Jump to content
Sign in to follow this  
George GBL

Turbo Pe Tico

Recommended Posts

Suna a nebunie toata treaba asta dar ar merge incercat,poate va iesi o bomba pe roti s-au o racheta...

Share this post


Link to post

Ai incercat si acum ne spui noua sau vrei sa incercam noi si sa-ti zicem rezultatul? :D

Share this post


Link to post

Am facut rost de o turbina mai mica este de pe un motor de 1.5 de pe un Mitsubishi Colt CZ3, ar intra dar trebuie sa mut radiatoru de racire in rest ar fi simplu...parerea mea

Share this post


Link to post

Si restul instalatiei? Coltul ala era pe carburatie?

Share this post


Link to post

Este pe injectie,dar io am doar turbina cu tot cu furtune si tevi.Cuplaju intre turbina si galerie trebuie putin modificata...

Share this post


Link to post

Cum eliminati detonatiile cu turbina de Colt?

Share this post


Link to post

Ca sa concluzionam pina la urma:

1. Peste a vandut turbina pt tico, era prea mare nu incapea fizic

2. Calculul de acasa nu se potriveste cu cel din targ, adica 3 carburatoare de motor puse pe Tico nu au facut altceva decit sa scada puterea si sa creasca,,, consumul .

3. toate modificarile facute de Peste, galerie admisie/evacuare nu au facut nimic altceva decit zgomot...pt nimic .

 

Deci toate aceste modificari nu merita si nu se justifica .

Cel mai simplu merita cumparat un Suzuki Alto Works RS/R care are Turbo din fabrica  <img src= )"> de fapt nu chiar din fabrica .

Edited by BogdanG

Share this post


Link to post

Tin sa te corectez putin...puterea nu a scazut intrucat cei 38CP obtinuti de peste au fost obtinuti cu doar 2 carburatoare functionale din cele 3...

Share this post


Link to post

Mai conteaza ? :D

Oricum experienta practica ne-a aratat ca e greu, foarte greu .

Share this post


Link to post

Daca nu veniti cu idei viabile sau cu actiuni intreprinse deja tind sa va inchid topicul pe motiv de batut de campi.

Daca chiar cineva se va apuca de operatie, pm la subsemnatul. 24h.

Share this post


Link to post

24h...pentru ce,eu care lucrez pana la 10 ore pe zi.In fine va voi dovedi ca va merge chiar daca vei inchide topicul.Lucrarea o fac pentru mine nu pentru altu si nu o fac in graba,totul trebuie facut cu cap:evacuarea,admisia trebuie modificata,prinderea pe carburator,instalatia de racire trebuie modificata,racirea pe ulei la turbo + flansa de la filtru de ulei, vacumul din galeria de admisie....++++,multe alte modificari care trebuie facute. Si raspuns pentru ''negoctav'' DETONARILE SUNT DOAR LA MOTOARE DIESEL din cate stiu eu,nu si la cele cu aprindere prin scanteie (pe benzina)

Share this post


Link to post

Tati pentru ultima fraza care ai scris-o e clar ca nu prea ai idee despre motoare si nu sti in ce te bagi. DACA o sa faci ce ti-ai propus pe langa problemele care vor aparea va trebui sa reduci avansul la aprindere, sa utilizezi benzine cu cifra octanica mai ridicata, sa maresti unghiul de baleiaj etc. Te-ai gandit cum il supraalimentezi pana intr-un bar sau peste 1 bar? S-ar putea sa ai surprize daca treci de 1 bar.

Sincer initiativa e buna dar nu stiu daca o scoti la capat!

Share this post


Link to post

la carburator presurizat te'ai gandit ca ai avea nevoie?

dar detector de detonatii care sa iti retardeze avansul?

etc.etc.

Share this post


Link to post

SORANE, atata timp cat: "DETONARILE SUNT DOAR LA MOTOARE DIESEL", succesul este asigurat, mai ales in conditiile in care nici nu se pune problema prin ce sa se asigure o cantitate mai mare de benzina, deci, amestec sarac este sinonim cu auto-detonatia.

In plus, multi au senzatia ca motoarele acestea de strada sunt supradimensionate, doar rautatea si interesele meschine ale producatorului le retine sa dezvolte putere mai mare. As vrea sa vad si eu pe cineva care-si propune mai intai sa faca un calcul de verificare din punctul de vedere al rezistentei materialelor, sa vada daca cuplul marit pe care vrea sa-l obtina se poate transmite pana la roata si petru cat timp ! Eu as propune mutarea topicului la Cafenea.

Share this post


Link to post
Si raspuns pentru ''negoctav'' DETONARILE SUNT DOAR LA MOTOARE DIESEL din cate stiu eu,nu si la cele cu aprindere prin scanteie (pe benzina)

 

Total eronat. In primul rand se numesc DETONATII, in al doilea rand apar doar la motoarele "pe benzina" reprezintand o ardere foarte violenta, rapida amestecului carburant, din cauza compresiei prea mari. Motoarele turbo clasice au compresii mai mici, maxim 8:1, iar cele moderne au senzori de detonatie care au grija ca acestea sa nu apara, informand ECU ca avansul trebuie redus. Prin comparatie, motorul de 1.8 T de 150 cai de la VW are tot 9.5 compresia, ca si Tico, si este cunoscut pt susceptibilitate la detonatii, chiar daca are ECU si chiar doi senzori de detonatie. Nu mai zic de presiune scazuta de supraalimentare. Iar tu vrei sa bagi un bar in motorul de Tico. Poate iti faci o garnitura de chiulasa custom, mai groasa, sa scazi raportul de compresie pe la 8.5, asta daca nu vrei sa-ti schimbi pistoane si chiulase lunar.

:o fftopic: A incercat cineva/se poate pune chiulasa sau axa cu came de Matiz pe Tico? Caci numai din modificarea fazelor distributiei la Matiz s-au marit turatiile de cuplu maxim si putere maxima cu 1000rpm si ca urmare a crescut si puterea maxima cu 10 cai. Apoi din filtru de aer si evacuare sport mai castigi vreo 3 caluti si zic ca te-ar coafa destul, la cat de usor e Tico. Succes!

Share this post


Link to post

@Senna > cum asiguri un amestec constant la un motor de Tico cu turbo-alimentare ?

Share this post


Link to post

Cu o alta pompa de benzina, de preferat electrica si cu presiunea redusa la o valoare convenabila pt alimentarea unui alt carburator, mai mare. Amestec constant nu va fi, dar macar va fi varia intre optim si bogat, mai bine decat intre sarac si foarte sarac :D nu se mai pune problema consumului. Dar mai intai sa-l vedem cum rezolva cu compresia si detonatia cea care pt el e o himera...

Edited by Senna

Share this post


Link to post

acuma m'am uitat mai atent la titlul topicului: "Turbo Pe Tico, Vis s-au nebunie...oare o merge ! ! !"

trecand peste acel "s-au" demn de almanahele lui "care este", eu as zice ca e vis SI nebunie.

succes cu himera asta.

Share this post


Link to post

Daca peste nu a reusit cred ca nimeni nu o sa reuseasca :D

Share this post


Link to post

Peste nu pornise sa faca turbo...era o idee insa era mai constient de anumite lucruri si cand nu era il aduceam eu cu Pepino cu picioarele pe pamant :)

Share this post


Link to post

Scuze de reclama dar incerc sa-l ajtu pe omul nostru. Intra pe www.speedline.3xforum.ro fa-ti un user si scrie acolo ce vrei. SUnt mai mult ca sigur ca vei gasi o solutie la ceea ce vrei tu. Au pus baietii turbo pe o supernova (de dacia lu SGM nu vorbesc ca numai blocul il mai are de dacie), insa iti spun un lucru sigur - de pus se poate pune, acum intrebarea este si daca esti dispus sa faci o astfel de investitie si daca va si renta.

 

Eu din discutiile cu baietii de acolo cel mai bine si mai usoara modalitate de a castiga cam 10 caluti este sa comprimi motorul... vezi topicul de la motorizare (se numeste proiect tico).

Edited by Leutzu

Share this post


Link to post

Leutzule, vezi ca pe un motor cu injectie controlata este mult mai usor de pus decat pe unul cu carb. Asta au incercat sa-i explice mai multi de aici, dar trebui sa aiba si cui.

Share this post


Link to post

Si in plus sunt puse pe variante de motoare concepute pentru turbo, mai putin la nova aia. (nu supernova). Interesant e ca s-a pus pe Oltcit. Acolo chiar e pus pe motorul clasic. Acum cat de fiabil e nu se mai pune problema.

Edited by SORAN

Share this post


Link to post

Ar trebui facuta si disocierea dintre o masina care intruneste toate conditiile de circulatie pe drumurile publice (conditiile se restrang de la o zi la alta) si una de participat la competitii de orice fel.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...