Jump to content
Sign in to follow this  
Alinutz

Benzina de alt fel ?!

Recommended Posts

Mda ... am facut-o de oaie ... :wallbanger:

Am vazut d-abia acum, ce imi era teama, ca boul de la benzinarie :wallbanger: :mda: mi-a bagat benzina premium (cu pb) in loc de efix. Am bagat destul, vreo 25 litri aproape, 80 Ron. Am mers cu ea, si nu am stiut sigur decat acum, cand am verificat pe net. Benzina s-a consumat, dar ce efecte poate avea asupra motorului ?  <img src= S">

Share this post


Link to post

Se infunda catalizatorul din cauza plumbului. Daca nu ma insel, catalizatorul va trebui schimbat. Din pacate nu se schimba pe garantie pentru ca este greseala de user. Va trebui sa-l suporti din buzunar. Citi km ai mers asa?

 

Io stiu pe cineva care a avut un Mitzubishi Pajero si a pus benzina cu Pb. Masina de firma ; seful lui s-a mirat cum a reusit sa indese teava de la pompa de benzina cu Pb in gura rezervorului de benzina fara Pb al masinii (gura care e mai ingusta decit teava de la pompa de benzina cu Pb, special sa nu se intimple acest accident. Baiatul deci a fost foarte convingator :mrgreen: ) . A mers doar 25km si motorul s-a oprit dina cauza catalizatorului care s-a infundat.

 

Later edit:

Asta era in '96, acuma andreib are dreptate nu se mai pune plumb ci un aditiv subtitutiv.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Problema e ca in ro nu se mai vinde benzina cu plumb, ci doar cu un aditiv subtitutiv. Nu siu cat de grav e, ramane de vazut in timp.

 

CAt despre capul de pompa...Astia folosesc ce apuca, nu merg pe standard... Asa am reusit sa pun eu motorina de la un cap de pompa verde (tipic benzina fara pb.).

Share this post


Link to post

Rompetrolul nu mai vinde cu plumb de mult. Ai pus benzina de 95, ecopremium. Nu cred sa ai probleme.

Share this post


Link to post

Nu se pot strica decit 2 sonde lambda si 2 catalizatoare :)

Share this post


Link to post

Si ... nu pot sa le bag cumva pe garantie ? :D

Am mers cu benzina aproape 300km, pana s-a aprins rezerva. Cand am alimentat, nu aveam rezerva aprinsa, deci ... am terminat toata benzina premium ...

Motorul nu a dat nici un semn de ceva in neregula, ba parca a consumat chiar mai putin :D dar asta nu conteaza :(

Pot sa-i fac vreun tratament ceva cu aditivi, sau mai stiu eu ce ?

Share this post


Link to post

Daca i s-a intamplat ceva, va da ea semne.

Pana atunci, vezi-ti de treaba!

Share this post


Link to post

Si cam la ce semne ar trebui sa ma astept ? Cum s-ar manifesta ?

Share this post


Link to post

@Alinutz, tu chiar te-ai uitat pe bon si esti sigur? Oricum mai aveai ceva benzina inainte a alimenta, s-a mai amestecat.

Cum poti vedea ca nu e bine? Pai o vezi cand merge bine? Ei bine, nu e bine atunci cand nu e bine, ce mama naibii as amare scofala.. Bre, frica vad ca bate si ultima urma de logica. Daca o sa-ti dea in nas, o sa-ti scoata fum, sau se opreste, nu porneste sau te chinuie in orice fel.. ai sa stii ca ceva nu e bine. Daca ai terminat-o si totul merge bine, celmai probabil nu ai nimic. Ce e suprinzator.. ca ai consumat 25 de kile, si abia apoi ti-ai dat seama =))

Share this post


Link to post

M-am gandit tot drumul ca s-a ieftin benzina (efix este 32.300 si premium 32.200). Am verificat pe internet, acasa, ca am card fillandgo, si acolo poti vedea si factura detaliata ... www.fillandgo.ro

Share this post


Link to post

Alinutz, de unde alimentezi de obicei ? Nu de alta dar sa casc ochii mari, eu alimentez de la Rompetrol de pe Caracal si de obicei am lasat baietii de la pompa sa isi faca treaba si m-am dus sa platesc.

Share this post


Link to post

De acolo am alimentat si eu ... :(

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...