Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Motorina Euro5

Recommended Posts

Petromidia a investit 3,8 milioane dolari pentru producţia de motorină euro 5Rafinăria Petromidia va produce, din luna februarie a anului viitor, motorină la standarde euro 5, în urma unei investiţii de 3,8 milioane dolari pentru modernizarea instalaţiilor, se arată într-un comunicat al grupului Rompetrol, proprietarul societăţii.

Standardul euro 5, care va deveni obligatoriu pentru carburanţii comercializaţi în Uniunea Europeană din anul 2007, iar în România din 2009, presupune un conţinut redus de sulf, de pînă la 10 ppm (părţi pe milion).

În comparaţie, motorina euro 4, care va înlocui celelate tipuri de motorine utilizate în UE de la începutul anului viitor, iar în România din 2007, conţine de aproape cinci ori mai mult sulf (pînă la 50 ppm).

După modernizarea instalaţiilor, mai mult de jumătate din motorina produsă de Petromidia va respecta standardele euro 4, iar din februarie 2005 va fi obţinută şi motorină euro 5.

Compania a primit, la sfîrşitul săptămînii trecute, un reactor destinat reabilitării instalaţiei de obţinere a motorinei, urmînd ca operaţiunile de montaj să fie realizate de Rominserv, divizia de servicii industriale din cadrul grupului Rompetrol.

De asemenea, grupul Rompetrol intenţionează să investească, anul viitor, 25 de milioane de dolari pentru construcţia unei fabrici de acid sulfuric pe platforma Petromidia. Noua unitate va prelua gazele emise în atmosferă prin activitatea de rafinare şi le va trasforma, în urma unui proces tehnologic, în acid sulfuric.

În primele nouă luni ale anului, veniturile brute ale Petromidia, cea mai importantă companie a Rompetrol, au crescut cu 28%, pînă la 954 milioane dolari, potrivit standardelor internaţionale de contabilitate.

 

Petromidia va prelua benzinăriile Rompetrol pentru 112 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare (Petromidia) va prelua benzinăriile deţinute de Rompetrol Downstream, pentru suma de 112,6 milioane de dolari, pe care o va achita printr-o emisiune de noi acţiuni, potrivit unui comunicat al societăţii de prelucrare a petrolului remis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii Rompetrol Rafinare au aprobat, vineri, preluarea afacerilor Rompetrol Downstream, valoarea tranzacţiei fiind estimată de Ernst&Young la 112,6 milioane de dolari.

Potrivit comunicatului, operaţiunea va presupune o majorare a capitalului Rompetrol Rafinare prin emisiune de noi acţiuni care vor reveni acţionarilor Rompetrol Downstream.

Societatea de distribuţie deţine 79 de benzinării, însă operează în total aproximativ 200 de staţii, cele mai multe funcţionînd în sistem de franciză.

Rompetrol Group NV controlează 52% din compania de distribuţie, iar un pachet de 47,04% se găseşte în proprietatea Rompetrol SA (Vega).

Tranzacţia va presupune şi ca Rompetrol Rafinare să emită bilete de ordin către acţionarii Rompetrol Downstream, care vor fi achitate prin finanţare sau conversie în capital.

Grupul Rompetrol are ca acţionar majoritar The Rompetrol Group NV, cu sediul în Olanda, şi mai cuprinde companiile Rompetrol Petrochemicals SRL, Romoil SA, Rompetrol Logistics SA, Rompetrol Well Services SA, Rominserv SA, Ecomaster-Servicii Ecologice SA, Palplast SA, Rompetrol Moldova şi Rompetrol Bulgaria.

Share this post


Link to post

e.. acu tre sa asteptam motoare Diesel pe woo -uri... Am inteles ca exista un astfel de proiect.. de a se implementa un motor diesel de genul JTD-urilor ...pe Nubira... cam anul urmator... Om trai si om vedea!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...