Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

1. Nu dar trebuie sa crezi experienta politica din ultimii 5 ani in care PDL s-a aliat cu toate partidele politice mai putin PRM si pe toti i-a luat de prosti. In acest context am nevoie de Geoana sau de Antonescu sa-mi mai spuna ceva? Sau trebuie sa avem un partid unic, cu peste 50%, ca sa avem stabilitate?

Nu crezi ca asa ar exista o stabilitate reala? Crezi ca psd nu ar fi in stare sa procedeze la fel ca pdl? Ce te faci daca geoana il copiaza pe basescu? Plecam iar capul si zicem urmatorul? Oftam sec si asteptam sa vina iar unul care promite stabilitate in urma coalitiei?

 

 

2. Nici nu cred nici nu vreau sa cred in viata eterna a acestei coalitii de conjunctura. Vreau doar sa mearga un doi-trei ani cat sa vad daca sunt buni sau nu. Daca nu or fi, vin alegerile parlamentare si voi actiona ca atare. Poate peste 3 ani vor aparea alti lideri de opinie care sa ma inante mai mult. Oricum, situatia instabilitatii si provizoratului este de departe cea mai proasta si cu cele mai ridicate costuri pentru ,,natiune".

Instabilitatea si provizoratul au fost induse doar de catre...basescu? Il acuzam doar pe el pentru optiunea psd de a iesi de la guvernare? Uitam ca psd a iesit de la guvernare taman in ziua in care s-a stabilit cursul oficial al euro pentru 2010 aruncand astfel pe geam milioanele de euro pompate de BNR in incercarea de a crea un curs favorabil leului? Mureau daca mai amanau cu cateva zile asta? Tu te multumesti cu o stabilitatea de 1-2 ani? Ce se poate realiza in timpul asta? Faza urmatoare nu e tot instabilate? Instabilitatea asta va fi mai benefica tarii peste 2 ani decat este acum?

 

3. Daca Base pica acum nu va mai fi ales in vecii vecilor amin, Romania am pretentia ca evolueaza nu bate pasul pe loc...

 

Sa iti aduc aminte de alternanta lui tatucu? 40000000.gif

 

L.E. Si uite cum se face un guvern de tehnocrati sustinut de psd+pnl; negocierile se poarta de catre partide in lipsa viitorului PM nominalizat. Da, vom trai muuult mai bine. Ah, acum isi dau seama ca base nu vorbea de prost cand spunea ca guvernul trebuie sa raspunda politic...?

P.S. cat crezi ca va dura pana psd va spune" Johanis e PM-ul pnl, ei sunt vinovati pentru masurile antisociale. Noi nu am fost de acord cu asta, dar acum nu mai iesim de la guvernare. La revedere pnl...." ?

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Cred ca unii isi neaga memoria. Sigur ca evolueaza, cu oameni pusi ca Bogdan Olteanu numarul 3 la Banca Nationala. Competenta mare la liberalii astia impreuna desigur cu pesedistii, ca doar cu 15% nu puteau numi singuri.

 

Puterea mea de intelegere e depasita, Crin bate orice performanta de razgandeala, in doar 12 ore tuna ca Poseidon impotriva lui Gioana

"nu suntem din aceeasi lume domnule gioana, da-te la o parte domnule gioana", ca doar peste 12 ore sa il pupe .. pe frunte.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Hai sa facem un mic exercitiu de logica. Sa presupunem ca iese Gioana presedinte. Putin constipat, o sa il puna pe Johnny prim ministru. PNL o sa se declare multumit si o sa se dea putin intr-o parte. Geana o sa piarda timpul pe la Cotroceni, pe la receptii, pe la TV si din cand in cand se va lupta cu un rebus. Neamtul incepe sa negocieze cu PSD (doar cu ei) formula de guvernare. Un timp o sa fie bine.

Cum se stie, PSD are ceva foame in el, si, in scurt timp, o sa ceara ciolan adevarat. Baronii PSD (fara Geoana) o sa bata la usa neamtului si o sa-i zambeasca frumos: "Puiule, ne-am distrat, ne-am simtit bine, acu' uite cum sta treaba..". Neamtul o sa zica da sau ba. Daca zice da, o sa devenim dependenti de alcool. Daca zice nu, o sa reziste cam un an. Si apoi o sa devenim dependenti de alcool.

 

Daca iese Base, o sa avem in continuare emisiuni TV interesante. Si din cand in cand cate un referendum. Daca a invatat ceva, Base o sa scoata din peisaj pe Udrea, Videanu, Berceanu, Boc etc si ar putea aduce oameni noi(de genul Croitoru), pentru ca, in comparatie cu Geoana, el chiar ar putea sa faca asta. Si nu are asa multe guri flamande ca PSD-ul.

 

Oricum, alegera nu este intre Geoana si Basescu. Puterea se disputa intre Base (PDL-ul e si el pe acolo) si baronii PSD (Geoana e si el pe acolo).

Edited by SorinG

Share this post


Link to post

Imi pare rau, dar exercitiul tau de logica si de previziune mi se pare incorect din atatea puncte de vedere incat nu cred ca mai am ce combate.

Share this post


Link to post
... Daca iese Base, o sa avem in continuare emisiuni TV interesante...

Sa va distrati ... bine !

Share this post


Link to post

Uitam ca psd a iesit de la guvernare taman in ziua in care s-a stabilit cursul oficial al euro pentru 2010 aruncand astfel pe geam milioanele de euro pompate de BNR in incercarea de a crea un curs favorabil leului? Mureau daca mai amanau cu cateva zile asta? Tu te multumesti cu o stabilitatea de 1-2 ani?

 

Si uite cum se face un guvern de tehnocrati sustinut de psd+pnl; negocierile se poarta de catre partide in lipsa viitorului PM nominalizat. Da, vom trai muuult mai bine. Ah, acum isi dau seama ca base nu vorbea de prost cand spunea ca guvernul trebuie sa raspunda politic...?

P.S. cat crezi ca va dura pana psd va spune" Johanis e PM-ul pnl, ei sunt vinovati pentru masurile antisociale.

1. Iar ne bagam in economie in necunostiinta de cauza. Caderea leului atunci a fost CAUZATA de criza politica, nu a venit criza politica doar intr-un moment nefavorabil...

2. Macar au o propunere. It's better than nothing. Basescu propune negoita care e defapt Boc 3, fara sustinere parlamentara. O consideri o optiune buna? Sa vina cu o propunere viabila intai si dupa putem purta o discutie comparativa...

3. Orice partid cu peste 50% pentru mine este un cosmar.

 

LE: SorinG: eu unul nu caut amuzament la presedinte, ca il votam pe Vadim sau DOD.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

1. Iar ne bagam in economie in necunostiinta de cauza. Caderea leului atunci a fost CAUZATA de criza politica, nu a venit criza politica doar intr-un moment nefavorabil...

 

Da, declaratia psd ca ies de la guvernare nu a afectat deloc...

L.E. Nu trebuie sa fii licentiat in economie sa vezi tendinta descrescatoare a euro in raport cu leul pana exact pe 30 sept. 2009. Mai mult de atat, daca vrei, poti vedea si cum au trambitat televiziunile ca base(doar el) este vinovat de criza politica. Pesedeii si-au planificat atent "iesirea" de la guvernare, asta nu s-a intamplat in urma unei decizii de moment datorita conjucturii politice; altfel eu nu vad de ce ti-ai acuza partenerii de guvernare ca fac manarii in vederea fraudarii voturilor.

 

2. Macar au o propunere. It's better than nothing. Basescu propune negoita care e defapt Boc 3, fara sustinere parlamentara. O consideri o optiune buna? Sa vina cu o propunere viabila intai si dupa putem purta o discutie comparativa...

 

Si care e diferenta intre propunerile anterioare si propunerea psd+pnl? Garanteaza vreuna stabilitatea politica mult dorita?

 

 

3. Orice partid cu peste 50% pentru mine este un cosmar.

 

Depinde. 10000000.gif

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Hopa!

Dupa vreo doua luni in care ne-a lasat in haos din cauza piticilor lui cu desemnarea premierului,s-a indragostit brusc Basescu de Johanis!

Deci Croitoru si Negoita la loc comanda..sefu e in pericol.

Share this post


Link to post

Eu ma intreb asa:

 

1. ce il mana in lupta pe y klasse - 6 case sa accepte asemenea promiscuitate.

2. cat de disperat e gioana de accepta in ultimele 2 saptamani o rebranduire a sa cu numele klass, deci practic numele lui e incercat a fi anulat

3. cat de mult le place psd-istilor ca partid majoritar si cu eventual presedinte sa puna premier omul liberalilor

4. cat de tare or sa fie incantati liberalii din teritoriu sa strige cu zambetul pe buza: "votati gioana" sau votati klass peste 3 tranfiri

5. cum va fi independent Klasse si cum ne va povesti cum face el guvernul si programul fara imixtiuni ;)

 

Continui mai incolo, ca deja sunt cateva intrebari fara raspuns de la democratica asociatie liberalo-socialista :) )

Share this post


Link to post

Dupa vreo doua luni in care ne-a lasat in haos din cauza piticilor lui cu desemnarea premierului,s-a indragostit brusc Basescu de Johanis!

 

Asta de unde ai scos-o? 39000000.gif

Share this post


Link to post

http://www.realitatea.net/basescu--nu-intru-in-jocul-fals-al-numirii-premierului-inainte-de-turul-ii_688896.html

Ignora titlul.

Johanis a ajuns deja sa fie un om admirabil pt Base,nu exclude un guvern condus de el dar sa se consulte cu totate partidele!?!(wtf din cate stiu avea majoritatea parlamentara de partea lui)

Edited by Miste_R

Share this post


Link to post

Ete na. Din cate imi aduc aminte, basescu nu l-a refuzat pe Johannis din cauza calitatilor sale. Refuzul a fost bazat pe alianta grivco. Daca nu l-ar fi propus alianta poate l-ar fi propus el. Deci ceea ce zici, nu e o noutate.

Din articol reiese doar faptul ca pdl este dispus sa poarte negocieri cu Johannis in calitate de PM desemnat. Ce e asa rau in asta?

Share this post


Link to post

Ai inteles gresit, un premier este mai credibil daca discuta cu toate partidele este sensul. Este de fapt o declaratie politicoasa de neatacare a lui Klasse, el se va ataca singur, vezi si continuarea, nu va desemna in veci un premier pus de grifco, eu vad acolo in continuare ca explica de ce nu il va desemna.. pentru ca e propus de grifco :)

Share this post


Link to post
... Si care e diferenta intre propunerile anterioare si propunerea psd+pnl?

Nu-i mai bine asa, un producator de stiri tv la Cotroceni si un guvern minoritar si demis de tip bocX care se poate imprumuta cu cate 5 mld. euro pe trimestru ... in 4 ani face 80 mld. euro datorie, un fleac, iar apoi cerem stergerea datoriei, doar n-o sa ne lase sa murim de foame. Astfel avem liber sa injuram la moguli, hrebenciuci-videni, vanghelisti-udristi, asfaltisti-borduristi. Apropo, o masura de iesire din criza ar fi asfaltarea si bordurarea intregii fasii (no man's land) a granitei, iar apoi am crea pe zona aceasta un circuit turistic de frontiera, gen Turul Exact al Romaniei ! Va dati seama ce PIB am face ?

 

... el se va ataca singur, vezi si continuarea, nu va desemna in veci un premier pus de grifco ...

"In veci" are si el o limita, 6 Dec.2009.

Share this post


Link to post

Votati comunismul , se pare ca nu ati inteles nimic !

Urmariti aici .

V-o spune unul care a fost in piata atunci , aveam 18 ani , clasa a XII . In 90 am

intrat in fac si am prins celelalte doua mineriade live .

Edited by body

Share this post


Link to post

Nu-i mai bine asa, un producator de stiri tv la Cotroceni si un guvern minoritar si demis de tip bocX care se poate imprumuta cu cate 5 mld. euro pe trimestru ... in 4 ani face 80 mld. euro datorie, un fleac, iar apoi cerem stergerea datoriei, doar n-o sa ne lase sa murim de foame.

 

=)) Asta e buna. :D Si guvernul psd de unde va face rost de bani pentru promisiunile electorale...alea cu 25.000 euro, subventioanrile lu' peste...etc? A, da, din urmatoarea transa a imprumutului de la FMI care va fi virata dupa primele semne de stabilitate politica...

Share this post


Link to post

Imi pare rau, dar exercitiul tau de logica si de previziune mi se pare incorect din atatea puncte de vedere incat nu cred ca mai am ce combate.

 

Totusi, combate-ma putin, ca sa vad unde bati. Doar putin, asa ...

Share this post


Link to post

Votati comunismul , se pare ca nu ati inteles nimic !

Stimabile, comunism nu va mai fi in Romania orice ar vota unul-altul. A sustine contrariul nu e decat un exercitiu de barfa. Pana si Moldova a scapat de Voronin. Nu confunda coruptia sau stanga cu comunismul.

 

@Zeneseu: Este hilar sa sustii ca un partid cu peste 50% este benefic, in special daca e partidul sustinut de tine.

Share this post


Link to post

Deci euronews , deutsche welle si altele care zic ca e partidul fostilor comunisti sunt niste dobitoci?

Am vazut ca la voi acolo se voteaza rosu masiv , din fericire in Prahova nu a fost asa .

ilici e un neprihanit , iar aia care erau batuti in 90 faceau playback .

Te rog , nu-mi spune mie despre astea ca le-am trait pe viu .

PS Se pare ca moldovenii de dincolo sunt mai constienti decat cei de la noi , au votat 90% pe base .

Ei chiar stiu ce e ala comunism si l-au vazut si la noi in persoana

psd-ului .

Edited by body

Share this post


Link to post

I agree.

 

Si hai sa vedem putin in real, pentru a discuta in cunostinta de cauza si nu Floricele pe campii cu fecioare PSD si PNL si interesul "cel mai pozitiv" al tarii pentru care se arunca zeci de milioane de euro in campanie?

Johannis e plecat din ţară (pur intamplator ;) ), dar guvernul e făcut, detaliile intalnirii de ieri in evenimentul zilei:

 

"

Premierul-paravan

 

Klaus Johannis, primarul Sibiului, a fost cu greu acceptat de baronii PSD. Cum să dăm premierul la PNL?!, au exclamat mulţi dintre ei. A primat însă interesul capital ca Geoană să ajungă preşedinte. Au renunţat până şi Dan Nica şi Liviu Dragnea, care între timp îşi făcuseră fiecare propriul său guvern, dar şi Ion Bazac, care ţinea în buzunar nominalizarea lui Geoană.

..

În discuţiile de luni seară, baronii PSD Marian Vanghelie şi Radu Mazăre au reluat o discuţie mai veche, purtată la vârful PSD, despre mandatul lui Johannis, unul scurt, de sacrificiu: Îl lăsăm până face restructurarea bugetarilor. În patru luni îl terminăm. Liderii PSD sunt convinşi că neamţul va fi un tampon pentru vremurile grele ce vor veni.

..

Potrivit înţelegerii, PSD şi PNL îşi vor împărţi, teoretic, în mod egal cele 18 portofolii. Înţelegerea cu liberalii presupune însă ca, din cele 9 ministere care le revin, aceştia să cedeze două UDMR. Pierderile PNL vor fi compensate şi cu funcţia de preşedinte al Senatului pentru Crin Antonescu. Premierul independent Johannis, susţin surse din PSD, va fi flancat de doi vicepremieri de forţă. Unul de la PSD, adjudecat de Dan Nica, care va ocupa şi funcţia de ministru de interne.

..

Deşi Klaus Johannis este plecat din ţară, ministerele au fost împărţite. Mai mult, liberalii şi PSD-iştii se îngrijesc să fie totul gata până la întoarcerea acestuia. Programul de guvernare va fi pus la punct de Dan Nica şi de Relu Fenechiu, a confirmat negociatorul liberal. Cu siguranţă, la unele discuţii, cel puţin la cele finale, va fi prezent şi Klaus Johannis, a declarat Fenechiu. "

 

sursa: http://prezidentiale.evz.ro/emain/articolul/877298/Baronii-PSD-despre-Johannis-in-patru-luni-il-terminam

Share this post


Link to post

Studiem victimele revolutiei de acum 20 de ani? Ce a fost, a fost. Gata, get over it. Comunismul oricum nu se mai intoarce si nici anii de tranzitie tulbure. Mai mult, in anii de tranzitie tulbure PD-ul era la inima FSN-ului deci nu-s nici pe departe neprihaniti, daca vrei sa ridici neaparat acest argument.

Si hai sa nu vorbim despre capacitate de a alege la o tara care a stat 8 ani sub comunism prin vointa proprie.

Edited by andreib

Share this post


Link to post

@Zeneseu: Este hilar sa sustii ca un partid cu peste 50% este benefic, in special daca e partidul sustinut de tine.

 

 

Am spus atat: "depinde". Asta inseamna cu sunt la mijloc mai multe variabile. 10000000.gif

 

 

Si hai sa nu vorbim despre capacitate de a alege la o tara care a stat 8 ani sub comunism prin vointa proprie.

 

Corect...acum daca il votam pe geoana, sigur nu mai ajungem sub comunisti... :P

Edited by zeneseu

Share this post


Link to post

Corect , numai ca spre cinstea lor ei au scapat , noi aducem inapoi .

Daca aveai vre-o ruda( prieten etc ), ucis sau ranit la revolutie /mineriade sigur nu ai mai fi vorbit asa .

Daca tu vrei sa uiti sa-ti fie de bine , eu nici nu pot si nici nuvreau sa uit ce s-a intamplat atunci .

Edited by body

Share this post


Link to post

Deci euronews , deutsche welle si altele care zic ca e partidul fostilor comunisti sunt niste dobitoci?

Dar base, boc, stolo, blaga ... ce sunt, nu-s fosti comunisti ? Disperarea duce la orbire ? Pana acum, doctorii spuneau ca altceva provoaca orbirea.

 

Ah, poate boc n-a fost, ca n-a trecut probele fizice.

Share this post


Link to post

Eu, recunosc, abia astept sa vad cum psd-ul vi-l sodomizeaza pe Klasse 6 case si pe Floricica.

In cateva luni o sa-l regretati pe tiran :) )

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...