Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

@uhd, busonul este in partea dreapta cum esti cu fata la masina, pe lateralul cutiei de viteze.

Share this post


Link to post

Da, asa e.

Procedezi asa:

- urci masina pe rampa (sau pe cric)

- te bagi dedesubt

- demontezi cele doua suruburi M8 (cheie de 12 sau 13) ale scutului de sub cutia de viteze, apoi il rotesti cu totul spre dreapta masinii

- cu o tubulara sau inelara de 22 (sau 24) demontezi busonul de pe laterala cutiei de viteze (are filet normal)

- introduci uleiul cu o pompa de ulei (sau cu o seringa mai mare, de 50ml, de ex) pana incepe sa curga pe acolo, semn ca e prea plin (atentie sa bagi furtunul pompei bine prin gaura aia, ca sa nu curga uleiul pe jos inainte de a se umple cutia)

- montezi busonul la loc

- tragi la loc pe pozitie scutul si montezi cele doua suruburi

- cobori cricul sau dai masina jos de pe rampa.

Succes!

Share this post


Link to post

Am si eu o mica problema cu ticolino, dupa ce stationeaza o perioada mai lunga in garaj (2, 3 zile ) porneste la prima cheie dar dupa 10 sec se opreste. Dupa care porneste la prima cheie si merge perfect. Sa fie oare lipsa combustibilului din carburator ?

Share this post


Link to post

In carb. ai benzina ,problema este ca se termina pana vine cea proaspata pe teava ,ca sa ma exprim asa ! :) ) . Problema este pompa de benzina , a carei supape incep sa nu-si mai faca treaba (nu etanseaza perfect ) si portiunea de furtun dintre carb si pompa se goleste de benzina ,circuitul prinde aer ! Probabil ca in viitorul apropiat va trebui sa schimbi pompa de benzina !

Share this post


Link to post

Ms ToPser dar am uita ca mentionez faptul ca am schimbat pompa de benzina , bujii, fise, si la carburator nu sa umbalt deloc dar in continuare face la fel.

Share this post


Link to post
Ms ToPser dar am uita ca mentionez faptul ca am schimbat pompa de benzina , bujii, fise, si la carburator nu sa umbalt deloc dar in continuare face la fel.

Si eu am aceeasi problema. Nu stiu daca s-ar rezolva schimband pompa de benzina, dupa cum spune "marele" ToPser, dar apasand de 2 ori pedala de acceleratie la maxim (ATENTIE - nu da cheie cu pedala apasata, ca o ineci), problema dispare in proportie de 90% (nu intotdeauna isi face efectul). Dar pana ajung la service si sa am bani de o pompa noua, mai este. Succes.

Share this post


Link to post

Buna ziua!

 

Am o problema cu Tico: se incalzeste destul de repede, si acul trece spre rosu. In acelasi timp scade apa din radiator, intr-o anumita pozitie (cu rotile de pe dreapta pe bodura) se formeaza baltoaca sub masina. Completez saptamanal apa din radiator cu cca 1/3l. DAR apa din vasul de expansiune nu scade.

 

Cat de grav poate fi?  <img src= (">

Share this post


Link to post

http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=23483

 

Asta e unul din link-uri. Termostat, pierderi in instalatie, lichid insuficient, furtun obturat intre vas si radiator, garnitura chiuloasa arsa...etc. Trebuie facute teste pentru a reduce posibilitatile. Incepi cu cele mai ieftine.

 

Search-ul e baza.

 

PS. Frumos titlu de topic =))

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post
http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=23483

 

Asta e unul din link-uri. Termostat, pierderi in instalatie, lichid insuficient, furtun obturat intre vas si radiator, garnitura chiuloasa arsa...etc. Trebuie facute teste pentru a reduce posibilitatile. Incepi cu cele mai ieftine.

 

Search-ul e baza.

 

PS. Frumos titlu de topic =))

 

 

Citisem subiectul, dar nu era aceeasi problema.

Ceea ce ma intiga pe mine e faptul ca in vasul de expansiune nu scade lichidul, ci doar in radiator. Si nu cred ca e obturat pt ca am suflat pe furtunul dintre vas si radiator si a "bulbucit" apa din radiator.

Nu cred sa fie nici chiulasa ca am inteles ca atunci cand e arsa fierbe apa din vasul de expansiune, ceea ce nu e cazul.

Share this post


Link to post

Uita-te pe unde curge apa din masina si o sa-ti dai seama si de restul probabil. Si da-ne mai multe date. Ventilatorul porneste? Verifica supapele din busonul vasului de expansiune (nu stiu daca tico are) daca lucreaza corect sau de la busonul radiatorului (daca are).

 

Ca o parere personala cred ca ai 2 defecte. Termostatul defect si pierderi pe undeva insa nu e 100% corect. Trebuie stranse mai multe date.

PS. Problema e relativ aceeasi, cauza si rezolvarea pot diferi.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

salut! va deranjez su eu un pic :D am o mare problema cu ticozaurul meu: il am de 1 an de zile si nu mia facut nici un fel de probleme, dar acu 2 sapt sa gandit sa ma lase sa merg pe jos ... mi sa oprit pe drum si pur si simplu nu mai vrea sa porneasca am consumat 1 baterie dandui chei, verificand bujii, fishe, carburator,etc .. apoi mam lasat pagubash si am chemat "meseriasi" care spun ca e de la partea electrica... desi eu am desfacut filtrul ala si mam uitat la carburator daca tashneste gaz ... si ce sa vezi .. nu tashneste.. unul dintre meseriashi zice ca odata ce nu da scanteie nu curge gaz .. nush cat de adevarat este .. in fine ... vreau sa ma ajute un binevoitor sa o scot la capat cu mashinutza ca tare mi`e dor de ea ... I thanck you anticipat

 

postez aici ca nush sa clasific probleama mea.. sry

Edited by Mircea
Nu mai folosi limbaj IRC

Share this post


Link to post

Tico este o masina pe carburator, deci normal ar fi sa ai scanteie si benzina in carburator, atat timp cat dai la automat. Nu cunosc foarte bine motorul de tico, dar eu as verifica daca benzineste si scanteieste :) Adica: ai benzina la carburator, ai benzina pana in pompa de benzina, ai scanteie la fisa centrala, ai scanteie la bujie.

Share this post


Link to post

Da, asa e, Mircea.

florinage, scoate filtrul de aer si uita-te in partea dinspre parbriz, in carburator. Acolo unde este clapeta de soc este corpul I al carburatorului. Tot acolo ai si ajutajul de descarcare a pompei de accelerare. E un capat mic de tevusca orientat un pic in jos. Daca accelerezi cu mana (actionezi de levierul clapetei de acceleratie), prin tevusca aia trebuie sa tasneasca benzina, in jet subtire. Faci proba repetat, de doua-trei ori. Daca vine benzina, atunci s-ar putea ca problema ta sa fie de la aprindere. Uneori, daca nu ai benzina in rezervor si a mai ramas putina in carburator, totusi va tasni pe acolo, dar in carburator nu ai destula ca sa poata porni motorul.

Daca totusi esti sigur ca este benzina in carburator, verifica partea electrica.

Scoti capatul fisei centrale din capacul delcou si il pozitionezi (NU il tii in mana!!!) spre masa (vreo parte metalica a motorului), la o distanta de 5-10mm. Dai la automat (pornesti demarorul cu cheia) si vezi daca face scanteie la capatul fisei. Daca face, e bine.

Pui capatul ala la loc si faci la fel cu fiecare capat de fisa corespunzatoare capului fiecarei bujii. Le scoti pe rand, le apropii de masa si rogi pe un prieten sa dea la automat, urmarind aparitia scanteii. Fisa la capatul careia nu apare scanteie (motorul trebuie sa se invarta cateva secunde bune) va trebui inlocuita.

Succes!

Share this post


Link to post

merci Mircea, Kinetix pt detalii dar am incercat deja cu vechea metoda... am pus gaz cu o seringa in carburator (shpritz parca ii zice :D ) si ioc. deci e clar maine am sa umblu numai la partea electrica. dar as mai vrea cateva sfaturi sa nu ma duc verific fishele si apoi stau geana pe forum dupa posturi :)

 

noroc!

Share this post


Link to post

Pai verifici fisele si vezi daca ai scanteie. Daca ai, scoti bujiile si le inlocuiesti, daca n-ai, verifici daca ai scanteie la fisa centrala, verifici capacul de delco (sa nu fie spart, sa nu aiba oxid pe ploturi), apoi incerci iar. Scoate bujiile, e posibil sa fie ude si lasa-le scoase cateva minute sa se usuce pistoanele. Intrebare de 100 de puncte: s-a verificat cureaua de distributie?

 

PS Nu mai folosi limbaj IRC.

Share this post


Link to post

Verifica daca ai scanteie la fisa centrala ,daca nu ai, 99% s-a defectat modulul electronic din delco(distribuitor ) ,nu ai fii primul !!!Se mai poate sa nu se alimenteze delcoul dar dupa parerea mea putin probabil !

Edited by ToPser

Share this post


Link to post

Va salut!

Am si eu o problema cu demarorul la Tico meu. Din cand in cand abia invarteste (ca atunci cand bateria e cu ultima suflare) si dupa ce fac cateva reprize scurte, porneste. Bateria e aproape noua, ochiul magic e verde (fabricatie 2006 dar nu stiu vechiul proprietar cand a schimbat-o), cu motorul oprit are 12v iar cu el pornit sare de 13v. Deci nu cred ca ar fi bateria de vina. Nu face tot timpul ci din cand in cand si nu conteaza ca e motorul rece sau cald. De vre-o doua ori chiar nu a invartit deloc, facea doar "clank" bendixul si atat (am masina de o luna). Ma gandeam sa-l dau jos sa il verific, eventual sa schimb carbunii (pe ei ii suspectez). Am citit aici, am vazut ca a mai avut cineva probleme cu el dar parca nu ca la mine. Nu am vazut insa nici o explicatie cum se da jos demarorul. Vad ca este ascuns bine in spatele motorului, sub carburator si nu mi se pare ca ar avea loc de extractie pe sub masina. Deci stie cineva ... ?

 

Si inca una, am o scurgere la un furtun (e fisurat), se pare de lichid de racire, si trebuie sa-l schimb. Vad o groaza de furtunele pe acolo si nu stiu ce sa cer la magazin. Doar sa-i cer vanzatorului sa iasa sa se uite singur, dar daca nu e de meserie si imi da un cablu de acceleratie ... :o ? Problema e si ca lichidul se cam scurge pe alternator. Deci postez o poza si va rog sa-mi spuneti ce sa cer la magazin si eventual daca are ceva sepcial de care sa tin cont la schimbarea lui. Il veti recunoaste in poza ca e cel bandajat cu banda izolatoare alba. Apropo, este vre-un forumist priceput la mecanica in Braila?

Va multumesc.

post-18419-1219734599_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Pai gaseai pe aici toate informatiile daca cautai mai bine ! Deci sa o luam de la cap :

1) "Ochiul ala magic" nu are nici o relevanta este o chestie care-si modifica culoarea in functie de densitatea respectivului element ,deci in mod normal ar trebui sa fie sase in fiecare element cate unul !

2) tensiunile sunt mici ,in repaus ar trebui sa ai 13,5 -13,8 in functionare 14,4-14,8 ! Cred ca nu gresesc !

3) Incearca cu alta baterie ca sa fii convins de o treaba si sa elimini bateria din calcul !

4) Electromotorul se demonteaza cel mai usor din rampa dar nu eaparat ,ca sa lucrezi mai usor demonteaza si bateria si suportul acesteia !

5)Furtunul acela este de calorifer sau de la soclul automat nu-mi dau bine seama in acest moment ,daca te duci la un magazin specializat sigur il gasesti ,pe deasupra sunt ieftine !

Aaa si verifica bine incarcarea (adica mai precis )!!!

Share this post


Link to post

Curata si strange bine bornele la baterie ,la mine asta a fost > :)

Share this post


Link to post

OK! Maine am mai mult timp liber si incerc sa fac tot ce ati spus. Doamne ajuta sa nu fie carbunii sa nu ma chinui sa dau jos electromotorul.

Si apropo, ToPser, am fost cu masina la 2 magazine "specializate" (astea sunt toate din oras din cate am inteles) si dupa ce la primul a iesit cucoana si s-a uitat jumatate de ora la motor cu o oglinda, intra in magazin si imi spune ca nu are decat un singur fel de furtun (in forma de "F"), nicidecum ce vreau eu iar la al doilea magazin mi-a spus un domn de data asta, ca nu au niciun fel de furtun de prin zona carburatorului si ca sa incerc sa adaptez unul de Dacie. Asta e ... ajungem la "patent si sarma" ca la Dacie!

Multumesc de raspunsuri!

Share this post


Link to post

salutare,

Ionascu sunt mai multe magazine in braila cu piese daewoo.Daca esti dispus iti pot recomanda doi mecanici care se pricep destul de bine,acum daca vrei sa nu te murdaresti pe maini dar te costa(nu stiu cat).Daca te intereseaza dami un pm si iti voi da 2 numere de telefon.O zi buna

Share this post


Link to post

Nu pune piese de dacie ca o sa ti mearga tico ca dacia ,adica o sa repari tot timpul la el!

Eu am pus din zgarcenie anul trecut burdufe de dacie la planetare si deja unul trebuie schimbat  <img src= (">

Share this post


Link to post

pentru dl ionascu_doru

La magazinul lu' betivu ati incercat? (e undeva intre gara si autogara), ii zice magazinu lu betivu ca vanzatoru de acolo (care cred ca e si patronu) isi face veacu la un bar din apropiere ... aaa atentie ca e cam tepar adica daca nu esti atent mai baga ceva adaos la pret, mai sunt cateva magazine pe Dorobanti dar nu exclusiv daewoo si pe acolo se mai gasesc piese si daca nu merge si nu merge cred ca cei de pe autodaewoo te pot ajuta ... ma gandesc si eu sa cumpar cateva lucruri de acolo ca sunt destul de ieftine. Cat despre improvizatii subscriu la sfaturile celorlalti nu le face ca nu sunt bune, plus ca piesele de tico sunt substantial mai ieftine din cate mi-a zis mecanicu' la care imi fac eu reparatiile de la masina si de care sunt multumit.

Share this post


Link to post

In acest week-end am lucrat la masina cum spuneam.

1. Am gasit in final un furtun de Dacie similar (potrivit la diametru si mai este si cu armatura) la Cristu (brailenii stiu) si dupa ce m-am chinuit vreo ora am reusit sa-l schimb (are o pozitie tare nenorocita). Acum nu mai curge si problema este rezolvata. Stati linistiti ca nici eu nu sunt adeptul improvizatiilor dar daca nu am gasit original, ce sa fac, sa las sa curga? Mai am un Ford Mondeo (Tico este al sotiei) si la ala la fel, ce am schimbat am pus numai piese originale (si costa mai mult decat la Tico).

Pentru bulukuc : am fost si la magazinul dintre gara si autogara si nu numai ca "betivul" era in magazin, dar chiar el mi-a recomandat sa merg la un magazin de piese universale si sa caut un furtun potrivit pur si simplu. Pe Dorobanti chiar nu am cautat ca nu ma steptam sa gasesc pe la alea ci la magazinele de specialitate. Si nu mi te mai adresa te rog cu "dl" ci cu numele / pseudonimul (in cazul altora). Am intradevar o varsta dar aici eu zic ca toti suntem prieteni si nu conteaza varsta.

 

2. problema cu pornirea nu pot spune insa ca am rezolvat-o. Am masurat bateria inclusiv cu motorul pornit si este in parametrii. Am scos bornele, le-am curatat si le-am pus la loc cat mai stranse (nici nu se clintesc). Din cand in cand tot "haraie" intai si apoi "o ia". Nu a mai ramas decat demarorul. Azi de ex, am plecat cu ea la servici si a pornit si dimineata pe racoare si la pranz pe caldura (atunci am avut si cateva opriri). O monitorizez in continuare si daca sare calul, o duc la "doctor".

 

Toate cele bune !

Edited by ionascu_doru

Share this post


Link to post

Furtunul acela este de la calorifer si se gaseste (chiar nu inteleg de ce nu se gaseste in Braila ) daca vrei ti-l caut eu ,cat despre electromotor sigur trebuie demontat si revizuit ,zici ca bateria este in parametrii ce tensiuni ai pe acolo ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...