Jump to content
Sign in to follow this  
kornelush

De Ce, Cum Si In Ce Fel?

Recommended Posts

In urma contrazicerilor avute pe un topic care ataca institutia Politiei Romana m-am decis se creez un topic unde puteti pune intrebari si puteti cere lamuriri cu diferite aspecte legate de legi, Politie,amenzi, fapte penale la regimul circulatiei etc.

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

Hmm ... okei, legat de amenzi, daca am depus o contestatie la o amenda de viteza, in cat timp trebuie sa-mi vina citatia pentru tribunal ?! Sau intreb altfel, in maxim cat timp ?!

Share this post


Link to post

N-are legatura cu Polita Romana. Depinde de cat de aglomerata e Judecatoria. Poate dura si doua luni. La mine a fost prima infatisare dupa 5 saptamani. Pt. ca Politia n-a avut reprezentant, a urmat un al doilea termen. In final am avut castig de cauza dupa 3 sedinte, in total vreo 4 luni jumate.

Share this post


Link to post
Hmm ... okei, legat de amenzi, daca am depus o contestatie la o amenda de viteza, in cat timp trebuie sa-mi vina citatia pentru tribunal ?! Sau intreb altfel, in maxim cat timp ?!

In cazul sanctiunilor prevazute de H.G. 85/2003 privind regimul crculatiei(codul rutier) contestatia se depune in tremen de 15 zile de la COMUNICAREA p.v. la organul de politie de unde face parte agentul constatator.De aici contestatie insotita de un raport al agentului constatator si suportul care sa ateste viteza cu care ai circulat(o poza sau o inregistrare video) se inainteaza Judecatoriei de pe raza judetului unde a avut loc abaterea, insa legea nu specifica nici un termen dar pentru majoritatea dureaza circa 30 zile(termenul maxim in care politistul care are in lucru contestatia trebuie sa finalizeze lucrarea(termenul maxim de lucru intr-o lucrare diversa cu sunt cnsiderate contestatiile)).Mai ia in considerare si cat face cu posta de cand trimiti contestatia la Politie si de la Politie la judecatorie.

Ca o parere personala daca te-a filmat nu prea ai sanse de castig ,doar daca procesul verbal are vicii de fond si forma(gen lipsa numelui, prenumelui ag. constatator, lipsa datei, a locului unde s-a petrecut etc.

Share this post


Link to post

Conform Legii nr 2 TOATE plangerile impotriva proceselor verbale de contraventie (indiferent de institutia din care face parte agentul constatator) se depun in termenul mentionat de 15 zile. Daca la Politie este tinuta plangerea 30 de zile cum spui, nu-i ilegal dar nici normal.

In cazul in care stiu sigur ca am dreptate, am dovezi si martori, sa fii sigur ca dupa ce imi va fi admisa plangerea si anulat pvc, ma voi indrepta impotriva agentului care a intocmit acel act si a tinut la el o perioada atat de mare contestatia mea, aducandu-mi astfel prejudicii (in doua randuri practic, fara temei si prin abuz).

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

30 de zile este termenul maxim in care se solutioneaza o lucrare diversa dupa cu am mai zis.Gandeste-te ca sunt foarte putini oameni si sunt foarte multe contestatii.Iar ce zici tu se numeste Ordonanta Guvernului nr.2 pe 2002 privind regimul juridic al contraventiei o gasesti pe www.amenda.ro.

P.S. la legea 333/2003 privind paza bunurilor contestatia la p.v se depune DIRECT la judecatoria de pe raza jud. unde a avut loc fapta, deci nu toate plangerile se adreseaza la unitatea de undew face parte ag. constatator

@ bel-ze-but daca te pi.. contra vantulu te stropesti parerea mea , asta-i sistemul in curand se va schimba putin cate putin dar sesizabil.

Nu agentul constatator solutioneaza contestatia ci un ofiter superior(adjunct sau chiar sef) al S.P.R

Politia ti-a tinut o luna plangerea dar la judecatorie cat a stat?3 luni jumate cumva cum ai scris mai sus?Ce-ai sa faci dai in judecata Judecatorul?????

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

Nici n-am zis (poti verifica mai sus) ca toate se depun la institutia din care face parte agentul constatator.

Ai dreptate , e ordonanta 2.

Nu la Politie a fost tinuta primele 5 saptamani (in cazul meu) plangerea, ci la Judecatorie. Iar durata totala a fost cauzata de cele 3 temene (cam toate cauzele respectivei judecatoare erau reprogramate dupa 2-3 saptamani din cauza nr.mare de procese). Cazul a fost acu 1 an si ceva.

In cazul in care consideri ca apararea unui drept este sinonima cu "a te ... contra ..." si te astepti sa pui intr-o lumina favorabila institutia din care faci parte ( pe alt topic chiar erai impotriva mentalitatii "militienilor" ), nu cred ca vei avea un mare succes.

Tine cont ca nu am lovit sub centura cum poate au facut altii in topicul de care ai vrut sa scapi. Subliniez ca n-as proceda cum am spus mai sus decat in cazul in care sigur am dreptate si Politia , contrar art32 alin(2) "Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit DE INDATA judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia" asteapta 30 de zile de parca ar trebui sa fabrice atunci probe. Cele 30 de zile la care te referi sunt pt. solutionarea petitiilor de catre institutiile publice, nu se refera la transmiterea unei contestatii la judecatorie. Daca intr-adevar asa se procedeaza e grav. Orice argumente de lipsa de personal ai aduce... Sunt sigur ca stii ca in 30 de zile trebuie sa se raspunda petitionarului, nu sa se demareze cercetarile.

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post

Amenzile de radar trimise acasă, prin poştă, au vreun termen, sau mă pot aştepta să primesc peste x luni o amendă pentru o depăşire de viteză de azi? Mă refer atât la camerele fixe, cât şi la echipajele mobile. Mulţumesc.

Share this post


Link to post
In urma contrazicerilor avute pe un topic care ataca institutia Politiei Romana

Semi offtopic:

Nu ataca cineva Politia Romana, ca nu-i nebun. Daca si tu, dupa doar cativa ani, consideri ca a da in vileag un lucrator de politie, platit din banii contribuabilului, se confunda cu institutia, atunci poti sa-ti dai demisia, ti-ai gresit cariera. Asa ca, te rog, nu mai face aceasta confuzie pe acest forum, institutia este suverana, oamenii sunt pereni. Da ?

Share this post


Link to post

Care sunt conditiile clare in care un agent de politie poate ridica certificatul de inmatriculare?

Agentii de la politia rurala au dreptul de a opri autovehicule pe soselele natioanle?

Share this post


Link to post

Pt. Razvan Pop

Art. 13. - (1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei.

Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

 

Deci, teoretic maxim 7 luni. Practic vreo doua, pt. ca n-o sa stea mai mult de 3 saptamani ca sa completeze pvc, ca are si el un plan (nu scris ci de tipul : "Seful": Bine ma , tu ce faci ca saptamana asta nu prea s-a vazut c-ai lucrat...), iar de transmis o va face in maxim o saptamana, ca sa dejoace probabil incercarile contravenientului de a se fofila de la primirea plicului cu "felicitari". (Cunostinte la Posta, refuz de primire etc.)

 

 

Pt. Mircea :

Art. 99 din Noul Cod Rutier

(1)Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori dovada înlocuitoare a acestuia se retine de catre politia rutiera în urmatoarele cazuri:

A)vehiculul nu are efectuata inspectia tehnica periodica valabila;

b)nu sunt respectate normele tehnice constructive referitoare la transportul produselor periculoase;

c)vehiculul circula noaptea fara faruri sau lampi de semnalizare, dispozitivele de iluminare si semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevazute în normele tehnice în vigoare;

D)vehiculul circula cu defectiuni majore la sistemele de iluminare-semnalizare sau cu alte dispozitive decât cele omologate;

E)sistemul de frânare de serviciu este defect;

F)sistemul de frânare de ajutor sau de stationare este defect;

g)mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise;

H)anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în cartea de identitate a vehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa;

i)zgomotul în mers sau stationare depaseste limita legal admisa pentru tipul respectiv de vehicul;

j)motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise;

k)elementele dispozitivului de cuplare pentru remorcare prezinta uzuri pronuntate ori nu sunt compatibile, fiind de natura sa provoace desprinderea remorcii sau dezechilibrarea ansamblului;

LLL)autovehiculul sau tramvaiul are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise sau reclame publicitare, folii neomologate si/sau nemarcate corespunzator ori accesorii care restrâng sau estompeaza vizibilitatea în timpul mersului, atât din interior, cât si din exterior;

m)autovehiculul are aplicat pe partea frontala si/sau posterioara a acestuia afise, înscrisuri sau reclame care diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de înmatriculare;

n)autovehiculul prezinta scurgeri semnificative de carburant sau lubrifiant;

o)placutele cu numerele de înmatriculare sau de înregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare, altele decât cele omologate;

p)datele din certificatul de înmatriculare sau de înregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului;

r)vehiculul nu a fost radiat din circulatie în cazurile prevazute în prezenta ordonanta de urgenta;

S)vehiculul nu este asigurat de raspundere civila în caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii;

t)detinatorul vehiculului nu a preschimbat certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, în conformitate cu prevederile legale;

u)vehiculul nu are montata una dintre placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare;

v)vehiculul are lipsa elemente ale caroseriei ori aceasta este într-o stare avansata de degradare;

x)lipsa dotarilor obligatorii pe autovehicule destinate învatarii conducerii autovehiculelor în procesul instruirii persoanelor în vederea obtinerii permisului de conducere, prevazute de reglementarile în vigoare.

(2)În situatiile prevazute la alin. (1) lit. b), c), e), g), k), o), p), r) si s), la retinerea certificatului de înmatriculare sau de înregistrare, politistul rutier elibereaza conducatorului de vehicul o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, iar în cazurile prevazute la alin. (1) lit. a), d), f), h), i), j), I), m), n), t), u), v) si x), o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

(3)În situatiile prevazute la alin. (1) lit. b), o), p), r) si s), odata cu retinerea certificatului de înmatriculare politistul rutier retrage si numerele de înmatriculare sau de înregistrare.

(4)Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare si placutele cu numarul de înmatriculare sau de înregistrare, cu exceptia celor care nu corespund standardelor, se restituie proprietarului sau utilizatorului vehiculului de catre politia rutiera, la prezentarea de catre acesta a dovezii încetarii motivului pentru care documentul a fost retinut, în conditiile prevazute în .

2. Nu stiu sigur conform noului cod (privind oprirea de politia rurala), dupa vechiul sigur da. In asta nou peste tot apare "politistul rutier" si in unele cazuri politistul de frontiera . Cred totusi ca si cei de la politia rurala au o subordonare fata de Serviciile Politiei Rutiere Judetene si implicit atributii in acest sens , pt. ca altfel va fi "sat fara caini".

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post
Pt. Razvan Pop

Aproape... Şi dacă, de fapt, mă cheamă Clemens Căldare şi mi-am luat şi eu un conspirativ, acu' că e dosariada la modă? Şi, bag de seamă, şi matale eşti un mic poliţist sub acoperire...

Oricum, mulţumesc mult pentru informaţii. :osanale:

Share this post


Link to post

Scuze daca te-am botezat, desi in privinta prenumelui nu cred.

Altfel, stiu pt. ca - daca citesti mai sus_ m-am judecat cu ei, si cine vrea sa si castige...

In plus, am intocmit si eu pvc-uri, in alt domeniu (mediu) - regulile de intocmire, contestare, etc. sunt general valabile.

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post
Nici n-am zis (poti verifica mai sus) ca toate se depun la institutia din care face parte agentul constatator.

Ai dreptate , e ordonanta 2.

Nu la Politie a fost tinuta primele 5 saptamani (in cazul meu) plangerea, ci la Judecatorie. Iar durata totala a fost cauzata de cele 3 temene (cam toate cauzele respectivei judecatoare erau reprogramate dupa 2-3 saptamani din cauza nr.mare de procese). Cazul a fost acu 1 an si ceva.

In cazul in care consideri ca apararea unui drept este sinonima cu "a te ... contra ..." si te astepti sa pui intr-o lumina favorabila institutia din care faci parte ( pe alt topic chiar erai impotriva mentalitatii "militienilor" ), nu cred ca vei avea un mare succes.

Tine cont ca nu am lovit sub centura cum poate au facut altii in topicul de care ai vrut sa scapi. Subliniez ca n-as proceda cum am spus mai sus decat in cazul in care sigur am dreptate si Politia , contrar art32 alin(2) "Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit DE INDATA judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia" asteapta 30 de zile de parca ar trebui sa fabrice atunci probe. Cele 30 de zile la care te referi sunt pt. solutionarea petitiilor de catre institutiile publice, nu se refera la transmiterea unei contestatii la judecatorie. Daca intr-adevar asa se procedeaza e grav. Orice argumente de lipsa de personal ai aduce... Sunt sigur ca stii ca in 30 de zile trebuie sa se raspunda petitionarului, nu sa se demareze cercetarile.

In primul rand uta-te la titlul topicului si nu mai devia.

In al doilea rand nu m-ai inteles.In momentul cand cineva face o plangere de orice gen organul de politie are OBLIGATIA ca in termen de 30 zile sa dea o solutie legala care va fi comunicata petitionarului.Fac parte din ordinele si dipozitiile interne.

In al treilea rand in acest topic nu incers sa pun institutia intr-o lumina favorabila si sa dau lamuriri cui are nevoie .se pare ca tu le stii pe toate si am declarat subiectul din topicul din' care am scapat ' cum zici tu <<INCHIS>>

 

Care sunt conditiile clare in care un agent de politie poate ridica certificatul de inmatriculare?

Agentii de la politia rurala au dreptul de a opri autovehicule pe soselele natioanle?

Retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare

Art. 237. - (1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii:

a) inspectia tehnica periodica a expirat;

b) in autovehicul este instalat un mijloc tehnic de detectare a prezentei aparatelor radar sau dispozitiv antiradar;

c) autovehiculul are montate mijloace speciale de avertizare luminoasa si sonora, cu incalcarea prevederilor legale;

d) nerespectarea regulilor referitoare la transportul produselor periculoase;

e) avariile existente la autovehicul nu au fost reparate in termenul prevazut la art. 181 pct. 19;

f) dispozitivele de iluminare si semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevazute in normele tehnice in vigoare, sunt defecte sau lipsa, farurile nu sunt reglate sau sunt montate alte dispozitive decat cele omologate;

g) sistemele de franare sunt defecte;

h) mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise;

i) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in cartea de identitate a autovehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa;

j) zgomotul in mers sau stationare depaseste limita legal admisa pentru tipul respectiv de vehicul;

k) motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise;

l) elementele dispozitivului de cuplare pentru remorcare prezinta uzuri pronuntate ori nu sunt compatibile, fiind de natura sa provoace desprinderea remorcii sau dezechilibrarea ansamblului;

m) autovehiculul are montate dispozitive sau accesorii neomologate de autoritatea competenta;

n) autovehiculul are aplicate pe parbriz, luneta sau geamurile laterale afise, reclame publicitare sau inscrisuri de natura a conferi libera trecere, acces sau prioritate in circulatia pe drumurile publice;

o) autovehiculul are aplicate folii sau accesorii pe parbriz, luneta ori geamurile laterale, care restrang sau estompeaza vizibilitatea in timpul mersului, atat din interior, cat si din exterior, sau care impiedica ori diminueaza eficacitatea dispozitivelor de iluminare si semnalizare luminoasa ori citirea numarului de inmatriculare;

p) autovehiculul prezinta scurgeri de carburant sau lubrifiant;

r) placutele cu numerele de inmatriculare sau inregistrare nu sunt conforme cu standardul sau au aplicate dispozitive de iluminare, altele decat cele omologate;

s) datele din certificatul de inmatriculare sau inregistrare nu concorda cu caracteristicile tehnice ale vehiculului;

t) vehiculul nu a fost radiat din circulatie in conditiile prezentului , caz in care se retin si placutele cu numerele de inmatriculare. Acestea se remit titularului certificatului de inmatriculare;

u) detinatorul nu face dovada incheierii asigurarii auto de raspundere civila;

v) in cazul nerespectarii prevederilor art. 39 alin. (4);

w) detinatorul nu a preschimbat certificatul de inmatriculare, emis anterior datei de 1 ianuarie 1998, cu ultimul model aflat in uz.

(2) In situatiile prevazute la alin. (1) certificatul de inmatriculare nu se retine daca conducatorul autovehiculului sau tramvaiului remediaza pe loc deficientele constatate, caz in care se aplica numai sanctiunea contraventionala.

(3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. b)-e), g), h), p), r), t) si u), in locul certificatului de inmatriculare sau de inregistrare se elibereaza dovada inlocuitoare fara drept de circulatie.

 

Art. 238. - Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare se restituie detinatorului vehiculului la incetarea motivului pentru care documentul a fost retinut.

 

Art. 239. - Cand conducatorul este depistat in trafic conducand un vehicul avand dovada inlocuitoare a certificatului de inmatriculare sau de inregistrare fara valabilitate sau cu valabilitatea expirata, politistul aplica si masura retinerii placutelor cu numerele de inmatriculare sau inregistrare, pana la incetarea motivului pentru care documentul a fost retras.

 

Art. 240. - (1) Pentru cazurile prevazute la art. 237 lit. d) politistul ia masuri pentru parcarea autovehiculului in cel mai apropiat spatiu amenajat, retinand certificatul de inmatriculare si placile cu numarul de inmatriculare sau inregistrare.

(2) In cazurile prevazute la alin. (1) politistul este obligat sa anunte de indata unitatea de politie din care face parte pentru a se stabili, impreuna cu unitatile de pompieri si de aparare civila, destinatia finala pentru parcarea autovehiculului.

 

 

Agentii de politie rurala sunt OBLIGATI prin dipozitia sefilor de inspectorate sa efectueze cel putin 4 ore pe zi 2 ziua 2 noaptea de control al traficului, insa orice politist cand te opreste trebuie sa procedeze astfel:BUna ziua/seara sunt ag... din cadrul... V-AM OPRIT PENTRU CA...Aici gresec multi politisti.

Care crezi ca e diferenta intre politia rutiera , politia rurala sau politia de ordine publica??

Ca si competente in materie de contraventional niciuna.

 

 

Semi offtopic:

Nu ataca cineva Politia Romana, ca nu-i nebun. Daca si tu, dupa doar cativa ani, consideri ca a da in vileag un lucrator de politie, platit din banii contribuabilului, se confunda cu institutia, atunci poti sa-ti dai demisia, ti-ai gresit cariera. Asa ca, te rog, nu mai face aceasta confuzie pe acest forum, institutia este suverana, oamenii sunt pereni. Da ?

Te-as RUGA sa nu mai rasucesti cutitul in rana am declarat subiect inchis.

Cand cineva zice ca citez"POLITIA ROMANA ESTE O ADUNATURA DE PROSTI SI DE INCOMPETENTI PLATITI DIN BANII NOSTRI" ce reprezinta domnule moderator care nu ati luat nici o masura impotriva aceluia???

Daca cineva v-ar zice: toti moderatorii de pe DAEWOOCLUB.RO sunt...

Cu v-ati simti??

@Bel Ze-but :NU MAI INDUCE LUMEA IN EROARE NOUL COD RUTIER NU A INTRAT IN VIGOARE INCA.Deci ce am scris mai sus este art 237 din HG 85 /2003 adica regulamentul pentru aplicarea codului rutier

 

Amenzile de radar trimise acasă, prin poştă, au vreun termen, sau mă pot aştepta să primesc peste x luni o amendă pentru o depăşire de viteză de azi? Mă refer atât la camerele fixe, cât şi la echipajele mobile. Mulţumesc.

Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Deci in maxim o luna daca nu-l primesti acasa e nul.

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

In primul rand uta-te la titlul topicului si nu mai devia.

 

M-am "utat" si nu vad ca as fi deviat. Tot "lamuriri legate de legi, Politie si nu numai". Daca cineva considera ca nu am vazut bine , sa se adreseze unui moderator si sa fiu sanctionat conform Regulamentului. Altfel... numai de bine.

Daca nu faceai aprecierea legata de lupta cu morile de vant (elegant vorbind) in conditiile cand am (si e valabil pt. oricine) dreptate, nici nu aminteam de mentalitatea, zic eu perimata, conform careia e mai bine sa tacem si sa lasam abuzurile sau delasarea in pace.

Si este vorba in continuare de legi si de respectarea acestora.

Ma refer la principii si n-are legatura cu ceva personal, asa ca no offense.

Share this post


Link to post

Eu ti-a dat un sfat valabil in Romania in care traim,cel putin de asta esti constient.Pentru tine si cei ca tine o sa dau raspunsurile pe care vrei sa le auzi ca si cum ai suna la robot si-ti zice ca e ora...

Nici o problema nu ma supar eu din atata.

Iti mai dau un exmaplu

Tatalui meu i s-a luat permisul de conducere in Braila pentru defectiuni la sisteul de directie.Asta pe masina unitatii,ARO(masini cunoscute de politisti ca avand defectiuni la directie), si in conditiile in care toti pivotii si capetele de bara erau schimbati in urma cu o saptamana si inca aveau sigla RAR pe ei.Am facut contestatie mpotriva PV am ajuns dupa o luna in instanta unde am retras plangerea deoarece urmatorul termen era peste o luna(din contestatiile anterioare).Tata a facut un curs de legislatie rutiera si i s-a redus de la 90 la 30 de zile.

Edited by kornelush

Share this post


Link to post
Retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare

Art. 237. - (1) Certificatul de inmatriculare sau de inregistrare al autovehiculelor si tramvaielor se retine in urmatoarele situatii:

 

 

f) dispozitivele de iluminare si semnalizare luminoase, mijloacele fluorescent-reflectorizante, prevazute in normele tehnice in vigoare, sunt defecte sau lipsa, farurile nu sunt reglate sau sunt montate alte dispozitive decat cele omologate;

g) sistemele de franare sunt defecte;

h) mecanismul de directie prezinta uzuri peste limitele admise;

i) anvelopele au alte dimensiuni sau caracteristici decat cele prevazute in cartea de identitate a autovehiculului, prezinta taieturi sau rupturi ale cordului ori sunt uzate peste limita legal admisa;

j) zgomotul in mers sau stationare depaseste limita legal admisa pentru tipul respectiv de vehicul;

k) motorul emite noxe poluante peste limitele legal admise;

l) elementele dispozitivului de cuplare pentru remorcare prezinta uzuri pronuntate ori nu sunt compatibile, fiind de natura sa provoace desprinderea remorcii sau dezechilibrarea ansamblului;

p) autovehiculul prezinta scurgeri de carburant sau lubrifiant;

 

 

Agentii de politie rurala sunt OBLIGATI prin dipozitia sefilor de inspectorate sa efectueze cel putin 4 ore pe zi 2 ziua 2 noaptea de control al traficului, insa orice politist cand te opreste trebuie sa procedeze astfel:BUna ziua/seara sunt ag... din cadrul... V-AM OPRIT PENTRU CA...Aici gresec multi politisti.

Care crezi ca e diferenta intre politia rutiera , politia rurala sau politia de ordine publica??

Ca si competente in materie de contraventional niciuna.

 

Art. 14. - (1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Deci in maxim o luna daca nu-l primesti acasa e nul.

 

Bun, raportat la ce ai raspuns:

1. Agentul de circulatie are dreptul sa constate defectiunile mai sus enumerate?

2. In momentul in care un agent de la rurala mi-ar face semnal de oprire n-as opri. Asta pentru ca nu au competente si nici cunostiinte in materie de circulatie. Apoi "controlul de rutina" nu mai exista, un autoturism care circula regulamentar nemaiputand fii oprit in trafic pe motiv ca asa vrea agentul respectiv. Si am sa-ti spun si o intamplarea devarata cu un agent de la rurala care m-a oprit cu sirena si prin megafon in comuna Faclia - Constanta, pe motiv ca circulam cu 80 km/h in localitate. Am tras pe dreapta si cand a catadicsit sa vina la masina mea mi-a zis ca ma amendeaza pentru depasirea vitezei. I-am cerut sa-mi arate aparatul radar. A incercat sa-mi zica ca mergea in spatele meu si ca el avea pe bord 85 km/h. L-am poftit sa-si monteze radar si apoi sa ma opreasca si am demarat. N-a avut tupeul sa vina dupa mine. De ce? Pentru ca stia ca este in off-side.

3. Ce te faci cu PV de contraventie care vin in luna octombrie pentru o contraventie savarsita in luna Iunie? Caz concret la firma: O instiintare de la Politia Rutiera Galati si una de la Politia Rutiera Prahova, venite saptamana trecuta, ambele anuntand sanctiuni pentru depasiri de viteza in luna iunie...

Share this post


Link to post

Care este sanctiunea pt depasirea sa zicem cu 5 km pe ora(viteza 55km/h) pe un sector de drum pe care viteza maxima este de 50km/h?

Share this post


Link to post

Nu exista sanctiune pentru asa ceva! Legea sanctioneaza depasirea cu mai mult de 10 km/h a vitezei legale. In mod normal, pentru un 61 km/h pe un sector de 50 km/h, sanctiunea corecta ar fi avertismentul, adr din pacate sanctiunile se aplica dupa bunul plac al agentului constatator si nu in ordinea gravitatii faptei.

Share this post


Link to post

1.Literele G,H,J si K se constata numai cu R.A.R-ul

2.Depasirea vitezei se constata NUMAI cu aparatul radar.In legatura cu agentii de politie rurala mai documenteza-te Legea 218 si 360 din 2001 privind statutul politistului si respectiv organizarea si functionarea Politie Romane ofera competente la regimul circulatiei TUTOROR POLITISTILOR ECHIPATI REGULAMENTAR.

EX. intr-o comuna se fura o vaca iar tu circuli cu un aro cu remorca cu o vaca in ea.Opresti la semnalul regulamentar al politistului rural???

3.Cu controlul de rutina ai perfecta dreptate, iar cu speta cu 80 la ora deasemeni.

3 Sunt nule daca de la data savarsirii faptei (ce scrie pe P.v azi...) au trecut mai mult de 30 de zile.

ALTCEVA??

 

Care este sanctiunea pt depasirea sa zicem cu 5 km pe ora(viteza 55km/h) pe un sector de drum pe care viteza maxima este de 50km/h?

Dupa lege de la 60 la 80 ron.insa ai dreptul jumatate din minim in 48 ore indiferent de suma, chiar daca e maxim.ramane la latitudinea ag constatator si LA FELUL IN CARE VORBESTI(de ce ma-i oprit ba ca n-aveam decat...).Marea majoritate a pol. ce lucreza pe radar nu opresc masini care circula cu acesta viteza.

Edited by kornelush

Share this post


Link to post
In legatura cu agentii de politie rurala mai documenteza-te Legea 218 si 360 din 2001 privind statutul politistului si respectiv organizarea si functionarea Politie Romane ofera competente la regimul circulatiei TUTOROR POLITISTILOR ECHIPATI REGULAMENTAR.

EX. intr-o comuna se fura o vaca iar tu circuli cu un aro cu remorca cu o vaca in ea.Opresti la semnalul regulamentar al politistului rural???

 

3 Sunt nule daca de la data savarsirii faptei (ce scrie pe P.v azi...) au trecut mai mult de 30 de zile.

ALTCEVA??

Defineste echipat regulamentar.

In speta data de tine, putin probabil sa circul cu vehiculul si incarcatura mentionata. Opresc dar daca ma opreste sa ma intrebe de ce scoate fum masina, ii fac cascheta guler.

 

 

Lamureste-ma un pic:

Pe PV scrie asa: azi data de 15 iunie 2006 noi... am constatat ca... samd. Acest PV imi este comunicat pe 10 oct 2006. Este valabila sanctiunea sau nu?

Share this post


Link to post
Dupa lege de la 60 la 80 ron.

Conform carui articol de lege in vigoare se aplica aceasta sanctiune?

Share this post


Link to post
Nu exista sanctiune pentru asa ceva! Legea sanctioneaza depasirea cu mai mult de 10 km/h a vitezei legale. In mod normal, pentru un 61 km/h pe un sector de 50 km/h, sanctiunea corecta ar fi avertismentul, adr din pacate sanctiunile se aplica dupa bunul plac al agentului constatator si nu in ordinea gravitatii faptei.

Te inseli legea spune in felul urmator :D epasirea vitezei maxime legal admise cu pana la 30 kmh se ped cu 60-80

30-50 kmh 80-100

peste 50 kmh permisul de conducere si 200-800

Share this post


Link to post

"Tata a facut un curs de legislatie rutiera si i s-a redus de la 90 la 30 de zile".

 

 

Si cumva in cele 30 de zile a circulat cu dovada prelungita pt. faptul ca depusese contestatia ? [-X

Daca nu, si era sigur ca avea dreptate de ce a acceptat aceasta situatie si a fost pieton o luna?

Sau mai bine de ce sugerezi ca asa ar fi normal sa procedam cu totii? Eu am preferat sa duc procesul pana la sfarsit, chit ca a durat 4 luni. Repet, e valabil in cazul in care avem dreptate, nu de fiecare data cand nu ne convine ca am fost sanctionati (in mod corect). Am platit si amenzi fara a cracni, ba chiar repede (in 48 de ore) atunci cand am gresit . Dar cand nu... De ce?

Edited by Bel_Ze-but

Share this post


Link to post
Conform carui articol de lege in vigoare se aplica aceasta sanctiune?

art.226 lit b din HG 85 /2003

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...