Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

Salut, sunt nou pe aici si de asemenea, nou proprietar de Tico - 2000 (nepriceput :shock: ). As vrea sa va intreb, poate ma lamureste cineva, ce e chestia aia cilindrica, neagra de are doua iesiri pe sus si...e langa Lovato, un pic mai jos, in partea stanga ? O fi IAC-ul ? La mine e dezactivata total - n-are legatura cu nimic pe la iesirile alea ! Masina merge bine, nu consuma mult, doar la pornire la rece, tureaza mult pana se incalzeste, vreo 5 min si face zgomot ca dracu !

Oricum trebuie sa aibe vreun rol si la mine e doar agatat asa de poza !

Share this post


Link to post

Revin, scuze, nu m-am uitat prea bine, de fapt intra in el ceva fire pe sus si... atat. Doua iesiri / intrari sunt ca niste tevi mici goale si neconectate la nimic :-/

Share this post


Link to post

supapa aia deschide socul cand simte ca motorul tinde sa moara, e un sistem de protectie anti oprire motor neintentionat. Personal nu ii vad rostul.

Share this post


Link to post

Salut yyducu,

Si eu am avut probleme cu turatia exagerata la rece. Pornea usor, se ambala foarte tare apoi se oprea. Era foarte stresant acest comportament, mai ales cand mergeam pe distante scurte cu semafoare etc. Problema era de la sistemul vacumatic care determina deschiderea clapetei de soc imediat dupa pornire. Acest sistem ar trebui, in mod normal sa deschida clapeta pana la 2,8 mm, daca o deschide mai mult motorul se tureaza exagerat dupa care se opreste. Poti verifica demontand capacul filtrului de aer si filtrul, pornesti si urmaresti ce se intampla cu clapeta de soc. Succes.

post-29194-0-34065600-1348837151_thumb.jpg

Edited by narcis

Share this post


Link to post

Foarte multumesc de clarificare si sfaturi, incet- incet o sa-mi dau seama de toate cele de pe sub capota. La clapeta aia nu umblu ca mi-e frica sa nu-i dereglez ceva pe la consumul ala si asa extrem de mic, dar am sa incerc si chestia cu filtrul.

Toate cele bune !

Share this post


Link to post

eu ma jucasem odata cu surubu de amestec si iam saracit am,estecu asa de mult incat dadea sa moara, da pac intra o valva vacumatica tura la loc motorul si porma iar incepea , e totusi destept :)

Share this post


Link to post

Salutare!Am si eu o rugaminte:imi poate spune cineva ce sunt piesele astea:

 

 

4a5f0a214867505.jpg 667070214867512.jpg 223bfe214867519.jpg 008755214867527.jpg

la ce servesc si cum ar trebui conectate?Sunt de la un motor de tico.

In prima si a 3 a poza e supapa bvsv(care nu stiu cum se leaga de egr!!)urmata de 2 supape,sau senzori,care nu stiu ce ar trebui sa leg la ei.

In a doua poza mai este un senzor in carterul motorului,deasupra baii de ulei,care nu stiu ce rol are..

Iar in ultima poza deasemeni nu am idee ce piesa e si daca lipseste ceva sau asa trebuie sa fie.

Cred ca carburatorul este eur 2.Niste poze cu eventuale circuite ar fi binevenite!Multumesc anticipat!

Edited by mata

Share this post


Link to post

Salut, sunt nou pe aici .. va scriu in speranta ca am sa gasesc un raspuns din partea voastra .. de curand mi-am cumparat un tico (an 2000, motor cu acel calculator)

Problema este ca merge in 2 .. am schimbat fise , bujii. Imi da scanteie tot.

Am fst la un mecanic , mi-a desfacut motorul .. mi-a spus ca este totul in regula , axa cu came (putin uzata dar merge) , chiuloasa .. tot .

Delcoul este dat in avans foarte mult .. peste suruburi altfel nu merge.

Mecanicul mi-a spus ca e din cauza delcoului .. ca difera delcoul de la motorul vechi (fara calculator) si cel nou .. si m-a sfatuit sa cumpar un delcou ptr motorul nou .

Aveti idee difera delcoul de motor vechi si cel cu calculator ? Poate fii de la asta ?

Share this post


Link to post

Salut,

O fi sarit de la punct distributia ?? :scarpin:

 

La mine asa mergea cand era sarita, evident si pozitia delcoului era ''ciudata'' ca sa mearga cat de cat.

Share this post


Link to post

Salut.In primul rand schimba mecanicul,sau mai bine,downloadeaza cartea service a masinii si da-i in cap cu ea,da bine.Cum a zis si narcis mai sus,distributia se verifica prima oara.

Share this post


Link to post

Culmea e ca asa am luato .. eu prima oara tot de la distributie am crezut ca este .. ca nu e pusa la punct ...

Tot el mi-a schimbat si distributia acum o sapt .. si mi-a spus spus ca era la punct .. chiar nu mai stiu ce sa fac ..

Am sunat la radacini sa-i intreb daca exista 2 modele de delcou ... au spus ca nu .. e clar ca de acolo nu-i nimic ..

Cunoasteti vreun mecanic cat de cat ok la bani ? sector 6

Share this post


Link to post

Salut,

Va rog, spuneti-mi si mie daca pentru a schimba simeringul acela din spatele fuliei (pierde ulei pe acolo) trebuie scos uleiul? Cu ce se scoate acel simering?

 

Va multumesc.

Share this post


Link to post

Eu am facut asa ceva la matiz: nu se scoate uleiul, pentru ca teoretic trebuie sa se scurga in baie cu motorul oprit, nu? :P Se scoate cu o scula oarecare, surubelnita subtire etc. Implica demontarea remontare distributie.

Share this post


Link to post

Multumesc, voi schimba si distributia.

Share this post


Link to post

Salut,

Verifica bine de unde vine uleiul. Sa nu deranjezi simeringul degeaba. :-/

Share this post


Link to post

:-) Am verificat bine, pe acolo pierde. Ulei de la simering si apa de la pompa de apa. Sunt pregatit sa le execut maine pe toate. Mersi frumos pentru sfaturi.

Share this post


Link to post

Azi am reusit sa lucrez doar putin, demontand doar capacul distributiei - si am mai gasit o garnitura deteriorata (aproape inexistenta). Este vorba de acel o-ring de la legatura dintre baia de ulei si teava subtire in care sta joja. Oare se gaseste aceasta garnitura de cumparat sau trebuie sa confectionez eu una? (ma gandesc la niste silicon gasket).

Share this post


Link to post

Se gaseste ceva asemanator. Daca nu originala. Macar sa fie rezistenta la ulei :rolleyes:

Share this post


Link to post

Fratilor, nu reusesc sa scot simeringurile alea. Poate imi trebuie o scula (surubelnita) din aia speciala cu varful indoit. O alta solutie am vazut in cartea scrisa in limba rusa despre Matiz, cu foarte multe poze - aia au dat doua gauri in simering, au infiletat cate un surub in fiecare, tragand de acestea cu patentul.

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am reusit sa scot simeringurile prin metoda "ruseasca" pe care am descris-o mai sus. Am trecut apoi la urmatoarea etapa - scoaterea capacului culbutorilor pentru inspectarea acestora si schimbarea garniturii. Am gasit aici foarte multe depuneri, totul fiind acoperit cu o mazga neagra, in special interiorul capacului :shocking: . Pe acesta l-am curatat cu un spray de curatat frane si cu varful unei surubelnite mai late. As vrea sa curat si zona culbutorilor dar nu stiu daca e bine sa folosesc acelasi spray de curatat frane (care, de altfel, este foarte eficient). Daca folosesc spray-ul, mizeria se va scurge in baia de ulei sau ramane prin motor?

 

Apoi as incerca si un reglaj de culbutori la cotele specificate in manual dar nu prea inteleg care este admisia si care este evacuarea?!

 

Va multumesc anticipat.

Share this post


Link to post

Se scurge in baie mizeria. Admisia e spre galeria de admisie si evacuarea e spre...ai ghicit :D

Share this post


Link to post

Nu stiu cum se face,dar de cateva zile am o problema asemanatoare,momentan nu i-am dat de cap.

Ce am facut atunci,am dat jos chiuloasa si am inlocuit niste doape de sub rampa culbutorilor (ulei in apa).Schimb ulei,garnituri,simeringuri,etc..

Nu se vedea nici o problema la supape.

La remontare am schimbat si distributia + pompa de apa,dar din nefericire nu am fost in acel moment langa masina.

Defect la rece: La pornire mers foarte neregulat,zici ca merge in doua pistoane,fum negru pe evacuare,miros de gaze nearse.Daca o accelerez,functionarea este tot neregulata,cu intreruperi.

Scanteia este prezenta la toate bujiile,dar le afuma pe toate.Motorul nu se mai tureaza la rece ,clapeta de soc functioneaza ok./

 

Defect la cald : Accelerare constanta fara sa actionez pedala de acceleratie,efectiv dupa un timp motorul ajunge in maxim de turatii.

Am anulat iac-ul,defectul la cald a disparut. Momentan nu am depistat pe unde ar trage aer fals,daca trage...

 

Ce am facut pana acum:

-am verificat distributia daca este la punct.

-am refacut jocul la culbutori

-am verificat compresia (<11 <11 12)-din pacate motorul era cald.

-am inlocuit rotor,capac delcou,fise,bujii.Verificat intrefierul dintre rotor si bobina,este bun -0.25.

-verificat vacuumul la delcou,am depresiune numai la accelerare,sistemul functioneaza.

-inlocuit supapa pcv (desii nu era necesar)

-nu are scapare de gaze in baie.

-clapeta la soc functioneaza.Inchisa la rece,se deschide la maxim dupa 10 minute.

 

Cu iacul anulat,la cald,functioneaza foarte bine.Unitatea lovato sta pe rosu pana se incalzeste si isi revine motorul,unde ramane pe galben+verde.Duminica am avut o iesire la care am facut consumul plin-plin si a iesit la 260km/11 litrii...

A mai ramas sa verific carburatorul,altceva nu mai stiu ce sa-i fac.Banuiesc uzura mare la sonda de pe galeria de evacuare (lambda),dar nu ar determina o pornire asa catastrofla la rece.

 

Am gasit defectul!Odata cu venirea frigului problema se agravase.La un moment dat am observat ca nu mai functioneaza nici vacuumaticul la carburator(care deschide putin clapeta de soc la pornire).Ultima isprava a fost un nor de funingine care a acoperit toata parcarea :lol: ,asa ca in weekend m-am decis sa defac tot motorul bucatele.Am avut inspiratia sa desfac prima oara galeria de admisie.Imediat dupa ce a fost jos am vazut furtunasul minune,care era aproape rupt chiar de la prindere.L-am notat pe schema cu rosu.Duce direct la vacuumatic la carburator si pe acolo tragea aer fals...

Am reconectat iac-ul,totul a revenit la normal :mrgreen:

 

furtunele.jpg

Edited by Den

Share this post


Link to post

Salut,

Felicitari ca i-ai dat de cap! :aplauze:

 

Furtunasul care deschide socul la pornire prin vacum este cel din stanga celui inrosit de tine; are pe el montata supapa alb-albastra. :scarpin:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...