Jump to content
Sign in to follow this  
Cumnatu

Litoralul romanesc vs all others

Recommended Posts

Voi sunteti ferm convinsi ca aia nu-s caii cu care se plimba fericiti turistii?

Share this post


Link to post

Pai si chiar daca ar fi aceiasi cai, tie ti-ar place sa te speli in cada cu aceeasi apa cu care ti-ai spalat cainele cu ceva timp inainte? ipotetic vorbind :D

Share this post


Link to post

Nu, dar mi-ar place sa fie cada mea cat Marea Neagra.

Share this post


Link to post

Si pana s-ar umple sa poti face o baie... :D

Share this post


Link to post

Ar fi permanent gata de baie... :D Naaaaaaaaaaais.

 

Bai, sa nu va duceti in Corbu, e tragedie, se pune masina sa tina umbra, se alearga calare pe cai printre copii, se vine cu tractoru' si gasca de manelisti si se parcheaza in mare, s-a deschis prima terasobodega.

 

Daca se buleste si Vadu le dau foc... Sa arza toti cu tot cu litoralul lor de kkt.

Share this post


Link to post

Eu am auzit ca pestii fac sex in apa. Brrrrr!

Share this post


Link to post

Stai, mai, calm. Asta cu calul era pentru a sabota bulgarii, si aia fac baie in aceiasi apa.

Din pacate, ne-au luat-o inainte rusofonii, aia spala submarinele in Marea Neagra. X(

Share this post


Link to post

Eu nu inteleg cum de filmul ala e in Mamaia. Mai devreme se zicea ca nu e loc sa arunci un ac si acum se plimba caii printre cearsafuri. :o

Share this post


Link to post
Pai si chiar daca ar fi aceiasi cai, tie ti-ar place sa te speli in cada cu aceeasi apa cu care ti-ai spalat cainele cu ceva timp inainte? ipotetic vorbind :D

 

Cada are 100 - 200 de litri, marea cate sute de mii/ milioane de kilometri cubi? E diferenta dintre o flatulare-n lift fata de una in mijlocul baraganului, intr-o zi cu vant.

Edited by tatabobu

Share this post


Link to post

Anul asta, pana una alta am facut cateva zile de mare la Rimini, la 'talieni.

Plaja e "industriala": kilometri intregi de umbrelute si sezlonguri aliniate; nisipul gen Mamaia; nu vezi un chistoc in el; exista si "zone libere", dar nu am gustat; desi fiecare hectar de plaja are baruletul lui (inchiriat la cateva hoteluri), a fost cam plictiseala

Apa enervanta: nisipul prea fin o facea permanent "tulbure" desi nu erau prea multe valuri; asemeni Costinesti si Mamaia, oboseai pana ajungeai si tu sa faci un pipi :)

Hotelul, practic impecabil, dara insa a straluci prin ceva. Poate doar mierloiul vorbitor cu un vocabular deosebit de bogat.

In statiune: plin de masini, motociclete si baieti de-ai nostri cu alba-neagra.

Senzatia generalamedie: Eforie Nord (exceptie notabila e faptul ca la acolo daca esti neatent cand pasesti in apa sa faci pipi poti chiar sa te ineci :D )

In concluzie, desi nu-mi dau seama cum si cand o sa reusesc, abia astept sa trag o fuga la Cocor in Olimp-Neptun :D

Share this post


Link to post
...E diferenta dintre o flatulare-n lift fata de una in mijlocul baraganului, intr-o zi cu vant.

Depinde cum bate vantul :D

Share this post


Link to post

Ca sa nu zica Zmeuleanu ca sunt carcotash si vorbesc numai de rau litoralul, na d'aci:

 

România revine în Neckerman

 

Ministerul Turismului a încheiat parteneriate cu trei dintre cei mai mari touroperatori ai Europei şi se află în negocieri cu cea mai importantă companie de profil.

 

Autoritatile lucreaza din nou la imaginea tarii

 

Autoritatile lucreaza din nou la imaginea tarii. Touroperatorii Dertour, Thomas Cook-Neckerman şi ITS vor include în cataloagele lor şi destinaţii turistice din România, au declarat oficiali ai Ministerului Turismului. De asemenea, ţara noastră ar putea reveni în atenţia celui mai mare touroperator european, compania germană TUI, pe care statul român o va curta în perioada următoare.

 

„În prezent ne îndreptăm atenţia asupra unor activităţi de promovare prin intermediul inserţiilor publicitare în cataloagele turistice ale marilor touroperatori germani Dertour, ITS şi Thomas Cook, cu care am încheiat contracte de parteneriat pentru ca de anul viitor România să fie prezentă în cataloagele de vacanţă ale acestora. În acest sens, pentru promovarea turismului românesc estimăm suma de 200.000 de euro“, a declarat, într-o conferinţă de presă, Lucia Morariu, secretar de stat în Ministerul pentru IMM, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale. Publicitate

 

Totodată vor fi organizate unele activităţi de promovare şi de publicitate prin intermediul companiilor aeriene, valoarea estimată pentru aceste activităţi fiind de circa 120.000 de euro. „Ne propunem să dezvoltăm activităţi de promovare şi publicitate prin intermediul companiilor aeriene Tarom şi Carpatair, dar şi al operatorilor low-cost, precum My Air, WizzAir, EasyJet şi Ryanair“, a spus Morariu.

 

Ea a precizat că, în prezent, din bugetul total pentru promovare aferent anului 2008 s-au cheltuit 53% din fonduri, respectiv peste 2,7 milioane de euro, sumă care include, printre altele, organizarea de expoziţii, târguri şi congrese în România şi în străinătate (cheltuieli de 1,69 milioane de euro) şi redactarea caietului de sarcini pentru construcţia brandului turistic al României (11.900 de euro).

Share this post


Link to post

Uite din Mamaia- iarba la mal...

In rest, apa curatica, pe 28 si 29 la Neptun chiar a fost apa CURATA.

post-75-1217596432_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Sfatul meu este sa nu va mai grabiti sa trageti concluzii pripite din fotoliu, se poate observa cu ochiul liber ca de cativa ani este o campanie negativa constanta impotriva lui Mazare si a litoralului romanesc.

El prin caracterul sau e un nemernic de 2 bani, electoratul lui este format din batranii saraci ai orasului ce traiesc in nostalgia pomenilor comuniste la fiecare sarbatoare cand îsi asteapta punga saraciei de la primarie si din tinerii de nivel intelectual mediu ce spera sa primeasca garsoniera sau apartament moka de la primarie, la fel ca parintii lor ce au primit de la împuscatu o casa prin icral, cartierele marginase muncitoresti sunt cel mai clar exemplu.Toata statiunea Mamaia e patronata de el si gaska lui,autorizatii de constructie date pe spranceana numai unora, degeaba ai teren daca nu poti construi ca altcineva a ochit terenul, parcarea costa 4,5 ron pe ora,caracatite la roti la greu daca ai depasit cu masina nu cu roata 20 cm pe pamant, ce show am avut cu ei sapt. trecuta,

si tot felul de alte taxe parataxe. Acestui sacal imobiliar si gastii lui nu i-a iesit faza cu administrarea plajelor ca erau bani de produs acolo gen copacabana and others...

Eu nu mai calc prin Mamaia decat ocazional,sudul e mult mai frumos si mai ieftin si din ce in ce mai curat pe cand Mamaia e full de gabori la panda cat si paznici de la anumite firme de paza gen Conpress ce n-au nici o treaba,era un reportaj la ctv in care astia erau filmati la bere in timpul serviciului. Gunoiul la tot pasul din zona plajelor din C-ta, deversarile orasului cat si algele fac viata turistului tot mai amara,terasele maneliste,preturile superumflate si aglomeratia prezenta la tot pasul te faci sa pleci de pe litoralul nostru,ce frumos e la Albena...

Share this post


Link to post
......ce frumos e la Albena...

 

Si oriunde in alta parte :)

Share this post


Link to post

Prefer sa nu plec la mare intr-un an decat sa merg la noi pe litoral. Eu inteleg ca in concediu sa ma relaxez, dupa un an de munca (anul acesta am si renovat 2 luni pe acasa!!), nu sa ma duc sa fac spume de nervi la cocalarii mizeri de hotelieri de la noi, ascultand manele zi si noapte si impiedicandu-ma de coceni de porumbi fierti si de pahare goale pe plaja.

Share this post


Link to post

Haideti domnilor ... fiti seriosi, ce naiba ! Cum sa gasim asa ceva pe un litoral demn de cataloagele Neckerman :o !

 

Sper ca stiti de gluma ... sint perfect de acord cu voi ;)

Share this post


Link to post
In rest, apa curatica, pe 28 si 29 la Neptun chiar a fost apa CURATA.

La sfarsit de luna o schimba.

Share this post


Link to post
Prefer sa nu plec la mare intr-un an decat sa merg la noi pe litoral.

Exact la fel gândesc si eu. Eu am zis ca nu mai calc pe litoralul românesc minim 10 ani. Pur si simplu nu merita. Dupa ce ai vazut si alte litoraluluri îti dai seama ca cel românesc nu e de nici 2 lei. Mârlanie tipic româneasca, hotie pe fata peste tot, mizerie, preturi nesimtit de mare la absolut orice - cam asa vad eu litoralul românesc.

Share this post


Link to post

Hm, litoralul romanesc.

O sa va explic incercand sa fiu cat se poate de obiectiv.

 

Am plecat miercuri dimineata la ora 5.30 din fata blocului in directia Jupiter.

Prin Bucuresti m-am strecurat chiar foarte bine, pe autostrada s-a mers bine spre foarte bine cu exceptia inconvenientului de a beneficia de doar 2 benzi si deci de a astepta tirurile sa depaseasca. Dupa ce am gasit ritmul insa a fost ok.

Totul s-a sugrumat la Cernavoda unde, din cauza unui camion care murise pe contrasens se circula pe 1 banda in ambele sensuri. Un echipaj de politie era prezent si mila mi-e de cei care s-au chinuit sa treaca pe acolo pana sa apara respectivul echipaj.

Dupa PATRU ore fix am parcat in fata hotelului.

Am mers la plesneala.

Am consultat 3 hoteluri :

la unu era camera de 2 stele 2 milioane si nu aveau camere

la altul era camera 180 ron si aveau doar o camera la mezanin

la al treilea era camera cu tot cu parcare si taxa de statiune 185 ron si aveau si camere.

Am lasat spaga romaneste 30 ron ca sa ne lase pana la orele 16.00 joi si nu la orele 12.00.

Pretul l-am gasit acceptabil, nu stiu de ce ( nu aveam hartie igienica si nici cos de gunoi in prima zi, in rest, camerele specific romanesti cu mucegai si vasul de WC pus de asa natura ca te c..ci cu chiuveta in cap ) .

Apoi abia cand mi-am dat seama ca exact la aceeasi suma as fi stat in Sunny Beach avand inclus in pret atat curatenia din camera cat si dimensiunile si aspectul general al camerei dar si patul confortabil si nu 2 paturi minione in care am dormit pe mijloc in gaura pentru ca era cu fi-mea cat si 2 mese pe zi ( asa cum sunt ele ) si acces la piscina.

Ma rog.

Am purces spre mare.

Pe drum m-am lovit de 2L bere Timisoreana ( d-asta m-am obisnuit sa meau si d-asta imi place ) la exorbitantul pret de 7,5 Ron ( la alimentara deci nu pe faleza ).

Toate preturile de la alimentarele de acolo sunt cu 30% mai mari ca preturile de la supermarketurile non stop din centrul Bucurestiului.

Inainte de plaja ne-am oprit la un semifastfood unde am mancat :

- 1 portie cartofi prajiti reci

- file peste congelat si fara gust

- 2 ciocanele mici mici mici de pui foarte gustoase

- 1 carnat acceptabil

- 1 portie cartofi taranesti foarte buna

- 1 chifla

...

42 RON

 

Ajunsi pe plaja am constatat ca e full cum nu am vazut in viata mea plaja nicaieri.

Nu atat de lume cat de sezlonguri.

La fiecare umbrela ( si era plin de umbrele ) erau cate SASE sezlonguri. Practic te strecurai printre ele ca printre masinile parcate bara la bara.

Suma/umbrela cu 1 sezlong inclus = 15 RON ( acceptabil )

Sa vi cu umbrela de acasa era imposbil pentru ca nu aveai unde sa o pui respectiv unde sa iti pui prosopul daca nu inchiriai de la ei sezlong.

Luam sezlong, pe intindem prosopul ( 2,5 X 2,5 m ) suprapunem 4 sezlonguri din aria de acoperire pentru a aavea loc de manevra, intram in apa.

Apa calda si infecta ( alge, pungi, pietre, cutii de bere samd )

Stafful de la firma cu sezlongurile = amabil si atent ( cam la 3 ore strangeau si schimbau pungile de gunoi )

Din cauza aglomeratiei de umbrele/sezlonguri, de pe la orele 13 au inceput certurile . Umbra fiind mica atunci ( soare perpendicular ) numai o mica parte dintre platitori mai aveau cum sa stea la umbra propriei umbrele.

 

Ma rog, trece ziua.

Seara, fiindca fi-mea a adormit imediat dupa dus si deci nu mai puteam iesii la masa de seara am fost sa iau la pachet si pentru ca eram incinsi si nu aveam chef de mancare calda am zis sa alcatuim o masa pur romaneasca de la alimetara, de racituri :

juma' baton salam italian ( 16 ROn /kg )

4 rosii

1 branza topita la "matz"

2 paini

o cutiuta d-aia mica mica mica mica de icre

o cutiuta medie de pate

1 bere Timisoreana 2L

1L lapte

1 coca la 1L

...

46 RON

( de mentionat ca atunci cand am cumparat cele 4 rosii, in fata mea erau niste cehi sau ceva care cerusera prin semne jumatate de popone - 2 Ron/kg ; jumatatea avea dimensiunea unui difuzor de bas de 20 cm diametru, cam 2 kg maxim dupa capul meu; cu cat a fost taxat strainul ? O SUTA SAPTEZECI DE MII !!!!!!!!!!!!!!; m-am uitat de 2 ori; omul a intrebat prin semne cat sa dea, vanzatorul i-a aratat calculatorul ; s-a facut plata; nu mi-am permis sa zic nimic pentru ca cei 3 vanzatori erau cat casa poporului cu pui si sincer mi-a fost atat frica cat scarba )

 

Adormim si vine a 2-a zi.

Mergem intins direct pe plaja.

Pe la 12 ne gandim sa mancam.

Ma duc la fast food si cer 3 pulpe... imi zice 250 mii.

Zic , cat ??

250 mii

( tin sa va precizez ca nu erau pulpe d-alea mari americane cui d-astea foarte foarte mici, cam cat ciocanelul de la alea americane ; pentru prima data in viata am refuzat mancarea comandata pentru ca mi se parea absurd )

In consecinta am cumparat ce vedeti in poza de mai jos cu pretul modest de 38 RON :

post-3313-1217615418_thumb.jpg

 

Am mai mancat printre altele : clatite ( 2 Ron = super ok ), gogosi ( 2,5 ron = super ok )

 

Una peste alta ( tigarile + nesul + cafeaua au fost din bani din casa, separati de cei alocati iesirii ) :

55 L benzina moll '95

1 noapte cazare

1 noapte parcare ( la bulgari era inclusa in pret )

1 noapte taxa statiune ( la bulgari era inclusa in pret )

30 Ron prelungire de pomana a cazarii ( discutasem pana seara la 20 dar se pare ca nu a fost de ajuns si joi cand am iesit ne-a zis ca pana la 16 si deci am bagat bagajele in masina la 16 , la fel de bine puteam sa le bagam la 12 si sa nu mai platesc )

2 pulpite pui bune la gust

1 portie cartofi prajiti reci

1 file mizerabil de peste

1 carnat acceptabil

2 portii cartofi taranesti buna la gust

2 chifle

1 portie dubla hamsii

1 portie pui sanghai

4 beri la 2 L timisoreana

30 R0n fise la caluti petru fi-mea

2 zile umbrela + 1 sezlong

juma' baton salam

1 L lapte

2 cola la 1L

1 apa minerala la 1,5L

1 branza topita la "matz"

2 paini

4 rosii

1 castron mic mic mic mic icre

1 cutie medie pateu

4 gogosi bune de tot

3 clatite bune

1 umflat barca pneumatica ( 5 RON )

1 colac copii ( 3 RON )

1 inchetata mica

1 bere la pahar ( pe plaja ) care era atat de chioara /si ieftina=2,5 ron incat simteam cum ma hidratez cu ea.

...

= FIX 200 EURO

in doar 41.5 ore din care 7 ore au fost pe drum.

In plus , apa calda dar murdara cu spume, nisip scump si aglomerat dar curat.

 

Concluzia :

La noi la mare daca e sa mergi merita sa mergi la gazda cu cutia frigorifica in care iti iei mancare de acasa.

Chiar daca iti permiti multi bani /zi nu inseamna ca merita.

Daca mergi insa si faci ca mine NU MERITA, de aceeleasi sume te poti duce in alta parte si merita mai mult.

 

Astea fiind spuse nu voi mai raspunde pe acest topic.

Faceti cum credeti mai departe.

Concluzia mea uitandu-ma in jur era cum ca noi platitorii suntem de vina.

Daca maine castig la loto si tot nu mai ma duc in acest stil la mare.

Mi-e ciuda de bani.

Am chef de tratament, ma duc la bulgari; am chef de romania, imi iau mancare de acasa si stau la gazda si mai ciupesc pe acolo cate un porumb sau cate o hamsie asa sa fie de sezon.

 

Vreme buna si apa calda va doresc !

Edited by Cumnatu

Share this post


Link to post

Ce aventura! Totusi foarte multe detalii culinare! :dizzy: Ma duc sa maninc ceva ca mi s-a facut foame.

Share this post


Link to post

Si Constantenilor, rogu-va reparati si voi drumul ala de intrare in oras, mi-am rupt masina pe el :P

Share this post


Link to post
Sa arza toti cu tot cu litoralul lor de kkt.

AMIN ! Mi-e scarba de dus la plaja ... aglomeratie... taranime, tiganime... chiar si pe la Rex pe acolo ... toti cretinii... bagaboandele... anul trecut pe la Butoaie era calumea... liber, n-aveau toti tiganii bani de maxi-taxi sa ajunga pana acolo, stateai fara griji si in liniste, acum nu mai poti sa stai ca toti cu beach-barurile cu muzica unul mai tare ca altul si nici nu intelegi nimic (unul da tare sa se auda muzica lui, alalalt face la fel => o amestecatura) Pt. cei carora le place zgomotul si aglomeratia o fi ok... Dar eu dupa o saptamana de munca...prefer sa stau in casa la A/C in liniste sau sa ies cu prietenii la curte, decat sa stau sa caut loc de parcare in mirifica statiune ca sa ma balacesc in apa verde si murdara, unde mai pui ca romanu' isi aduce si cainele sa se bucure si el de apa noastra... (bine ar fi de "bunul" nostru primar ar pune o taxa utila pe caini sa zicem - gluma :) ) Vara Cta se fac un oras urat... (bine el nici asa nu e frumos, dar e acceptabil)

 

Cumnate, zici cumva de drumul Medgidia-Valea Dacilor-Basarabi? (Daca nu...sa-l vezi pe asta, plin de cratere) Oricum la noi gasesti la sosese gaurite...

Share this post


Link to post

Pai calcati si voi mai pe varful picioarelor :P !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...