Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

De Ce Nu Lacetti Diesel?

Recommended Posts

Pot sa-mi exprim o parere despre Accent crdi? Nu iti va place interiorul, sunt convins, si nu o vei lua in considerare.

 

Gand la gand. Nu imi place exteriorul, nu imi place interiorul... nu imi place nimic la ea, mai putin 1.5crdi. Daca as putea cumpara doar motorul, ar fi ok.

 

Man, nu te complica cu prostii, Get a Honda! Costa mai mult, asa si? MERITA! Parca asa imi explicai tu acum fro 3 ani cand tu ti-ai luat Kalos si eu Logan, nu-i asa?

 

Daca merita sau nu diferenta (care este ceva, nu ca diferenta intre Kalos si Logan)... si daca mi-o permit. Astea sunt intrebarile.

Share this post


Link to post
Iar eu vorbeam de dimensiuni la interior, nu la exterior ...

 

Dimensiuni mai mari la interior la motor poate...dar in rest nu. Singurul lucru bun de pe masina aia, asa cum s-a mai spus este motorul si...atat.

Din partea mea, atat despre accent, aici se discuta de masini serioase!

 

end of :o fftopic: .

Share this post


Link to post
Am fost in situatia in care am evitat la limita 3 accidente frontale cu aceasta masina. M-a surprins de fiecare data cand am franat la limita cum se comporta. Mult peste asteptari. Fara exagerare dar la 120 de km/h o opresti in mai putin de 20 de metrii. Anvelopele Hankook joaca un rol destul de important in aceasta ecuatie. Au o aderenta de invidiat atat pe carosabil uscat cat si pe carosabil ud.

 

 

Mda.. probabil cei de la Porsche sunt invidiosi rau, ei au numa 32 de metri oprire de la 100 la 0 pe frane de carbon. =)) )))

Iti spun din punctul de vedere al unuia pretentios la frane, daewoo si chevrolet nu fac frane, poti compara cu orice alta masina vrei tu.

 

In schimb, macar daewoo erau masini fiabile =))

 

Lancer 2L Sport 135 cai - iarasi f spatios, dotari sport suspensie coborata cu 3 cm din fabrica , interior de Evo (volan , bord si schimbator) ..

Are suspensii, farmec si .. cam atat. :)

Un design vechi, un motor vechi, lenes pentru capacitatea lui.

 

 

Treci sato la una japaneza daca germana e prea scumpa.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
De problemele de fiabilitate Fiat, eu le zic BASME! Am in familie o albea din primele modele, care are un rulaj de circa 50k km in 3 ani. Singura piesa care a cedat in garantie a fost un amortizor pe spate. Si la autoitalia s-au schimbat ambele "pentru ca asa e regula" Un + pentru ei. Un minus este ca trebuie sa faci programarea la service cu o luna inainte in Bucuresti.

Fiatul meu GP e mai scump decat Albeea si teoretic mai bine facut... La 700 km e in service pt o reparatie de caroserie si vreo 3 pe garantie: servodirectia electrica merge cu personalitate proprie(vreo 5 ori nu a mai pornit), o boxa spate zangane iar capacul torpedoului nu se inchide de cand am luat-o de la dealer. Nu sunt basme si o spun raspicat: sunt frumoase, au motoare net superioare celor chevy (economie, cuplu, putere, vlaga), au optiuni garla dar sunt FRAGILE si sunt mai neglijent asamblate decat daewoo-urile (aici o compar cu nubira). Cu toate acestea este o masina cu care iti face placere sa mergi si de care te atasezi f mult, are multa multa personalitate...

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Cred ca doar teoretic Andrei. Albea si Linea sunt fabricate in Tr, GP in Spania parca. Si crede-ma, am vazut muchii taioase la plastice la masini de peste 20k euro! Din pacate, calitatea asamblarilor lasa mult de dorit in cazul multor masini.

Tin minte ca citeam in urma cu ceva timp un comparativ intr-o revista frantuzeasca intre ferrari testarossa si lambo diablo si era un comentariu acolo, ilustrat de foto privind finisarile celor 2 vehicule, de te speriai.

 

Si tine cont ca exista diferente MARI de finisaje intre ce se vinde in EE fata de restul... N-ai sa vezi fiat cu tetiere spate optionale si bancheta scandura pus la vanzare un EU, ci numai in RO.

Share this post


Link to post

Mircea, o Kia Cerato nu te tenteaza? E cam la fel ca dotari cu Lacetti doar ca are si airbag-uri cortina. Nu stiu ce buget ai, dar nu sare mult de Lacetti.

Share this post


Link to post
2. Mare grija la reteaua de dealeri si service-uri: din seria decat Kia mai bine Dacia :|

 

Total de acord

Share this post


Link to post
Cred ca doar teoretic Andrei. Albea si Linea sunt fabricate in Tr, GP in Spania parca.

GP e fabricata la mama ei in Italia. Sunt super incantat de masinuta, as renunta la nubira pt GP de 65cp numai pt cum arata si cum te face sa te simti cand o conduci (masina tinereasca) DAR trebuie sa recunosc ca ori: 1. nu se mai fac masini cum se faceau odata ori 2. latinii au un stil ,,aparte'' (aceeasi pb am observat-o la citroen, pejo, reno etc).

 

Cat despre Kia: daca toti dealerii sunt precum cel din Iasi cautati altceva! Eu am asteptat 3 saptamani o masina care era in curtea dealerului, m-am rugat de ei sa mi-o vanda :-W . La sfarsit dupa completarea celor 10000 de hartii pt leasing mi-au facturat alta masina. Mi-am bagat picioarele si mi-am luat fiat (luni precontract, marti plata, vineri ridicat masina). Nu va bazati pe avioane de garantii de 7'spe ani pana nu vedeti carnetul de garantie si clauzele acestuia (magarii nu il arata inaintea efectuarii platii).

Share this post


Link to post

Maxim 17k euro DDP, pret fara negociere, pentru ca la negocierile ulterioare sa mai coboare.

KIA este intradevar de luat in seama, mai ales ca s-au orientat mult spre piata europeana prin cresterea dotarilor de siguranta. Din pacate, sfera de aceiasi hiba ca si chevy, si anume valoare de revanzare mica. In plus, reviziile la KIA sunt ca la Hyundai, adica "grase"

Share this post


Link to post

AndreiB... told ya! :P

Share this post


Link to post

Despre KIA. Am un vecin (are un cee'd) caruia i-a fost spart geamul spate-stanga. La service i-au spus ca trebuie sa astepte 3 saptamani. Cam mult... :rolleyes:

Ma intreb cum e la un lacetti sa spunem la un un reper asemanator...cat trebuie sa stai cu punga in geam? Cred ca mai conteaza si aceste aspecte maruntele.

Share this post


Link to post

Mircea, poate ca nu este chiar asa.

Nu stiu cum este pentru Fiat sau Renault sau altcineva, dar cel putin la GM, toate, repet toate masinile fabricate in Coreea de Sud si ajunse in parcul din Slovenia, pot fi vandute in orice tara din UE, sau non-UE! Nu scrie pe ele: astea merge in RO sau BG sau mai stiu eu unde.

Orice masina de acolo poate ajunge in... Romania, Bulgaria, Belgia, Franta, etc.

Cel putin, eu asa stiu!

Share this post


Link to post

Ma refeream strict la marcile europene de prestigiu.

Share this post


Link to post
spart geamul spate-stanga. La service i-au spus ca trebuie sa astepte 3 saptamani. Cam mult... :rolleyes:

Ma intreb cum e la un lacetti sa spunem la un un reper asemanator...cat trebuie sa stai cu punga in geam?

 

Eu am patit-o si am stat de sambata pana luni, ca nu am putut face dosarul casco, si am avut bafta sa fie pe stoc ... geam stg-fata lacetti (sedan).

Share this post


Link to post

"De Ce Nu Lacetti Diesel?"

 

Pentru ca a aparut Honda Civic, de-aia :mrgreen:

Share this post


Link to post

Salutare

 

Şi eu sunt în procesul de achiziţie a unei maşini noi. Iniţial am zis să nu treacă de 16500DDP pe urmă am suplimentat la 20.000DDP.

 

Am făcut un excel cu maşini/configuraţii până în 16.500 hai 17.000. Cel mai bine (faţă de ce vroiam eu) au ieşit:

- Megane - cel mai bine dotat

- Focus - echilibrat

- skoda octavia - echilibrată

- toyota corolla - ok dar un pic mai scumpă

 

Pe urmă am fost să văd... am început cu toyota moment în care am comparat cu Avensis. Mi-a plăcut mult mai mult şi sunt tentat să o iau. Avensis fiind în zona 20.000 am zis că e înţelept să o iau de la capăt să fac alt Excel să compar şi cu alte maşini. Excel nu am mai făcut de lene dar de comparat am fost să compar cu Mazda6 şi Honda Accord. Încă nu m-am decis.

 

Ataşez fişierul poate vă e util. E poisbil ca unele date să nu mai fie de actualitate aşa că verificaţi înainte.

Masini.xls

Share this post


Link to post
Ce parere iti face Opel Astra Sedan?

http://www.worldcarfans.com/2061103.004/ph...an-more-details

 

Ar trebui sa apara in toamna asta si la noi cu motorizari diesel economice si suficient de puternice gen 1.7cdti/125cp.

Problema este la ce pret apare. Si cu ce dotari. Pentru ca daca ma uit acum pe site la opel, la Astra Caravan, 1,3 cdti Enjoy, + cateva optionale, ajunge pe la vreo 16300 +tva, adica aproape de 20000 euro. In plus, sa dai 230 de euro pentru geamuri spate actionate electric suna a hotie pe fata...

 

Alx, tu ai comparat doar motoare benzinare. Noi ne intrebam de vreun dizelache :)

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

@ alexmohora

 

esti sigur ca te incadrezi cu un avensis in 20.000? socra-miu a dat 32.000 pe ea, si nu e chiar full

Share this post


Link to post
... socra-miu a dat 32.000 pe ea, si nu e chiar full ...

Scuze, cand este vorba de soacre, nu ma pot abtine !

 

Cred ca a luat pachetul Funeral inclusive.

Share this post


Link to post

Octavia II Combi Elegance PD TDI 105 CP 1.9l Manuala,250 Nm,5 trepte,EURO 4,15.578 euro fara TVA

Octavia II Combi Trend PD TDI 140 CP 2.0l Manuala,320 Nm,6 trepte,EURO 4,16.580 euro fara TVA

Sau Ford Fusion PLUS cu motor de 1.6 TDCI de 90 CP,6 trepte,EURO 4,13.100 euro fara TVA cu o garantie de 4 ANI FARA LIMITA DE KILOMETRI.

 

Mie unul mi-a placut Fusion-ul PLUS dar n-a fost sa fie vine doar pe comanda iar termenul de asteptare e de 90 zile lucratoare,poate veni si mai repede si mai tarziu,pentru mine a fost un termen foarte mare si am ales varianta Comfort care nu-i la fel de dotata dar merge pentru ce-mi trebe mie,are potbagajul mare,spatiu interior din belsug dupa parerea mea(mie si familiei mele ne ajunge),e destul de dotata,daca mai vrei cate ceva sunt pachete.

Motorul de 1.6 trage foarte bine,are un cuplu de 204 Nm,mere bine n-ai treaba in depasiri,nu stai cu sufletu` la gura,e stabila,acu` depinde de ce vrea fiecare. :rolleyes:

 

Eu as lua o Toyota Avensis sau un ML 320 CDI 4 Matic ca masina de familie daca as avea bani,pentru masina de hamalit merge foarte bine si una mai ieftina. :mrgreen:

Edited by CARABUSU

Share this post


Link to post

OFFTOPIC:

 

O vorba din folclor zice ca: "soacra trebuie sa fie ca berea, rece, pe masa, cu spuma la gura".

Share this post


Link to post

@Carabusul - ce echipare au skodele alea? Cu geamuri manuale fata spate si ac manual? Fara cas, sau sunt preturi fara tva?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...