Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

Puteti sa ma acuzati de orice, dar eu comunist nu sunt! Pe mine ma deranjeaza ca s-au aruncat niste idei ca, vezi Doamne, daca taie la gramada niste salarii si pensii o sa curga lapte si miere.

Luxten e firma privata dar se hraneste din banii publici.

Basescu a fost factorul perturbator de la cdr incoa'.

Banii publici se fura de mult timp, acum am ajuns sa taiem de la bugetari, insa noi tot aranjam licitatii si capusam tot ce prindem ca asa iesim din criza ;)

Share this post


Link to post

Daca in 6 luni masurile actuale nu vor da rezultate, urmeaza ... cresterea TVA si impozitelor.

Uita-ta citeva pagini in urma, o sa vezi ca nu e o idee nou lansata in media. Am discutat-o cu culegii prezenti la intilnirea de la Polivalenta imediat dupa discursul lui Base. Problema majora (imi vine mie a crede) este lipsa IMEDIATA a lichiditatilor, motiv pentru care NU cred ca masurile luate vor rezolva cine stie ce. Spunea cineva anterior ca X% din nimic = un MARE NIMIC ! Cam asta e ideea, poate Guvernul sa (intetioneze/incerce) sa scada lefurile si pensiile insa ... necazul este ca nu stiu daca are LA CE sa aplice acele scaderi !

 

 

Daca tot e la mintea cocosului, atunci cum vin Basescu si Boc si spun ca dintre 2 rele s-a ales raul cel mai mic si ca am ales sa reducem salariile si pensiile pentru a NU mari impozitele ? Ca sa nu reamintesc diacutia din urma cu cateva pagini unde asta sustimeau si cativa colegi (chiar Mircea), ca e bine ca au dat in salarii si n-au dat in impozite ?

Discutabil, discutabil ... Nu sint total impotriva scaderilor insa nu cred ca masurile sint suficiente. Cu alte cuvinte NU CRED in teoria celor 2 rele si m-as astepta de la niste specialisti sa gaseasca si alte variante. In opinia mea exista si variante constructive nu doua destructive.

 

Pot sa-ti dau si eu zeci de exemple similare din perioada 1996-2004 cand am lucrat la stat. Ce zici?

Nu e cazul, Mircea, cu totii sintem constienti ca astfel de cazuri au existat. Pe mine, unul, ma deranjeaza ca inca exista. Avind o conducere (Presedinte, Guvern, Parlament) care s-a erijat in mare luptator impotriva coruptiei, nepotismului (parca asta era una din placile din campanie, nu ?; parca asta au acuzat mereu la PSD - deci, nu era un lucru pozitiv nici in conceptia lor despre aparat bugetar/firme de stat). M-ai priceput ? Replica ta imi aduce a lipsa de argument, facem ce facem si , atunci cind lucurile sint clare dar nu convin, ajungem iar la PSD. Dati-l naibii de PSD, nu mai intereseaza pe nimeni acest partid de fluturasi, vad ca unii dintre voi ati ramas cu obsesii din cauza lor.

 

Da, ceea ce spuneam si eu mai deunazi, aparatul bugetar este ingreunat execesiv de multe persoane. Treaba a 5 oameni este facuta PROST de 10, pe salarii mici. Prefer sa dau salariile a 7 oameni catre 5 (deci o crestere reala) care sa faca treaba. Castiga si bugetul - 3 salarii mai putin, castiga si contribuabilul - treaba facuta mai bine, castiga si bugetarul - un salariu mai mare. Dar repet, numai acolo unde este cazul, pentru ca sunt situatii unde sunt 10 si nu e nevoie de niciunul, vezi pleiada de agentii guvernamentala care mai de care mai ocupate cu nimic...

Ai mai zis o chestie zilele trecute cu care am fost si sint de acord. Respectiv cu scaderea salariilor bugetarilor pe trepte. Din ce ti-am ingrosat mai sus rezulta ca esti de acord cu faptul ca, in acest moment, masurile luate/propuse sint facute fara nici un fel de discernamint. Oamenii sint in deriva, mai ceva ca in reclama aia cu marmota si ciocolata : "Vor si cu mere, vor si cu stafide ... stiam eu, stiam eu ... LE VOR PE TOATE !" Asa si la noi, vor sa incerce toate masurile in loc sa se aseze la masa cu niste specialisti adevarati si sa gaseasca o solutie bazata pe argumente economice/sociale/politice nu pe incercari sau teste facute pe seama unei economii bolnave si a unei populatii in prag de saracie crunta.

 

Pentru ca din 2 rele au ales raul cel mai mic. Pentru ca solutia aceasta, exploatata si implementata corect si eficient, poate da sansa Romaniei sa se redreseze si sa nu fie nevoie de cresterea taxelor. In opinia mea, acum sau peste 6 luni sau peste 12 luni, cresterea taxelor pe profit, tva etc poate insemna falimentul industriei private romanesti, care mai asigura o mica independenta in fata importurilor, si automat in fata deficitului bugetar. O reducere drastica a cheltuielilor bugetare (si aici as scadea cu 50% cheltuielile din administratia publica centrala si locala, unde se toaca bani de-aiurea si ai dracu tot nu stau in parlament/consilii locale la sedinte sa-si faca treaba) pe urmatorul an, coroborata cu o relaxare fiscala treptata, incurajarea exporturilor, care sa stimuleze sectorul privat sa absoarba disponibilizatii din sectorul bugetar, ar putea da roade.

Oricum, desi s-a spus ca angajatii sectorului privat nu vor fi afectati, cred ca majoritatea isi vor pierde bonurile de masa, ca sa nu mai vorbim de ineptia numita "taxa de solidaritate" lansata ieri de Vladescu...

 

E din topor Mircea scaderea asta. Eu nu sunt bugetar, dar pe mine ma cutremura nonsalanta cu care "taiem la toti 25!" si "toate pensiile cu 15%!".

Nu am facut calcule, dar cred ca daca mai dadeau afara cateva sute de mii, daca mai lua un 10%, mai crestea un tva 1 procent, impozitul doua procente si scazute drastic cheltuiele de protocol & co, mai privatizau ceva, mai emiteau niste obligatiuni parca era altceva si tot pe acolo se ajungea si lumea nu era atat de naprasnic lovita.

Nu stiu ce pricepe Boc, dar Vladescu ma indoiesc ca nu ar pricepe cifrele din moment ce mai acum vreo luna parca vorbea de impozitarea pensiilor. Trebuia facut un asemenea plan gandit bine. Din criza nu iesim nici 10 ani, nici noi nici altii, finantarea in suveica pe bani virtuali a unei asemeni cresteri de productie globala, a dus aici si echilibrul nu are cum sa fie ma nivelul anului 2008, nivelul ala de trai era ireal de mare.

Cele ingrosate mai sus reprezinta solutii alternative. Sint de acord cu o parte din ce a spus Mircea si cu o parte din ce a spus Tommy. De fapt, asta e varianta la care m-am gindit din prima clipa si anume: scadere lefuri bugetari cu 10-15%, scadere pensii cu 5-10% (in ambele situatii aplicind procent diferentiat in functie de nivelul salariului/pensiei), o majorare mica de TVA (1% maxim 2%) si , eventual, aplicarea unor cote de TVA diferentiate pe anumite grupe de produse si SCADEREA impozitului pe venit al angajatului si o parte din cheltuielile angajatorului legate de angajat. Explicatiile ar fi simple:

1. scaderea lefurilor si pensiilor nu ar mai fi fost asa de "sperietoare de ciori"

2. colectarea TVA nu ar fi avut de suferit, impactul asupra platitorului final nu ar fi fost in masura sa descurajeze consumul

3. scaderea impozitului pe venitul angajatului si scaderea cheltuielilor angajatorului ar fi dus la scaderea muncii la negru si , zic eu, ar fi incurajat scaderea somajului

4. scaderea somajului ar duce la scaderea asistentei sociale + cresteri de incasari din impozit pe venit sau macar nu s-ar fi plins ca le scad incasarile

In rest, de acord cu orice taieri legate de bagatorii de seama, indiferent ca lucreaza la Parlament, Primarii, Consilii locale, firme de stat, spitale, invatamint. Cred ca nu pe astia trebuia sa ii aiba Guvernul in vedere in primul rind insa banuiesc ca reprezinta o masa destul de mare de votanti si nu ar da bine disponibilizarea lor prin prisma alegerilor de peste 2 ani. Alegeri la care vad ca Basescu deja a inceput sa se gindeasca. Ce mama naibii, doar am rezolvat toate problemele tarii, economia merge brici, e normal sa ne gindim la alegerile din 2012.

Si da Tommy, trebuia facut un asemenea plan gandit bine. Intrebarea mea e una simpla, de ce nu au facut un plan bun, un plan gindit si bazat pe masuri consacrate ce se iau in situatii de criza ? NU POT ? NU STIU ? NU SE PRICEP ? Sau NU VOR ?

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Comentati acest material.

Share this post


Link to post

@Salex, mi-e greu sa cred ca in tot aparatul guvernamental nu exista oameni care nu se pricep sau care nu stiu!

Ca nu pot? De ce oare?Prin prisma celor declarate de base daca scot tara din criza vor fi cei ce vor culege laurii!

Ca nu vor? De ce oare? Nu v-a mai ramane nimc de impartit dupa aceasta criza?

Intrebari la care numai timpul le v-a gasi raspuns!

Share this post


Link to post

Comentati ...

Singurul lucru pe care as vrea sa il constat e faptul ca am ajuns in situatia in care oameni care vin cu argumente (si unii cu posibile solutii destul de logice si bine fundamentate) sint injurati fara discernamint de tot felul de oligofreni analfabeti. De partea cealalta sustinatori ai PSDului injura si ei in gura mare deci se pare ca lucrurile merg "in directia buna" respectiv invrajbirea functioneaza. "Divide et impera" ... functioneaza de mii de ani deci si-a dovedit eficienta

 

Nu cred ca Basescu are de ce sa se mai gindeasca la alegerile din 2012 daca lucrurile vor continua sa mearga asa. In orice caz, pornind de la cele spuse de un coleg de-al nostru zilele trecute, daca planul Basesco-Boc-cian va functiona si la inceputul anului 2012 Romania o va duce bine, ma angajez de pe acum sa fac un topic pe forum in care sa recunosc faptul ca am fost un prost si nu am reusit sa pricep valoarea masurilor luate in vederea iesirii din criza. Prin "Romania o va duce bine" nu ma refer la 4-5% din populatie si nici la cei care lucreaza in afara !

Edited by Salex

Share this post


Link to post

E din topor Mircea scaderea asta. Eu nu sunt bugetar, dar pe mine ma cutremura nonsalanta cu care "taiem la toti 25!" si "toate pensiile cu 15%!".

Nu am facut calcule, dar cred ca daca mai dadeau afara cateva sute de mii, daca mai lua un 10%, mai crestea un tva 1 procent, impozitul doua procente si scazute drastic cheltuiele de protocol & co, mai privatizau ceva, mai emiteau niste obligatiuni parca era altceva si tot pe acolo se ajungea si lumea nu era atat de naprasnic lovita.

Plus ca nu se crea o asemenea panica si asta numai cu gandul la consum nu te duce.

Partea faina e ca vor impozita si dobanzile micilor economii ale oamenilor, sa mai duca oamenii banii la banca sa aiba banca sa dea credite? Pai de draci ii tine omul la saltea.

Nu stiu ce pricepe Boc, dar Vladescu ma indoiesc ca nu ar pricepe cifrele din moment ce mai acum vreo luna parca vorbea de impozitarea pensiilor. Trebuia facut un asemenea plan gandit bine. Din criza nu iesim nici 10 ani, nici noi nici altii, finantarea in suveica pe bani virtuali a unei asemeni cresteri de productie globala, a dus aici si echilibrul nu are cum sa fie ma nivelul anului 2008, nivelul ala de trai era ireal de mare.

Da, asta am spus-o si eu mai in spate, eu as fi aplicat diferentiat. Si in plus degeaba scadem salarii, daca nu limitam aparatul bugetar. Plus ca restul masurilor luate vor lovi direct in privati, care dau bonuri de masa tocmai pentru ca nu-s impozitate, care faceau o parte din activitati prin PFA sau drepturi de autor, tocmai pentru ca beneficiau de impozite mai mici samd.

Mai zicea cineva mai sus ca povestea cu prestarea de servicii prin PFA este o ilegalitate. News for you, nu este o ilegalitate, este perfect legal.

 

Puteti sa ma acuzati de orice, dar eu comunist nu sunt! Pe mine ma deranjeaza ca s-au aruncat niste idei ca, vezi Doamne, daca taie la gramada niste salarii si pensii o sa curga lapte si miere.

Luxten e firma privata dar se hraneste din banii publici.

Basescu a fost factorul perturbator de la cdr incoa'.

Banii publici se fura de mult timp, acum am ajuns sa taiem de la bugetari, insa noi tot aranjam licitatii si capusam tot ce prindem ca asa iesim din criza ;)

Cine a zis amice ca o sa curga lapte si miere? Nu vrei sa citesti, sau citesti si nu vrei sa pricepi? Am zis toti ca este masura cea mai safe si cea mai usor de luat, care va avea un numar mai mic de dezavantaje fata de celelalte masuri propuse de crestere a impozitarii directe pe sectorul privat.

Verificarea lucrului pe bani publici este treaba institutiilor abilitate. Asa cum si treaba colectarii la bugetul statului, a combaterii evaziunii este tot treaba unor astfel de institutii.

Faci ce faci si te intorci la basescu, ai o problema tu, cauta-te. NU PRICEPI ca oricine ar fi fost acolo situatia era aceiasi? NU PRICEPI ca acum culegem ce au semanat altii? NU PRICEPI ca 20 de ani de debandada economica, de social democrati care au privatizat ce-au vrut, cum au vrut si cui au vrut, de liberali care au guvernat pe principii socialiste, de boom economic bazat pe cresteri false de preturi in imobiliare, de consum fara cap, pe credite doar cu buletinul, de bani tocati d-aiurea? Vrei sa-ti dau exemple de legi proaste emise cand Basescu n-avea nicio treaba? De legi facute pentru cei ce erau la putere indiferent cine a fost? De pensii fara suport real? Chiar nu vezi decat ceea ce vrei sa vezi?

BTW, degeaba spui ca nu esti comunist din moment ce ceri niste chestii care nu au ce cauta intr-o economie de piata sanatoasa.

 

Replica ta imi aduce a lipsa de argument, facem ce facem si , atunci cind lucurile sint clare dar nu convin, ajungem iar la PSD. Dati-l naibii de PSD, nu mai intereseaza pe nimeni acest partid de fluturasi, vad ca unii dintre voi ati ramas cu obsesii din cauza lor.

 

 

Ai mai zis o chestie zilele trecute cu care am fost si sint de acord. Respectiv cu scaderea salariilor bugetarilor pe trepte. Din ce ti-am ingrosat mai sus rezulta ca esti de acord cu faptul ca, in acest moment, masurile luate/propuse sint facute fara nici un fel de discernamint. Oamenii sint in deriva, mai ceva ca in reclama aia cu marmota si ciocolata : "Vor si cu mere, vor si cu stafide ... stiam eu, stiam eu ... LE VOR PE TOATE !" Asa si la noi, vor sa incerce toate masurile in loc sa se aseze la masa cu niste specialisti adevarati si sa gaseasca o solutie bazata pe argumente economice/sociale/politice nu pe incercari sau teste facute pe seama unei economii bolnave si a unei populatii in prag de saracie crunta.

 

Mai, nu pot sa-l dau naibii de PSD cand stiu ca au avut in mana cel mai bun moment al istoriei pentru a indrepta Romania pe o cale foarte buna si l-au irosit pentru ca sefii lor de pe-atunci visau inca la perestroika noaptea si se trezeau uzi dimineata. Nu pot sa iert faramitarea terenurilor si distrugerea agriculturii, distrugerea infrastructurii agricole create in ani multi si cu bani grei, neprivatizarea imediata a intreprinderilor de stat rentabile si cu traditie, nesustinerea ani de-a randul a proprietatii private, distrugerea legaturilor comerciale cu multe state partenere, vanzarea pe nimic a incasarilor externe ale Romaniei, mineriadele, lipsa de investitii in infrastructura, distrugerea turismului romanesc - locatia de gestiune, ce inventie minunata - si nu in ultimul rand crearea baronismului local, a nepotismului neocomunist, proliferarea spagii si a comisionului.

 

Cresterea TVA chiar si cu 1% ar fi insemnat o crestere a preturilor cu 3-4% imediata, poate chiar mai mult...

Share this post


Link to post

Daca nu moare de cancer pana in 2012 sau daca nu modifica el constitutia, Basescu va fi prim-ministru. Chiar daca nu va mai fi el, e o miza mare sa fie tot oamenii lui. Voi subscrie si eu la topicul tau.

 

@Mircea, de ce trebuie sa alegem intre a taia salariile si pensiile de la buget sau de a mari taxele si impozitele? Alte solutii nu mai sunt?

Chiar pricep si afirm in continuare ca Base&co sunt cei "mai" incompetenti posibil.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Numeste o solutie acum de crestere a incasarilor si de scadere a cheltuielilor bugetare. Dar sa fie imediata, sa aibe aplicabilitate.

Share this post


Link to post

Scaderea cheltuielilor bugetare: aici e chestiune mai mult de vointa, sa lasam odata pentru totdeauna licitatiile trucate si incredintarile pe blat! Mai renuntam si la protocoalele de 5*, mai renuntam si la soferi, mai renuntam la a avea 2-4 secretare, etc. Hai sa-i verificam pe cei care sunt pensionati pe caz de boala si sa vedem ca peste 25% dintre ei sunt apti de munca.

Pentru a creste incasarile de ce nu se acorda o bonificatie procentuala serioasa pentru cei care isi platesc impozitele la timp? Aici trebuie umblat la anaf, nu la toti bugetarii la gramada.

De ce nu se face un program viabil pentru accesul facil si cu dobanda mai mica pentru imm-uri?

Alte masuri le auzim zilnic la a3 sau realitatea.

 

Cand un primar semneaza un contract pe 8mil de euro, apoi vine cu o semnatura si mai baga 16mil de euro pe un act aditional, cum poti sa mai vii tu (guvern sau base) sa-mi spui mie ca-mi iei 15-25% ca nu sunt bani?

 

In 6 ani de zile, ce a facut dl Presedinte pentru a preintampina aceasta situatie? Cand i se spunea in campania electorala ca minte cu nerusinare pentru ca nu sunt bani si sunt probleme reale in economie, el spunea ca ceilalti mint, ca el e superom si cat timp va fi el Romania va fi cea mai tare din parca, iar acum hai ca ne trebuie bani din afara, hai ca va tai ce vreau eu, hai ca impozitez dupa aia si uite ca mi se duce mandatul si eu raman cu milioanele mele.

Edited by ciolanus

Share this post


Link to post

Mai omule, ce spui tu sunt niste basme. Am zis ceva imediat! Ah, si btw, iar amesteci marfa cu ambalajul, iti zic iar, citeste constitutia si vezi care sunt prerogativele presedintelui. Ce spui tu acolo sunt prerogrativele unor institutii ale statului, aflate sub diverse subordonari. In plus, semnaturile alea sunt permise de legea achizitiilor publice, facuta sunb guvernarea PSD si upgradata sub cea liberala. Basca faptul ca faci concluzie intre bugetul statului si bugetul local ('al de-l gestioneaza primarii ;) )

 

Si vezi ca iar iti zic ca esti comunist, ca iar propui subventii...

Share this post


Link to post

Bine ca spun eu basme, Base is tha man ;)

Era vorba de un primar portocaliu care a primit niste bani de la guvern, nu i-a strans el.

Share this post


Link to post

[...] In orice caz, pornind de la cele spuse de un coleg de-al nostru zilele trecute, daca planul Basesco-Boc-cian va functiona si la inceputul anului 2012 Romania o va duce bine, ma angajez de pe acum sa fac un topic pe forum in care sa recunosc faptul ca am fost un prost si nu am reusit sa pricep valoarea masurilor luate in vederea iesirii din criza.

Ma angajez si eu sa semnez acolo daca se intampla minunea.

 

Numeste o solutie acum de crestere a incasarilor si de scadere a cheltuielilor bugetare. Dar sa fie imediata, sa aibe aplicabilitate.

Imediat nu ai ce face intr-adevar. Dar daca nu ma-nsel Basescu si Boc nu ocupa de ieri functiile actuale, iar in Romania este crizsa evidenta de 18 luni. Cum am spus mai sus, pe Basescu il freca pana acu 2 saptamani grija Constitutiei. Daca nici asta nu e dovada ca astia habar n-au pe ce lume traiesc, eu nu stiu ce sa mai zic ... Sperau probabil ca FMI-ul sa le mai dea niste miliarde sa aiba ei ce sa toace. Hai sa comparam Romania cu o SC si Basescu si Boc sa fie asociat unic, respectiv administrator, pe care o conduci de 6, respectiv de 2 ani. Cat de penibil trebuie sa fii sa te trezesti ca in 2 saptamani nu mai ai bani sa tii firma si ce s-ar intampla in mod normal cu astfel de administratori ?

 

In plus, de ce lasa impresia ca gata, daca s-au taiat salariile, impozitele raman inghetate o vesnicie cand de fapt e foarte posibil ca peste o luna sa trebuiasca sa marim TVA/impozit ? De ce mint in continuare ?

Edited by smailmiami
  • Like 1

Share this post


Link to post

De ce mint in continuare ?

Pentru ca nu ii costa nimic?

Pentru ca asta stiu cel mai bine sa faca politicienii romani?

Daca pana in 2011 reusesc sa redreseze cat de cat economia si sa dea cateva pomeni inainte de alegeri toate ce se intampla acum vor fi uitate iar ei vor fi probabil realesi.

Share this post


Link to post

Nici macar de pomeni n-o sa aiba nevoie! Vor fi vazuti ca salvatori ai neamului! Adevarati eroi, ce sa mai ! :drinkers:

Share this post


Link to post

2009 ... an care lipseste cu desavirire din dictionarul Basescian si PD-list. Si totusi, a fost un an important. Poate nu la fel de important cum aprecia Mircea perioada anilor 91-92, insa trecutul fuse si se duse, viitorul era in fata. Am folosit imperfectul tocmai pentru ceea ce transmite acesta si anume o actiune inceputa in trecut si care inca nu s-a terminat. De fapt ... nici nu a inceput !

 

Concret, cititi si voi ce au facut altii in 2009 si ce rezultate au avut. Asta in timp ce Prim Ministrul Romaniei isi reamintea ce bine cosea odinioara ...

1. Link

2. Link

3. Link

 

Daca aveti rabdare sa cititi, incercati sa identificati acele masuri luate in discutie de guvernul nostru ... Luate in discutie, NU aplicate deja

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu zic sa nu o dai inainte cu Ungaria. Situatia Ungariei in momentul de fata e naspa. Uita-te la cat au TVA-ul! Mai uita-te si la datoria lor externa raportata la produsul intern brut, e una dintre cele mai mari din lume (cam ca a SUA). Cel putin in regiune e pata cea mai intunecata: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Public_debt_percent_gdp_world_map.PNG

Share this post


Link to post

Si Ungaria are 1/2 din populatia Romaniei si oricum criza i-a prins in alta situatie economica .

Share this post


Link to post

Nasol tare in Ungaria, ei n-au avut norocul Romaniei sa aiba asa un geniu la transporturi sau la guvernare, au cheltuit banii sa impanzeasca tara cu cele mai moderne autostrazi care "nu se justifica". Nu si-a vandut compania de petrol si acum sunt nevoiti sa vanda benzina si in tarile din jur. In politica externa au ales intotdeauna axa gresita, fiind nevoiti totdeauna sa fie iertati de datorii in schimbul suveranitatii.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Harta am mai vazut-o si e frumos realizata. Insa nu stiu cine este autorul hartii respective, de unde provin datele, motiv pentru care ma uit la o harta 2D a lumii colorata in nuante de albastru si violet !

 

Din ce am citit (si puteti citi si voi) situatia din Ungaria s-a imbunatatit si continua sa se imbunatateasca. Daca ai alte informatii/surse, pune si tu un link sa citim si noi. De ce pui tot timpul in discutie doar nivelul TVA-ului si nu zici nimic de reducerea impozitului pe venit/profit (sau ce naiba au ei acolo) sau de alte masuri de reducere a cotizatiilor firmelor la bugetul de stat ?? Nu m-ar deranja un nivel mai mare al TVA-ului (si nici pe firme) daca se reduc din impozite.

 

Bau-bau-ul asta cu cresterea TVAului vad ca prinde nesperat de bine, ceea ce pe mine ma uimeste putin. De fapt, daca ma gindesc mai bine, e normal ca prinde de vreme ce, la noi, cresterea TVAului a fost anuntata impreuna cu cresterea impozitului pe venit, adica exact pe dos fata de cum s-a intimplat in afara. Tu nu vezi ca la noi Guvernul nu stie altceva decit sa creasca colectarea de fonduri prin cresterea taxarii/impozitarii ? Ai auzit de o singura masura de incurajare a domeniului privat, de reducere a somajului sau a muncii la negru, de colectarea a fondurilor din evaziune sau economia subterana? Care ar fi acele masuri ?

 

Mi-a ajuns demagogia PSDului, am un singur motiv sa cuplez la demagogia PDLului ?

Share this post


Link to post

Te bucuri dejaba cu TVA de 19% cand vei avea in buzunare bancnote din acestea:

 

post-402-127366607586_thumb.png

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Nu m-am bucurat de TVA, am punctuat doar succesul masurilor luate de alte tari, masuri pe care guvernul nostru impotent nu le-a luat.

Share this post


Link to post

Sa tai 25% de la oameni mi se pare o mare magarie.

 

Oricum, nu cred ca baselu & co. ne-au adus numai ei in situatia asta.Ia uitati aici cine au fost inainte prim-ministrii! Astia ce XXXX XXX au facut pentru bobor in ultimii 8 ani?

 

Cu saracia asta care vine, astept sa ajunga o casa la tara 6000 E (ca in Ungaria) sa plantez legume.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...