Jump to content
Sign in to follow this  
zalmoxis

Politica Fratilor

Recommended Posts

Cu asfaltarea s-au pus pe treaba fac exact ce nu trebuie !...pasajul ala de la Orhideea e tot ceea ce ne trebuia

Lucrez in zona Garii si da, era o chestie absolut necesara, deja tot traficul trece prin fata garii, podul Grant fiind o chestie insuficenta dar cred ca avem topic separat pentru asta.

Care e faza cu aia de pe 1 mai?

Share this post


Link to post

Sunt curios daca ati urmarit ieri discursul lui Base in parlament. Eu am vizionat acest discurs pe antena3. Ce m-a deranjat la un moment dat a fost faptul ca a fost filmat un individ care purta un tricou alb pe care scria cu negru GAOZAR iar dedesupt TIGAN IMPUTIT. In cazul acesta nu se mai considera discriminare?avand in vedere ca acest lucru a fost difuzat de o televiziune publica...sau se trece cu vederea??

 

L.E. Ah...si chestia asta mi se pare...

Senatorii s-au făcut de râs la şedinţa de ieri, după ce au respins ordonanţa guvernului privind organizarea referendumului din 19 mai, la 11 zile după ce consultarea populară a avut loc. Spre deosebire de alte dăţi, când legile organice picau la Senat din lipsă de cvorum, ordonanţa privind referendumul a fost respinsă - întrunind doar 52 de voturi pentru - din cauză că cei din sală nu ştiau ce votează. Altfel nu se explică de ce 9 aleşi s-au pronunţat împotrivă, iar alţi 8 s-au abţinut de la a vota „un referendum deja epuizat”, cum l-a numit Nicolae Văcăroiu. Şeful Senatului a calificat incidentul drept „hilar” şi a dat vina pe senatorii PD şi PLD, care, de multe ori, resping orice lege susţinută de guvern.

Edited by BH ZNS

Share this post


Link to post

Respectivul cu tricoul era deputatul PSD Emilian Cutean.

Share this post


Link to post

Bine macar ca recunostea ca e..."gaozar" :mrgreen:

Edited by ticodriver

Share this post


Link to post

Mda...si "ti... ...". La asta nu ma gandisem :D

Share this post


Link to post

Sa-si vada de treaba astia care au cutezanta sa-l critice pe Basescu !

Ei nu-si dau seama ca asta e voia lui Dumnezeu ?!!? ;) :osanale:

Share this post


Link to post

Da a fost tare asta cu :voia Domnului". Inca o "pasarica". Am vazut in ultimul timp atitudinea uneia doina cornea, dezgropata (la figurat cred) de catre unii ca pe un cutit tocit impotriva lui basescu. Daca cu epave vor sa-l contracareze... :rolleyes:

Share this post


Link to post

Base nu poate fi contracarat cu nimic, are sustinatori prea fanatici. Daca isi da pantalonii jos in public, o sa se gaseasca unii care sa-l aplaude si o sa zica: "bravo, uite un barbat hotarat, care face ce vrea, nu se da inlaturi de la nimic, de asa om are nevoie tara". Si daca o televiziune o sa dea imagini, o sa-i injure pe comunistii aia imputiti, slugi de oligarhi care umbla cu diversiuni pentru patarea imaginii unui om nevinovat, dar pentru ca sunt atat de prosti (ma refer la jurnalisti slugi) n-o sa le mearga.

 

Stiu, sunt un puiut de comunist... :rolleyes:

Share this post


Link to post
Am vazut in ultimul timp atitudinea uneia doina cornea, dezgropata (la figurat cred) de catre unii ca pe un cutit tocit impotriva lui basescu. Daca cu epave vor sa-l contracareze... :rolleyes:

Amice... sunt cu Basescu, dar... ai fost de prost gust. Ori nu cunoşti istoria recentă, ori ai uitat-o, ceea ce pentru un popor nu e tocmai bine. Nu susţin părera Doinei Cornea, dar asta nu înseamnă că trebuie să o batjocorim. Fără ea şi mulţi alţii ca ea, acum am fi fost probabil pe stadioane să-l ovaţionăm pe Nicu Ceauşescu sau pe alt fiu al fiului poporului.

Share this post


Link to post

Nu suntem amici imi pare rau. E parerea mea daca o consider o epava sau senila. Nu cred ca trebuie sa-i fac plecaciuni cum au facut altii lui iliescu cum ca i-ar fi eliberat de sub "jugul" comunistilor. Si nu ma voi inchina niciunui om. Pe timpul jafului "conventei" si al prietenilor ei din gasca diaconescu-constantinescu de ce nu a zis nimic? Nu imi aduc aminte sa fi luat atitudine. Doar daca nu consideri ca au fost anii cei mai prosperi ai romaniei.

Bafta

Share this post


Link to post

OK, colega (suntem, totuşi, colegi de forum, trebuie să admiţi asta). În nici un caz nu îi ridicam o statuie Doinei Cornea, ci doar solicitam ceva mai mult respect pentru ea pentru că, să zic aşa, şi-a câştigat un loc în cartea de istorie. Într-adevăr, le are şi ea pe ale ei, din istoria şi mai recentă, dar e păcat să o luăm la mişto pentru asta. Atât. Numai bine!

Share this post


Link to post
Base nu poate fi contracarat cu nimic, are sustinatori prea fanatici.

Nu-i cumva o exagerare, electoratul captiv al iliescului din '90 cum il mai putem numi ?

Share this post


Link to post

Nostalgic. In nici un caz nu se compara in violenta de exprimare cu electoratul lui base.

Share this post


Link to post

Ce violenta in exprimare? :o De unde si pana unde?

Share this post


Link to post

Adevarat, ei preferau violenta fizica, ca doar, pentru cea verbala au fost inventate babele.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Ce legatura au minerii in toata treaba asta ?!

Uite si un exemplu non-violent, intelectual, de fanatism: Traian Ungureanu.

 

@Zmeul: ma refeream in principiu la comentariile de pe site-urile de stiri. Dar si din ce am vazut aici, cei care sunt cei mai violenti in exprimare (sau altfel zis, "vorbesc urat") sunt fani base.

Share this post


Link to post

Nu vorbeste nimeni urat. Faptul ca acum ai la indemana internetul pe care este o oaresce libertate de exprimare si mai putina cenzura iti da impresia ca exista agresivitate. Exemplul cu minerii e bun: in piata universitatii ei au ciomagit studenti si pe toti care purtau cravata iar la tv plantau panselute iar iliescu le multumea pentru "actul civic". Nu e vorba de fanatism ci de libertatea de expresie si de intelegere pe care am dobandit-o acum. In fine cat putem noi intelege ca si acum exista manipulare iar basescu e un artist in asta.

Share this post


Link to post

Poate sunt mai "old-fashioned", dar pe mine ma deranjeaza aceasta sa-i zicem pseudo-agresivitate. Ma rog, sa trecem peste asta, exprimarea depinde de caracterul si de gradul de cultura al fiecaruia. Dar am observat totusi un pattern in aceasta privinta.

 

Atunci cand nu mai sunt argumente despre subiectul in discutie, se schimba subiectul. Vorbeam de base si vad ca am ajuns la Ilici. Care e legatura? Daca nu sunt pro-base sunt pro-Iliescu? Sau daca Iliescu e prost inseamna ca base e bun?

 

Ma bucur ca esti constient ca exista manipulare si ca Basescu se pricepe foarte bine la asta. Aici vroiam si eu sa ajung.

 

Am observat niste asemanari cu comunistii, fascistii si romanul 1984. Toate structurile dictatoriale creaza un dusman "al poporului" si se folosesc de pretexul luptei impotriva lui ca sa ajunga si sa se mentina la putere. Pentru comunisti, dusmanii poporului erau burghezii si imperialistii. Pentru Hitler, evreii. In 1984, lucrurile sunt putin cam complicate, dar se aflau mereu in razboi cu un dusman inexistent. Basescu a creat oligarhii si mogulii, niste balauri cu 10 capete care sug sangele poporului, iar el e singurul care se lupta cu ei.

 

Imi zicea cineva ca dupa Ceausescu Basescu e cel mai bun presedinte. Oamenii isi doresc din nou un dictator si din pacate s-ar putea sa-l primeasca.

Share this post


Link to post
Oamenii isi doresc din nou un dictator si din pacate s-ar putea sa-l primeasca.

Într-o ţară membru cu drepturi depline în UE şi NATO. Sigur că da. E ca şi rezolvat. :aplauze:

Share this post


Link to post
Într-o ţară membru cu drepturi depline în UE :aplauze:

eu zic ca si asta se poate rezolva...

 

@Ticolino : ai perfecta dreptate, insa, din pacate, nici ceilalti nu-s mai buni...si au si mai putin talent oratoric.

Edited by 5orin

Share this post


Link to post

Lasa ca lipsa asta e contracarata de un accentuat talent combinatoristic.

Share this post


Link to post
Imi zicea cineva ca dupa Ceausescu Basescu e cel mai bun presedinte. Oamenii isi doresc din nou un dictator si din pacate s-ar putea sa-l primeasca.

Confuzia asta-i deliberata ? Cum poate fi un presedinte dictator cand el nu are prerogative executive ? In privinta asta, poate fi apropiat de A.I.Cuza, desi acela a fost domnitor, adica facea ce vroia. Culmea, comunistii l-au pus in cartile de istorie pe Cuza si au condamnat alianta creata impotriva lui. Astazi se vede ca comunistii (caco obligatorie) nu citeau nici macar cartile scrise la ordinul lor.

 

Base, asa marinar cum este el, a deranjat rau 322 de parlamentari, crema jafului din Romania, a deranjat mogulii din media, a deranjat toata stanga europeana si toata tarimea de la Prut si pana in Coreea (de Nord) pentru afilierea la politica trans-atlantica. Pentru prima data Romania, prin reprezentatului ei, a parasit balegarul din est si bonjurismul rozaliu din vest pentru a se conecta la alt contiment si la alta politica. Eu ma mir ca a rezistat pana acum, dupa declaratia de razboi din discursul de dupa castigarea alegerilor si dupa condamnarea unui regim criminal trecut am crezut ca va avea sfarsitul lui JFK.

Asa ca nu trebuie sa te mire ca are sustinatori din medii traditional ostile.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Astazi se vede ca comunistii (caco obligatorie) nu citeau nici macar cartile scrise la ordinul lor.

 

Pai erau comandate de cei de rang 1, astia de rang doi-trei nu se incurca cu cetitu' :)

Share this post


Link to post

Pai, inainte de 2005, in epoca Jos Iliescul, cei 322 de parlamentari s-ar fi chemat 'monstroasa alianta'. Daca am fi trait intr-o democratie anglo-saxona, dupa 19 Mai ar fi trebuit sa vedem 322 de demisii din Parlament. Cum nu le-am vazut, intelegem perfect de ce democratia originala, de tip sovietic, se perpetueza peste ani in Parlamentul Romaniei. Daca n-ati inteles inca, parlamentarii dau socoteala in fata partidului care i-a propulsat si nu in fata poporului care i-a ales ! Deci, in Romania nu este democratie, este doar "karnaval". =D> pentru I.L. Caragiale.

Edited by tolin

Share this post


Link to post
Confuzia asta-i deliberata ? Cum poate fi un presedinte dictator cand el nu are prerogative executive ? In privinta asta, poate fi apropiat de A.I.Cuza, desi acela a fost domnitor, adica facea ce vroia. Culmea, comunistii l-au pus in cartile de istorie pe Cuza si au condamnat alianta creata impotriva lui. Astazi se vede ca comunistii (caco obligatorie) nu citeau nici macar cartile scrise la ordinul lor.

 

Base, asa marinar cum este el, a deranjat rau 322 de parlamentari, crema jafului din Romania, a deranjat mogulii din media, a deranjat toata stanga europeana si toata tarimea de la Prut si pana in Coreea (de Nord) pentru afilierea la politica trans-atlantica. Pentru prima data Romania, prin reprezentatului ei, a parasit balegarul din est si bonjurismul rozaliu din vest pentru a se conecta la alt contiment si la alta politica. Eu ma mir ca a rezistat pana acum, dupa declaratia de razboi din discursul de dupa castigarea alegerilor si dupa condamnarea unui regim criminal trecut am crezut ca va avea sfarsitul lui JFK.

Asa ca nu trebuie sa te mire ca are sustinatori din medii traditional ostile.

 

Cu tot respectul, Tolin, dar nici tu nu faci altceva decit sa perpetuezi confuzia...Basescu nu are suficiente prerogative, dar el este cel care va epura toata clasa politica si este cel care i-a deranjat foarte tare pe toti adversarii sai politici, pentru ca asupra lor planeaza amentintarile presedintelui...Asta nu e decit teza preluata din discursul lui, care pina acum, in 2 si jumatate, nu s-a materializat in absolut nimic concret...Ce a dezvaluit Basescu, altceva decit marele public stia deja din presa, despre afacerile oligarhilor? De ce nu face aceleasi aprecieri si la adresa oligarhilor din jurul PD-ului pe care il pastoreste? Cit despre marile lui merite in politica externa, eu ramin sceptic...slugarnicia fata de oricare axa a politicii mondiale nu poate fi decit daunatoare, mai ales cind asta inseamna neglijarea relatiilor cu tarile europene...Iar condamnarea regimului comunist, fara sa vreau - Doamne fereste! - sa par vreun adept al lui VC Tudor, n-a fost decit o mascarada, iar documentul acela facut pe genunchi omite multe aspecte importante...ce mai urma, sa condamnam si feudalismul sau sclavagismul ?!? Alte tari-victima n-au facut-o, si le merge bine-mersi...

Eu zic ca trebuie sa deschidem ochii si sa vedem ca tot acest 'circum et panem' nu e decit pretexul accederii in Parlament a altor smecheri decit cei care sint acum, al ocuparii unor functii cheie in administratiile locale, etc...Totul pentru putere si bani, si mai putin pentru o cruciada morala impotriva coruptilor.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...