Jump to content
Sign in to follow this  
laurentziu83

Montare Detector Radar La Clio

Recommended Posts

Chit ca n-are ce cauta topic-ul asta aici, am zis ca poate intereseaza pe cineva ceva idei.

 

Ieri am montat detectorul de radar (Bel Express 795) la plafoniera la Clio. A durat cam o ora toata mestesugareala, acum as face-o in 25 de minute.

Pentru inceput am scos ventuzele de pe rama de fier, apoi am indoit rama la 45 de grade aproximativ.

Apoi am scos plafoniera, am detasat mufa si am decupat din marginea de la partea dinspre spatele masinii o parte cat sa incapa pe latime lamela ce intra in detector. Am decupat toata marginea, nu am intrat in corpul plafonierei.

Pentru cine nu stie, plafoniera de Symbol este identica cu plafoniera de la Solenza, doar ca este plasata la 45 de grade. Cand voi vinde masina, ii voi lua o plafoniera noua. :D

post-79-1169228272_thumb.jpg

Apoi am luat priza telefonica si am legat la firul rosu si la firul verde dinauntru alte 2 fire. Daca difera culorile, normal se folosesc cele 2 contacte de la mijloc de la mufa. Polaritatea va diferi in functie de cum va va mufa firul meseriasul de la magazin.

post-79-1169228320_thumb.jpg

Am pus o poza cu o priza telefonica din casa, deoarece nu aveam camera digitala la mine cand am montat detectorul.

Dupa ce ati legat cele 2 fire, montati cablul telefonic intre detector si priza telefonica, apoi verificati circuitul si aflati cu aceasta ocazie care fir e de plus si care e de minus. Eu, ca sa verific, am saltat capota si am legat firele la baterie si am vazut care si cum va fi legat. Dupa ce terminati de verificat (adica veti face detectorul sa functioneze), demontati cablul telefonic si legati priza telefonica la mufa de alimentare a plafonierei. Mufa de alimentare se poate demonta, aici va va ajuta intuitia si aveti grija cum umblati cu mufele de acolo. Normal se va lega firul de plus al prizei telefonice la firul rosu al mufei plafonierei, iar firul de minus se va lega la firul negru.

post-79-1169228312_thumb.jpg

Dupa ce ati facut legaturile, va trebui sa introduceti priza telefonica in spatiul din spatele plafonierei, in capitonajul masinii. Pentru aceasta va trebui sa demontati clemele de prindere a parasolarelor, pentru a capata un spatiu de manevra cat de cat. Aici e mai greu, intrucat clemele de prindere a parasolarelor sunt cea mai tampita inventie frantuzeasca de la montarea delcoului jos (vezi oltcit) si pana acum. Pentru demontare, dupa ce scoateti suruburile, va trebui sa fortati in fel si chip clemele, pana le veti scoate, deoarece ele se deformeaza. Daca aveti vreo sansa sa va cumparati altele noi, atunci o puteti face, ele vor trebui reparate-remodelate la remontare. Eu le-am refolosit pe cele vechi, asta e.

Dupa ce reusiti sa introduceti priza telefonica (nu inainte de a cupla la ea cablul telefonic, iar celalalt capat sa-l lasati in exterior), remontati clemele de prindere a parasolarelor la locul lor, verificati sa nu fi cazut piulitele de strangere din ele si apoi strangeti bine.

Acum scoateti in afara cam 8-10 cm din cablul telefonic, introduceti partea unde erau inainte ventuzele (de la clema detectorului)

post-79-1169228263_thumb.jpg

in spatiul dintre capitonaj si rama de plastic de la plafoniera, in asa fel incat sa se potriveasca cu decupatura de la plafoniera, introduceti mufa de alimentare a plafonierei si apoi plafoniera la locul ei si verificati functionarea acesteia. Apoi trageti de clama detectorului putin inspre jos, introduceti detectorul in ea, tinand butonul de clama apasat, si impingeti detectorul pe clama cam 1-2-3 gradatii, avand grija sa nu preseze prea mult pe geamul plafonierei, dar nici sa fie in pericol de a cadea. Apoi se introduce mufa de alimentare si gata.

Maine pun si poze la montajul meu, nu cred ca s-a inteles mare lucru doar din povestit.

La Clio, plafoniera este alimentata de un contact ce se intrerupe dupa 20 de minute de la scoaterea cheii din contact. Intrerupand plafoniera, se va intrerupe si detectorul, deci se exclude riscul de a se descarca bateria cand se uita detectorul pornit. Cand se introduce iar cheia in contact pe prima pozitie, sau se descuie masina din alarma sau inchiderea centralizata, contactul este alimentat din nou, pana cand te sui iar in masina detectorul isi va fi terminat deja self-test-ul. In plus, fata de alimentarea clasica de la bricheta, detectorul nu va mai fi stresat de taierile repetate ale alimentarii generate de miscarea cheii in contact sau de pornirea motorului. El va sta pornit tot timpul cat este cheie in contact si inca 20 de minute dupa aceea.

 

La sfarsit, totul va trebui sa arate cam asa.  <img src= ">

post-79-1169228304_thumb.jpg

 

Pentru eventuale nelamuriri nu ezitati sa ma intrebati, la fel si daca vreti pozele in 1600x1200 (fara resize adica).

 

 

Am ales acest loc de montaj deoarece detectorul meu are un difuzor destul de slab, fiind greu de auzit din locuri mai ascunse. De asemenea, nu am vrut sa-l montez pe bord, cum ar fi fost cel mai simplu, deoarece nu vreau sa fie prea vizibil si nici sa nu-l uit montat si sa ma trezesc cu masina sparta. Din pozitia unde e acum, se vede destul de greu din afara. In plus, am oroare de fire prin masina care se balangane si care imi ocupa bricheta.

Share this post


Link to post

Mie mi se pare că i-ai redus mult din eficienţă. In plus, cred că nu mai detectează deloc dacă "te ia" din spate.

Share this post


Link to post

Pentru ca la laurentiu este o solutie "definitiva". Il poate lasa acolo fara probleme. La tine este totusi vizibil. Eu am adoptat o solutie de mijloc (este deasupra parasolarului).

Share this post


Link to post

Pui si-o poza?

Share this post


Link to post

Cand o sa fac. Oricum, nu se pune pe masinile la care rodajul se face pana la 7kkm.

Share this post


Link to post

Vroiam sa vad cum se observa afisajul.

Adunam material didactic de la cei mai buni ;) Las ca la unii nu se termina nici la 40 de mii =))

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

S-ar putea sa ai dreptate cu afisajul. 995 are un... bot mai ciudat si se vede foarte bine, la altele, mai ales daca fisajul e 'grafic', nu stiu daca se mai observa ceva sau nu. Bine, depinde si de inaltimea plafonului si de plafoniere. La mine este un unghi de 45gr intre privirea mea si orientarea detectorului.

 

PS: Masinile se dau la soferi. But it takes one to know one. ;) Papa2 inca mai plange dupa excursia cu tine :) )

Share this post


Link to post

Multam de informatie, asta ma interesa.

Off-topic:

Ca tu ii fi blandetea intruchipata :) Ce-a tras saracul meu Cielo de la tine n-a luat in viata lui de la nimeni :) )

Ma rog.. exceptie.. eu, dar nu se pune, ca eu o faceam in scop nobil, curatam injectoarele, deci stiam ce fac :mrgreen:

Si la papa2-ul Ilenei trebuiau curatate, macar preventiv #-o

Edited by Tommy

Share this post


Link to post
Mie mi se pare că i-ai redus mult din eficienţă. In plus, cred că nu mai detectează deloc dacă "te ia" din spate.

Din eficienta nu i-am redus, nu prea mult, oricum. Cu el montat acolo ma indepartam de radar. A barait inca vreo 5-600 de metri, eu eram pe contrasens, pe un drum cu scuar si linie de tramvai pe mijloc. Dupa aceea intram in intersectie cu sens giratoriu, nici nu era drum perfect plan, etc. Daca e sa te ia din spate, e suficient sa porneasca radarul cand se afla la 10 metri in spatele meu, si atunci nu mai conteaza daca am doar un led de semnal aprins sau palpaie toate ca disperatele.

Cum a zis si Sato, la mine e o solutie definitiva, imi place sa aranjez toate in asa fel incat sa nu ma incurce in nici un fel. Parasolarul il folosesc destul de des, si nu vad cum as fi putut sa-l montez acolo in asa fel sa mai fie functional si cand rabat parasolarul.

In plus, pentru alte feluri de montari, imi trebuiau si alti suporti din fier, ce necesitau ceva munca in a-i produce.

Camp de vedere are suficient intre oglinda si plafon. Pot sa iau jucaria de acolo, dar nu aia incomodeaza, orice s-ar spune. La VW il am montat tot in spatele plafonierei, dar sub capitonaj, trebuie sa demontez plafoniera si sa bag mana pe acolo sa ajung la el, dar nu puteam, deoarece are difuzorul mic (un nenorocit de buzzer) si nu s-ar fi auzit. La scos buzzer-ul afara nu ma bag, daca asta imi propuneti, deoarece asa am prajit un Cobra 6060, adica nu mai detecta absolut nimic dupa asta, nu stiu daca de la asta a fost, eu oricum nu mai incerc, mi-a ajuns o experienta dintr-asta.

In plus, bagat in capitonaj, n-as mai fi avut acces la butonul de volume/mute, sa scot butonul in afara n-as fi facut-o, exact din acelasi motiv pentru care n-am scos difuzorul. Eu in madularele detectoarelor nu mai umblu.

Avantajul la detectoarele bagate in capitonaj este ca nu ti-l fura nimeni de acolo.

Ca sa nu mai zic ca stickerul de sub detector (cel cu seria, numele, codul de bare, etc) acopera unul dintre suruburi, deci papa garantie si papa 430 de lei cat m-a costat detectorul in total.

Puteam sa-l montez la parbriz, pe grila de dezaburire. N-am vrut, deoarece e mult prea vizibil, nici nu vreau sa aiba vreun motiv politaii sa se ia de mine si nici sa nu-mi fac griji daca l-am uitat montat. Nu mai vorbesc ca sta direct in bataia soarelui vara si a aerului cald de la climatizare iarna. Am strambat o caseta uitata pe bord la matiz (de a trebuit sa demontez casetofonul sa o scot apoi, nu mi-am dat seama din prima) asa ca nu-i de gluma.

Unde sta acum este destul de greu de vazut din afara, trebuie sa te apleci. Oricum nu-l las montat acolo, din principiu.

Apoi alimentarea de la bricheta. Pe mine ma enerveaza sa am bricheta ocupata, nu ca n-as putea sa folosesc o bricheta clasica in acest caz, dar ma pricep cat de cat sa leg 2 fire si la o masina ai de unde, nu-i nevoie sa te folosesti de singura priza din masina.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...