Jump to content
Sign in to follow this  
john

Din 2005, examen auto mai greu

Recommended Posts

Incepand cu anul 2005, examinarile pentru obtinerea permisului de conducere auto nu vor mai fi efectuate de Politia Rutiera.

 

Ieri, intr-o conferinta de presa, comisarul-sef Mihai Stancu, seful Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari a Vehiculelor, a declarat ca aceasta atributie va fi preluata de institutia pe care o conduce, o data cu politistii care sunt specializati in acest domeniu. In plus, vor fi modificate si sistemele de examinare.

 

Astfel, proba teoretica va deveni mai usoara, eliminandu-se intrebarile-capcana, motiv de depunctare frecventa a candidatilor de pana acum. "Examenul de conducere trebuie promovat de orice om cu pregatire medie, nu e examen de licenta", a declarat Stancu. In schimb, proba practica va fi mult mai complexa si va contine patru randuri de testare.

 

Candidatul va parcurge, pe rand, trasee in zonele aglomerate ale orasului, pe timp de noapte, in afara orasului (pe drumuri nationale), si va da si o proba de indemanare.

 

In ceea ce priveste activitatea scolilor de soferi, comisarul-sef Stancu a spus ca se fac demersuri pentru ca activitatea acestora, precum si cea a instructorilor auto sa fie autorizata de politie, si nu de Ministerul Transporturilor, asa cum se face in prezent.

 

"Multe accidente se produc din cauza ca soferii nu sunt bine pregatiti", a explicat Stancu, precizand ca, actualele chestionare folosite la examene sunt vechi de peste 20 de ani.

Share this post


Link to post

Au pus-o  <img src= ">  <img src= "> rezultat sphaga mai mare la mai multe persoane adica ia cu bani fericiti,aia fara bani pietoni.Personal sunt de acord cu o inasprire a conditiilor de examinare ca ce vezi pe sosele ti se face parul maciuca dar din pacate se trateaza efectul si nu cauza.

Share this post


Link to post

Instructorul cu care am facut scola spunea mereu: eu nu am cum sa va invat sa conuceti bine, eu va invat sa luati carnetul si sa aveti o baza. Restul faceti voi cu carnetul in buzunar. In 30ore a 45 min nu prea inveti soferie ci doar sa misti masina dintr-un loc in altul. Va dati sema ca tipele o sa pice in proportie fantastica la poligon. Iar traseul de noapte mi se pare crima.

Share this post


Link to post

Da' oare masinile de scoala vor trebui sa indeplineasca si ele niste norme cat de cat ? Pt ca la ora actuala , sunt niste coji de masini de scoala pe care nu invetzi sa conduci , ci invetzi sa strunesti respectiva "masina" si cu care indiferent de cat de dibaci si indemanatic esti , nu ai cum sa iei o proba de indemanare , resp. poligonul . Asta o spun din experienta sotziei mele , care a facut anul trecut scoala pe o coaja de dacie , in care eu nu m-as fi urcat decat intr-un moment de inconstienta combinata cu nebunie .

Share this post


Link to post

Tizule, nu stiu cum e in Brasov dar in Bucuresti scolile care se respecta nu mai au chiar coji. Instructori particulari da, au niste rable de masini iar diferenta de pret intre o scoala serioasa si un instructor partcular nu e atit de mare. Cind am facut scoala, abia aparusele solentele si astia isi cumparsera o solenta. Aveau un dsn (pe care am facut eu) si o berlina.Acum am vazut ca au si matizuri.

Share this post


Link to post

Nu este o generalizare evident , doar spun ca pur si simplu ca fenomenu' exista . Spre ex , in Brasov , si la ACR mai vezi pe scoala coji de Dacie ...

Si vorba aia : nu cel care vinde este prost , ala-i smecher , cel care cumpara si ia tzeapa , ala e prost . Problema este ca , in cazul sotiei mele , noi am facut acest compromis datorita recomandarilor referitoare la instructorul respectiv , care , intr-adevar , si-a meritat laudele cu varf si indesat , fiind un instructor mai mult decat excelent , pe bune acum .

Share this post


Link to post

E foarte bine că s-a înfiinţat echivalentul DMV-ului american şi la noi, ca să se despartă odată de poliţia "standard". DMV = department of motor vehicles.

 

E foarte bine că s-a înăsprit examenul. Şi eu când l-am luat, am zis c-a fost muult prea uşor (trei străduţe, un cedează şi o parcare la bordură). Maxim 10 minute. Înainte de 1990 era oraş+poligon+noapte din câte ţin minte, după 1990 oraş+poligon, acum văd c-au reintrodus condusul de noapte şi în afara localităţii (4 probe).

 

De dat şpagă, tot se va da, doar că va fi mult mai scump :D măcar vom scăpa de şpăgarii de 100-150 EUR, acum probabil va fi de la 400 EUR în sus.

 

Concurenţa va tria şi instructorii, care vor avea motiv să-şi schimbe maşinile cu unele noi. Bine, rău ? aş zice că bine, în cele din urmă. Deja sunt multe şcoli cu maşini noi, unele chiar foarte bune (am văzut Golf 4, Skoda noi pe şcoală :shock :) .

Share this post


Link to post

Parca in scandinavia zicea seful meu ca era proba de foc intrarea pe autostrada, 5 km rulare pe autostrada, iesirea de pe autostrada.

Share this post


Link to post

Păi normal, la ei un şofer cred că merge măcar 50% din km parcurşi pe autostradă.

Share this post


Link to post

Cind am sustinut proba practica era un flacau cu mine care din trei incercari nu a reusit sa gareze cu spatele pe o strada laterala :( "normal" a luat carnetu' :( . Asa ca nu strica probe mai dure ca poate se mai linisteste "tineretu' disperat" ca dupa doua luni cred ca's piloti . :( in felul asta pina iau carnetu' unii dintre ei chiar o sa devina piloti :lol: :lol:

Share this post


Link to post

Parerea mea este ca treaba cu "pilot" este foarte relativa ; si cu atatea probe , tot nu se poate spune ca stii cum se conduce o masina ... asta se castiga in timp , prin experienta ... reflexele, atentia distibutiva , nu ti le formezi pe parcursul scolii ; deci viteji , "pilotzi" si vitezomani plini de ei or sa fie si dupa asta ... cu toate noile probe ... Deci , pt a se rezolva complet , ar trebui facut ceva de genul Canada , unde , un an dupa ce ai obtinut permisul , nu ai voie sa conduci singur , ci numai insotit de cineva cu carnet de nu stiu cat timp .

Share this post


Link to post

asta chiar e o porcarie!

cum mah sa conduci cu cineva alaturi??? shi ala ce face, doar da din gura, nu? mai rau face..

cand shi'a luat nevasta'mea carnetu' am mers de doo ori cu ea shi apoi i'am zis: acuma, ia du'te tu singura la job, ca eshti fata descurcareatza..

shi de 6 luni nu a facut nici macar o zgarietura.. (avea de facut 25km/zi dus-intors pana la vechiul job..)

 

deci parerea mea e ca nu trebuie sa'l cocolosheshti pe proaspatul shofer, mai bine il lashi sa se obishnuiasca singur shi sa prinda curaj..

mai rau ii faci sa'i impui un an sa mearga cineva cu el.. (shi daca acel cineva nu e disponibil?? chiar exista o asemenea lege, ca mie unu' mi se pare cam aberanta.. :roll: )

Share this post


Link to post

Chestia asta mi-a spus-o o prietena de-a sotziei care a emigrat in Canada si care , acum , dupa cativa ani , a dat examenul pt carnet auto ... daca ea minte , mint si eu ; si eu la randul meu am facut la fel ca si tine , referitor la sotzia mea : dupa nici 2-3 saptamani , dupa ce s-a obisnuit cu diferenta Dacie - Nissan , am lasat-o sa conduca si singura ( vb aia ,sa dea si singura cu capu' de prag , ca altfel nu invetzi cum trebe ) . Eu , in postul anterior , ma refeream la smecherashii de bani gata , care cum au pus mana pe carnet , au luat bani da la taticu' , si-au luat te miri ce BMW , Audi TT , Opel Tigra , Vectra si-alte suparaciuni , si ies pe drumurile nationale cu pedala de acceleratie infipta in podea ... daca toti ar avea creier si respect fata de ceilalti soferi ( asa , ca sotzioarele noastre scumpe si dragi ) , totul ar fi frumos sub soare ... da' nu-i asa , din pacate .

Share this post


Link to post

Pai ce, daca esti varza la parcari inseamna automat ca esti sofer prost? Pai sa ma iertati, dar e aberant!!! Eu mi-am luat masina sa o conduc, nu sa o parchez din prima la bordura! Asta e, recunosc, sunt varza la parcari, uneori imi ies, alteori ma chinui si de 7 ori sa o infig unde trebuie... Si ce treaba are asta cu soferia? Hai sa vedem cum mergem in trafic in oras, sau afara pe sosea simpla cu doar 2 benzi, si plina de combine, carute, camioane etc! Sa vedeti voi ce varza sunt majoritatea bucurestenilor cand ii scoti din oras si-i arunci pe o sosea normala!!! Nu mai zic cand ploua, brusc toti "super soferii" cu masini tari (iin special bucuresteni!!!) se transforma in cei mai anticarpatzi pe care i-am vazut vreodata!!! So, pliz...

Share this post


Link to post

De acord cu tine VIPER ; asta cu parcarile este relativa , pt ca poti parca perfect un Tico , da' cand ai pe mana un Espero sa cam dai kix ... eu am avut ceva probleme dupa ce am trecut de pe Dacie pe Nissan , din cauza ca Nissan-ul asta este mult mai voluminos ca o Dacie ... si sunt absolut sigur ca o sa am probleme pana ma voi obisnui cu Espero-ul ( la care continui sa sper , de , sunt optimist din fire ) .

Share this post


Link to post
Deci , pt a se rezolva complet , ar trebui facut ceva de genul Canada , unde , un an dupa ce ai obtinut permisul , nu ai voie sa conduci singur , ci numai insotit de cineva cu carnet de nu stiu cat timp .

Poate gresesc, dar mi se pare ca in Canada poti sa-ti iei carnetul la 16 ani, apoi pina la 18 tre sa conduci doar insotit! Cred ca de asta e vorba! Pot sa ma interesez, am o canadianca (nu o canadiana) in birou! :)

Share this post


Link to post

@NFS - Ar fi dragutz daca poti intreba , ca sa ne lamurim toti , caci tipa de care povesteam eu , are 27-28 ani ... deci nu se incadreaza in situatia prezentata de tine ... ( mai trebe mentionat poate faptul , ca tipa de care spuneam eu , nu a avut carnet auto in Romania ca sa scape doar cu un fel de echivalare acolo in Canada ; ea pur si simplu acolo a facut scoala de soferi ) .

Share this post


Link to post
... si sunt absolut sigur ca o sa am probleme pana ma voi obisnui cu Espero-ul ( la care continui sa sper , de , sunt optimist din fire ) .

:o fftopic: Omule. Dar tu cauti totusi masina. Espero adica. Ca vad destule anunturi pe autovit. Adica ai banii si nu gasesti, sau care e problema. Eu intr-o luna mi-am gasit de pe autovit. Si nu m-am stresat prea tare.

Share this post


Link to post
@NFS - Ar fi dragutz daca poti intreba...

Am intrebat, da' astia sunt vai mama lor, nu stiu nici de capul lor :cadelnita:

 

Tipa a zis ca sunt reguli diferite de la provincie la provincie.

Ea e din British Columbia si zice ca acolo poti sa-ti iei carnet de la 16 ani, iar un an tre sa umbli cu niste placutze cu un L pe ele (cum e mamaliga la noi) si cica in perioada asta n-ai voie sa conduci dupa 11 noaptea!!!!

 

Cind am intrebat-o daca nu trebuie sa mergi si insotit, a zis ca e posibil (dar la ea n-a fost cazul), si n-a mai fost asa sigura nici pe regula cu ora 11PM, ca cica s-au mai schimbat regulile!

 

Pana mea... sunt curios daca stie unde e Romania pe harta! :flaming:

Share this post


Link to post
Omule. Dar tu cauti totusi masina. Espero adica.

 

Nu am banii inca , da' ii pot obtine fara probleme prin imprumut la HVB . In ultima vreme am avut probleme de o cu totul alta natura si nu am mai intreprins nimic legat de Espero ... Stiu ca-s anunturi pe Autovit , ca si pe masini.ro de altfel , da' mi-este aproape imposibil sa dau o fuga prin orasele tarii ca sa vad masina , sa merg cu ea prin service-uri sa vad ce poate etc ... asa ca ma rezum la oferta din Brasov sau imprejurimi ... iar p-aici lumea nu prea-si vinde Espero-urile ( tin cu dintzii de ele ... si ii inteleg ... ). Pe langa asta , o cunostinta de familie ( din partea familiei sotziei mele ) , vrea sa-si vanda Esperoul proprietate personala ( Espero 1.8 din 1997 , cu 59.000 km la bord , hranita numa' cu benzina gen Shell VPower ) , insa momentan cauta/asteapta oferte promotionale , pt ca vrea sa-si ia masina noua , pe firma ( ca sa scape de nu stiu ce taxe etc ) . Si , pt ca masina asta am condus-o , o cunosc , stiu cum a fost intretinuta , sunt si eu in expectativa ... pt ca este o chestiune de timp pana se hotaraste s-o vanda ,si crede-ma merita masina sa mai astept putin , pt ca este boboc .

Share this post


Link to post
Nu este o generalizare evident , doar spun ca pur si simplu ca fenomenu' exista . Spre ex , in Brasov , si la ACR mai vezi pe scoala coji de Dacie ...

Si vorba aia : nu cel care vinde este prost , ala-i smecher , cel care cumpara si ia tzeapa , ala e prost . Problema este ca , in cazul sotiei mele , noi am facut acest compromis datorita recomandarilor referitoare la instructorul respectiv , care , intr-adevar , si-a meritat laudele cu varf si indesat , fiind un instructor mai mult decat excelent , pe bune acum .

 

Cu cine ai facut scoala? cu Autostart sau cu Codreanu ?

Share this post


Link to post
Omule. Dar tu cauti totusi masina. Espero adica.

 

Nu am banii inca , da' ii pot obtine fara probleme prin imprumut la HVB . In ultima vreme am avut probleme de o cu totul alta natura si nu am mai intreprins nimic legat de Espero ... Stiu ca-s anunturi pe Autovit , ca si pe masini.ro de altfel , da' mi-este aproape imposibil sa dau o fuga prin orasele tarii ca sa vad masina , sa merg cu ea prin service-uri sa vad ce poate etc ... asa ca ma rezum la oferta din Brasov sau imprejurimi ... iar p-aici lumea nu prea-si vinde Espero-urile ( tin cu dintzii de ele ... si ii inteleg ... ). Pe langa asta , o cunostinta de familie ( din partea familiei sotziei mele ) , vrea sa-si vanda Esperoul proprietate personala ( Espero 1.8 din 1997 , cu 59.000 km la bord , hranita numa' cu benzina gen Shell VPower ) , insa momentan cauta/asteapta oferte promotionale , pt ca vrea sa-si ia masina noua , pe firma ( ca sa scape de nu stiu ce taxe etc ) . Si , pt ca masina asta am condus-o , o cunosc , stiu cum a fost intretinuta , sunt si eu in expectativa ... pt ca este o chestiune de timp pana se hotaraste s-o vanda ,si crede-ma merita masina sa mai astept putin , pt ca este boboc .

Bafta multa. Si sa nu uiti sa ne zici cand iti iei.

Share this post


Link to post

@danielson - Banuiesc ca te referi la sotzia mea . A facut scoala la Lorentz , cu Tocea Ioan - extraordinar de bun instructor . Pacat ca nu are si o masina pe masura ; da' ca instructor , il recomand cu cea mai mare caldura !

@mongoose - mersi mult si fii 100% ca atunci cand o sa o am , am sa ma dau mare - deci , vetzi afla cu totzii ( apropo , daca vrei sa iti vinzi masina iar eu nu sunt inca posesor de Espero .. anunta-ma ... ) !

Share this post


Link to post
cica in perioada asta n-ai voie sa conduci dupa 11 noaptea!!!

Da asta e mama aberatiilor. Eu intotdeauna imi iau masina cu mine cand ma duc la discoteca sau oricunde ma duc si stiu ca ma intorc tarziu ca sa nu dau bani la taximetristi. Mai bine beau o cola decat sa dau banii aiurea sau facem cu randul la condus. Adica sa stau cu masina in parcare, 100de mii sa-i bag de gaz in buzunar si sa ma duc cu vreo gagica la fusta scurta iarna cu autobuzu' si sa ma intorc cu un taxi in schimbul acelui 100k lei? Pai de benzina asta imi fac si drumul dus-intors (merge cam de 45-50 km in oras) si imi fac si testul suprem la amortizoare :love: cu caldurica in masina iarna in vreun boschet. Astia-s mai rai ca romanii.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...