Jump to content
Sign in to follow this  
wlaad

Acesta E Viitorul Matiz/spark?

Recommended Posts

post-4264-1175232167_thumb.jpgAcesta e viitorul Matiz/Spark?

Joi, 29.03.2007

Sursa: AutoMarket

Citadina Matiz se va innoi peste maxim un an si jumatate. Primul indiciu este noul concept de oras Chevrolet, denumit Trax.

de Mircea Mester

 

 

 

 

Salonul Auto de la New York, care se va deschide in 4 aprilie, face deja valuri in industrie. Primii care s-au aruncat in premiere sunt cei de la Chevrolet, anuntand ca vor prezenta la expozitia de peste ocean trei concepte diferite inglobate insa sub o singura linie, botezata "Urbana". Practic, Chevy va aduce in fata publicului trei prototipuri care vor prefigura masina de oras a viitorului desenate de centrul de design Daewoo din Coreea de Sud.

 

Cele trei aparitii vor putea fi votate imediat dupa lansare pe un site dedicat special acestui eveniment, urmand ca invingatorul la puncte sa fie produs in serie. Mai mult, acesta va reprezenta viitoarea generatie a lui Matiz/Spark. Este sansa publicului de a-si alege formele dorite pentru o masina care a cucerit pietele mai ales prin pret.

 

Ei bine, primul dintre aceste trei concepte se afla in fata dumneavoastra si se numeste Trax. Singurele date disponibile momentan sunt cilindreea motorului (1000 cmc, ca in cazul actualului Matiz/Spark) si culorile exterioare: Blaze Orange si Burnt Orange Mat.

Share this post


Link to post

Sper ca nu, ca e urat cu spume. :-& Si-asa s-a pierdut pe drum look-ul ce l-a facut celebru.

Share this post


Link to post

Cred ca l-au calcat cu un Tahoe :) )

Share this post


Link to post

Nope, l-au "imperecheat" cu un Freelander II!

Sau... au impartit la 3 si inmultit cu 2 si a iesit asta :)

Share this post


Link to post

Nu cred ca are vreo legatura.

In general orice salon auto de peste ocean are mai putin de a face cu interesele europenilor sau cu ce se prezinta pe la Geneva sau Paris, majoritate modelelor expuse fiind concepturi.

Apoi sursa (AutoMarket) face o legatura directa neverosimila intre Matiz-slash-Spark si conceptul American Trax cum ca acesta le-ar inlocui.

Intrebare: Se mai produce Matiz si in alta parte decat Romania? A preluat deja Chevrolet uzina de la Craiova si noi nu stim?

Personal consider ca acest concept este destinat exclusiv productiei/distributiei pe piata americana.

Share this post


Link to post

E doar un concept. Asa s-au minunat si unii cand au vazut loganu stepp :) ) Frateee ce forme si cand a aparut stai asa ca e doar break. Usor usor constructorii introduc unghiurile antiradar, urmand a fi modificata si vopseaua., :P

Hai ma ca nu e chiar urat...macar sa-l faca la craiova.

Share this post


Link to post

Macar este 4X4 ? :D

Share this post


Link to post

Mda... e urat cu "spume" :) ) insa are un "ceva interesant", cu totul altfel decat Logan care e URAT... si atat. :(

Daca ma plicitisesc de Cieloul meu, poate-l vand si imi iau o "chestie" din asta.

Dar... sa fie pe GPL... cum e si Cielo si mai nou si Matizul! :) >-

Share this post


Link to post

-e cam de SF , nu cred ca o sa fie asta , in proportie de 99% nu e asta

Share this post


Link to post

Cam uratica masinuta! Fiind concept-car sunt sanse mici sa fie scoasa pe strada in forma actuala!

Ce mi-a "placut" cel mai mult la ea sunt oglinzile... minuscule!

Share this post


Link to post

Si totusi, si spark a avut un concept...si actualul spark seamana foarte mult cu acel concept (cred ca in proportie de 90%)

Si captiva a avut un concept, si se pare ca seamana destul de mult cu acela :) >-

Mie personal mi se pare simpatic...daca ar pune si 4x4...ar fi un adevarat monstrulet pe offroad  <img src= ">

Share this post


Link to post

Voi ati trait doar in epoca mostrilor, de orice fel ? E hidoasa, aratarea. Daca-i bagi si 4x4=16, calci toate broastele care traverseaza strada.

Share this post


Link to post

E frumoooos ca doar e Chevrolet ! Doar sa nu-i puna bord pe mijloc ! :banana:

Share this post


Link to post

Sincer- nu mi-as lua- arata prea nasol. Arata muuuult mai bina Matiz 1 si 2, alaturi de Spark. O fi fost beat designeru', ca in cazul unei alte masini de la noi?

BTW- culoarea aia nu i se potriveste deloc.

Share this post


Link to post

Arata a masina de niggeri obositi care pun dvd-uri pe placutele de frana si care vor sa epateze.

Incepe sa arate frumos loganul comparativ cu hidoseniile pe care le scot astia.

Share this post


Link to post

Nu pot spune decat ca Giugiaro a facut o treaba buna cu Mati 1...Sparkul de azi aratra neterminta si ce vad mai sus ma ingrijoreaza!...Adica din rau in si mai rau!...

Share this post


Link to post

Producatorii pleaca urechea la cererea pietii. Nu pe forumul acesta auzi tot timpul de inlocuirea jantelor normale cu unele de 15-16-17" ? Asa ca, au desenat si ei o caroterie proportionala cu jantele care plac majoritatii si a iesit monstrul din poza. Demersul a fost incurajat si de oribilitatea aia facuta de Reno si cumparata in draci de catre cei care au bani doar de jante mari, nu si pentru restul caroseriei + motor.

Share this post


Link to post

E urat cu spume, la o masinuta asa de mica sa ii pui botul ala imens :spumelagura: .Si-au batut joc de saraca ce masinuta

Share this post


Link to post

Asta e "ofcutiur" sau "pretaporteu", daca facem o comparatie cu prezentarile de moda? :)

Share this post


Link to post

Ce sa faca si GM -ul saracul trebe sa castige si el bani asa ca vinde masini la prosti ! :) >-

Share this post


Link to post

Nimic mai adevarat decat ce a zis in posul 17 @tolin! Se adapteaza si producatorii la cerintele pietei! Si uite ce iese din cand in cand! #-o ! Cate o aratare din asta exagerata din toate punctele de vedere... de la jante enorme pana la aspectul general jalnic!

Share this post


Link to post

Cat se exagereaza...e totusi doar un CONCEPT. De fapt sunt 3 concepte...iar unul (castigatorul la "voturi") va fi produs. Sunt curios cum arata celelalte 2.

ps: Parca era un coleg de forum, care avea acces la informatii mai detaliate la noutatile care tin de GM. Viper parca...gresesc cumva? :scarpin:

Share this post


Link to post

Ei, hai sa nu fim rautaciosi !! Una peste alta, prototipul asta arata ceva agresivitate si soliditate.N-ar fi rau sa puna si un 4x4 ,ca la Panda,macar optional, ca sa avem de unde alege.La "fata" asta, chiar i s-ar potrivi.

Parerea mea?? Ei bine, este de o mie de ori mai frumos ca Logan-ul si ar atrage, chiar si asa, in forma asta , mult mai multi doritori de masini din clasa mica.

Sunt curios, ce va mai ramane din ce au aratat aici, atunci cand vor incepe productia de serie.Si abia atunci, vom putea spune ca-i...urit.

Share this post


Link to post
... Una peste alta, prototipul asta arata ceva agresivitate si soliditate ...

Rasturnarea sistemului de valori este evidenta, iar consumatorul musca din asta cu nesat. Pentru a justifica agresivitatea unor(a) se impune la oameni o terapie la frica prin exemplul din regnul animal, iar soliditatea se substituie imaginii. Cata soliditate poate avea un om care cumpara o masinuta din asta ? Cati de pe acest forum pot fi siguri ca au o situatie solida, chiar daca poseda o masina de 5x mai scumpa ?

Hai sa luam cazul acesta ca pe inca un exemplu al crizei de frumos prin care trece societatea (vezi tuningul la care se adauga "agresivitate si soliditate") si sa ne explicam de ce a aparut un curent puternic de restaurare al caroseriilor de la automobilele din perioada '60-'70.

Share this post


Link to post

Gusturile nu se discuta,intr-o societate de consum primeaza interesele financiare si cand este vorba de interese financiare GM sau Reno pentru mine este totuna ,ei sunt interesati doar sa-ti ia banii din buzunar si pe termen lung sa le vizitezi serice-urile cat mai des ! :) >-

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...