Jump to content
Sign in to follow this  
zack

Chevrolet Captiva

Recommended Posts

Si? Ce verdict i-ai dat testului? Fuse manarit sau nu?

 

Io zic ca fuse ca nu a luat 6 stele!

Share this post


Link to post

Eu nu am avut încredere în acest test. De la bun început ştim că acest ncap a fost apanajul unor automobile franceze , producători care au şi sponsorizat dealtfel creerea acestor încercări.

Mă lasă rece şi indiferent.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Si acum ai?

 

 

PS: Ptiu, cum arata laterala masinii. La fel se intampla la toate SUV-urile?

Share this post


Link to post

Ihi, si io cred la fel. La fel cum credeam ca e sfarsitul lumii la eclipsa.

Sau ca 9/11 a fost provocat de extraterestrii.

Share this post


Link to post

:o fftopic: 5 stele in segmentul asta o sa vedem, cand o sa faca "le createur d'automobile" un model :osanale:

Manarit?! Asta poate ca nu, dar uitete la noul Chrysler Voyager. Ala a fost SIGUR :osanale:

Share this post


Link to post

Clar manareala! Am vorbit io cu un "manechin" d-ala si mi-a zis ca defapt n-a avut nimic dupa test, a si iesit la o bere cu colegii din Captiva =))

 

Deci ca sa pricep eu bine, defapt trebuie sa ne uitam la alea cu putine stele, cele cu multe nu-s bune, nu?

Share this post


Link to post

Da, e pe dos. Daca are multe stele, inseamna ca vezi multe stele.

 

 

PS: Alx, tu stii de fapt ce masina e asta, nu? :) Nu zic ca-s manarite, dar trebuia sa iasa bine, altfel plangea Opel :)

Share this post


Link to post

Eu stiam ca exista un SUV care are 5 stele, e posibil sa ma insel, dar am auzit la o emisiune ... nu dau nume sa nu se considere reclama, masina este Subaru Tribeca

Share this post


Link to post

(oarecum offtopic)

Dl. Zack - sorry ca sunteti dezinformat. Daca ati fi avut curiozitatea sa accesati site-ul cu pricina poate nu ati mai fi vorbit asa din auzite. Exista in acest moment 3 suv-uri care au 5 stele: BMW X5, Volvo XC90 si VW Touareg.

 

Si pentru ca lucrez in research, cred ca nu va dati seama cine este EuroNCAP si ce fac ei de puteti sa sugerati ca ar fi afiliati companiei Renault (sau francezilor).

 

O simpla analiza statistica ne va arata faptul ca sunt destul de multe marci de alta origine decat cea franceza care au masini de 5 stele (VW, Volvo, Saab, Toyota, Fiat, Alfa Romeo, Ford, Honda, etc)

 

Iar faptul ca americanii fac masini mai proaste decat europenii este deja un fapt dovedit. Ce-i drept, sunt si mai ieftine, insa ieftineala asta este datorata unor factori.

Share this post


Link to post

HA HA HA

Zack nu mai citii printre randuri, daca te uiti cu mare atentie vezi ca Chevy Captiva sta destul de rau la protectie pasageri si sofer, ia priveste cu atentie la noul SantaFe care sta mai bine sau la Touareg care sta exceptional.

Prezentarea facuta de cei de la EuroNcap este foarte buna dar trebuie citita cu mare atentie, de exemplu X5 are 4 STELE in primul test iar in Iunie 2003 primeste 5 stele pt "seat belt reminder" pai e strigator la cer sa primesti 5 stele pentru asa ceva, Q7 are un singur punct mai putin decit X5 dar 4 STELE =)) ))))))))

 

@SATO, la SF nu se stramba usile dupa impact :P

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Dragilor nu va mai uitati atat la stele euro cap spart...conduceti prudent...si rugati-va la Dumnezeu sa nu suferim si sa ramanem cu sechele dupa vreun accident ca si la 10 stele daca are masina daca ti-e destinul sa mori apai nu poti scapa cu toate stelele de pe cer

Share this post


Link to post

Asa zici tu, eu sincer ma simt tare bine cind stiu ca am 4 stele :D

Share this post


Link to post

@28fun

Daca NCAP ar fi atat de profesionisti ar publica un studiu statistic adevarat care sa dovedeasca legatura intre stelele lor si siguranta reala a masinii. Panarama suedeza publicata pe siteul lor este mai mult decat amatoare... nu numai ca trage datele de par ca sa scoata concluzia, dar nici macar nu i-a dus capul sa analizeze o situatie in care stele NCAP ar avea semnificatia maxima... au ales impactul masina masina care anuleaza jumatate din avantajele unei masini cu multe stele (deformarea controlata a masinii sigure, care protejeaza in egala masura si pasagerii celeilalte masini). Chiar daca legatura exista, studiul lor din start ar subestima-o...

 

O alta dovada de amatorism sunt unele comentarii de genul "la un impact mai puternic ar fi cedat", referitor evident tot la o coreeana. "La un impact mai puternic" ar fi cedat si un tanc Abrams sau o locomotiva de la electroputere :D . Genul asta e comentarii e clar adresat gospodinelor si nu unor tipi care se ocupa pe bune de siguranta.

 

La Kalos "au uitat" sa puncteze piuitoarea de centura... desi o are in toate versiunile.

 

Eu am pe de o parte dubii legate de profesionismul lor .. nu sunt neaparat rau-intentionati insa.. naivi .

 

Pe de alta parte, am dubii ca testele lor pot masura efectiv siguranta. Bateria de teste ar trebui sa fie mai variate (mai multe unghiuri de impact, mai multe viteze) in asa fel incat sa fie imposibil "optimizezi masina pentru test" fara sa iasa cu adevarat si mai sigura.

 

Si "testul de siguranta" NCAP uita complet siguranta activa... care dupa parerea mea este mult mai importanta decat cea pasiva. O frana care reduce cu 20km/h mai mult viteza de impact face cat 5 stele de-ale lor... Oare cat ar costa sa ia si asta in calcul?

Share this post


Link to post

Ideea e urmatoarea: euroncap e o organizatie mare, unde lucreaz o gramada de oameni si unde se invart o gramada de bani. fac testarile astea de o gramada de timp si pana acum s-au bucurat de sprijinul majoritatii fabricantilor din lume. Metodologiile de testare au fost dezvoltate in mai multi ani si dupa o gramada de teste, pentru a asigura o mai mare obiectivitate si pentru a evalua mai bine siguranta pasiva.

 

Mai mult, unii constructori si-au inclus in reclame stelele de la euroncap (si nu au fost numai francezi, a fost si Fiat, si Honda, Mercedes, chiar si Dacia in comunicatele de presa). Daca nu aveau incredere in EuroNCAP

 

Acum noi, o adunatura de internauti "specialisti", unii fara a lucra deloc in domensiul auto, apucam sa criticam modalitatile de testare a acelora si sa ii facem amatori, diletanti, etc...Mai mult, fara a fi intrat macar odata intr-un labotator de testare ne apucam sa facem sugestii de parca ne-am pricepe de-o viata.

 

Bine ca suntem noi destepti si aia o adunatura de fraieri care ciocnesc masinile.

 

Pe bune mai fratilor, voi va dati seama cum suna unele chestii pe care le spuneti!.

Share this post


Link to post

Tu iti dai seama cum ar fi sa caracterizezi toti oamenii dupa defectele tale sau calitatile tale ? Daca la un contabil, prima caracteristica este prudenta, la un om de stiinta trebuie sa fie indoiala. Nu stiu de ce, dar aceasta organizatie a adoptat siguranta fara acoperire a francezilor.

Share this post


Link to post

Completare:

 

Sa nu o luam personal, insa e o caracteristica a noastra (a romanilor) sa ne pricepem la toate si la nimic.

 

Personal lucrez in cercetare (de piata) si vad zilnic cum o multime de directori care habar nu au ce inseamna ala market research se apuca sa isi dea cu parerea in cel mai neferici chip cu putinta despre o serie de probleme pe care nu le stapanesc deloc.

 

Revenind la subiect:

1. Chevrolet Captiva dupa parerea mea are un rezultat meritoriu, fiind o masina moderna. Faptul ca exista si un Opel Antara pe aceeasi platforma poate fi o explicatie de ce a fost clasat peste media celorlalte masini Chevrolet

2. Daca euroncap nu ar fi fost o chestiune obiectiva, sunt convins ca ar fi fost contestat de unii producatori in mod public si cel mai probabil ar mai fi aparut alte organisme de testare care sa ofere o obiectivitate mai ridicata. Totusi, nu a aparut nimeni...Mai mult, unii au tinut cont de sugestiile euroncap, si-au modificat masinile si le-au adus pentru o retestare. De ce oare?...

Share this post


Link to post

Si guvernul Romaniei e o organizatie mare unde lucreaza o gramada de oameni... gramada :D Valabil si pentru ONU.

 

Eu am dat minim 3 argumente punctuale care ma face sa ma indoiesc de competenta lor si de cat de semnificative sunt testele respective... si am mai pus si o intrebare legata de siguranta activa la care inca nu am primit un raspuns. Discutam bazat pe argumente sau atacam reputatia vorbitorilor? Mi-ar placea sa imi fie spulberate argumentele si sa recunosc "da, domnule, tipii sunt cu adevarat profesionisti si pot avea incredere in ei".

 

@28FUN

Imi permit sa te parafrazez.. "fara sa o luam personal... am intalnit o groaza de cercetatori de piata care habar n-au de mecanica, care probabil se pricep la statistica insa nu se obosesc sa citeasca un raport (menit practic sa le dea dreptate) insa care isi dau cu parerea despre chestii pe care nu le stapanesc deloc. Insa asa sunt romanii, se pricep la toate..."

 

.Mai mult, unii au tinut cont de sugestiile euroncap, si-au modificat masinile si le-au adus pentru o retestare. De ce oare?...

 

Cum te ocupi de market research, la intrebare asta probabil ai putea raspunde singur cu lux de amanunte ;) In plus o parte a raspunsului ai dat-o in postul anterior ;)

Edited by mr_

Share this post


Link to post
Mai mult, unii au tinut cont de sugestiile euroncap, si-au modificat masinile si le-au adus pentru o retestare. De ce oare?...

Pentru marketing, pentru cei care n-au lucrat intr-un institut de cercetare pentru autovehicule, care nu stiu ce-i acela un stand de incercari, care n-au facut o masuratoare in viata lor, care nu stiu cum arata un buletin de incercari, care nu stiu ca viata exista datorita hazardului si ca moartea este cea mai certa stare (entropie zero), dar care citesc reviste scrise de ziaristi fara cea mai mica calificare in domeniul auto.

 

28FUN > daca tu n-ai lucrat in domeniu, de ce vorbesti in numele altora, nu-ti este teama de penibil ?

Share this post


Link to post

mai eu nu am facut decat o observatie, zic eu de bun simt, prin care spuneam ca nu avem noi calitatea de a ne pronunta asupra obiectivitatii metodelor de testare euroncap si mai mult, nu avem calitatea de a face sugestii "pertinente" pentru imbunatatirea lor pe motiv ca nu ne pricepem. (a se obserrva ca m-am inclus si pe mine aici)

 

totodata, am mai spus ca in conditiile in care nu ne pricepem, este aiurea sa facem speculatii nefondate despre "aflilierea" euroncap la diversi producatori auto.

 

si ca sa ii raspund si lui "mr" legat de siguranta activa, cu precizarea ca sunt niste parari personale:

 

1. evaluand nivelul de siguranta pasiva - putem avea o politica obiectiva de testare si evaluare a fiecarei masini. practic aceleasi teste sunt aplicate uniform atat in cazul unui Audi A8 cat si in cazul unui Logan.

 

2. sistemele de siguranta activa sunt f multe (pornind de la deja banalul ABS si terminand cu sistemul Pre-Safe de la Mercedes, sistemele radar care permit pastrarea unei distante constante fata de masina din fata, sistemul Line Assist - acopera unghiul mort, EFU, ESP, etc etc). In momentul in care evaluezi comportarea unei masini in curbe, la franare, etc - calificativele vor fi influentate de prezenta sau absenta unui asemenea sistem. Invariabil, masinile mai iefitine vor avea un rating mai prost in timp ce cele mai scumpe un rating mai bun. De asemenea, e posibil chiar acelasi model sa aiba un rating diferit in functie de nivelul de echipare. Consecintele ar fi:

a. o zapacire completa a consumatorului ( cu 100.000 de ratinguri si o procedura complicata)

b. abia atunci vom putea vorbi de lipsa de credibilitate si de o abrambureala totala dpdv metdologic

 

In plus, majoritatea revistelor auto realizeaza teste de siguranta activa, masurand comportamentul dinamic al masinilor, astfel incat poti sa iti faci o idee destul de clara despre cum se situeaza un anumit model.

 

Si un ultim argument: voi credeti ca cei de la euroncap nu s-au gandit la siguranta activa?

Recomand o lectura a paginii http://www.euroncap.com/content/answers/faqs.php poate se va face ceva lumina...

Edited by 28FUN

Share this post


Link to post

Riscam sa intram intr-o polemica care pana la urma nu ajunge nicaieri... Fara a-i acuza de reavointa sau de a-i baga pe toti care lucreaza acolo in aceeasi oala, pot face totusi niste remarci indiferent de calificarea pe care o am. O sa incerc sa le pun in ordinea importantei.

 

1. Primele doua puncte din linkul respectiv pus de 28FUN, cele mai importante, sunt "sustinute" de studiul suedez care merita citit atent... mai ales partea cu cifre si cea de-a doua "extrapolare" a datelor (nu cea referitoare la corectia maselor, ci cealalta, referitoare la numarul de accidente nedeclarate, scoasa absolut din burta). Baietii au introdus concluzia in ipoteze, chestie care nu se accepta nici intr-un articol publicat in Analele Universitatii din Faurei.

In plus, cum spuneam si in linkul anterior, statistica e prost aleasa... o eventuala corelatie siguranta - stele NCAP e din start subestimata.

Diletantism.

Masinile sigure au probabil scor bun la NCAP. Reciproca ramane de demonstrat, pe mine personal studiul suedez nu m-a convins deloc. E atat de greu sa se ia niste date de la societatile de asigurari si sa se faca altul?

 

2. Unele masini sunt testate de organisme diferite si obtin rezultate diferite. Asta e deja o dovada ca procedurile de testare verifica doar o mica particica din ceea ce inseamna "siguranta" in general. Rezultatele unui test cu adevarat stiintific ar trebui sa fie reproduse in orice laborator din lume... cu crashtestele nu suntem inca acolo.

 

3. Siguranta activa e la fel de masurabila in kg-m-s si mult mai ieftin de testat. Da, s-ar putea ca masinile mai scumpe sa fie mai sigure decat cele mai ieftine.. poate. NCAP masura siguranta sau sa asigura "conditii echitabile"?

Oricum, unii isi fac reclama (de ex Citroen, incurajand uneori un comportament la volan idiot) pentru siguranta activa desi nu a fost testata riguros de nimeni. Acum si revistele auto au ajuns autoritati stiintifice?

 

4. Sa evaluezi siguranta unei masini dupa doua teste mi se pare o pretentie exagerata. E ca si cum ai da un examen de latina si unul de mecanica ca sa evaluezi competenta unui inginer... uneori surprize pot aparea chiar daca ii vezi intreaga foaie matricola.

Recunosc ca punctul asta e doar o parere personala pe care nu tin musai sa o argumentez.

 

5. Mai apar si micile "scapari" care ii descalifica ca profesionisti... pacat de cei destepti dintre ei daca altii publica prostii.

 

Eu sper sa fim noi sanatosi si cu capul pe umeri incat sa nu fim nevoiti sa testam niciodata pe propria piele reproductibilitatea masuratori facute de NCAP.... :)

Share this post


Link to post
... mai eu nu am facut decat o observatie, zic eu de bun simt, prin care spuneam ca nu avem noi calitatea de a ne pronunta asupra obiectivitatii metodelor de testare euroncap si mai mult, nu avem calitatea de a face sugestii "pertinente" pentru imbunatatirea lor pe motiv ca nu ne pricepem ...

Pai, exact aici sta pretentia ta (de bun simt): atat timp cat rezultatul unui test al acestei organizatii nu este altceva decat o opinie, tu vii sa negi dreptul la opinie al oricui, ca sa nu mai zic de dreptul la indoiala ! Daca testele de siguranta pasiva au devenit o noua religie a industriei auto de buget redus, in care opinia (unicitatea) vine sa se substituie adevarului stiintific (repetabilitatea), eu nu neg dreptul fiecaruia sa creada ce il face pe el fericit, fara a-l suspecta de vreo lipsa de competenta (calitatea) intr-un domeniu. Confuzia de termeni in care a fost adus se va spulbera, din pacate, la prima experienta dramatica traita si nu relatata. Dar intotdeauna mai exista o sansa, fie ea si cea de pe urma...

 

PS astept cu nerabdare prima transmisie in direct, la care, cel scapat miraculos dintr-un accident mortal, va aduce multumiri testului facut la sus-numitul institut si publicat in sus-numita revista care l-a orientat catre masina care i-a salvat viata dintr-o coliziune semi-frontala, cu un alt vehicul de aceeasi masa !

Nu m-ar mira sa observ pe polita din spate a masinii, o cartulie proaspat cumparata, dar, din pacate, necitita inca, purtand titlul banal de A Brief History Of Time. Deci, mai exista o sansa !

Share this post


Link to post

Dacă-mi este permis să am şi eu o opinie!!....Se pare că rezultatele acestor teste euroNCAP sunt totuşi recunoscute de TOŢI producătorii auto şi deci mi-aş permite să cred că ăştia - producătorii adică - se cam pricep la ce fac ei în fiecare zi... Şi dacă ei recunosc şi iau de bune testele ăstora nu înţeleg de ce ne-am pune noi semne de întrebare...Mă rog acum na, om fi şi în teste specialişti da' noroc că ăia de la euroNCAP n-au auzit de noi!!!... :tongue:

Share this post


Link to post

Sunt recunoscute cand vine vorba de marketing si cand rezultatul le e favorabil.

Ai vazut tu vreodata Opel sa se laude ca masina lui a ajuns a III-a la nu stiu ce concurs de "masina anului" (de parca anul ar conduce)? Nu. Acum se lauda cu Corsa de nu mai pot.

Share this post


Link to post

Pai e logic asta...

 

Cum ar fi sa faca Chrysler o reclama: Cumparati acum, pentru soacra Dvs. noul Voyager. Numai 1.5 stele. Prietenii stiu de ce! :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...