Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Cand logan face export toata lumea a fost de acord ca e ceva de bine, nu mai conteaza ca e cumparata doar pentru ca e ieftina,

e un succes si e un merit. Tocmai asta tinand cont mai ales de economia actuala ar trebui exploatat de marketing: pret si calitate.

Restul e evident ca sunt bani aruncati aiurea. Oricum, eu nu cred ca conceptul ala a costat mult, si nu, conceptul nu trebuie sa fie SF ci o imagine de viitor.

Edited by andreib

Share this post


Link to post
adica care e problema,uite aici se vede invidia romanului,daca era concept reno sigur ziceau toti ca e

...

auzi, uitete umpic la modelul logan steppe si la logan mcv,ai sa vezi ca au ramas destul de multe chestii de la concept pe mcv ;) ,cei cu ura asta la uni pe dacia,nu inteleg .

 

Ai auzit ca a iesit Sandero ca masina anului 2009 ? Acuma sariti cu pietre :D

Conferentiare ... de vr'o 2 pagini ma cert pe aici si spun ca in Dacia nu trebuie aruncat cu noroi din principiu, ca nu trebuie luat la misto orice poarta sigla Dacia, ca nu suport epitetele exagerate si vii si-mi zici ca eu am ura pe Dacia ?! Pai poate nu stiu eu ce inseamna masina anului, dar ca sa-mi zici ca Sandero a excelat la ceva in Romania mi se pare mult-mult, iar ca s-o scoti masina anului e cea mai mare exagerare posibila, dpmdv. Steppe si MCV-ul au in comun partea metalica a caroseriei, chestiile care au fost apreciate la Steppe nu s-au materializat pe MCV. Si n-am inteles, eu sunt invidios pe Dacia ?! Pai ce, am vreo fabrica producatoate de masini low-cost si nu stiu eu ?!

 

Adevaru e ca nu gasesc nici o diferenta intre pozele astea doua ...

post-2615-1236121000_thumb.jpg

post-2615-1236121005_thumb.jpg

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Eu vad o singura piesa comuna: sigla.

Share this post


Link to post

Da asa se pare,oboseala poate si lasatu de fumat ma facut mai irascibil :) .Scuze la toti .

Share this post


Link to post

Tolin iti propun sa-ti cumperi si sa folosesti ochelari, nu este numai parerea mea ci si a celor 3 vecini ai mei .

Share this post


Link to post

Oricum, pe tine nu te vad bine.

Share this post


Link to post
Eu vad o singura piesa comuna: sigla.

 

Eu am mai vazut inca doua : Capota motor si geamurile laterale, si daca mai caut mai gasesc :P

Share this post


Link to post

Se pare ca si altii se iau dupa Dacia-Renault :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

 

Aston Martin ar putea lansa un SUV peste trei ani

© HotNews.ro

 

Aston Martin Lagonda concept

Aston Martin a reinviat numele Lagonda, printr-un concept de SUV prezentat la salonul auto care a inceput saptamana aceasta la Geneva. Nu s-a decis inca daca va fi produs, insa daca raspunsul va fi afirmativ, SUV-ul Aston Martin va iesi in 2012. noteaza Automotive News.

 

Conceptul Lagonda e construit pe o platforma de Mercedes GL si are motor V12. Cele doua companii discuta pentru viitoare colaborari, Mercedes ar vrea sa foloseasca experienta Aston Martin in masini premium pentru viitoarele modele Maybach, in timp ce Aston Martin e interesata sa poata utiliza trenuri de rulare Mercedes.

 

Aston Martin nu a decis inca daca va introduce SUV-ul in productie, insa daca o va face va ajunge sa vanda in 100 de tari, fata de 33 in prezent. Un SUV ar fi bun in tarile unde drumurile sunt mai dificile, iar conditiile meteo sunt potrivnice multe luni din an. Rusia, China, America de Sud si parti izolate ale SUA sunt cateva regiuni cheie unde SUV-ul ar prinde, cred cei de la Aston Martin.

 

Pentru Aston Martin nu e cel mai bun moment sa investeasca in dezvoltarea de modele super-scumpe, mai ales ca producatorul a anuntat recent ca va concedia o treime dintre angajati, dupa ce vanzarile au scazut mult.

 

Aston Martin a apartinut de Ford intre 1994 si 2007, insa de acum doi ani e detinuta de fondurile kuweitiene de investitii Investment Dar si Adeem Investment si de afaceristul britanic John Sinders.

post-17-1236253534_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Sincer sa fiu daca s-ar scoate in fabricatie un Logan Steppe as cumpara unul! Chiar cred ca ar vinde mai mult in tarile din America de Sud ,Renault, daca l-ar fabrica.Revenind la subiectul cu conceptul hai sa intreb ceva: cu ce a fost mai breaz Citroen-ul ca a prezentat un concept facut dupa un joc pe calculator decat Dacia!

Nu interpretati gresit ,n-am nimic comun cu Dacia dar am sentimentul de mandrie ca sunt roman si se vorbeste si de Romania pe acolo. Si oricum Loganul nu este mai "caruta " decat un Matiz! Daca as avea de ales cu siguranta as alege Loganul!

Share this post


Link to post

Din pacate aceste probleme sunt si la Hyundai si Volvo . Este vina motorinei proaste si a sistemului CR care nu este fiabil inca .

Share this post


Link to post

Pai si la Toyota, Honda, Audi de ce nu am auzit de problemele astea?

Share this post


Link to post

Nu,nu ,este o problema mare la injectoare la Logan.Imi povestea cineva ca gasit pe masina 4 injectoare facute de 4 firme diferite. La volumul lor de vanzari din vest oare tot asa fac?Nu schimba injectoarele pe garantie?

Share this post


Link to post

Asta daca era pe masina noua, ti-au spus-o 2 vecini sau numai unul? ;)

Share this post


Link to post

Neah, din experienta proprie iti spun ca daca bagi motorina calumea nu ai probleme. Daca insa bagi Lukoil sau no-name se bulesc rapid, nu apuci sa termini motorina proasta din rezervor...

Share this post


Link to post

Nu stiu daca am mai spus, dar anul trecut am cunoscut un maniac al strecuratului motorinei in Mangalia. Tipul se ducea sa faca plinul pe la 11 noaptea si pe buna dreptate, isi confectionase o palnie cu o sita pe interior si alimenta numai cu ajutorul ei. Ii trebuia cam un sfert de ora sa faca un plin, dar masina aia avea 50 kkm (lighean 1.5 dci) si mergea ceas. Offtopic, dar adevarul e ca abia m-am abtinut sa-i zic ceva de haripioara de rechin cu leji, zarurile de la oglinda si alte chestii inutile prin masina, cum ar fi cotiera prost montata de am mers 2 km cu frana de mana trasa la 3 dinti pana cand m-am prins de ce era cam puturoasa masina(bine ca el era intr-o masina in fata mea ca ma omora, ce sa fac daca becul de la frana de mana se aprindea la al 4-lea dinte...).

Spunea ca la revizia de 30 de mii cand i-au schimbat aia filtrul de motorina au ramas cu gura cascata cat de curat putea sa fie, si l-au intrebat de unde pune motorina asa buna. Deci mitul cu motorina buna in Romania la orice pompa e busted, si el proceda la fel cu alimentatul la Aro-ul armatei cu care isi facea treaba in timpul programului, spunea ca el e responsabil daca ala nu porneste, nu santinela din postul 4...

Share this post


Link to post

http://economie.hotnews.ro/stiri-auto-5517...11-500-euro.htm

 

Apare Sandelu' dizeleanu', la un pret de pornire pentru Ambiance-u' (ala fara nimica), de 8950 de euroi si poate ajunge la 11500 de euroi pentru Prestiju' de 1.5 dci 85 CP. Intratzi j'cumparatzi!!!Moka frate... :o 500 de bulioane dacia...

 

Deci, la vara vreau sa scap de rahatu din batatura cu alura de Pejo 206 sedan si sa-mi iau si eu un hatch, ca tot omul.

Ai mei mi-au sugerat ca varianta sa dau dacia din batatura la programul rabla, sa-mi iau discountul de 3800 ron la o masina noua. Ce masina noua sa-mi iau, cand sandelu benzinar 1.6 sta in 9300 de euro? Sau mai bine imi caut Clio 3 cu 1.4 16V in vreo 7-8 mii de euro, vechi de un an si maxim 30 de mii de km? Si cu diferenta de bani fac ce vreau eu?

Share this post


Link to post

A aparut culoarea negru la logan :D .

 

Mai daca vreti sa vorbim de diesel,benzina zic parerea mea.Nu neaparat la logan ca multe marci au dieseluri comonrail.

Dieselul e ca o pitiponaca, mereu nesatisfacuta sau mofturoasa cum nu-i dai ce doreste se supara pe tine si te lasa cand ti-e lumea mai draga :P

Benzina e o fata modesta care se multumeste cu orice cadou primeste,nu conteaza cat de mic.Ea nu se supara ca o scoti la cel mai ieftin suc din oras :wub: :)

 

Se pare ca au bagat standard abs si afu ceva nou si bun :)

Ziceti ce diesel de 1.5 70 CP sau 85 CP (acesta are intercooler fata de versiunea 70) la bani aia ?Crezi ca fraieri de la dacia nu sau gandit sa stea macar cu cateva sute de euor sub concurentza.Si de la dieselul euro 4 nu au mai fost probleme cu pilitura sau infundat injectoare and shit.Ia intrebati in targ vitan de injectoare diesel o sa fiti uimiti cand o sa zica ca doar de euro 3 ca de euro 4 nu e cerere ;)

Edited by CatalinC

Share this post


Link to post

Nu-i de problema cu pilitura. Taranul roman, daca ii dai masina diesel, gaseste el motorina suficient de murdara cat sa-si faca praf injectoarele. La 1.5 dci s-au schimbat, se schimba si se vor schimba in continuare injectoare pana vor renunta marletii la a mai pune motorina de la vecinu' vaporean sau mecanic de locomotiva. Mai de ras e sa vezi cum fac asta la vreun Megane de peste 15 mii de euro, de exemplu.

 

Oricum, raman la parerea ca nu merita sa dai peste 10 mii de euro pe o dacie, oricat de economica ar fi ea. Eu asteptam de la ei sa vad Sandero Laureate la 6500 de euro, iar ei cresc preturile? Sa stea sanatosi cu masinile lor cu manere de usi tip "scorbura".

Share this post


Link to post

@Adi_Iacob: Problema principala la CR este apa din motorina, nu reziduurile. De astea se ocupa filtrul dar de apa filtrul are niste limitari... Cunoscutul tau risca foarte mult dar e treaba lui. Eu sunt trecut printr-o astfel de experienta care m-a costat 6000 de ron.

Share this post


Link to post

10 mii e mult prea mult pentru un logan/sandero, un pret corect ar fi undeva sub 8000.

Share this post


Link to post
@Adi_Iacob: Problema principala la CR este apa din motorina, nu reziduurile.

Sfat de la un vecin: recomand ca alimentarea cu motorina de la benzinarii sa se faca dimineata, motivul fiind ca peste noapte reziduriile sau apa din rezervoare au timp sa se decanteze.

Share this post


Link to post

Si apa unde se duce? Jos.Teava pentru alimentare unde este? Sus? NU,jos!

Share this post


Link to post

Tiboasca tu ai vazut vreodata vreun proiect de constructie de rezervor de motorina/benzina? Io am participat pe vremuri la constructii de benzinarii Shell.

Intre capatul tevii (teava pe care circula motorina spre pompe) si fundul rezervorului este un spatiu special lasat pentru decantare. Iar toata mizeria si apa se scurge pe la un robinet special amplasat in cel mai de jos punct al rezervorului.

Edited by hitman

Share this post


Link to post
Ce masina noua sa-mi iau, cand sandelu benzinar 1.6 sta in 9300 de euro? Sau mai bine imi caut Clio 3 cu 1.4 16V in vreo 7-8 mii de euro, vechi de un an

 

De ce nu iti iei Clio 3 nou?

Am impresia ca e mai ieftin ca Sandero.

 

http://www.serus.ro/renault/oferta_lunii.php?aut=3

 

Mi se pare prea scump Sandero asta la ce ofera, si in plus cei de la Dacia nu prea au obicei sa faca discount-uri.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...