Jump to content
Sign in to follow this  
Catalint

Mi-au Furat Masina... Ia Sa Vedeti Cum A Ajuns Acuma!

Recommended Posts

Ideea e ca lui nu i-a furat-o personal (din spatele blocului)

Masina i-a fost furata proprietarului atelierului, care nu a luat toate masurile. Si cu el se negociaza... daca dau pustii numai 2000, restul da el.

Te constitui parte vatamata in proces, ceri valoarea masinii + daune morale (Du-te la un avocat neaparat). In cazul in care te intelegi cu ei sa-ti retragi plangerea, suma nu apare nicaieri si poti cere oricat.

Seful de atelier plateste cel mai repede.

Edited by ZLI

Share this post


Link to post

Exact Zili. Masina se afla in custodia sefului atelierului, care raspunde de siguranta ei. Daca traznea atelierul, ce facea, te trimitea la Dumnezeu sa-i ceri banii pe masina arsa? Nu, platea el! Asa si acum. E problema lui!

Share this post


Link to post

Asa este. Pana la urma daca de la nenorocitii aia nu poti scoate prea multi bani actioneaza-l in judecata pe cel care e responsabil de atelier... pe proprietarul atelierului care in mod normal ar trebui sa aiba asigurate bunurile din atelier. Si sa raspunda pentru acestea.

Share this post


Link to post

Hai sa fim seriosi, doar n-o sa dezmbreze masina pt parbriz spart; 1-2 usi, aripa si prag botite. Instalatia electrica nu are nimic dupa uscare completa. Da jos scaunele+bancheta spate, apoi mocheta, spala-le pe toate. Eventual curata si interiorul usilor. Intr-o zi calda cu mult soare se rezolva toate efectele inundatiei. Asta mai bine decat s-o vinzi asa cum e, evident prost, maxim 1000E, e totusi importana impresia initiala a potentialului cumparator. Tot n-ai raspuns, motorul mai functioneaza, adica a aspirat sau nu apa?

Edited by Senna

Share this post


Link to post

masina a fost pornita azi... banii cica o sa ii recuperez duminica.. dupa ce am recuperat banii imi iau si masina.. nu o las DELOC!...

chit ca iau banii si o sa fac si masina.

chit ca imi ia 1-2-3 ani pana o fac de la A-Z tot nu le las masina!! CLAR!!!

nu vreau sa ma judec cu ei acuma

ca stau multi ani cu procese..

mai bine vad daca da banu

si daca o sa imi dea banii imi iau si masina si ii dau si in judecata :D

si le dau felia!!!

NU VA DUCETI CU MASINA LA SERVICE

SAU DACA VA DUCETI SCOATETI O PIESA SA NU PLECE CU MASINA!!!

ORICE NUMAI SA NU MEARGA MASINA!!

Share this post


Link to post

No comment!Cataline...sincer imi pare rau de tot pentru ce t-i s-a intamplat...deh asa este in Romania..mai sunt si "uscaturi prin padure"!Eu cred ca-i impuscam daca-mi facea cineva una ca asta!Oricum..sa auzim de bine si sa iesi bine din cazul asta!Mult succes!

Share this post


Link to post

Intrebare: Aveai vreun act doveditor ca ai lasat masina in acel service, sau mergeati pe incredere?

Edited by steph

Share this post


Link to post
Te constitui parte vatamata in proces, ceri valoarea masinii + daune morale (Du-te la un avocat neaparat).

 

 

Masina se afla in custodia sefului atelierului, care raspunde de siguranta ei. Daca traznea atelierul, ce facea, te trimitea la Dumnezeu sa-i ceri banii pe masina arsa?

 

Am relatat cazul unei prietene, care-i judecator. Ca sa ceri daune morale, era mai simplu daca masina era inmatriculata pe firma. In acest caz se putea demonstra mai usor ca ai fost prejudiciat de suma x de bani, pentru ca nu ai folosit masina pe o anumita perioada de timp. Se poate si ca persoana fizica, dar e nevoie de un avocat destept care sa demonstreze ca in perioada in care masina nu poate fi folosita tu ai fi castigat cu ajutorul acesteia 1000 RON, de exemplu.

 

Masina se afla in custodia sefului atelierului, daca exista acte de intrare in service. Daca nu exista, se poate apela la un martor.

 

Cam asta mi-a explicat, intr-un limbaj profesional, sper sa fi pastrat esentialul mesajului, daca am deformat ceva, juristii sa ma ierte.

Share this post


Link to post

Mai ... baietii de acolo si ala cu atelierul nu ai banii pe care ii cer eu si decat sa stau sa ma judec cu ei .. mai bine le cer 2000 plus masina

macar asa ma scot

cu 2000 alta masina

si masina veche ori o dau la piese... ori o repar si o vand ..

daca stau dupa ei 1-2-3 ani in tribunale... mai bine imi bag un bat in dos..

martori .. recurs procese..

Daca baietii au acceptat aia 2000 sa ii dea pana duminica eu ma multumesc..

si imi iau si masina..

si ei oricum o sa faca puscarie.. am scris mai sus de ce...

Share this post


Link to post

E cel mai bine asa. Ia 2000-2500 si masina veche.

Share this post


Link to post

Pui pariu ca atelierul aluia face mai mult de 2000 de euro? Ia strange-l nitel cu usa, ca sa nu zic de partile moi! Ia un prieten avocat cu tine si strange-l cu usa.

Daune poti cere spunand ca in loc sa mergi cu tico cu 5% consum, mergi cu audi cu 18% consum, diferenta ti-o pot plati ;)

Share this post


Link to post

:) ) cu audi am scos 3-4 consum :) Bucuresti Alexandira..

Oricum sa speram sa imi dea 2000 si masina :D sa ma fac si al draq sa le cer sa imi repare si masina :D ca sa pot sa o vand :) )))

Share this post


Link to post

Cataline stoarce de la ei cat poti. Aia nu sunt oameni. Nu stiu ce inseamna sa tii la o masina, nu mai spun de mila :(

Share this post


Link to post

frateeeeeeeee . nasol rau . si eu lucrez in service dar asa ceva nu sa pomenit ,cu toate ca si la noi sunt specimene care fac pe soferii meseriasi si le mai zgarie .oricum nu-i lasa cere despagubiri la greu. e munca ta. multa bafta

Share this post


Link to post

Imi pare foarte rau pentru ce ai patit, Catalint, e ceva indezirabil, insa cred ca exagerezi putin, la fel si multi altii care au postat...

 

...

daca achita 2000 nu le mai dau nici masina.. am sa imi retrag plangerea ca au furat-o

dar o sa ramana cu inca 2 chestii nasoale

1: au mers fara permis

2: violare de domiciliu ( asta a depus patronul atelierului ) a depus ca nu lucrau cu acte legale..

 

a)In primul rand, odata ce ai facut plangerea pentru FURT, rezolvarea ei ramane de competenta organelor de cercetare penala, iar cand cercetarea ia sfarsit, rechizitoriul intocmit de procuror este inaintat judecatoriei. Nici in cursul cercetarii, nici in cursul judecatii nu-ti poti retrage plangerea, judecatorul decide daca au fost sau nu vinovati si in ce masura. Paguba creata este altceva, de asemenea si daunele morale.

b)Pentru violare de domiciliu in schimb, patronul isi poate retrage plangerea, cu consecinta impacarii partilor, cu sau fara plata unei sume. Daca nimeni nu a formulat PLANGERE PREALABILA pentru violare de domiciliu, faptuitorii nu pot fi trasi la raspundere pentru aceasta infractiune.

c)Pentru conducere fara permis, fara discutie plangerea ta nu are nicio legatura. Daca sunt suficiente dovezi, ei vor raspunde indiferent daca esti de acord sau nu, mai ales ca in cazul conducerii fara permis, partea vatamata NU ESTI TU.

d)Raspunderea patronului (din categoria "raspunderea comitentului pentru fapta prepusului") este antrenata doar cu 2 conditii (mai sunt si alte conditii, dar lipsa uneia din cele 2 de mai jos e suficienta ca sa nu fie cazul):

-respectivii sa fi lucrat cu forme legale in momentul in care s-a intamplat intamplarea

-fapta sa fi avut loc intrun moment in care angajatii erau la lucru, intro actiune in legatura cu munca lor (adica sa fi lovit masina IN SERVICE, in timp ce lucrau la ea etc.) sau cel putin sa fi avut acordul expres al patronului pentru orice alta actiune...

Deci poti sa-ti iei gandul de la banii patronului.

 

... Se poate si ca persoana fizica, dar e nevoie de un avocat destept care sa demonstreze ca in perioada in care masina nu poate fi folosita tu ai fi castigat cu ajutorul acesteia 1000 RON, de exemplu.

 

guru, in mare parte are dreptate prietena ta judecatoare.

Pentru a-ti completa un pic cunostintele: avocatii dau un examen de admitere intrun barou (deci nu orice absolvent de drept e automat avocat, cum cred unii), examen care printre altele e foaaarte dificil si nu-l trece orice mucos. E adevarat ca unii avocati nu-si fac treaba cum trebuie, din indolenta sau lipsa de practica, dar asta nu inseamna ca exista avocati prosti si avocati destepti :rambo:

 

@ceilalti: nu-l mai tot impulsionati pe om sa faca, sa dreaga, spuneti-va parerea si atat, eventual dati sfaturi constructive. Nu mi se pare normal sa omori cand ti se fura, iar cei in cauza isi vor primi pedeapsa cu varf si indesat prin zilele de inchisoare, mai ales daca luam in calcul ca au o varsta la care multi fac prostii de genul asta.

 

Back @ catalint: daca se poate, ia banii cat mai repede si zi saru'mana, ca oricum daca ramai si cu masina si cu 2000 euro, vei avea mai mult decat ai avut anterior evenimentului. In legatura cu ce a zis Soran, pot sa-ti spun ca are perfecta dreptate, odata ajuns dosarul in fata judecatorului, singura varianta sa-ti mai recuperezi banii este prin sechestru asupra bunurilor vinovatilor (si aici nu intra bunurile parintilor, daca sunt majori) sau prin veniturile lor lunare, care ma cam indoiesc ca vor fi suficiente, acolo unde se duc ei...deci iti recomand cu caldura sa mergi pe "mica intelegere", si asta cat mai repede, pana nu apuca sa se informeze si ei cat de cat.

 

Later edit: ce naiba cauta topicul asta la sectiunea "tuning"??? E adevarat ca masina a fost putin "modificata", dar cred ca mai degraba isi gasea locul pe alta sectiune, "diverse" etc.; bine ca nu a aparut direct la "piese auto din dezmembrari" :wallbanger:

Edited by th3_grimreaper

Share this post


Link to post

Sunt pe deplin de acord cu th3_grimreaper, si spun asta ca unul care lucreaza in domeniu (avocat). Incheie o intelegere cu ei, este si interesul lor pentru ca repararea prejudiciului pe care l-au cauzat constituie o circumstanta atenuanta pentru ei si se poate retine la individualizarea pedepsei. Propune-le o suma care sa te multumeasca, poate fi chiar peste valoarea masinii dar nu cu mult, si daca sunt de acord, poti da o declaratie in fata notarului ca prejudiciul a fost recuperat(ca masura de siguranta pentru ei), iar tu vei da o declaratie in fata organelor de ancheta prin care sa precizezi ca nu te constitui parte civila in cauza, prejudiciul fiind recuperat.

 

Succes!

Share this post


Link to post

Daca tot suntem la capitolul "incadrari juridice", normal ar fi ca in speta de fata sa se retina si infractiunea de distrugere din culpa (daca sub aspect subiectiv faptuitorii nu au actionat cu intentie ci din culpa; in cazul in care ucenicii "au dorit" sa ajunga cu masina in rau se schimba datele problemei)....Am intervenit cu aceasta sugestie deoarece, am inteles ca masina a ramas cam sifonata dupa plimbarea facuta in acea noapte.

Drept urmare, eu zic ca avem un concurs de infractiuni unde intra (pe langa infractiunile enumerate) si distrugerea din culpa!

Hai sa auzim de bine!

Edited by law

Share this post


Link to post

Asa. Si se cumuleaza? :D

Share this post


Link to post

Ce sa se cumuleze maica?

Creste dosarul ca aluatul :) )

Edited by law

Share this post


Link to post

Anii de parnaie =))

Share this post


Link to post

Nu se cumuleaza, se contopesc pedepsele si se executa cea mai mare, dar asta nu cred ca il ajuta pe Catalint...

Share this post


Link to post
Nu se cumuleaza, se contopesc pedepsele si se executa cea mai mare, dar asta nu cred ca il ajuta pe Catalint...

 

 

 

Ii "ajuta" in schimb pe ucenici :) ) ...asa, ca alta data sa nu mai faca!

Edited by law

Share this post


Link to post

Poate ajuta la negociere. Chiar daca nu se aduna, pedeapsa se poate duce spre maximul celei mari, ori asta .. le trebe spus.

Share this post


Link to post

Tommy, ai pus punctul pe "i" =D>

Share this post


Link to post

In curand, prin noul Cod penal, pedepsele se vor cumula aritmetic si nu juridic ca pana acum, daca am retinut eu bine (asta inseamna ca se vor aduna...va dati seama ce pedepse ar putea lua cei doi, pentru cele 4 infractiuni? - e adevarat ca pedepsele, luate individual, vor fi ceva mai mici prin diminuarea minimului si maximului special, dar per total eu cred ca pedepsele efectiv aplicate vor fi mai mari)

 

...iar in prezent, dupa contopire se poate adauga si un spor la pedeapsa cea mai mare.

 

@law: ai fost pe faza cu distrugerea din culpa, mie mi-a scapat :> (avand in vedere si ora la care am postat), si pana la urma, aceasta infractiune este singurul temei pentru care Catalint are dreptul la despagubiri, intrucat prejudiciul initial (masina - care constituie obiectul infractiunii de FURT) a fost recuperat, iar restul prejudiciului preconizat (avariile aduse masinii, precum si despagubirile izvorate din lipsirea de folosinta a masini - si, daca vreti neaparat, si daune morale :-? ) va putea fi recuperat DACA infractorii vor fi gasiti vinovati de distrugere din culpa si DACA partea vatamata se constituie parte civila cu vreo suma si DACA instanta nu micsoreaza aceasta suma (in cazul asta cred ca judecatorul va solicita o expertiza tehnica auto, iar avariile totale nu au cum sa ajunga la 2000 euro, din ce am citit si din poze) si DACA executorul judecatoresc va avea DE UNDE sa scoata aceasta suma din patrimoniul celor 2...

Deci, repet, e mai bine pentru Catalint sa-si ia banii acum, cat mai repede, si sa lase latura penala in grija celor insarcinati cu instrumentarea ei.

 

PS: intentia, fie directa fie indirecta, e cam greu de probat intr-un asemenea caz...ar insemna sa se probeze ca faptuitorii au urmarit avarierea autovehiculului, ceea ce ar putea rezulta numai din declaratiile lor. De praeterintentie nici nu poate fi vorba :) )

Edited by th3_grimreaper

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...