Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

Multumesc foarte mult pentru intentie dar am spus ca deja am schimbat furtunul cu unul de Dacie si daca s-a potrivit la diametru si nu mai curge nu cred ca are rost sa mai umblu acolo (mai ales ca stiu cat m-am chinuit in pozitia aia ...). Cred ca avem magazine Daewoo putine si sarace in Braila.

Cat priveste bateria, nu mai stiu exact dar "in gol" are in jur de 13 v iar cu motorul pornit tinde spre 14 v. Mie mi se pare normala bateria iar alternatorul se pare ca incarca. In plus nu cred ca bateria e de vina din moment ce dupa aprox. 60 km (din care vreo 10 prin Bucuresti - deci km putini in timp de functionare mai mare) opresc motorul pentru 1-2 minute (cat am luat un suc de la un peco) si cand sa pornesc motorul, cupleaza doar bendixul iar motorul electromotorului nu se invarteste iar farurile se aprin absolut normal (nicidecum galbui, palide). La 2-3 cheie insa a luat-o normal. De-asta ma incrunt catre demaror dar cum nu imi face figuri des, il mai pasuiesc pana iau salariul. Deja am vorbit cu un amic care se pricepe si am inteles ca trebuie sa-mi demonteze carburatorul ca sa-mi scoata demarorul dar mai departe, daca sunt de vina carbunii, trebuie sa ma duc la un atelier specializat ca cica nu se prind in piulite ci cumva capsati/lipiti.

Edited by Mircea
Nu mai cita integral mesajul anterior te rugam. Foloseste butonul fast reply din josul paginii.

Share this post


Link to post

Nu este nevoie sa demontezi carburatorul! [-X ,demontezi bateria si suportul acesteia (pt a lucra mai usor) electromotorul iese pe jos ! In ce a ce priveste periile se demonteaza foarte usor nu ai nevoie de ciocan de lipit etc. ele sunt montate pe un suport de plastic (suport portperii). Intra pe RXM.ro sa vezi cum arata !

Share this post


Link to post

@ionascu doru, sa poti da jos electromotorul trebuie sa dai jos atat suportul acumulatorului, o sonda(de pe acolo), cat si alternatorul. Mare atentie cand desfaci cablurile de la alternator, eu am reusit sa rup unu' din ele, dar am rezolv at prb.

Dupa ce ii dai suruburile jos, iese destul destul de usor, tragand de el spre alternator(spre ca m-am exprimat corect).

Daca ai nevoie de mai multa consiliere, nu ezita...Sa-ti arondezi cel putin 3-4 ore pentru operatiunea asta.

Mult succes!

Share this post


Link to post

Cu siguranta cand o sa ma apuc de operatiunera asta o sa cer mai multe detalii. Acum insa, ori de frica ori i-am facut ceva fara sa stiu, a pornit la prima cheie de fiecare data. Daca o tine tot asa, il mai pasuiesc.

Oricum, multumesc pentru ajutor!

Share this post


Link to post

Buna dimineata oameni buni. Am si eu o problema urgenta. Am fost cu al meu Tico in service si nu stiu ce au facut aia pe acolo ca m-au lasat fata claxon. Mi-au zis ca s-au rupt piciorusele acelea ale claxonului si nu au mai avut cum sa il prinda, asa ca l-au aruncat. X( . Am cumparat alt claxon, insa nu stiu unde si cum sa-l prind. Acest claxon, este unul cumparat din targ si are doua goarne, nu cum era cel original. In plus fata de cele doua goarne are o cutiuta, gen releu, cu 4 craci. Are cineva idee cum trebuie sa-l montez si unde?

 

A doua problema este legata de frane. De ceva vreme a inceput sa se aprinda martorul la bord care din cate am inteles are legatura cu niste senzori la frana. Acesta se aprinde in momentul cand calc frana mai apasat. Am cumparat niste placute de frana sa le inlocuiesc pe cele vechi, desi nici acelea n-au fost schimbate de prea multa vreme, insa ma intreb daca imi schimb placutele, rezolv problema cu martorul din bord, sau e posibil sa umblu si la rotile din spate?

Share this post


Link to post

Despre claxon s-a mai scris(am mai scris ) ! Claxonul de tico functioneaza cu +permanent si cu - de la volan ! De aceea avea doi papuci ! Poti prinde claxonul(unul dintre ele ) izolat fata de masa(alfel claxonul va functiona incontinuu ) prin intermediul unei placute de textolit si minusul sa il legi la carcasa lui .In serviceul ala nu exista nici un electrician ?

Tico nu are senzor de placute uzate ,completeaza lchidul de frana si becul se va stinge !

Share this post


Link to post

Salut! Am un Tico SL din dec. 2000 cu 73000 km luat prin primavara 2008. Cand l-am luat i-am schimbat consumabile (distributie, ulei, filtre, si o supapa pe la carburator in service Daewoo). Toata vara a mers perfect pana spre sfarsit cand a inceput sa se opreasca motorul dupa plecarile de la semafor (daca plecam usor totul era bine). Asta nu am luat in seama pentru ca schimbam mai repede treapta. Acum pe vremea mai rece dupa pornirea motorului (fara sprit demarorul invarte de 5-6 ori), merge trepidat cam 1-2 min. dupa care intra socul automat, se tureaza (cam 20 sec.), iar dupa aceea motorul se opreste brusc daca nu il ajut cu un sprit. Daca plec cu motorul rece acesta nu are putere si se zgaltaie din toate incheieturile. Toate aceste probleme au aparut odata cu anotimpul rece. Mentionez ca folosesc aceeasi bezina de cand am cuparat masina (Efix 95 euro 4 de la Rompetrol). Daca cineva are idee cum as putea rezolva problema il rog sa posteze in continuare. Multumesc!

Share this post


Link to post

Salutari,

am un Tico din 2000,aprox 75000km si am reusit sa smulg un fir dintr-o sonda cand am schimbat cureaua de distributie...nu am observat nimic anormal si totusi..sonda aia nu e pusa degeaba acolo...am cautat pe forum,a mai intrebat cineva si nu a primit raspuns...pare a fi o sonda care masoare temperatura apei dar indicatorul din bord e ok...

Multumesc anticipat...

post-18808-1225998779_thumb.png

Edited by juniormike

Share this post


Link to post

Nu are legatura cu indicatorul de temperatura din bord.

E un senzor de temperatura care comunica cu unitatea Lovato pentru a calcula corectitudinea amestecului. De obicei are firele de conectare cu unitatea anulate (probabil din fabrica...).

Trebuia sa mai cauti. S-a mai discutat.

Share this post


Link to post

Salut, am si eu nevoie de ajutor... stiu ca tre' sa ajung la service dar intreb inainte ca tot nu am ce faca pana atunci...

 

Am coborat o bordura nu foarte inalta dar indeajuns incat sa lovesc "ticutzu", probabil baia de ulei sau pragul..., am plecat de pe loc, si la primul semafor am observat o trepidatie foarte mare la motor...s-au aprins martorii de ulei si baterie si a murit motorul...

 

Am pornit normal dar in ralanti trepideaza ca draq si se aprind martorii...daca o turez par a disparea trepidatiile si martorii se sting.

 

Am mers vreo 10 km pana acasa dar la semafor trebuia s-o tin turata ca murea in drum... am parcat-o si m-am uitat sub capota (nu ca as stii ce sa ii fac sau unde sa ma uit... :D ) si sub masina...nu curge ulei deloc, nici sub masina nu era vreo pata, baia este murdara de ulei dar nu arata ca si cum ar fi fost sparta sau crapata de la lovitura...

 

De ce trepideaza in ralanti? (nu a facut asa ceva niciodata)

 

De ce se aprind martorii?

 

De ce moare in ralanti?

Share this post


Link to post

Trepideaza la relanti cand unu sau chiar doi cilindri nu mai lucreaza. Trebuie sa ajungi in Service. Asa e, cum zici, merge cu putina pedala, altfel nici presiune de ulei nu poate face. Cauze pot fi mai multe, unele chiar de belea. Am patit-o eu, de mult, se rupsese o biela. Asa, mai simplu, dar putin probabil, sa nu lucreze una, doua bujii.

Share this post


Link to post

Putin probabil sa aiba o biela rupta de la lovitura aia.

Depinde foarte mult unde anume a fost lovita.

Martorii se aprind pentru ca turatia de ralanti e prea scazuta. Din acelasi motiv sunt si trepidatiile.

Trebuie cautat mai atent:

- vreun reper indoit care freaca la fulia motorului sau la cea a alternatorului

- vreun cablu electric (sau vreo fisa) desprins sau care face contact slab

- vreo neetanseitate a galeriei de admisie (aer fals)...

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

Salutare tututor din pacate nu vizitez prea des forumul spre nerusinarea mea.

Sa va povestesc beleaua.Sunt Irimia am un tico din 1999 cumparat de 2 luni si sunt din brasov.

Intr-o seara ma plimbam cu ticoul meu iar pe la spitalul judetean pentru cei care stiu dintr-o data aud de la motor vreo 2 pacaneli(nu ma pot exprima mai clar) in secunda urmatoare se infraneaza motorul puternic mai mai sa ma dea cu capu de volan si se opreste(masina s-a oprit complet fara macar sa apas frana--daca nu ma inseala memoria)in urma mea cam de la vrea 50m in spate de la locul unde s-a oprit era o dara de ulei iar unde am oprit balta de ulei sub tico.dupa care am curatat balta de ulei de sub masina am impinso pana acasa.

problema este ca nu sunt mecanic habar nu am cat de grava poate fi situatia si cer ajutorul in speranta ca poate se gaseste careva dintre voi sa ma ajute sa o repar cu indicati de unde sa iau aia sau unde sa o duc.eu sunt dispus sa investesc pana in 1000e pentru repararea motorului dar vreau sa merg din prima la sigur.sa o duc intr-un singur loc iar respectivi sa se ocupe de tot.daca e mai mult de 1000e reparatia cred ca o sa cumpar alta iar cu asta oi vedea ce o sa fac.

Multumesc anticipat si astept cu nerabdare sugestiile dumneavoastra.

Share this post


Link to post

Din ce spui tu s-a lasat cu bloc motor spart. Din pacate asta inseamna alt motor.

Sper sa ma insel.

Share this post


Link to post
Putin probabil sa aiba o biela rupta de la lovitura aia.

Depinde foarte mult unde anume a fost lovita.

Martorii se aprind pentru ca turatia de ralanti e prea scazuta. Din acelasi motiv sunt si trepidatiile.

Trebuie cautat mai atent:

- vreun reper indoit care freaca la fulia motorului sau la cea a alternatorului

- vreun cablu electric (sau vreo fisa) desprins sau care face contact slab

- vreo neetanseitate a galeriei de admisie (aer fals)...

...vreo lipsa de ulei in motor, vreun sorb rupt la pompa de ulei si lista ramane deschisa din pacate...

 

 

.daca e mai mult de 1000e reparatia cred ca o sa cumpar alta iar cu asta oi vedea ce o sa fac.

Chiar daca nu te pricepi, salta capota si cauta o gaura pe unde s-a scurs uleiul ala. E posibil sa ai blocul spart sau baia de ulei, iar frana de motor foarte brusca ma duce cu gandul la motor calat. Cu 1000 euro in acest caz, mai bine cauti un motor SH.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Am coborat o bordura nu foarte inalta dar indeajuns incat sa lovesc "ticutzu", probabil baia de ulei sau pragul...,

Se poate confunda lovirea cu faptul ca motorul a facut trosc. Mai are motorul ulei ?

Altfel, mi-aduc aminte si acum de trepidatiile si scuturaturile motorului la relanti, cu un piston care nu lucra.

 

...in urma mea cam de la vrea 50m in spate de la locul unde s-a oprit era o dara de ulei iar unde am oprit balta de ulei sub tico...

 

 

De vazut sa nu fi crapat cutia de viteze. Mai are ulei motorul ? Mai porneste motorul ? Macar demarorul se mai poate invarti ?

Share this post


Link to post
Se poate confunda lovirea cu faptul ca motorul a facut trosc. Mai are motorul ulei ?

Altfel, mi-aduc aminte si acum de trepidatiile si scuturaturile motorului la relanti, cu un piston care nu lucra.

 

 

 

 

De vazut sa nu fi crapat cutia de viteze. Mai are ulei motorul ? Mai porneste motorul ? Macar demarorul se mai poate invarti ?

 

 

de pornit mai pornea chiar atunci dupa patanie si se taraia ca un melc dar la cum de urat huraia am impinso ca so no chinui si mai tare

ceva sfaturi despre unde as putea lua un motor?aveti cumva idee?aici in brasov m-am interesat pe la dezmembrari dar nimic :(

 

mircea o sa ma uit de o gaura ceva si revin multumesc pentru asistenta.

Edited by _invisible_

Share this post


Link to post
de pornit mai pornea chiar atunci dupa patanie si se taraia ca un melc ...

Omule invizibil, daca pornea motorul si mergea pe loc, ar fi una, adica motorul n-ar avea nimic. Daca pe urma cuplai transmisia si se taraia ca un melc, cu huruieli, e alta, probabil cutia. Poti sa precizezi ?

Share this post


Link to post
Omule invizibil, daca pornea motorul si mergea pe loc, ar fi una, adica motorul n-ar avea nimic. Daca pe urma cuplai transmisia si se taraia ca un melc, cu huruieli, e alta, probabil cutia. Poti sa precizezi ?

 

salut

si la relantiu si in viteza huruie cred ca in cel mai rau scenariu poate sa stricat si motorul si cutia  <img src= (">

Share this post


Link to post

Nu neaparat. Din ce vad eu, nu te prea pricepi, roaga pe cineva sa verifice nivelul de ulei in motor, starea acestuia si a cutiei.

Share this post


Link to post
Nu neaparat. Din ce vad eu, nu te prea pricepi, roaga pe cineva sa verifice nivelul de ulei in motor, starea acestuia si a cutiei.

 

adevar graiesti chiar nu ma pricep sunt praf  <img src= (">

o sa rog pe cineva sa ma ajute si revin cu raspunsul ms mult inca o data :)

Share this post


Link to post
adevar graiesti chiar nu ma pricep sunt praf  <img src= (">

o sa rog pe cineva sa ma ajute si revin cu raspunsul ms mult inca o data :)

 

salutare din nou

bun sa va zic ce avea motorul meu de tico

filtrul de ulei sarit cu tot cu filet mi-a lasat o gaurica de toata frumusetea  <img src= (">

deci chiar caut un motor de tico acuma  <img src= (">

Share this post


Link to post

Cauta doar un bloc motor, ala in care se prindea filtrul. Chiar se gaseste... Dar nu cumva lovitura a venit din interior ? S-o fi desprins/rupt ceva inauntru. De vazut mai departe care este intreaga avarie si cum s-ar putea repara.

Share this post


Link to post

Salutare! Am vazut ca topicurile la radiatoare sunt inchise asa ca scriu aici: radiatoarele fisurate merg lipite cu o lingura de mustar bagata in radiator.Si eu am ras =)) .Dar prietenul meu cu matiz s-a jurat ca asa a facut.El a zis ca a tot incercat cu diferite solutii si degeaba,radiatorul a zis ca la cat costa,mai bine tot completeaza cu apa  <img src= )"> .Si solutia cu mustarul ia spus-o un taximetrist mai batran.A zis ca daca il vede pe mos,il cinsteste cu 2 navete de bere :drinkers:

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...