Jump to content
Sign in to follow this  
cdorob

Miros De Gaz

Recommended Posts

Salutari,

 

In ultimul timp, mergand mai mult cu ventilatorul pornit, imi intra in masina un miros mai mult sau mai putin puternic de gaz. M-am uitat la motor, si se pare ca sursa mirosului este vaporizatorul.

 

Aveti idee daca este normal sa miroasa a gaz sau care e treaba?

 

Mentionez ca vaporizatorul e al treilea pe masina, schimbat la fabrica la Craiova, si am impresia ca si celalte 2 miroseau la fel.

 

Mercic

Share this post


Link to post

... la mine nu miroase . :-? Rar miroase , cind alimentez si fac "plinu" , pe la "b ushonul" de incarcare dar dispare in scurt timp -- asta in conditii de garaj , ventilatie precara .

Share this post


Link to post

in noiembrie 2004 am cumparat cielo standard cu gpl direct din fabrica.

este clar ca motorul cu benzina functioneaza excelent in comparatie cu GPL.

probleme avute: s-a spart rezervorul de antigel (se pare ca au fost un intreg lot prost din fabricatie) in rest totul e ok.

Dupa 3000 km a inceput sa miroase a gaz foarte tare in interiorul masinii cand dadeam drumul la ventilatorul pentru incalzire, acelasi miros se simte si in aproprierea masinii in fata sau cand se ridica capota. Mirosind ca un caine am luat tot traseul gazului si mirosul vine de la vaporizator.

Am fost la service in focsani, inginerul sef foarte de treaba si obiectiv a constatat si el acelasi lucru, dar fiind primul defect de natura asta a ramas sa vorbeasca la craiova, a vb si urmeaza sa schimb setul de garnituri de la vaporizator. Intre timp am fost la o firma care monteaza instalatii gpl si cu un detector de gaza a incercat sa vada daca am scapari de gaze, neconstatandu-se scapari, desi si ei au recunoscut ca miroase a gaz.

Pana vineri cand ma duc la service si in aceiasi zi vor veni si cei de la craiova, vrea sa termin gazul din butelie si sa schimb cu altul poate o fi din cauza gazului acest miros , poate baga in el tot felul de mercadin sau asa ceva cum fac astia de la gazul metan de pe casa scarii. Oricum o sa vad dupa ce schimb gazul din butelie. Mi-e frica sa nu umble la vaporizator si mai tare sa-l deregleze. O sa va tin la curent. Ovidiu, focsani

Edited by NFS

Share this post


Link to post

Il rog pe primul cetatean, cel care a schimbat al treilea vaporizator si tot ii miroase a GPL, de ce le-a schimbat pe primele doua? tot din cauza mirosului de gaz? v-a mirosit in masina inca de la inceput cand ati cumparat-o de noua?

si acum intreb toti cititorii daca stiu despre ce este vorba, de unde-i defectul acesta care face sa se simta un puternic moros de gaz.

sanatet multa si drum fara probleme

ovidiu, focsani

Share this post


Link to post

cateodatasi si eu am impresia ca miroase usor a gaz, desi este un miros foarte slab..

totusi, ma gandesc, daca ar pierde gaz, ar insemna sa consume mai mult, nu? adica ce consuma plus ce pierde inseamna o medie mai mare de consum...

cum se rezolva problema?

Edited by cata73

Share this post


Link to post

Daca exista pierderi aceastea sant prea mici pentru a modifica consumul.

Diagnosticare acasa in parcare :Clabuc de apa cu sapun intr-un vas pe care o dai cu o pensula pe conducte,electroventile,plaman etc.Daca nu face bule pe nicaieri atunci e suspecta etansare mixerului pe galerie sau tubulatura de aer.

Share this post


Link to post

Sau diagnosticare in service: au un aparat si in 10 sec.se rezolva problema.In general mirosul de gaz e de la galerie care nu e etansata corespunzator si iti poate arde garnitura aia de acolo..

Share this post


Link to post
Il rog  pe primul cetatean, cel care a schimbat al treilea vaporizator si tot ii miroase a GPL, de ce le-a schimbat pe primele doua?

 

Le-am schimbat din alte motive, mers neregulat, si amestec prea sarac. Asta, al treilea, miroase din cale afara de tare, banuiesc ca are legatura si cu calitatea gazului. Chiar daca nu are scapari, cred ca ceva miros de gaz tot este la vaporizator, din cauza ca embranele de cauciuc si sistemul de etansare probabil ca nu pot retine mirosul 100%.

 

In orice caz, cand devine prea suparator, merg cateva zile pe benzina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...