Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Sfat In Privinta Unei Camere Foto

Recommended Posts

Am scapat de fosta digitala si vreau sa achizitionez una mai desteapta. Cerintele sunt minim 3Mp, lentile bune, sa faca filme 640*480 la minim 15fps cu sunet.

As mai vrea si sa fie Olympus (am un card xD de 256Mb de care nu am scapat si pe care nu as vrea sa il vand ca as pierde prea mult - nu stiu alta firma care sa foloseasca xD in afara de Olympus), zoom - un 3x optic mi-ar fi suficient (digital nu conteaza nu vreau :) )... si cam atat.

 

Acum urmeaza partea grea:

Ce recomandari mai aveti? Ce ar trebui sa imi mai doresc? :)

Ce camere stiti care intra in aceasta categorie?

De unde il iau? :aloooecineva: (ca pana acum sunt total descurajat de preturile din Romania)

 

Orice sfat va fi primit cu :osanale:

 

 

PS: fie ca acest topic sa fie infratit cu http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?showtopic=2095

Share this post


Link to post

eu tias recomanda un canon powershot seria A . depinde de cateva amanunte, (nu stiu ce rezolutie ofera la film) .. eu am canon A80 si sant f. multumit de el. doar ca e compact flash compatibil.

deci de la A70 in sus...

Share this post


Link to post

Aztec.. nu ai citit atent.. omu are memorie 256 XD .. si la cati bani costa XD-urile, nu prea iti vine sa le vinzi schimbi ca pierzi prea mult...

 

Nu numai Olympus foloseste XD-uri.. din cate stiu Fuji sunt cei care le-au folosit primii si daca nu ma insel, chiar ei le-au dezvoltat.

 

nu stiu daca am voie sa dau linkuri aici catre aparate de vanzare.. nu sunt magazine.. sunt aduse din strainataturi si le vand oamenii (sigilate, nedesfacute)... cauta-ma pe privat.. si iti dau cateva adrese...

 

te-ar incanta Fuji nou noutza de 5.2 MPixeli la 320 euro? se gaseste..

 

Olympus C740 zoom 10x optic nou la 310 ?

 

etc etc.. toate exista in romania ...

Share this post


Link to post

Scuze, nu stiu ce are forumul, nu pot edita. xD card mai folosesc Fuji. Nu conteaza ca il ai. Poti sa il vinzi, pentru ca e mai scump ca orice. Dupa aia iti iei alta memorie. Si mai ramai si cu bani. Asta ca sa iti maresti orizontul. Iti recomand Canon A75, 85, Minolta, Olympus, Nikon. Altii pot sa aiba aceleasi caracteristici, dar scade calitatea foto.

Share this post


Link to post

Fuji all the way! Dar mai stai si tu un pic sa scoata astia accizele de la ele, sau adu-ti de afara...

 

Fujifilm FinePix S7000 Z http://www.dpreview.com/reviews/specs/Fuji...inepixs7000.asp

 

Parerea mea... Asta ca sa te folosesti si de XD, altfel mi-as lua Panasonic... Panasonic DMC-FZ20 http://www.dpreview.com/reviews/specs/Pana...nic_dmcfz20.asp

Share this post


Link to post

lalexis are dreptate, xd mai e foloseste Fuji si cam cea mai scumpa, si mai sunt de acord cu colegul care zicea de Canon, eu intentionez sa imi iau un A75 care e ideal. singura buba la el e ca filmele de 640x480 le face doar cate 30 sec unu. Daca te deranjeaza mult problema ia un Sony P73 cu 4.1mp care filmeaza cat te tine cardul. Sunt pagini pe net cu o gramada de review-uri despre camere.

Canon mai are avantajul celor mai ieftine carduri si a celor mai mai multe setari manuale. Vezi ca incepand de luna asta se vor ieftini destul de mult aparatele digitale.

Numai bine!

Edited by VIPER

Share this post


Link to post
xD card mai folosesc Fuji

 

Mdea... sunt uituc. Normal ca foloseste si Fuji caci cardul este Fuji :) )

In general aparatele care 'face de toate' nu le fac bine (asta ca sa raspund si lui Alithenake) dar, cum inca nu imi permit sa imi cumpar camera video pe care mi-o doresc si totusi am avut din cand in cand nevoie sa fac filmulete vreau sa pot face acest lucru cat de cat in conditii bune (sunet si rezolutie).

 

Olympus C-750 Ultra Zoom. Ce ziceti de asta?

Share this post


Link to post

Salutare la toata lumea. Am o ocazie sa iau un aparat foto din Dubai. Acum oscilez intre un Canon Powershot A95 si Minolta Dimage Z3. La prima vedere Canonul are 5 Mpixeli fata de 4 Mpixeli Minolta iar imaginile sunt mai "aratoase" la Canon (asta de pe site-uri diverse). Minolta are in schimb 12x zoom optic fata de 3x Canonul si are si stabilizator de imagine si e si mai scump un pic. Are cineva vreun model? Pareri ceva?

 

Merci

Share this post


Link to post

Canon forever... nu ai sa regreti

Share this post


Link to post

Ia-ti Cannon... :thumbl:

Eu am Cannon Powershot A 70 si sunt f. multumit de el..

Pozele au o calitate exceptionala.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ca brand: Canon doar ca tzi-as recomanda Ixus 500 in locul A-ului.

- mai mititel

- carcasa de metal

- acumulator cu incarcator inclus; nu mai stai pe baterii ... sau sa iti cumperi tu acumulatori care in variante foto nu sunt chiar ieftini

 

Sunt mult mai multe dieferente in favoarea Ixus-ului. Cel mai bine intri pe site-ul oficial si compari.

Edited by panzer

Share this post


Link to post

Nu o sa regreti cu niciuna, da' la caracteristicile astea eu as lua Minolta fara discutie!

Ce daca are un mega pixel mai putin? Pina acum ne minunam de alea cu 3.2, moaaaaah, ce SCULA! Acu facem figuri la 4! Mai sa fie... :mda:

Zoomul ala 12x optic face toti banii!

 

5 Mega pixeli... vrei sa scoti postere?!?

 

PS. Si eu am tot Canon (A75). Si foarte multumit de el.

Daca vrei, ia un Minolta si facem schimb!! ;)

Share this post


Link to post

am unit topicul tau, dan_m, cu cel deja existent despre camere foto.

Share this post


Link to post

asculta-l pe tata: ia-ti Canon si nu te uita la zoom-ul de 12x .. pt un aparat compact, mic, zoomul 12 e prea mult.. o sa ai super miscari in poza la zoom mare.. trebe numai de pe trepied si in conditii de lumina buna (timp de expunere mic)

 

deci Canon all the way.. n-o sa regreti

Share this post


Link to post
Cerintele sunt minim 3Mp, lentile bune, sa faca filme 640*480 la minim 15fps cu sunet.

As mai vrea si sa fie Olympus (am un card xD de 256Mb de care nu am scapat si pe care nu as vrea sa il vand ca as pierde prea mult - nu stiu alta firma care sa foloseasca xD in afara de Olympus), zoom - un 3x optic mi-ar fi suficient (digital nu conteaza nu vreau :) )

Olympus Camedia C-370 Zoom cred ca ar corespunde cel mai bine cerintelor tale. Are 3.2 Mp, zoom optic 3x, digital 4x, functie video si un excelent raport pret/calitate. Daca ai pe cineva in Germania, il poti lua cu numai 130 E, pret in care am inclus si taxele postale.

Share this post


Link to post

Acelasi Olympus era si la Cora in oferta cu 7.500.000.

Eu tocmai am achizitionat unul si sunt multzumit.

Share this post


Link to post

M-am hotarat la un Fuji echivalent cu un HP PhotoSmart 850 sau ceva de genul acesta.

Singura problema este ca trebuie sa gasesc o sursa in afara tarii pentru ca aparatele spre care tintesc sunt cam scumpe aici.

Share this post


Link to post

Uite tata aici:

 

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/a80.html

 

 

Din asta mi-am dorit si acum am, l-am cumparat din Hong Kong cu 300$ inclus si card de 256 si set de 4 acumulatori de 2700mAh si husa extra-soft...si asta se intampla prin august cand la noi numai aparatul era 700$.

 

Pentru cunoscatorii ecranului LCD rabatababil la aparatul foto...e o experienta fara de care nu mai poti trai..

Share this post


Link to post

eu nu am rabatabil, dar stiu ce inseamna.. si imi doresc din inima... go for the Canon !!!

Share this post


Link to post

Da, numai experiente placute cu Canon, am A70 si isi merita din plin banutii care i-am dat pe el. La ce iti trebuie zoom de 12 da o lentila de 2 cm, o sa fie asa de intunecata ca nu o sa poti sa faci poze decat iarna pe zapada si cu soare puternic.

 

Eu zic ca e mai important sa ai true color pe fotografii decat caprioara de la blocul vecin =))

Share this post


Link to post

Da, numai experiente placute cu Canon, am A70 si isi merita din plin banutii care i-am dat pe el. La ce iti trebuie zoom de 12 la o lentila de 2 cm, o sa fie asa de intunecata ca nu o sa poti sa faci poze decat iarna pe zapada si cu soare puternic.

 

Eu zic ca e mai important sa ai true color pe fotografii decat caprioara de la blocul vecin  =))

Share this post


Link to post
Uite tata aici:

 

http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/a80.html

Din asta mi-am dorit si acum am, l-am cumparat din Hong Kong cu 300$ inclus si card de 256 si set de 4 acumulatori de 2700mAh si husa extra-soft...si asta se intampla prin august cand la noi numai aparatul era 700$.

 

Pentru cunoscatorii ecranului LCD rabatababil la aparatul foto...e o experienta fara de care nu mai poti trai..

 

Vad ca aproape toata lumea e pt. Canon (oricum as lua A95). Ideea e ca cel care mi-a bagat in cap ideea cu Minolta sustine ca totusi acesta e oarecum dintr-o gama superioara Canon-ului PowerShot. N-are nimeni Minolta? Oricum am gasit la servici un Minolta Dimage Z1 (3.2 MP, 10x zoom) si l-am luat in uichend sa vad ce poate. Poate pun niste poze in weekend sa-mi ziceti pareri.

Share this post


Link to post

Am vorbit si eu inainte sa imi cumpar aparatul cu mai multi specialisti si pasionati in domeniu asta.

Concluzia e ca ar trebui in primul rand sa iti stabilesti "clasa" (sau gama) la cre vrei sa te incadrezi (si ca bani si ca necesitati). E aproape ca la masini: clasa mini, media, limuzina, lux...etc

Odata stabilita clasa, e bine sa stii care sunt liderii producatori la clasa respectiva.

In general Nikon sunt lideri la orice clasa, dar eu nu am optat pentru ei ca diferenta de pret la "clasa" la care ma hotarasem eu era prea mare fata de Canon iar performantele nu se deosebeau cu mult...din acest motiv am optat pentru Canon.

Nikon e pe primul loc si la partea mecanica si la partea optica si la cea electronica...dar nu este neaparat pe primul loc la diversitatea de functii. De obicei o firma mai proasta baga multe functii ca sa isi justifice costurile, functii foarte usor de implementat (de ex. mp3 player, sau chiar radio).

E bine sa stii ca la marcile de top exista intotdeauna compromis intre imagine si video. (Cu aparatul foto faci poze de calitate si nu filmulete).

Functiile aparatului si gadgeturile pot fi foarte numeroase...e bine sa stii ce anume doresti exact si sa consideri "bonus" ce ai in plus.

Eu daca ar fi sa fac un top al preferintelor personale as pune pe primul loc Nikon (dar cum am spus la clasele de mijloc nu se merita costurile), iar pe locul 2 as pune Canon (cu o electonica si o mecanica ca la Nikon, dar la preturi mult mai accesibile). Partea optica e cea mai costisitoare, si la Nikon e impecabila!

Randamentul e inca un parametru care nu trebuie neglijat. Anduranta aparatului e foarte importanta, pentru ca e foarte scump, fiecare speram sa ne tina cativa ani macar...De obicei cele care nu sunt de top, cedeaza foarte repede (pana intr-un an sau 2) si sunt imposibil de reparat sau foarte costisitor de reparat.

 

Alte marci de prestigiu: Minolta, Fuji, Sony, HP, Pentax, Olympus. Topul il faci tu, dar nu uita ca cea mai buna alegere este cea care ti se potriveste cel mai bine bugetului si pretentiilor in ordinea asta!

Share this post


Link to post

camera e excelenta! absolut mishto! dar vezi ca adusa din state e max. 500USD..

bafta!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...