Jump to content
Sign in to follow this  
Matizel

Revizie Matiz Neortodoxa

Recommended Posts

:o fftopic:

:) Asta imi aminteste de faza cu pietonul " Ce conteaza ca sunt mort, eram pe trecere". Referitor la postul cu etrierul, mentionez ca singurul lucru care a impedicat acel etrier sa iasa de pe disc a fost janta, de aici si zgomotul suspect auzit de mine (frecarea dintre el si roata), cum naiba sa uiti sa pui (strangi) suruburile de la etrier dupa ce schimbi placutele? E vorba de frane ce naiba. Hai ca m-am mai racorit in pic, oricum, ura mea pe mecanicii care nu-si fac treaba bine ramane, totusi exista si mecanici de incredere, totul este sa-i gasesti.

 

Si promit ca asta a fost ultimul offtopic in acest subiect.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Hai sa nu mai aruncam cu vorbe aiurea in targ.

 

Cei care va plangeti de garantie sau mai bine zis de atitudinea mecanicilor trebuie sa stiti un lucru: "Vorba dulce mult aduce" ...

 

Eu am schimbat pe garantie pana acum jumatate de masina din diverse cauze si unde m-am dus am fost tratat foarte ok. Trebuie revizuita si atitudinea probabil.

 

In alta ordine de idei daca va cumparati o masina pentru 30k km in 5 ani cred si eu ca nu aveti nevoie de garantie. P.s. e mai ieftin cu taxiul ;)

Share this post


Link to post

Apropo de mersul asta cu grija, domle, nu trag de ea, merg finutz, vreo 7000 de km pe an fac si eu cu salupa, din care cam 5000 in oras. Stresul la care este supusa o masina in oras (gropi, borduri, viraje la maxim, mersul melcului in aglomeratie) eu zic ca se pune cam de 3x kilometrii aia .

Si tot cu mersul finutz, fratilor, fugiti de loganeala ca de dracu ca numai bine nu face unui motor de 800cm cubi. Nu insist cu exemple, sunt topicuri dedicate, eu am masina luata sh, si m-am dat ceva la ea, nu am menajat-o, cel putin la urcarea in ture, nici macar in oras, in conditiile in care motorul e de 2 ori mai mare la capacitate decat un Matiz. Dar, daca-mi pica ceva, sunt 150% pe banii mei. Eu m-as gandi serios daca sa renunt la garantie, si nu cred ca as face-o.

Share this post


Link to post

Eu nu as renunta la garantie nici in ruptul capului. De ce?! Pentru ca am platit o data pentru ea (in pretul masinii) si pentru ca AM DREPTUL la ea. La Matiz nu au fost probleme mari (schimbat etrieri cu tot cu placute- faceau zgomot, telescoape spate- aceeasi problema, dar erau si cam 50% duse, amortizoare hayon- in loc sa incetineasca miscarea la capat de cursa, impingeau cu o forta de-mi era frica sa nu zboare din balamale). La asta de acum- aceeasi idee: garantie 3 ani apoi- depinde- daca tin la garantia la tabla (6 ani) o sa mai trec pe la ei pentru vreo revizie/stampila. Daca nu, vorba aia: Basca-n cap, tigara-n gura, banii mei, ma doare-n... . Sper sa mearga bine masina si acei 5-6 ani cat intentionez sa o tin sa nu-mi faca necazuri. Nu intentionez sa o modific (doar boxe pe spate i-am pus si autocolante cu chevroletclub.ro), in rest- nimic. O vreau cum a iesit din fabrica- apreciez aspectul ei original (si, de ce sa nu spun- FOARTE placut). Scumpisoare reviziile (650 ron in Bc si Is, dar ~400 in Sv- ghici unde ma duc :D ), insa absolut necesare pentru viata masinii si linistea noastra.

Share this post


Link to post

In alta ordine de idei, daca va cumparati masina pt. raliu si adrenalina, normal ca o sa schimbati juma' de masina in garantie, eventual mai dati un ban pt. garantia extinsa...

Share this post


Link to post

Sa va zic una criminala. Astazi am plecat la ora 7 chitit sa ma duc la Autonet. In drum sa o las si pe fata mea la Universitate. Grabit nevoie mare am plecat in tromba si numai intr-a doua am tinut-o maxim prin orasul asta infect superaglomerat. Pe la Armeneasca, din vorba in vorba, ma intreaba domnisoara "ai luat uleiu si filtrele" ZDRANG PAMPAM...le-am uitat acasa =)) deci in concluzie pana si universul lucreaza ca sa nu ma fraiereasca astia de la serviceurile "autorizate sa imi ia banii cu gramada"

Share this post


Link to post

Imi pare rau, pentru voi bucurestenii...

Daca vreti schimb bun de ulei cu manopera gratis, atunci veniti la Cluj. :D

 

Avem o locatie, un fel de service, chiar langa stadionul Ion Moina, care se ocupa doar cu schimburi de ulei, oameni foarte seriosi, toata lumea pe ei ii recomanda. E ceva afacere din tata-n fiu parca...

 

In fine, e bun pentru ca: daca iti cumperi uleiul si filtrul de la ei, manopera e gratuita, si e pe bune. Uitati cum a fost la mine: ulei Castrol Magnatec GTX 10W-40, bidon 4 l + filtru 1.640.000 ROL [+60.000 bacsis pentru ca fusesera super de treaba...poate am lasat chiar prea putin, dar m-am gandit ca un schimb de ulei nu e mare branza]. Atat! Nimic mai mult!

 

Schimbul a fost trecut cu kilometri exacti in cartea de service cu stampila, semnatura, totu legal. [inclusiv sticker de la service pe cutia de sigurante! :P ]

 

Inclusiv, omu' de acolo a fost destul de cumsecade sa ma sfatuiasca, ca la urmatorul schimb sa aduc un Engine Flush sa curat motorul, ca nu i-ar strica... [let's face it: pe altii ii doare undeva de masina ta...gestu mi s-a parut amabil]

 

Asa ca, haideti la Cluj! :D

Share this post


Link to post

Majoritatea magazinelor care se respecta au un service unde iti schimba gratis unele consumabile si-ti pun si autocolant cu indicatiile pt ulei. Nu e ceva singular la Cluj, asa se intampla oriunde exista retea de magazin+service si ceva respect.

AutoStefan din Piatra Neamt are asa ceva- magazine+service. Nu e ceva de elita, insa is baieti de treaba. Preturi de bun simt, manopera cu pret nepiperat, ma rog- sunt promti si seriosi. Aduc si piese la comanda (tripla dreapta-spate la Matiz a venit f repede si am avut reducere de la 110 ron la 100- fara sa insist). Nu le fac reclama, insa in oras sunt cei mai seriosi.

Share this post


Link to post

Salutare.Fun4cristi nu-mi spui si mie exact unde este minunatia asta in Cluj?Nu de alta dar in vreo 500 de km trebuie sa fac schimbul de ulei si ma hotarasem sa-l fac eu singur tocmai ca sa nu mai dau cu ochii de "maimutele" de pe la service-urile daewoo, ca tare imi strica o luna intreaga dupa ce ii vad si trebuie sa interactionez cu ei(ele;maimutele)

Share this post


Link to post

Daca faci revizia in garantie intr-un service NEAGREAT de Daewoo vei pierde garantia.

Share this post


Link to post

La mine nu e cazul de garantie ca e din 2003 izaura si am cumparat-o luna trecuta dar am tot condus cielo de-a lungul timpului si stiu cum sunt cei de la service-urile woo, de aia nu mai vreau sa am de-a face cu ei.

Share this post


Link to post
Imi pare rau, pentru voi bucurestenii...

Daca vreti schimb bun de ulei cu manopera gratis, atunci veniti la Cluj. :D

Sa fii tu sanatos ca avem si la Bucuresti :P

Share this post


Link to post

Da, avem la AmiAuto, cum incepe soseaua Bucuresti-Ploiesti, vizavi de aeroportul Baneasa. E cam ascunsa de statia de autobuze, tre sa stii de ei ca sa nimeresti in curtea lor. Cat timp se curge uleiul se mai uita pe sub ea si-ti mai trag si de roti, cum se face si-n cadrul reviziei.

Se ne intelegem, revizia e revizie, iar schimbul de ulei si filtre este schimb de ulei si filtre. Cei care se plang sunt nemultumiti pt ca deseori nu se efectueaza multitudinea de operatiuni impuse de planul de revizii astfel incat lucrarea ajunge sa semene izbitor cu un banal schimb de ulei si filtre. Si prefera sa se planga in loc sa militeze pt respectarea planului de revizii pe care chiar il pot cere de la dealer. Plus ca ar trebui sa accepte sa venim cu setul de filtre cumparate mai ieftin de la MANN, caci sunt agreate de producator.

Garantia trebuie mentinuta sa putem dormim bine, spre exemplu, daca iti faci revizia de 30k la dealer si la 55k ti se rupe cureaua de distributie ei iti vor repara motorul chiar daca in cadrul reviziei n-au verificat starea acesteia si a intinzatorului, cum prevede producatorul. O vor repara, dar nu te simti fraierul lor ca ai ramas cu masina pe bara, ti-ai stricat drumetia si ai pierdut o gramada de timp pt ca ei nu si-au facut treaba pt care tu i-ai platit la revizia de 30k? Oricum, un rau mult mai mic decat sa te scoata din garantie si sa nu-ti mai repare nimic :|

Edited by Senna

Share this post


Link to post

Marti seara dupa ce vin de la revizia de la Autonet o sa va povestesc si sper sa nu fie ceva gen "tales from the

Autonet crypt"

Share this post


Link to post

@Mircea: logic ca aveti si la Bucuresti, dar nah, n-am voie sa laud si eu Cluju cu ce are mai bun? :P

@Mengelaus: "Service-ul" asta se afla, dupa cum spuneam, chiar langa Stadionul Ion Moina, pe partea catre bazinul olimpic al politehnicii (nu spre parcul mare). Daca cunosti zona, stii ca este acolo un teren in paragina (pe care din cand in cand se mai instaleaza circul), iar pe strada pe unde trece 30ul (chiar langa teren), in statia de autobuz - directia oras - vei gasi respectivul atelier.

 

Imi cer scuze pentru explicatiile astea nonconformiste din care lipseste chiar numele strazii :D , dar mi-e rusine sa spun ca nu-l cunosc.

 

Daca inca nu iti e clar cum sa ajungi acolo, scrie-mi un mesaj si ma interesez si de strada. ;)

Share this post


Link to post

Hehehe lasa ca ai explicat fain :) .Multumesc mult am sa le fac azi o vizita sa vad ce si cum :) Poata o pun si de un schimb de ulei pe loc.O zi buna.

Share this post


Link to post
La garantie oricum se fac mofturi si pina nu impingi ceva, nu se uita nimeni la tine.

Pentru asta exista FORUM. Citesti ce-au scris altii despre experientele lor, vezi care-s aia multumiti si atunci sunt mari sanse sa ajungi si tu multumit ca ei. Parerea mea.

 

 

 

Sa va zic una criminala. Astazi am plecat la ora 7 chitit sa ma duc la Autonet. In drum sa o las si pe fata mea la Universitate. Grabit nevoie mare am plecat in tromba si numai intr-a doua am tinut-o maxim prin orasul asta infect superaglomerat. Pe la Armeneasca, din vorba in vorba, ma intreaba domnisoara "ai luat uleiu si filtrele" ZDRANG PAMPAM...le-am uitat acasa =)) deci in concluzie pana si universul lucreaza ca sa nu ma fraiereasca astia de la serviceurile "autorizate sa imi ia banii cu gramada"

Eu as zice ca esti doar uituc, iar universul incearca sa-ti aminteasca asta.

Share this post


Link to post

Gata am fost la baieti si am shimbat uleiul.Mobil 5w40+filtru 121 ron. Merci inca o data Fun4Cristi, ai avut dreptate, mosulica foarte de treaba, glumet, s-a miscat repede si mi-a trecut treaba si pe cartea de service.

:o fftopic: I-ai dat bine 6 ron bacsis, eu i-am dat 10 lei si era cat pe ce sa-si faca cruce O :) .Sau poate i-a mers mai rau azi, ..sau poate i-am dat mai mult..hmm  <img src= S">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...