Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

De Ce ţine Lumea Frâna Apăsată

Recommended Posts

da lolz m-am exprimat gresit mai sus ... dar ideea asta era cand se schimba la pietoni ... atunci sa te pregtesti dar mai sunt si alte intersectii defazate cand nue valabila treaba cu rosu la pietoni ...

 

cat despre rosu>galben>verde tzinand cont ca am permis de 3 luni ink mai e proaspata legislatia si teoretic ar trebui sa se aprinda rosu si galben simultan inainte de verde dar in tot bucurestiu shtiu doar un astfel de stop si imi scapa unde...

 

doar galben inainte de verde este un semafor pe trafic greu dar daca nu esti atent din timp si vezi galben nu shti ce vine verde sau rosu dar deh pe cine intereseaza nervii pe care ni facem noi la stop ?

Share this post


Link to post

Dar sa stiti ca problema este doar in Bucuresti, din ce am observat eu. Unde si traficul e mai nebun, adica macar sa se cumuleze efectele :spumelagura:

In Galati, Braila cel putin toate semafoarele pe care le-am intalnit ori e Rosu>Galben>Verde ori e Rosu>Rosu+Galben>Verde (mai des am intalnit).

Eu in general pe drumul servici acasa si retur am gasit semaforul pietoni potrivit. Ori e ala perpendicular ori in diagonala tot se gaseste unul care sa se potriveasca.

Share this post


Link to post

Din ce am observat eu, in marea majoritate a cazurilor, de cind se pune rosu pt pietonii care-ti trec pe sub nas si pina se da verde la masini, trec intre 3-5 secunde!

Share this post


Link to post

:wallbanger:

cu riscul de a o da un pic in  :o fftopic: ma ashteptam la reactii gen se duce nujtiu ce la ambreiaj dar daca o luam pe calea asta hai sa oprim si motoru la interminabilele cozii de prin centru ca il uzam si pe el ce naiba ... ma intreb cand vezi k s-a pus rosu la pietoni oare dauneaza asa de mult masinii acele cateva secunde de stat pe loc in treapata I

 

Daca tu crezi ca nu dauneaza sa tii masina in treapta i deviteza la stop cu ambreiajul decuplat...iti propun ca de acum inainte sa pleci doar cu treapta a doua de viteza de pe loc. Economisesti ceva timp de la schimbatul vitezei<din treapta I in treapta II-a>...gandeste-te pana debraiezi...pana bagi a II-a ...pana ambreiezi...trece mult timp. Pierzi cam 2 secunde pretioase.

Pleaca de pe loc cu a 2-a vreo luna de zile si iti vei da seama cat de mult dauneaza ce faci tu...cu treapta 1 de viteza la stop.

multe succese pe viitor!

Share this post


Link to post

Deja e prea multa disperare cu plecatul de la semafor. Toata lumea vorbeste de 2-3 secunde de parca ar fi super businessmeni si ar pierde milioane de dolari din cauza lu' vreunu' care baga intr-a I-a 1,5 - 2 sec mai tarziu. Si de ce e graba asta? Ca sa ajungi acasa si sa leguminezi la televizor si alte lucruri de genul asta. Cam asta fac romanii de obicei.

 

Lumea se grabeste fara un scop anume. Doar ca sa se grabeasca. E un fel de moda. De ce sa intarzii cateva secunde cand pot sa castig cateva secunde?? E super stres in Bucuresti pe faza asta. O treime din soferi sunt megagrabiti, gigafrustrati si se grabesc fara motive exacte.

 

Eu unul sunt de acord cu plecatul in limitele bunului simt de la semafor. Si eu nu o sa imi omor niciodata masina pentru ca am un idiot in spate care "se grabeste". Mi-as omori masina doar ca sa ma dau la o parte din fata Pompierilor sau a unei Salvari.

 

Chiar mi s-a intamplat acum vreo saptamana sa ma iau la bataie cu unu' pe strada cu o masina de firma pentru ca nu am accelerat suficient de repede la semafor. Desi eu plecasem bine de la semafor si acceleram normal, nu mergeam ca mortul. Si ala din spate tot imi dadea flash-uri si dup-aia mi-a luat si fata. Eu numai pentru toti "grabitii" astia stresanti din trafic m-as muta din Bucuresti intr-un oras cu oameni mai linistiti si mai putin frustrati.

Share this post


Link to post

preda> nu vreau sa creez un precedent dar din cauza adormitilor care stau 2-3 secunde sa plece de la stop se circula ca draq in buc. din cauza unora cu gandirea ta

  Si de ce e graba asta? Ca sa ajungi acasa si sa leguminezi la televizor si alte lucruri de genul asta. Cam asta fac romanii de obicei.
imi pare rau daca asta faci tu dar uite parintii meid e ex. alearga de dim de la 7 si lucreaza pana noaptea tarziu la 1 - 2 eu nujtiu cum sa mai ajung de la o meditatie la alta dar daca tu iti pierzi vremea la tv e problema ta.

 

mie imi vine sa ma dau jos cu paru cand vad ca pe un stop trec 3-4 masini pt. ca multi dorm si pierd cate o jumatate de ora la un stop cum ar fi pe magheru sau pe dacia. pt. ca altii mai au timp berechet pana al telenovela de acasa cAre incepe dabea peste vreo ora juma` si nu au motiv de graba

 

plus ca statu aiurea la stopuri mai mananca si benzina aiurea

Share this post


Link to post

Si eu muncesc de dimineata pana seara. si am si scoala si serviciu si alte obligatii pe langa asta, care presupun deplasarea prin Bucuresti. Ca in Bucuresti se circula ca draq nu cred ca are legatura doar cu adormitii.

 

Nu vad de ce trebuie sa ma disper daca unu intarzie 2 secunde la semafor. crezi ca daca am un minut in plus sau in minus castig prea mult? Asta e traficul in Bucuresti si cu asta basta. Ori accepti situatia, ori iei fetze, injuri oameni si te enervezi in fiecare intersectie.

 

Eu am decis sa nu ma mai enervez cu nimeni. Si nici nu ma grabesc niciodata. Asta e parerea mea. Fiecare conduce cum vrea, dar concluzia mea este ca, chiar si grabindu-te, mai mult de 3-4 min nu castigi. Gratie semafoarelor. In schimb, draci castigi. Deci eu unul vreau pace interioara si dau la schimb 3-4 min la fiecare drum pentru linistea mea interna.

 

PS - era sa uit: singurul lucru cu care sunt de acord e bagatu-n a I-a cand se pune rosu la pietoni la intersectii. Si bagatu-n a I-a cand se pune in miscare a doua masina din fata, in cazul in care sunt in coloana si nu primul la semafor. Atat.

Edited by preda

Share this post


Link to post

da fiecare cus tilu sau de condus daca te grabesti faci magarii pe riscu si masina ta ...

 

treaba cu bacata in viteza cand se face rosu la pietoni sau vezi ca incepe sa se simte coloana cu 2-3 masini inaintea ta la fel ...

 

si acele 3-4 secude de care spui ... gandeste-te ca 3-4 secunde inmultite cu cateva masini (uneori zeci) in fata ta inmultite cu o galagie de stopuri ... rezulta multe minute in plus state pt. ca risti sa prinzi mai multe stopuri rosii si sunt multe(vezi romana) care tin cate un minut jumatate dar hai ca am dat-o destul in :o fftopic:

Share this post


Link to post

Nu e vorba doar de primul. E vorba si de al doilea, si de al treilea din coloana. Toti asteapta cate 3 secunde pana sa porneasca? De ce oare nu se poate sa plece toti o data nu stiu. Aia in Germania cum pot? :wallbanger:

 

Si in plus de ce le ia atat de mult sa bage in viteza I ? La berline mai inteleg: aia trebuie sa faca ritualul intai a II-a dupa aia a I-a ca daca baga din prima in a I-a agata...dar sunt unii cu masini mai pricopsite care hiberneaza la semafor. Bine, tot aia cu berlinele sunt maestrii la faza asta.

 

 

:o fftopic:

Edited by Zmeu

Share this post


Link to post

Oricum s-ar pleca datorita celor care sunteaza colona la stop se incadreaza prost si sint lasati sa intre/schimbe banda automat se creaza ambuteiajul existent in Buc.

Share this post


Link to post

Da asa e. Sunt prea multe stiluri de condus in Bucuresti si de asta e dezorganizare. In Germania, de ex., sunt convins ca aia pot sa fie organizati pt ca toti conduc dupa aceleasi principii.

 

Si mai e o treaba, aia nu sar imediat sa faca gura sau sa se razbune daca unu face nu stiu ce faza. Ei sunt mult mai linistiti. Nu isi bat atat capul ca noi.

 

Eu de ex, daca il lasa pe unu sa se bage de pe o straduta in coloana, ca asa e in aglomeratie, si ala din spatele meu imi da flash-uri si ma depaseste mai incolo injurand si uitandu-se urat la mine, eu ce sa-i mai zic? De fapt asta e problema: civilizatia. Asta au nemtii mult mai mult decat noi.

 

Dar acum chiar ca o dam in off topic rau de tot.

Share this post


Link to post

Nu prea ii lasa pe altii sa intre de pe stradute laterale: daca la lege zice ca ai prioritate atunci celalalt trebuie sa ti-o ofere!

Share this post


Link to post

Corect, dar cand e ditamai coloana la semafor si asteapta unu saracu sa se bage si el de pe straduta, nu trebuie sa se indure careva de el si sa ii faca semn sa se bage? Ca daca sta la prioritate, ca la lege, iese pe la 11 noaptea, cand se mai elibereaza...

Share this post


Link to post

stiai ca iexista politzai care la faza mentionata de tine il ridica pe bietul om pentru neacordare de prioritate?

Share this post


Link to post

Domnilor, sunteţi offtopic... reveniţi la subiect :-W

Share this post


Link to post

pai cred ca s-a cam lamurit treaba cu frana la stop...

 

cu privire la cei care nu te lasa sa iesi de o straduta ... au soricu gros eu daca avd ca e coloana las orice ar fi ma simt aiurea sa ma uit in ochii lui si sa nu il las mi se pare nesimtire si eventual il lasa cel din spate si te uiti in retrovizoare il vezi cum itzi bate obrazu ...

 

faza ca la dacii iti agata treapta I e pretext si io conduc dacie si mai sunt si incepator si nu am probleme dastea ... cat despre suntarea coloanei pe banda de stanga dreapta ... si eu mai fac magarii dastea dar ori le fac fara sa incomodez (rupand masina in 2 si dand peste cap consumu) ori raman cu buza umflata daca nu pot sa ma bag nu cersesc sa ma lase sa intru la loc in coloana pt. ca cei ce stau nu stau ca prostii ... si adevarat nici eu nu las pe altii ... cand faci dastea ori le faci la risc ori daca nu sta in banca ta :)

Share this post


Link to post
...cu privire la cei care nu te lasa sa iesi de o straduta ... au soricu gros eu daca avd ca e coloana las orice ar fi ma simt aiurea sa ma uit in ochii lui si sa nu il las mi se pare nesimtire si eventual il lasa cel din spate si te uiti in retrovizoare il vezi cum itzi bate obrazu ...

Pai ai doua variante:

1. Nu te uiti in ochii lui! [-X

2. Daca iti bate obrazu, pui mina pe levier si te dai jos la el! Mama lui de magar! X(

 

 

PS. Am glumit, si eu ii las sa se bage!

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

@steph @-)

In trei luni de condus ai reusit sa tragi concluzia ca stopurile masinilor oprite la semafor in fata autoturismului tau nu sunt daunatoare ochilor? Personal port ochelari cu lentile heliomate si resimt luminozitatea stopurilor.

Share this post


Link to post
stiai ca iexista politzai care la faza mentionata de tine il ridica pe bietul om pentru neacordare de prioritate?

 

Da dar daca te vede ca l-ai lasat nu zice nimic, iar daca zice este obligat sa te opreasca si pe tine ca martor, iar daca tu zici ca nu e adevrat pt. ca tu l-ai lasat e totul OK, oricum asta nu se face niciodata decat daca e foame de bani.

Share this post


Link to post
Nu prea ii lasa pe altii sa intre de pe stradute laterale: daca la lege zice ca ai prioritate atunci celalalt trebuie sa ti-o ofere!

 

 

Zmeu rau ce esti!!!!

Share this post


Link to post

Heeeeeeei, nu am zis ca eu nu las pe astia. Am zis ca nu ii las pe aia care depasesc coloana oprita la semafor sa reintre pe coloana.

 

Discutia cu astia care intra de pe stradute laterala era despre "la nemti" :thumbl: .

Share this post


Link to post

De ce tine lumea frana apasata la stop? Pentru mine raspunsul este simplu: la stop trebuie "sa-ti bagi piciorul undeva" si daca in acceleratie nu poti, in ambreaj nu este bine, mai ramane doar pedala de frana ! Asa ca, eu zic ca viitoarea mare descoperire in materia auto va fi "locul in care sa-ti bagi picioarele la stop pentru a nu mai apasa pedala de frana" !

Share this post


Link to post

mecmar> depinde de la persoana la persoana eu unu nu m-am confruntat cu problema asta sau nu m-a deranjat atat de mult incat sa imi dau seama ... dar in schimb mergand cu tata intr-o seara cu masina lui (cielo) ne-a facut un nene semn sa stingem stopurile de frana

Share this post


Link to post
@steph    @-)

    In trei luni de condus ai reusit sa tragi concluzia ca stopurile masinilor oprite la semafor in fata autoturismului tau nu sunt daunatoare ochilor? Personal port ochelari cu lentile heliomate si resimt luminozitatea stopurilor.

si eu port ochelari dar fara nici un fel de tratament al lentilelor si nu ma deranjeaza

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...