Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Accidente... vazute sau suferite

Recommended Posts

Semnalul se vede in partea a doua, nu? Dar nu vezi si stanga, nu ai de unde sa stii daca sunt sau nu averii.

 

Nu cred ca pe banda 1 aveau loc amandoi, nu inteleg de unde ai tras tu concluzia asta. Dar se pare ca si Matizul a crezut la fel si uite ce a patit.

 

Apropo, vezi ca in zona aia sunt doua benzi largi care se transforma din cauza celor care fac stanga in 3. Asta insa nu iti da voie sa depasesti prin dreapta.

 

@aztec, le-ai cam ametit putin :) Cel cu linia rosie nu e matizul si traiectoria betonierei e cam... asa cum ai vrea sa fie :)

Share this post


Link to post

e.. nu ma procep la desen in paint..

inca un cadru studiat dupa grila din fata, unghiuri.. inde se vede ca betoniera este in schimbare de banda fata de masina din fata sa...

post-67-1144745901_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Exact cum spune si Satori ...se transforma da nu in 3 benzi ci in 4 ca se foloseste si linia de tramvai ca banda :) )

Ce ati vazut voi in film ...ma refer la acel nor de praf se intimpla frecvent acolo ...si accidente au mai fost acolo dar nu asa de artistice :) )

Share this post


Link to post

Eh nu! Am vazut cu ochii mei Landcruiser care a lovit o dacie papuc in portbagaj, asta a pivotat si i-a ars una peste popul Landcruiserului. Sa vezi ce derutat era ala din Toyota. Nu intelegea cum si-a spart stopul. Ala din Dacie ametise de tot :D

 

Aztec, betoniera nu urmeaza linia trasa de tine. Dimpotriva, incearca sa 'scape' de Matiz, face stanga.

 

 

PS: Ma dau batut, gata. :uff:

Share this post


Link to post

:) ) oricum apreciez ca amandoi avem "spiritul competitiei" si al contrazicerii in sange. Dar cu fizica aia tot m-ai "atins" :P . Anyway s-au vazut punctele diferite de vedere. Daca filmarea era din alt unghi, era altceva, oricum procesul etapei e mic, copil , insa aia au n unghiuri si tot se cearta :) ).

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

De parcă nu ar fi fost de ajuns... iată şi capturile mele!

 

În prima (frame-ul 174) se vede clar zic eu cum betoniera rula pe banda 2.

 

Legat de ”depăşirea pe banda 1”. Iată ce zice la :

 

Depăşirea

 

Art. 45. - Depasirea este manevra prin care conducatorul unui vehicul îl devanseaza pe un altul, aflat în mers sau imobilizat, daca prin aceasta se trece peste axul longitudinal al drumului sau peste marcajul de separare a sensurilor de circulatie.

Art. 46. - (1) Depasirea se efectueaza, de regula, pe partea stânga.

 

(2) Depasirea vehiculului al carui conducator a semnalizat intentia si s-a încadrat corespunzator parasirii sensului de mers spre stânga se face prin partea dreapta daca între el si acostamentul drumului exista spatiu suficient pentru efectuarea acestei manevre.

 

Aşa că dacă un vehicul merge mai repede pe bada 1 decât unul de pe banda 2 asta nu se consideră a fi depăşire. Matizul NU a depăşit pe dreapta pt că NU avea pe unde dacă betoniera s-ar fi aflat pe banda 1.

 

Presupunem că: matiz banda 1 betonieră banda 2 şi mai apare o bandă între cele 2. Betoniera se bagă pe banda asta deci nu ar fi avut cum să intre peste Matiz. Deci cade şi teoria cu lăţitul şoselei.

 

 

 

post-2381-1144749610_thumb.jpgpost-2381-1144749628_thumb.jpgpost-2381-1144749658_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Am zis ca ma dau batut, ma dau. Ai dreptate. (Dar inverseaza si tu imaginile alea sau deseneaza masina altfel ca macar sa nu zica oamenii ca sunt mioritic)

Share this post


Link to post
Dacă era logan, fiind mai lat ieşea mult mai rău (ar fi lovit bordura şi cred că s-ar fi răsturnat)!

 

Matizul nu e vinovat. Nu avea de unde să apară în dreapta paralel cu betoniera decât dacă betoniera mergea în aşa fel încât să lase loc (mijlocul drumului) sau era pe banda 2 şi pe urmă a trecut pe banda 1 ca să depăşească maşinile de la semafor.

nu am zis ca e vinovat!! am zis ca a gresit...putea sa il lase pe betonistu ala sa mearga pe toate benzile...daca asa a invatat el ca se conduce...iar legat de oglinzi panoramice si mai nush ce shmecheriide oglinzi... sunt degeaba puse acolo daca nu le foloseste...macar sa le plieze sa fie mai aerodinamica betoniera...

Share this post


Link to post

"...putea sa il lase..." chiar crezi ca ala vroia sa vada care are tabla mai tare? se intampla zilnic sa dau de berbeci cu gandirea asta cand eu merg cu "putin" peste limita legala si ei gandesc cum ca eu o sa ii las, ce naiba asta e gandire de taximetrist... legea romana nu tine cont de viteza inca asa ca "beliti ochii"...

 

on topic: nici eu nu cred ca matizul avea pe unde sa se bage prin dreapta betonirei daca aceasta era pe banda 1, si cel mai plauzibil pare varianta in care betoniera il "agata" pe matiz si datorita vitezei mari a matizuluii nu il "proiecteaza", pt ca matizul nu e lovit de betoniera care mergea mai tare ci din contra el este agtat de partea stanga, de aici si virajul fortat al acestuia spre stanga...

Share this post


Link to post
Şi semnalul intermitent dreapta al betonierei?

 

Semnalul intermitent este cel de avarie care se aprinde la o franare de urgenta. Betoniera este dotata cu ABS pe puntea fata si cu sistem de asistare la franarea de urgenta EBS care actioneaza la o anumita valoare a fortei de franare coroborata cu senzorii rotilor. Mai au si alte masini, ca doar betoniera este "scula" nu cea din reclama cu Doreleee!! Si daca esti atent vei vedea ca roata se invarte pana in ultimul moment, doar cabina se ridica foarte putin ceea ce denota calitatea franelor betonierei.

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post

Probabil repet ce au mai spus si altii, dar din cat se vede in filmuletz ... as zice ca:

Matizul venea pe prima banda, mai repede decat betoniera. Betoniera s-a hotarat brusc ca este mai sanatos sa ocoloeasca coloana de la semafor prin dreapta si fara sa se uite pe prima banda ... s-a urcat pe Matiz :( . Vinovat "legal": soferul de pe betoniera. Vinovat ... din puctul meu de vedere: soferul de Matiz ... nu faci depasire prin dreapta fara sa-l tragi de urechi pe ala mare de pe banda 2 (un claxon scurt ... un flash ... ceva acolo sa vada ca vii si tu pe langa el). Eu cel putin ma feresc sa depasesc utilaje pe partea dreapta ;)

 

Rezultatul ... soferul Matiz-ului s-a nascut a doua oara :D

Cam asta e tot ... parerea mea.

Share this post


Link to post

Vanatorule deja incepi sa incurci treburile.

Nu a zis nimeni ca e vinovata betoniera ci conducatorul acesteia care nici dupa 50 m nu a observat ca a acrosat o masina.

Si acum pe bune : chiar nu e numai o problema cu ochelarii :D

 

P.S Nu v-as dori sa fiti in locul celui cu matizul si sa gasiti la politie doi domni ca satori si safari hunter :D

Share this post


Link to post
P.S Nu v-as dori sa fiti in locul celui cu matizul si sa gasiti la politie doi domni ca satori si safari hunter :D

 

Ovi_jer ai ceva impotriva organului?

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post
"...putea sa il lase..." chiar crezi ca ala vroia sa vada care are tabla mai tare? se intampla zilnic sa dau de berbeci cu gandirea asta cand eu merg cu "putin" peste limita legala si ei gandesc cum ca eu o sa ii las, ce naiba asta e gandire de taximetrist... legea romana nu tine cont de viteza inca asa ca "beliti ochii"...

 

Vinovat "legal": soferul de pe betoniera. Vinovat ... din puctul meu de vedere: soferul de Matiz ... nu faci depasire prin dreapta fara sa-l tragi de urechi pe ala mare de pe banda 2 (un claxon scurt ... un flash ... ceva acolo sa vada ca vii si tu pe langa el). Eu cel putin ma feresc sa depasesc utilaje pe partea dreapta

 

la asta ma refeream...

Edited by ga!nusha

Share this post


Link to post

Nu prea as vrea eu s-o zic, dar Ovi_jer ma sileste s-o fac. Am suferit si eu destul din cauza sloganului de pe sosele:"Tonajul face legea". Este foarte probabil sa fi fost asa, nu contest. Nici nu au trecut macar 2 luni de cand un profesionist m-a acrosat cu zambetul pe buze" Bey cu masina straina, daca o vrei intreaga fa partie ca-mi bag...!!". S-a ales cu 3 luni suspendare, insa abia am scapat cu oglinda putin atinsa.  <img src= (">

Asta e. Aici insa , mie cel putin mi se pare ca si Matizul isi are partea lui de vina si inca una de 51%. Punct si ma opresc aici cu dezvoltarea unui subiect care a aprins prea tare spiritele. :dizzy:

Share this post


Link to post

Ar fi important sa aflam verdictul politaiului care va da dovada de reparare a stricaciunilor. Merita mers la sectia respectiva si intrebat "Matiz vs. Basculanta, stiti ceva?" =))

 

@steph Hai ca vin la tine acasa sa te urechez, pai asta mai e vreme de gume de iarna? Macar zi-ne si noua exact unde ai avut incidentul ca sa fim cu ochii in 4 cand trecem pe acolo! Sper ca nu tot la iesirea din pasajul Obor spre Dimitrov :D

Share this post


Link to post

Man cauciucurile de vara stateau linistite pe la bunicamea, mi-a fost lene sa ma duc sa le iau :( .

 

Acum am pe masina toate cele 4 cauciucuri de iarna, si in depozit doar 2 de iarna :( deh, 2 la gunoi dar pana la iarna cumpar altele.

 

Groapa e pe bulevardul ala care coboara de pe podul baneasa si merge spre Stefan cel Mare, aproape de omv.

 

Sa zicem ca in felul asta mi-am pus si eu gumele de vara pe masina =))

Share this post


Link to post

Ala e Bd. Aerogarii si se continua cu Barbu Vacarescu :) >-

Share this post


Link to post

Intrucat Alezz era destul de suparat din cauza masinii, m-am decis sa-l urmez in suferinta  <img src= ("> . Aseara un Pathfinder a virat stanga in fata mea la 4 metri. Bineinteles ca strada era dreapta, nici urma de curba. Rezultatul: exceptand stopul din spate-sdreapta si portiera spate-dreapta, se recunoaste ca a fost masina privind din dreapta doar prin faptul ca e de tabla si se vede ca a fost vopsita.

Conducatoarea vehicolului scapase jos telefonul mobil si s-a aplecat sa-l caute... :wallbanger: De aia e doar Pathfinder, sa poti scapa telefonul, si sa te invarti o ora dupa el... Abia la Candiano l-a gasit. Stat sase ore, pana la patru dimineata...

 

Bafta mare, sa nu aveti parte d'astia! :lavolan:

 

Cu stima,

Costel

 

P.S. - stie cineva ce service mai de Doamne' Ajuta are decontare cu Allianz?

Share this post


Link to post

Ma,ce pusca mea s-a deschis sezonul de accidente...ca eu de cateva zile numai amator level vad pe strazi si soferi de duminica(femei la volan) X( .Ce dracu s-a spart teava cu prosti???

Share this post


Link to post

@Alezz.

Pai daca se vand bine "cutiile de pudra, ruj, si posetute" marci consacrate... Ca altceva nu fac cu masinile...

A, ba da. Lovesc pe altii, ca sunt prosti si nu se opresc cand trec ei pe strada, sa le admire "cutia". Pentru asemenea specimene, drumurile din Capitala iubita sunt bune, nu mai trebuiesc lucrate.

 

Cu stima,

Costel

Share this post


Link to post
P.S. - stie cineva ce service mai de Doamne' Ajuta are decontare cu Allianz?

Mitmotors are decontare directa cu Allianz si lucreaza bine ,pt constatare trebuie sa mergi la sediul de pe DN1 vis-a-vis de SellGross ,iar pt reparatii daca nu vrei acolo te trimit ei la celalalt service de la Pta 1MAI .

Share this post


Link to post

Ai grija cu Allianzu asta ca sunt cei mai cretini de pe piata asiguratorilor...stii cum e,cand dai bani ti se iau cu amandoua mainile,cand e sa dea ei bani gasesc nu stiu ce lege care ii avantajeaza...doar e firma lui Tiriac un specimen la fel de zgarcit si parsiv ca si Copos.

Share this post


Link to post

Am vazut ieri la stiri pe ProTV masina fostului fotbalist Gabi Popescu, un Ferrari negru cumparat doar de cateva ore care a luat foc pe autostrada Bucuresti-Pitesti in data de 10 aprilie.

Din primele cercetari reiese ca s-a scurs ulei din cutia de viteze pe esapamentul masinii care s-a aprins din cauza temperaturii.

Daca are cineva pozele cu intamplarea asta rog sa le puna.

Ce parere aveti?

http://www.gandul.info/2006-04-11/masina_ferrari

Edited by MariusZMC

Share this post


Link to post
P.S. - stie cineva ce service mai de Doamne' Ajuta are decontare cu Allianz?

 

 

Serviceul ALL-Cars din Frumusani,il recomand cu caldura,lucreaza suuuuuper bine!

 

F multe masini de la Allianz se duc acolo.

 

Constatarea de dauna o poti face la sediul din Baneasa sau la Mercede Benz de pe Vacaresti (aici e mai lejer).

 

Nu recomand MIT Motors,mie mi-au schimbat parbrizul la Cielo si mi-au zgariat plafonul si nu au pus suficienta solutie si intra apa in masina!!!!!!

 

Eu am constatat pe pielea mea ca sunt incompetenti!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...