Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

S-a Scumpit Benzina

Recommended Posts

O mare parte din petrolul romanesc este exportat crud pentru ca este de buna calitate si se prefera importul de petrol (rusesc de exemplu) pentru rafinare pentru piata interna (de calitate mai slaba, de altfel).

No ofence , dar nu e deloc asa !LA ORA ACTUALA NU SE EXPORTA NICI UN GRAM DE PETROL BRUT !

Alta afirmatie falsa , petrolul rusesc ( nu din kazahstan sau alte state ex sovietice este aproape la fel de bun ca , cel romanesc ).

Petrolul la care faci tu referire este cel arabesc , care de altfel nu poate fi prelucrat la ora actuala decat de rafinaria Petromidia , avand continut ridicat de sulf si alte asemenea .Celelalte rafinarii nu pot prelucra( cu exceptia unor mici cantitati la Arpechim ) acest tip de petrol.

Lucrez in domeniu asa ca  <img src= ">

Share this post


Link to post

Ok, merci de lamuriri, ar trebui sa afle informatiile astea si cei din presa romaneasca ca eu de acolo mi le-am procurat... :(

Share this post


Link to post

Eu de mult nu prea mai cred tot ce se scrie prin ziare ( in special la noi) . :thumbl:

 

NU MAI CITA POSTUL ANTERIOR!!!

Share this post


Link to post

S-a ieftinit benzina cu peste 3%, adica s-a revenit la vechile preturi, la Petrom.

Share this post


Link to post

Petrom majoreaza pretul la carburanti

 

Petrom a anuntat noi scumpiri la carburanti. Astfel, benzina Eco Premium se va vinde la un pret de 35,600 de lei pe litru, iar motorina Euro Diesel cu 32,500 de lei pe litru.

 

Singurul combustibil care nu se scumpeste este autogazul, al carui pret va scasea cu 300 de lei, ajungand la 17.000 lei.

 

Petrom a anuntat ca noile preturi urmeaza tendintele cotatiilor internationale ale produselor petroliere.

Acest material poate fi preluat doar cu citarea sursei HotNews.ro

Share this post


Link to post

Din mai multe stiri/analize, se pare ca se asteapta un pret de 100 USD / baril. Brrr.

Share this post


Link to post

Cat de mult urasc chestia asta,pana la urma cred ca o sa trec pe gaz X( .

Share this post


Link to post

iarasi, din nou si inca o data

 

Se scumpesc combustibilii

Benzina, motorina şi autogazul - preţuri mai mari de săptămâna viitoare /

Septembrie începe cu încă o scumpire la carburanţi. Din 5 septembrie, atât benzina, cât şi motorina se vor scumpi cu 700 de lei, anunţă Petrom. Majorarea de preţuri vine la 10 zile după ce toate sortimentele de benzină s-au scumpit cu 600 de lei, iar motorinele Eurodiesel şi Supereurodiesel - cu 500 şi respectiv 800 de lei. Astfel, din 5 septembrie, ora zero, benzina ECO Premium va costa 36.300 de lei vechi pe litru, adică 3 lei şi 63 de bani, premium fără plumb 36.000 de lei vechi, sau 3 lei 60. Un litru de benzină Top Premium va ajunge la 39.400 lei. Motorinele vor costa şi ele, de săptămâna viitoare, 34.000 de lei vechi, Super Euro Diesel, şi 33.200 lei, Euro Diesel. Gazul Petrolier Lichefiat se scumpeşte cu 300 de lei vechi.

Share this post


Link to post

Exact preturile astea le-am vazut azi dimineata la statia ROMPETROL de langa mine.

Share this post


Link to post

ba, da-i dracu!

 

in ultimele luni au dublat pretul benzinei (daca eliminam accizele) desi pe plan international a crescut doar cu vreo 20%.

X(

Share this post


Link to post

Sint tare curios pina cind o sa tina scumpirea asta. La turci parca este cel mai scump de prin zona asta balcanica: 1.25 Euro/litru benzina

 

In curind o sa ajungem ca in India, Indonezia, etc. Tricicle cu sofer care da la pedale sau cu motoras f.f.mic ca sa consume putin. Io mi-am luat deja bicicleta. > :)

Share this post


Link to post

Si la Rompetrol au bagat preturi noi, preturi vest.

Share this post


Link to post

azi am auzit la radio ca pana la primavara va ajunge benzina 2usd per litru...

Share this post


Link to post
azi am auzit la radio ca pana la primavara va ajunge benzina 2usd per litru...

 

tu vorbesti serios ? ... sau USD-ul o sa fie pe la 2 lei grei ? [-O<

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

mama lor de hotomani ... pai eu ce naiba fac? .. platesc 140 euro rata + 50 CASCO lunar ..de unde naiba mai scot bani de benzina, de telef, de mancare, haine si alte kkt ? Ajungem sa platim pretul benzinei din UE poate imediat sarim peste el si salarii pe masura ... ioc

poate mai avem nevoie de 1 mil de romani care sa mearga in afara sa mai bage vro 1.5 mld euro-n tara sa pice naibii euro la 2.5 lei si-atunci ne vom declara multumiti ... vom fi primii in lume cu cea mai infecta economie.. adeka sa traim de pe urma lu varu unchiu si purcelu care lucra pe afara X(

Share this post


Link to post

in turcia (antalya, nu stiu restul) benzina fara pb 95 costa acum 3 saptamani: 2 euro / litru.

Share this post


Link to post

In Germaina 1,40 euro benzina normala,

super 1,42 iar super plusul 1,59( la shell...)

No comment... :D

Share this post


Link to post

Io cand am zis ca prefer sa fie mai nesigura masina pe sosea decat sa consume mai mult m-au luat altii de nebun, idiot si alte alea. Poftim acum. :wallbanger: La matiz inca mai ajunge sa bag de 50 lei benzina pana la Iasi, la Reno trebuie vreo 70.

Share this post


Link to post

fuga repede sa facem plinul pana pana Luni, cred ca usor, usor ne vom pune cu totii instalatii de gaz, iar dupa ce scumpesc si gazul cautam solutii alternative de alimentare... etanol ... apa... aburi..., pana la hidrogen mai avem cale lunga

Share this post


Link to post
Io cand am zis ca prefer sa fie mai nesigura masina pe sosea decat sa consume mai mult m-au luat altii de nebun, idiot si alte alea.

 

Prefer sa merg mai putin decat deloc. Chit ca ma rupe benzina, prefer ceva mai sigur. Dar fiecare cu preferintele lui. Recunosc, merg putin, de aia zic asa. Daca mergeam 15 Km pana la servici ma lasam de sporturi extreme. Desi, sincer, nu e normal sa te gandesti la un motor de 1.5 injectie computerizata ca fiind o pacoste. La naiba.

Share this post


Link to post

Pai daca eu o sa merg cu bicicleta iar motorul ala de 1.4 (asa e la mine, nu 1.5) cu injectie computerizata o sa stea in parcare cu paianjeni pe el din lipsa de bani de gaz tot un tico/matiz ar fi mai sigur, nu? Stiu, nu e normal sa gandesc asa, dar nici sa platesc la fiecare litru de benzina 2 lei noi taxe la stat, caci asta-i adevarul , la fiecare 10 litri 20 de lei se duc la stat, bani pe care nu-i prea vad. sincer ma gandesc tot mai des ca peste un an cand temin facultatea sa fac un credit ceva, sa-mi iau un tico la SH, ii pun GPL si sa merg asa. 20000 de km anual tot o sa fac, daca nu si mai mult. Si sa-l dau naibii de reno, sa stea in parcare. In Galati nu ai atatea posibilitati ca in Buc, adica nu-ti convine, pleci in alta parte la un salariu mai mare, aici o sa trebuiasca sa ma multumesc cu 5-6-8 milioane. Si nu-mi convine sa bag mai bine de jumatate din ei ca sa merg cu masina doar ca sa zic ca am siguranta si confort. Pai unde mai e confortul daca mergi cu masina aia cu injectie computerizata daca in rest nu mai ai nici un ban?

MULTUMIM DIN INIMA GUVERNULUI PENTRU CA NE-A AJUTAT IN ACESTE MOMENTE GRELE SI NE-A REDUS ACCIZELE LA CARBURANTI !!!! :rambo:

Sa-i mai voteze boonika pe ei !

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post
sincer ma gandesc tot mai des ca peste un an cand temin facultatea sa fac un credit ceva, sa-mi iau un tico la SH, ii pun GPL si sa merg asa. 20000 de km anual tot o sa fac, daca nu si mai mult. Si sa-l dau naibii de reno, sa stea in parcare.

 

Dupa ce sa mai scoti un credit ptr tico si sa lasi reno sa putrezeasca ? ...vinde-l . . . oricum nu e nu jtiu ce capu lui :tongue:

Share this post


Link to post

Hehe, Clio e pe leasing 4 ani, n-am voie sa-i pun GPL. Crezi ca daca puteam nu-l vindeam demult? Da nu vreau sa ma stric la matze cu unchi-miu, cu ai mei sunt stricat demult, deja cand ma aud vorbind de masina se muta in alta camera.

Esti nou pe forum, n-ai de unde sa stii ca eu am avut matiz pana in iunie si eram obisnuit cu un consum mai mic (nu era mic nici ala), de asta injur eu reno-ul, ca imi ofera ceva mai mult la confort cu un pret pe care eu nu pot sa-l accept, confort pe care eu sunt dispus sa-l sacrific. Citeste aici si ai sa te lamuresti mai bine. Cand ai maxim cateva sute de lei lunar la dispozitie te uiti si la 10 lei si nu-ti convine sa-i dai aiurea statului, iar statul sa te borfaie cu toti militienii lui. Pentru mine e un rasfat sa dau 10 lei sa mananc in oras, sau chiar 5 cand mananc la cantina la facultate, dar cu banii astia de-abia misc indicatorul la benzina, mai mult se misca la curbe. Asa ca mai da-o naibii de siguranta, nu-i bine cum gandesc, recunosc, dar eu o sa am nevoie de masina tot timpul, aia 20 de mii de km anual nu prea ii fac cu zambetul pe buze la distractii (n-am mai fost la mare de 2 ani), nu pot sa ma duc in 5 locuri prin oras, eventual locuri unde ai acces greu la transport in comun, si sa o mai si fac repede. E vorba de evidente contabile, registre, o fuga prin depozit, eventual un drum la Br, chestii dintr-astea. Bine ca mi se dau bani de gaz pt asta, da nu-i mai bine sa-mi si ramana ceva de o plimbare cu vreo gagica?

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Oare cat s-o mai scumpi benzina Doamne... [-O<

 

 

 

@laurentiu83...Si eu am facut faculta in Iasi si injuram cand nu venea 42 si stateam cate o jumatate de ora in Copou asteptandu-l...si n-am murit...dar na asta e alte vremuri ...alte generatii... :-?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...