat:

 

-am montat playerul pe sina cu 4 suruburi (nu-l mai scoate nimeni)

 

-am izolat firele frumos ca la carte

 

-firul de la antena de Dacia a ajuns perfect

 

 

 

A mai ramas sa dau gaura in plafon sa prind definitiv antena si sa cumpar o 2 perechi de papuci pt boxe pana acum am lasat firele legate direct)

 

Nu mi-a raspun nimeni ce fac cu plasticul zgariat de lana cass (am incercat la inceput sa bag o surubelnita pe acolo si nu mi-am dat seama ca sa zgariat..)???

 

 

Era sa uit ... ma-ti lamurit cu oprirea lui in timpul pornirii motorului ... deci "Asa face toate" :) ) :drinkers:

Edited by urduban

Share this post


Link to post

cum azi am umblat in targ si am gasit numai ticozauri loviti vopsiti manariti si etc. plus cativa vazuti pe la dif. persoane am decis ca nua re sens sa imi bag joc de banii mei si mai bine ma bag la leasing la un matizache chel doar cu aer si atat.

 

acum intrebare pe fata suportu e de 10 cm sa inteleg... iarasi am inteles ca pana la geam sunt 3.5 cm ... o pereche de boxe 16.5 de 90 w rms au adancimea de motare 5.4 deci presupun ca am rezolvat problema cu un inel de pal de 2 cm grosime ... a mai facut cineva chestii dastea ? daca da vreau si eu poze... treaba cu kick panels`urile nu renteaza decat daca as indesa niste boxe de 20 cm dar mai bine ma potolesc si pe astea le plantez in spate in 2 incnte puse in lateral ... cu o statie si un mp3 alpine zic eu ca nu mai e nevoie de woofer in buburuza :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...