Jump to content
Sign in to follow this  
daniel24

Benzina In Ulei

Recommended Posts

 <img src= ("> AM cumparat si eu un matiz de vreun an masina are ceva peste 300mii km a fost taxiu de cind o am daca am facut vreo 10mii cu ea da numa probleme cu ea si tot ce schimb iar se strica . am segmentat motorul am schimbat chiulasa da nu apuc sa merg si sa ma bucur de putini cai putere ca iar cade ceva la ea.Am schimbat uleiul daewoo 5w-40w si ma mincat in ... sa ii pun si aditiv slick50 am facut vreo 600km si vad ca la relanti se aprinde becu la ulei turata nu avea nimic nu se simte nimic diferente motoru mere normal dar uleiul e varza e prea subtire si o inceput sa il arunce afara pe la semeringuri.Acuma am pus ulei de petrom 20w-40w sa vad daca il strica iar ...voi ce credeti ca sa intimplat in motor

Share this post


Link to post

Citeste si pe aici:

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=10003

 

Nu-ti inchid topicul, pt ca nici cel de mai sus nu-ti e de mare ajutor si poate ca ai intr-adevar o problema.

Totusi incearca sa mai pui si semne de punctuatie prin mesaje... eu unul l-am citit de vreo 3 ori ca sa inteleg ceva. Ca sa nu mai zic ca nu prea vad legatura intre mesaj si titlu.

Si in general, un mesaj care plictiseste si enerveaza cititorul are mai putine sanse la raspuns! ;)

Share this post


Link to post

Salut,

 

Ca sa fiu cinstit pana la Dumnezeu...eu unul nu prea inteleg care este de fapt problema.

Nu inteleg de unde ai dedus ca este uleiul prea subtire??? :scarpin:

Faptul ca ai pus ulei 20w-40w nu este o decizie prea inteleapta. Eu zic sa il dai jos si sa pui ce trebuie. Nu cred ca vrei sa afli cine pe cine strica: uleiul strica motorul sau invers ? [-X

Du-te cu masina in service si fa-i o revizie cum trebuie pt. ca din cate spui ai probleme cam mari cu motorul ...si as putea sa fac pariu ca si cu altele de prin zona motorului.

 

Nu cred ca doar din ceea ce ai spus ar putea sa te ajute cineva de pe aici.

Si cam are dreptate NFS: in textul tau curg cuvintele ca dintr-un robinet uitat deschis.

 

Numai bine

Share this post


Link to post
....voi ce credeti ca sa intimplat in motor

Motorul tau trebuie revizuit cap-coada. Probabil, daca zici ca nivelul la ulei e bun, ca pierde ulei pe la cuzineti si scade presiunea din circuit. O alta probabilitate ar fi ca ai probleme cu pompa de ulei, dar e o problema foarte rara. Daca ti se aprinde becul la relanti nu mai merge cu ea asa.

 

Aditivii de obicei ingroasa uleiul, nu-l subtiaza ... Asa ca sfat, daca totusi cumparati o masina "muncita", cand faceti o reparatie, atunci neaparat cand inlocuiti o piesa revizuiti tot ansamblul acelei piese, altfel nu faci nici o treaba. Exact ca la tine, ai bagat segmenti, dar trebuie sa-l dai iar jos sa verifici vibrochenul (zic eu).

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post
post-5803-1166992108_thumb.jpgda aveti dreptate am scris in graba mesaju ala. SCUZE. totusi miroase a benzina fumu pe esapament. Mecanicu care mi-a segmentat motoru acuma o zis ca e posibil ca din cauza aditivului(care in timp ce se depune pe piesele in miscare stringe motoru) nu mai avea putere putere eu l-am turat oleaca si o fi crapat un segment si scapa compresie in baia de ulei. Am pus ulei mai eftin si gros sa vad diferentele.DACA IL SUBTIE SI PE ASTA CE E DE FACUT.MERSI

Share this post


Link to post

Ai verificat compresia in cilindri ?

Cum poate un aditiv sa "stranga" motorul!? Astea sunt exprimari de mecanic de dacie care, probabil, iti vinde gogosi pt. a-si scuza munca prost facuta.

 

Parerea mea este sa pui un ulei bun (5W-40). Eventual baga-i si un Motor Flush inainte de schimb. Nu mai baga alti aditivi! Lasa-l asa si urmareste-l.

Share this post


Link to post

@daniel24,

Tehnic nu e recomandat sa-i bagi alt ulei decat 5W, insa daca era vara, poate puteai sa-ţi faci de cap si sa-i bagi pe riscul tău pt scurt timp si 20W, insa acum iarna daca doresti sa nu faci varza total motorul, scoate urgent acel ulei afară, spala motorul, si apoi mai vezi ce mai e de facut. ( mai ales că la tine la Neamt iarna nu-i ca la mine la Mangalia, sau cum zicea cineva, "iarna nu-i ca vara" :) ) ).

Masina e o masina destul de uzată, iar cand ti-ai dat acceptul sa o cumperi la 300 mii Km, ti-ai asumat si riscul de a sta mai mult prin servis decat la volan.

Asemeni tie, am avut si eu un matiz cumpărat la SH, inainte de a-mi lua Tico, si pot zice ca am avut aceleasi probleme. Cand am cumpărat-o, avea ulei romanesc in ea, nici macar nu era cu "W", era ulei simplu, si după ce parcurgeam max 20 la 30 Km cu ea se aprindea in bord martorul de ulei, iar mai nou, după ce opream motorul imi mai ramanea uneori aprins martorul de ulei in bord.

Solutia pe care am aplicat-o a fost sa o vand foarte repede. La tine s-ar putea sa fie una din următoarele cauze:

1. ulei prea gros si de aici toate problemele care decurg, incepand cu o ungere defectuoasă si terminand cu incapacitatea pompei de ulei de a crea presiunea necesară in carterul motorului pentru a inchide sonda de ulei si a stinge martorul.

2 sonda de ulei defectă, merge in salturi,

3. candva cineva imi spuse-se ca matizurile facute in 2000 sunt importate, si mai majoritatea au o problema specifică de genul: - la filtrul de aer parcă, există o sondă care dacă are acei elementi murdari, duce la acea problemă cu martorul de ulei aprins. ( Daca gresesc rog sa ma contraziceti).

4. vorba despre aditiv e basm, el nu e decât un ulei mult mai calitativ decat ai bagat tu in motor si nu i-a facut decat bine la motor. ( desi iarna nu sunt recomandati aditivi care ingroasă uleiul)

Edited by gelumitu

Share this post


Link to post

La rece fumul miroase insuportabil a benzina,dar dupa ce se incalzeste isi revine.Uleiul 5w-40w il pierde il consuma nu-mi mai permit sa pun ca e scump.Si toti zic ca uleiul daewoo e prost. Am sa incerc ARAL

Share this post


Link to post

Citeste topicul despre uleiuri la matiz si apoi alege. In momentul de fata Aral este o alegere foarte proasta pentru motoarele daewoo...

Share this post


Link to post

mersi pt sfaturi e bine cind mai asculti si parerea altuia care totusi e alta decit a lui nenea mecanicu

Share this post


Link to post

Eu iti sugerez sa gasesti un alt ''nea mecanic'' urgent. Unul care sa stie cu ce se mananca motoarele moderne.

Share this post


Link to post

Daca motorul consuma ulei ar fi mai evident la pornirea la rece, cand fumul ar trebui sa fie albastrui si sa miroasa a ulei si nu a benzina. Ce ma mira este ca ai pus ulei 20W40 si nu 15W40 cum permite manualul, ca n-ar fi fost considerabil mai scump. Ingrosarea deliberata a uleiului corespunde cu a propriului obraz cand vrei sa vinzi masina, altfel te pacalesti pe tine. Mecanici si uleiuri de Dacie, ce sa mai zicem. Macar afla cum stai cu linia de arbore, verifica daca ti se aprinde becul de ulei la relanti dupa 5-10km parcursi cu uleiul recomandat. Ca sa stii cum sa actionezi.

Share this post


Link to post

@Senna, scrie in manual ca motorului de matiz îi este recomandat uleiul 15W40 ??, fiindcă eu stiu de altceva, care trebuie sa fie mult mai fluid decat ar trebui sa bag eu la TICO (10W30), si anume 5W30 ????. 15W40 parca e recomandat de manualul olticitului, desigur pt olticit. :-?

Share this post


Link to post

Uleiuri recomandate Matiz conform manualului: 10W30, 5W30, 15W40

Share this post


Link to post

@Senna, desi nu cred ca 15W40 e recomandat matizului, spune-mi te rog ce castig ar avea daniel24 dacă ar baga ulei 15W40 si nu 20W40, ambele nu sunt nici măcar semi-sintetice, iar despre vascozitate, e mare la ambele.

În plus uleiurile 5W... şi 0W... sunt recomandate pentru unele motoare cand temperaturile sunt sub -15 grade C(pentru a reduce mult frecarea la prima pornire cand motorul este rece), iar pentru alte motoare mult mai moderne, sunt recomandate tot timpul, intrucăt au canalizaţii / orificii de ungere foarte fine, iar folosirea unui ulei neadecvat ar duce la infundarea lor.

Pune te rog o copie xerox a paginii din manualul matizului unde recomanda uleiul 15W40, si totul va fi ok, nu de alta, dar poate vor fi mai multi posesori de matiz care citind aici pe forum vor pune cu toţii ulei 15W40 in matiz ca e mai eftin si vor da faliment ceilalti producători care fabrica doar 5W sau 0W... :) )

Share this post


Link to post

pina acum doar 5w30 daewoo am folosit dar cred ca e prea subtire si io in ultima vreme am mers doar pe distante scurte sau s-o fi busit si altceva si nu-mi dau seama (sper sa nu fi crapat vreun segment) acuma mai vad ca pe vasul de expansiune in interior s-a depus o usoara negreala uleioasa de la ce o mai fi si aia??? Uleiul asta prost pe care l-am pus vas ca arata bine. O mai las in probe sa vad cum se mai comporta si ce modificari mai apar in functionarea lui.

Share this post


Link to post

Pai iti zic eu ce ''modificari'' apar... lipsa ungere sau ungere insuficienta la axa cu came, gripare axa cu came; ungere proasta la segmenti, uzura mare; infundarea sorbului de ulei.

Negreala din vasul de expansiune poate proveni de la necuratarea pieselor demontate si remontate sau garnitura de chiulasa montata prost.

Share this post


Link to post

eu cred ca a strins bine chiulasa cind am segmentat motoru ca eram si io acolo posibil ca garnitura de chiulasa sa fie proasta nu pot sa stiu.DA din cite stiu io arborele cu came sta in ulei deci are cu ce se unge. oricum pompa ulei se forteaza restul Dumnezeu cu mila.

 

Foloseste majuscula la inceput de fraza/propozitie.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Si cum ai tras tu concluzia ca a strins bine chiulasa?

Share this post


Link to post

Probabil la fel cum a tras concluzia ca axa cu came se unge stand in ulei...

Share this post


Link to post

Se aduc la noi in tara niste garnituri de chiulasa foarte proaste care costa intre 13 - 18 RON. Au mare atractie la cumparatori, dar in 2-3 luni se duc. O garnitura buna costa minim-minim 25 RON.

 

@daniel24: Cel mai bine pentru chiulasa este sa fie stransa cu cheie dinamometrica respectandu-se valorile din manual. In cazul tau, decat sa mai pierzi timpul cu uleiul, cred ca trebuie dat motorul jos, rectificat vibrochenul, pus cuzineti noi si cam atat ... Mai bagi vreo 5 milioane, dar faci un lucru ca lumea, caci cu uleiul asta mai strici si altceva ...

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

mecanicu asta zicea ca a mai facut vreo 10 motoare de matiz inaintea mea, chear si el are matiz si asta imi da impresia ca totusi le are. Cu garnitura de chiulasa aveti dreptate un lucru eftin nu tine deloc. DAR aceiasi garnitura am vazut dar cu preturi exagerat de diferite. INTERESUL este sa isi vinda piesele si noi care nu cunoastem cumparam.

te duci in 2 3 magazine piese auto garnitura e aceiasi doar pretu e diferit.

Share this post


Link to post

Aici ai dreptate cu piesele ieftine vandute la preturi de piese de calitate. Cu garnitura stiu cazuri concrete cu persoane care le cumpara cu 11 RON si le baga la pret de "bun" de 29 RON, ori pretul ei n-ar trebui sa treaca de 15 RON.

 

In legatura cu afirmatia mecanicului, doar o chestie ... "si ce !". Ce-am patit eu asta-vara cu un motor reparat la un mecanic numai eu stiu, in conditiile in care mie imi mai reparase 3 motoare bine. (Si 10 motoare de Matiz reparate nici nu e mare lucru)

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...